Byakuya Kuchiki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Byakuya Kuchiki
Bleach karakter
Eser sahibiTite Kubo
SeiyūRyotaro Okiayu
Profil
CinsiyetErkek
TürŞinigami
Doğum tarihi31 Ocak
MeslekŞinigami - 6. Bölük kaptanı
SıfatKuchiki klanının 28. Başı
Bilinen akrabalarıHisana Kuchiki (karısı)
Rukia Kuchiki (baldız, üvey kız kardeş)
ZanpakutōSenbonzakura
BankaiSenbonzakura Kageyoshi

Byakuya Kuchiki (朽木白哉, Kuchiki Byakuya), Tite Kubo'nun yarattığı Bleach adlı manga ve anime serisinin kurgusal karakterlerinden biridir. 13 koruyucu Takım'dan 6. Takım'ın kaptanıdır. Kaptan yardımcısı Abarai Renji'dir. Byakuya'nın, Soul Society'deki 4 asil aileden birisi olan Kuchiki Klanı'nın şu ana kadarki en güçlü lideri olduğu söylenmektedir.

Anime boyunca Byakuya'nın çok nadir güldüğü görülmektedir.Nedeni bilinmemektedir.Animeyi izleyen çoğunluk bunun karısı Hisana Kuchiki'nin ölümü yüzünden olduğunu düşünür.Bunun yanında çok kibirlidir öyle ki düşmanın gücünü bilmese bile ondan güçsüz olduğunu düşünür.

Byakuya'nın çok otoriter bir yapısı vardır.Kendi hakimiyeti olmayan herhangi bir şeyi çabucak gözden çıkarır.Tek istisnası Kuchiki Rukia'dır.Nedeni ise Rukia'nın karısı Hisana'nın kardeşi olmasıdır.Hisana ölüm döşeğindeyken Byakuya'dan terkettği kardeşini bulmasını ve ona abi demesine izin vermesini istemiştir.Karısı öldükten bir yıl sonra Byakuya Rukia'yı bulmuştur ve ailenin diğer üyelerinin itirazlarını bastırarak Rukia'yı Kuchiki ailesine aldırmış, 13. takıma transfer ettirmiştir.Rukia'nın Hisana'ya olan aşırı benzerliği yüzünden, Rukia'ya bakamamaktadır.

Her ne kadar Rukia'ya karşı katı davransada hayatındaki en değer verdiği varlığın Rukia olduğu bilinmektedir. 7.Espada'yı öldürürken sebebinin arrancar veya espada olması değil Rukia'ya kılıç çekmesi yüzünden olduğunu söylemiştir.

Kidō(şeytani büyü) temelli bir Zanpakutouya sahip olan Byakuya'nın Zanpakutousunun adı Senbonzakura'dır (bin kiraz çiçeği). Salınış komutu scatter(parçalan)(Japonca: chire) şeklindedir. Ayrıca Kidou konusunda uzmandır. Gotei 13'te belli büyüleri en iyi yapan kaptan olduğu söylenmektedir.

Kılıcı salındığı zaman bin kiraz çiçeği yaprağına benzer bin adet bıçağa dönüşür. Her yönden yapılan kusursuz çok sayıda bıçak saldırısı, Senbonzakura'nın gerçek gücüdür.

kılıcının en büyük özelliği müthiş savunmadır.

Ban-kai'si yüz milyon adet minik bıçağa dönüşen "Senbonzakura Kageyoshi" dir. Kendi elleriyle öldürmeye yemin ettiği düşmanlarına karşı "Senkei" (yok etme çemberi) kullanır. Bankaisinin bu formunda defansı tamamen terkedip tamamen düşmanı yenmeye odaklanır ve düşmanı binlerce kılıçtan oluşan bir çembere alır. Bankaisinin son formu ise "Shukei(son şekil) Hakuteiken"dir. Bu formda beyaz ve yüksek reiatsudan oluşmuş kanatları vardır ve uçabilir.Ayrıca ban-kai'si "Senbonzakura Kageyoshi" dlimiz Türkçede bin kiraz çiçeğinin titreşimi manasına gelir.