Busō Renkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Busō Renkin
武装錬金
(Busō Renkin)
TürMacera, bilimkurgu[1]
Manga
YazarNobuhiro Watsuki
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics
DergiWeekly Shōnen Jump
DemografikShōnen
Yayın tarihi23 Haziran 200325 Nisan 2005
Cilt sayısı10
Anime televizyon dizisi
YönetmenTakao Kato
Yapımcı
  • Hiroyuki Yonemasu
  • Makoto Ōyoshi
  • Nobuhiro Nakayama
  • Shin'ichi Ikeda
SenaristAkatsuki Yamatoya
MüzikYuki Kajiura
StüdyoXebec
Lisans
KanalTV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 5 Ekim 2006 29 Mart 2007
Bölüm sayısı26
Light novel
YazarKaoru Kurosaki
ÇizerNobuhiro Watsuki
YayımcıShueisha
BaskıJump jBooks
DemografikShōnen
Yayın tarihi30 Ekim 200625 Mayıs 2007
Cilt sayısı2

Busō Renkin (Japonca武装錬金; "Simyasal Silahlar"), Nobuhiro Watsuki tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Haziran 2003-Nisan 2005 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump dergisinde 10 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri, Homunculus olarak bilinen simya canavarlarına karşı savaşta bir simya savaşçısı olan Kazuki Muto'yu takip etmektedir.

Xebec tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2006-Mart 2007 tarihleri arasında yayınlandı. Seri, ayrıca iki drama CD'si, iki light novel, bir PlayStation 2 video oyunu ve birçok Busō Renkin temalı ürün türüne uyarlandı.

Busō Renkin mangası, Japonya'da 3 milyonun üzerinde cilt sattı ve bilimkurgu çalışmaları odaklı Seiun Ödülü'ne aday gösterildi. Manga ve anime yayınlarından karışık tepkiler aldı. Watsuki'nin sanatı eleştirmenlerden en olumlu yorumları alırken, manganın aksiyonu ve karakterleri gibi diğer yönleri eleştirmenlerin görüşlerini böldü. Eleştirmenlerin genel bir shōnen dövüş dizisi olarak tanımladığı anime ise çoğunlukla olumsuz tepkiler aldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazuki Muto, bir gece tanımadığı bir kızı tuhaf bir canavardan kurtarmak istediğinde tüm hayatını tamamen değişir. Kurtardığı kız, aslında Tsumura Tokiko adında tüm homunculusları yok etmeye yemin etmiş bir savaşçıdır ve o gece kendisini yem olarak kullanmıştır. Ancak bundan haberdar olmayan Muto, Tokiko'yu kurtarmak isterken kendisini kurban etmiş ve ölmüştür. Muto'nun hiç tanımadığı biri için hayatını feda etmesinden etkilenen Tokiko, Muto'ya bir kakugane vererek kendisine yeni bir yaşam verir. Uyandığında her şeyin kötü bir kâbus olduğunu sanan Muto'nun kısa bir süre sonra gerçeği öğrenir. Tokiko'nun tüm direnmelerine karşın Muto artık bir Alchemy savaşçısıdır. Kakugane ise insanlara, homunculuslarla dövüşme gücü veren simya kullanarak yapılmış bir araçtır ve ayrıca insanlara iyileşme gücü de vermektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Buso Renkin". Viz Media. 20 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]