Bursaspor yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bursaspor'da oynayan yabancı futbolcular, Bursaspor 1966 senesinden itibaren kadrosunda yabancı futbolculara yer vermeye başlamıştır. İlk yıllarda eski Yugoslav oyuncuların tercih edildiği görülmüştür. Coğrafi yakınlık ve kentin nüfus yapısının Balkan Göçmeni ağırlıklı olması nedeniyle genellikle Balkan ülkelerinden oyuncular forma giymişir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Ülke Pozisyon Periyod Maç Gol
1
Rial Sellam Fas MF
1966-1967 (2. Lig)
2
2
Ljubiša Stevanović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW
1967-1969
29
3
3
Saram Muradis Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti GK
1972
1
0
4
Muhammed Reco Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti GK
1982-1983
22
0
5
Suad Karalic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF
1982-1983
29
1
6
Mirsad Sejdić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW
1984-1985
32
14
7
Attila Kerekes Macaristan DF
1985-1987
64
2
8
Mihaly Tulipan Macaristan FW
1985-1986
35
3
9
Dragan Kalicanin Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF
1986-1987
15
1
10 Nenad Bijedić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti MF
1986-1990
118
42
11
Avdo Kalajdzic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF
1988-1990
63
3
12
Amir Dalagija Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF
1988
2
0
13
Andrzej Palasz Polonya MF
1989-1991
52
8
14
Yüksel Recepova Bulgaristan
1989
1
0
15
Gheorghe Nitu Romanya GK
1990-1992
54
0
16
Claudio Vaiscovici Romanya MF
1990
8
0
17
Mircea Rednic Romanya DF
1991
15
0
18
Jan Gabriel Çekoslovakya MF
1991-1993
49
3
19
Vytykac Paval Çekoslovakya FW
1991
11
3
20
Ivko Ganchev Bulgaristan GK
1992-1999
152
0
21
Vladimir Lioutyi Rusya FW
1992
2
0
22
Frank Pingel Danimarka FW
1993-1994
27
12
23
Göran Sörloth Norveç FW
1993-1994
25
5
24
Majid Musisi Uganda FW
1994-1996
76
31
25
Benyoucef Haraovi Cezayir FW
1994-1995
25
5
26
Elvir Baljić Bosna-Hersek FW
1995-1998
77
42
27
Fani Madida Güney Afrika Cumhuriyeti MF
1996-1997
32
6
28
Kostadin Vidolov Bulgaristan MF
1996-1999
75
5
29
Dirs Josef Hebel Almanya MF
1997
14
1
30
Polen Ndhlanya Güney Afrika Cumhuriyeti FW
1997-1998
27
5
31
Radostin Kishishev Bulgaristan DF
1997-1998
20
3
32
Ilian Iliev Bulgaristan MF
1998
15
3
33
Mirza Varešanović Bosna-Hersek DF
1998-2000
2002-2003
83
5
34
Senad Repuh Bosna-Hersek MF
1998-1999
20
2
35
Ronen Harazi İsrail FW
1998
13
5
36
Rubenilson Monteiro Ferreira Brezilya MF
1999
13
2
37
Samir Kamouma Mısır DF
1999-2001
23
1
38
Nourredine Ziyati Fas MF
1999
8
1
39
Mohamed El Badraoui Fas FW
1999
5
3
40
Emmanuel Tetteh Gana FW
2000
11
3
41
Marc Ziegler Almanya GK
2000
6
0
42
Martin Spanring Almanya DF
2000
4
0
43
Sreten Duroviç Sırbistan-Karadağ DF
2000
3
0
44
Riadh Bouazizi Tunus MF
2000-2002
44
2
45
John Leshiba Moshoeu Güney Afrika Cumhuriyeti MF
2000-2002
48
7
46
Ioan Angelo Lupescu Romanya MF
2000
9
2
47
Goran Celar Sırbistan-Karadağ FW
2000
3
0
48
Marijan Kelemen Slovakya GK
2001-2003
50
0
49
Milos Sobona Slovakya DF
2001
10
0
50
Mamadou Tall Burkina Faso DF
2001
1
0
51
Patrick Kifu Apataki Kongo Demokratik Cumhuriyeti DF
2002
7
0
52
Josip Bulat Hırvatistan DF
2002-2003
19
1
53
Junior Brezilya MF
2002-2004
53
4
54
Antonio Franja Hırvatistan MF
2002-2003
19
3
55
Radoslaw Majdan Polonya GK
2003
6
0
56
Glauber Gomes de Farias Brezilya MF
2003
10
0
57
Bogdan Vintilă Romanya GK
2003
10
0
58
Iulian Miu Romanya DF
2003-2004
2004-2006 (2. Lig)
32
54
1
2
59
Cornel Frăsineanu Romanya DF
2003-2004
2004-2006(2. Lig)
2006-2007
30
57
31
4
16
5
60
Milan Osterc Slovenya MF
2004
15
1
61
Nenad Grozdić Sırbistan-Karadağ MF
2003-2004
2004 (2. Lig)
15
3
0
1
62
Ionel Ganea Romanya FW
2003
15
5
63
Shpetim Hasani Sırbistan-KaradağKosova FW
2003
0
0
64
Veliçe Şumulikoski Kuzey Makedonya MF
2006-2007
49
3
65
Daniel Gabriel Pancu Romanya FW
2006-2007
32
3
66
Mateus Brezilya FW
2006-2007
13
1
67
Renny Vega Venezuela GK
2007-2008
22
0
68
Jason Lee Vandelannoite Brezilya DF
2007-2008
9
0
69
Herve Tum Kamerun FW
2007-2008
28
6
70
Collins Mbesuma Zambiya FW
2007
6
0
71
Mohammed Lamine Cisse Senegal FW
2007
2
0
72
Ysrael Zuniga Peru FW
2008
17
3
73
Ronald Gutierrez Flores Bolivya MF
2008
6
1
74
Ghislain Aime Emo Kamerun FW
2008
1
0
75
Maxim Romaşenko Beyaz Rusya MF
2008-2009
36
4
76
Dimitar İvankov Bulgaristan GK
2008-2011
90
6
77
Jose Leandro Gomes Brezilya DF
2008
3
0
78
Fabricio Melo Brezilya MF
2008
12
0
79
Marcelo Rodrigues Brezilya MF
2008
6
1
80
Adriano Magrao Brezilya FW
2008
8
0
81
Giani Stelian Kirita Romanya MF
2008-2011
32
1
82
Young Rok Shin Güney Kore FW
2009
24
6
83
Jose Tadeu Brezilya FW
2009
13
2
84
Tomas Zapotocny Çek Cumhuriyeti DF
2009-2010
21
3
85
Ivan Ergic Avustralya DF
2009-2011
58
9
86
Pablo Batalla Arjantin MF
2009-201, 2016-
187
54
87
Leonardo Iglesias Arjantin FW
2010
9
0
88
Gökçek Vederson BrezilyaTürkiye DF
2010-2013
91
3
89
Milan Stepanov Sırbistan DF
2010-2012
22
2
90
Federico Insúa Arjantin MF
2010-2011
24
1
91
Gustav Svensson İsveç MF
2010-2012
25
0
92
Leonel Jorge Nunez Arjantin FW
2010
13
2
93
Hector Damian Steinert Arjantin FW
2010
3
0
94
Kenny Miller İskoçya FW
2011
15
6
95
Jozy Altidore Amerika Birleşik Devletleri FW
2011
12
1
96
Scott Carson İngiltere GK
2011-2013
52
0
97
Michael Chretien Basser Fas DF
2011-2014
69
2
98
Alfred N'Diaye Fransa MF
2011-2013
51
3
99 Stanislav Šesták Slovakya FW 2011-2014 78 10
100 Teteh Bangura Sierra Leone FW 2011-2013 34 6
101 Prince Tagoe Gana FW 2011 11 1
102 Sebastian Pinto Şili FW 2012-2014 48 19
103 Petteri Forsell Finlandiya MF 2012-2013 2 0
104 Fernando Belluschi Arjantin MF 2012- 88 11
105 Anton Ferdinand İngiltere DF 2013 7 0
106 Maurice Edu Amerika Birleşik Devletleri MF 2013 11 0
107 Sébastien Frey Fransa GK 2013- 27 0
108 Renato Civelli Arjantin DF 2013- 52 4
109 Taye Taiwo Nijerya DF 2013-2014 27 2
110 Renato Caja Brezilya MF 2014 8 0
111 Fernandao Brezilya FW 2014- 46 32
112 Samuel Holmén İsveç MF 2014- 26 4
113 Josué Pesqueira Portekiz MF 2014- 27 5
114 Bakaye Traoré Mali MF 2014- 9 0
115 Cédric Bakambu Fransa FW 2014- 23 12
  Bold olanlar Bursaspor'da oynamaya devam edenler

İstatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursaspor tarihinde Süper Lig'de en çok maç oynayan yabancı futbolcular (1963-2019)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkesi Oyuncu Maç Gol Yıllar
1 Arjantin Pablo Batalla 187 54 2009-2014, 2016-
2 Bulgaristan Ivko Ganchev 152 0 1992-1999
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Türkiye Nenad Bijedić 118 42 1986-1990
4 Brezilya Türkiye Gökçek Vederson 91 3 2010-2013
5 Bulgaristan Dimitar İvankov 90 6 2008-2011
6 Arjantin Fernando Belluschi 88 11 2012-2015
7 Bosna-Hersek Mirza Varešanović 83 5 1998-2000 / 2002-2003
8 Slovenya Stanislav Šesták 78 10 2011-2014
9 Bosna-Hersek Elvir Baljić 77 42 1995-1998
10 Uganda Majid Musisi 76 31 1994-1996
  Bold olanlar Bursaspor'da oynamaya devam edenler

Bursaspor’da Süper Lig’de 9 golü geçen yabancı futbolcuları (1963-2019)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkesi Oyuncu Pozisyon Gol Maç Yüzdesi Yıllar
1 Arjantin Pablo Batalla Orta saha 54 187 0.29 2009-2014, 2016-
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Nenad Bijedić Orta saha 42 118 0.36 1986-1990
Bosna-Hersek Elvir Baljić Sol açık 42 77 0.55 1995-1998
4 Brezilya Fernandão Santrafor 32 48 0.67 2014-2015
5 Uganda Majid Musisi Santrafor 31 76 0.41 1994-1996
6 Şili Sebastian Pinto Santrafor 19 48 0.40 2012-2014
7 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirsad Sejdić Santrafor 14 32 0.44 1984-1985
8 Fransa Kongo Cumhuriyeti Cédric Bakambu Sol açık 13 27 0.48 2014-2015
9 Danimarka Frank Pingel Santrafor 12 27 0.44 1993-1994
10 Slovakya Tomáš Necid Santrafor 11 31 0.35 2015-
Arjantin Fernando Belluschi Orta saha 11 88 0.13 2014-2015
12 Slovakya Stanislav Šesták Santrafor 10 78 0.13 2011-2014
  Bold olanlar Bursaspor'da oynamaya devam edenler

Ülkelere göre yabancı oyuncu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu
sayısı
1
Brezilya Brezilya 13
2
Romanya Romanya 10
3
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya 9
4
Arjantin Arjantin 7
5
Bulgaristan Bulgaristan 6
6 Sırbistan-Karadağ Yugoslavya /Sırbistan-Karadağ 4
Fas Fas 4
8 Almanya Almanya 3
Bosna-Hersek Bosna-Hersek 3
Fransa Fransa 3
Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika 3
Slovakya Slovakya 3
13 Amerika Birleşik Devletleri ABD 2
Çekoslovakya Çekoslovakya 2
Gana Gana 2
Hırvatistan Hırvatistan 2
İngiltere İngiltere 2
İsveç İsveç 2
Kamerun Kamerun 2
Macaristan Macaristan 2
Polonya Polonya 2
22 Avustralya Avustralya 1
Beyaz Rusya Beyaz Rusya 1
Bolivya Bolivya 1
Burkina Faso Burkina Faso 1
Cezayir Cezayir 1
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 1
Danimarka Danimarka 1
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Demokratik Kongo Cumhuriyeti 1
Finlandiya Finlandiya 1
Güney Kore Güney Kore 1
İskoçya İskoçya 1
İsrail İsrail 1
Kuzey Makedonya Makedonya 1
Mali Mali 1
Mısır Mısır 1
Nijerya Nijerya 1
Norveç Norveç 1
Peru Peru 1
Portekiz Portekiz 1
Rusya Rusya 1
Senegal Senegal 1
Sırbistan Sırbistan 1
Sierra Leone Sierra Leone 1
Slovenya Slovenya 1
Şili Şili 1
Tunus Tunus 1
Uganda Uganda 1
Venezuela Venezuela 1
Zambiya Zambiya 1
Toplam 115

Not: Dağılan Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti oyuncuları aynı adla, 1992-2003 yılları arasında Yugoslavya Federal Cumhuriyeti ve 2003-2006 yıllarında Sırbistan-Karadağ isimlerine karşılık gelen devlet aynı devlet olduğu için bu yıllarda oynayan oyuncular da beraber ele alınmıştır. Bu oyunculardan Shpetim Hasani, 2008 yılında tek taraflı bağımsızlık ilan ederek ayrılan Sırbistan'dan ayrılan Kosova vatandaşıdır, ancak Bursaspor'da oynadığı yıllar Sırbistan-Karadağ eğemenliğindeki dönemde olduğu için bu adla ele alınmıştır. Aynı şekilde dağılan Çekoslovakya'lı oyuncular dağılmadan önce bu adla, dağıldıktan sonra Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ele alınmıştır.