Bursaspor (kadın voleybol takımı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bursaspor (bayan voleybol takımı) sayfasından yönlendirildi)
Bursaspor
{{{ad}}} arması
Takma adıFilenin Timsahları
Kuruluş1973
Feshediliş2018
SalonCengiz Göllü Spor Salonu
Web sitesiBursaspor - Voleybol
İç Saha
Deplasman
Bursaspor S.K. Şubeleri

Futbol

Futbol (U21)

Masa Tenisi

Voleybol (Kadın)

Yüzme

Boks

Atletizm

Tenis

Basketbol (Erkek)

Badminton

Taekwondo

Wakeboarding

Bocce

Snowboard

Kayak

Bursaspor'un kadın voleybol şubesidir. Forma renkleri yeşil-beyazdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1973 yılında Bursa Atatürk Spor Salonu'nun açılmasıyla birlikte kulübün kadın voleybol şubesi kurulmuştur. Mahalli liglerde 2 yıl mücadele eden kulübün kadın voleybol takımı, mahalli liglerin 2 yıl sonra kapatılması sonucunda kapanmak zorunda kalmıştır.

1990'lı yılların ikinci yarısından itibaren tekrar voleybola yatırım yapmaya başlayan kulüp antrenör Ömer Turhan yönetiminde 1997 yılında Türkiye Bayanlar 2. Ligi'ne yükselmiştir. Burada bir sezon geçirdikten sonra 1998-99 sezonunda Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'ne yükselme başarısı göstermiştir. 3 sezon bu ligde mücadele eden kulüp, maddi imkansızlıklar nedeniyle 2000-01 sezonu sonunda liglerden çekilmek zorunda kalmıştır.

2009 yılında tekrar voleybol altyapı çalışmalarına başlayan kulüp 2011-12 sezonunda Türkiye Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi'nde grubunu namağlup tamamladıktan sonra oynadığı play-off karşılaşmalarında da bu başarısını sürdürerek Türkiye Kadınlar İkinci Ligi'ne yükselmiştir. 4 sezon burada mücadele ettikten sonra 2015-16 sezonu sonunda Türkiye Kadınlar Birinci Voleybol Ligi'ne yükselmiştir. Burada 2 sezon geçiren kulüp maddi imkansızlıklar nedeniyle 2018-19 sezonu başında bir kez daha kapatılmıştır.

Kulüp dereceleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]