Bursa'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bursa ilinin belediyeleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste 2007 Ekim'deki Bursa, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı[1]
Bursa Bursa Büyükşehir Recep Altepe
Büyükorhan Büyükorhan Kamil Mehmet Acaroğlu
Büyükorhan Kınık Şeref Özdemir
Gemlik Gemlik Mehmet Turgut
Gemlik Kurşunlu Bayram Demir
Gemlik Küçükkumla Eşref Güre
Gemlik Umurbey M. Fatih Güler
Gürsu Gürsu Orhan Özcü
Harmancık Harmancık Ahmet Tufan
İnegöl Alanyurt Habib Özdede
İnegöl Cerrah Ömer Kahyaoğlu
İnegöl İnegöl Alinur Aktaş
İnegöl Kurşunlu Erkan Dönmez
İnegöl Tahtaköprü Salih Şahin
İnegöl Yeniceköy Ramiz Yiğit
İznik Boyalıca Ali Bulut
İznik Elbeyli Kenan Karakaş
İznik İznik Kadri Eryılmaz
Karacabey Karacabey Ergun Koç
Keles Keles Mustafa Bektaş
Kestel Barakfakih Ali Kök
Kestel Kestel Yener Acar
Mudanya Güzelyalı Selçuk Mutlu
Mudanya Mudanya Erol Demirhisar
Mudanya Zeytinbağı Ali Turan
Mustafakemalpaşa Çeltikçi İzzet Dede
Mustafakemalpaşa Mustafakemalpaşa Hayri Öztetikler
Mustafakemalpaşa Ovaazatlı Fehmi Özkan
Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Orhan Alper
Mustafakemalpaşa Tepecik Mehmet İren
Mustafakemalpaşa Yalıntaş Mahmut Ertuğrul
Mustafakemalpaşa Yeşilova Şaban Altın
Nilüfer Akçalar Recep Tanlak
Nilüfer Çalı Ali Karamık
Nilüfer Gölyazı Ethem Şahin
Nilüfer Görükle Mustafa Biltekin
Nilüfer Hasanağa İbrahim Sincanlı
Nilüfer Kayapa Ahmet Sarı
Nilüfer Nilüfer Mustafa Bozbey
Orhaneli Göynükbelen Hüseyin Bozkurt
Orhaneli Karıncalı Mehmet Çohadar
Orhaneli Orhaneli İrfan Tatlıoğlu
Orhangazi Çakırlı Mustafa Türk
Orhangazi Narlıca İbrahim Kaygısız
Orhangazi Orhangazi Yusuf Korkusuz
Orhangazi Sölöz Özen Çakır
Orhangazi Yeniköy İbrahim Çelikten
Orhangazi Yenisölöz Hasan Hüseyin Mutlu
Osmangazi Demirtaş Mümin Tüfek
Osmangazi Emek Yakup Aktaş
Osmangazi Kirazlı Halil Döner
Osmangazi Osmangazi Recep Altepe
Osmangazi Ovaakça Ali Garaçoğlu
Yenişehir Yenişehir Bülent Hamdi Cingil
Yıldırım Yıldırım Özgen Keskin

2014'deki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 21 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]