Kurşun Geçirmez (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bulletproof Monk sayfasından yönlendirildi)
Kurşun Geçirmez
Bulletproof Monk
YönetmenPaul Hunter
YapımcıGotham Chopra
Terence Chang
Caroline Macaulay
SenaristEthan Reiff
Cyrus Voris
OyuncularChow Yun-Fat
Seann William Scott
Jaime King
MüzikDylan Berry
Eric Serra
Görüntü yönetmeniStefan Czapsky
KurguRobert K. Lambert
DağıtıcıMGM
TürüMacera/Bilimkurgu/Aksiyon/Çizgi Roman
Yapım yılı2003, ABD
Süre104 dakika
Dilİngilizce
Bütçe52 Milyon dolar

Kurşun Geçirmez Hem oyuncuları, hem de öyküsü ve kaynaştırdığı türleri ile dikkat çeken yapım, John Woo'nun desteğiyle yaratılmış bilimkurgu ve bir dövüş sanatları filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film 1943'te, II. Dünya Savaşı döneminde Tibet'te iki keşiş'in köprü üzerinde dövüşmesiyle başlıyor. Dövüşten sonra Usta keşiş öğrencisi olan diğer keşişe (Çov Yun-Fat) bir belge verir. Bu belgeye sahip olan koruyuculuğunu üstleyen aynı zamanda ölümsüzlüğe de sahip olmaktadır. Bu sırada onları tapınağın hemen dışında Totenkopf birliğinden Alman askerleri izlemektedir. Bu belgede ölümsüz olmanın bilgileri vardır ve her 60 yılda bir keşişten keşişe verilir. Alman askerleri belgeyi ele geçirmek için tapınaktaki diğer tüm keşişleri öldürürler. Belgeyi devralan keşiş (Çov-Yun Fat) yaralanarak kaçar.

Yıl: 2003. Keşişin görevi, sınırsız güce ulaşmanın anahtarı olan gizemli el yazmasını korumak ve kendisinden sonra onu koruyacak kişiyi bulmaktır. Görevini yerine getirmek amacıyla Amerika’ya gelir. O inanmasa da, eski kehanet, aradığı kişinin sokak serserisi Kar olduğunu söylemektedir. Keşiş Kar’a koruyuculuğu öğretirken, sıra dışı ikili 60 yıldır el yazmasının peşindeki güç delisi Strucker’a karşı ortak mücadele vermek zorunda kalırlar. Tüm zamanını sokaklarda geçiren Kar (Seann William Scott), şans eseri keşişe yardım ettikten sonra, onun gözünde uygun adaya dönüşür. İkili yanlarına Rus bir genç kızı da alarak, Keşişin boyutlarını zamanla göstereceği gücüne erişmek isteyen düşmanlarla mücadele etmeye başlarlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]