Buğrahan Çayır

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Buğrahan Çayır
Doğum02 Şubat 1984 (40 yaşında)
İstanbul, Türkiye
TarzlarPop, Rock, Alternatif
MesleklerŞarkıcı, Oyuncu, Söz Yazarı, Besteci
ÇalgılarVokal, Gitar
Etkin yıllar2004-Günümüz
Müzik şirketiGTR Müzik
Resmî sitebugrahancayir.com

Buğrahan Çayır (d. 2 Şubat 1984, İstanbul), Türk müzisyen, söz yazarı, besteci, şarkıcı ve oyuncudur.

1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Üniversite dönemine kadar olan tüm eğitimini İstanbul'da tamamlayan Buğrahan, lisans eğitimi için ise Edirne Trakya Üniversitesi'ne gitti. Edirne'de tanıştığı müzisyenlerle çeşitli gruplarda yer alan Buğrahan, Control+Z grubuyla birçok başarıya imza attı. Grupla katıldıkları birçok yarışmadan birincilikle ayrıldılar ve Türkiye'nin önemli festival ve etkinliklerinde sahne aldılar. Koç Üniversitesi tarafından organize edilen Koçfest kapasımında turneye çıkarken, Buğrahan Çayır bir yandan da solo kariyerine başladı ve 2015 yılında Kal Yanımda adlı şarkısını yayımladı. Şarkı o senenin önemli filmlerinden Delibal 'da soundtrack olarak da yer aldı ve büyük bir kitleye ulaştı.

Oyunculuk eğitimine de başlayan Buğrahan Çayır Sen Çal Kapımı, Çukur, Muhteşem İkili, İki Gözüm Ahmet, Kara Sevda, gibi dizi ve film projelerinde çeşitli rollerde yer aldı.

Günümüze kadar onlarca şarkı yayımlayan Buğrahan Çayır son olarak Gel Yağmurla teklisini uzun süredir birlikte çalıştığı GTR Müzik etiketiyle piyasaya sürdü.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]