Brunei'nin vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Brunei Sultanlığı Hükümeti, belirli ülkelerin vatandaşları vize almak zorunda kalmadan 90, 30 veya 14 güne kadar turizm veya iş amaçlı Bruney'e seyahati sağlamaktadır. Bu ülkelerin çoğu gelişmiş ülke olarak kabul edilmektedir.[1] Tüm ziyaretçiler 6 ay geçerli bir pasaport tutmak gerekir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Brunei'nin Vize politikası

Vizeden muaf milletler[değiştir | kaynağı değiştir]

90 güne kadar konaklamalarda[değiştir | kaynağı değiştir]

30 güne kadar kalış[değiştir | kaynağı değiştir]

14 güne kadar kalış[değiştir | kaynağı değiştir]

Varışta Vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Brunei Uluslararası Havaalanı'nda 30 gün için geçerli, bir ücret karşılığında tek veya çoklu giriş vizesi alabilirler:

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Brunei Uluslararası Havaalanı'nda 30 gün için geçerli, bir ücret karşılığında tek giriş vizesi alabilirler:

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Brunei Uluslararası Havaalanı'nda 14 gün için geçerli, bir ücret karşılığında tek veya çoklu giriş vizesi alabilirler:

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen normal pasaport hamilleri, bir seyahat acentesi aracılığıyla ya da iş seyahatlerinizde ve sponsor gelen davet mektubu sahibi, rezervasyo paketinin bir parçası olarak maksimum 14 gün kalış süreli olarak ülkeye varışta vize alabilirler. Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına Brunei göçmenlik makamlarının onay vermesi gerekir.[8]

Transit vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Brunei Uluslararası Havaalanı'ndan 24 saatten az bir süre için geçiş yapan yolcuların vizeleri gerekmez.

Üçüncü bir ülkeye seyahat edenler varışlarında, bir havayolu şirketi veya seyahat acentesi gibi bir sponsora sahiplerse, en fazla 72 saatlik transit vize alabilirler.

APEC İş Seyahat Kartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kartın arkasında "BRN" kodunu içeren bir APEC İş Seyahat Kartına (ABTC) sahip aşağıdaki ülkeler tarafından düzenlenen pasaport sahipleri, 90 güne kadar iş gezileri için Brunei'ye vizesiz girebilirler.

ABTC'ler aşağıdaki ülke vatandaşlarına verilir:[9]

Giriş reddi[değiştir | kaynağı değiştir]

İsrail vatandaşlarının ülkeye giriş ve transit giriş yapma talepleri reddedilir.

Vize süresinden daha fazla süre kalmak[değiştir | kaynağı değiştir]

Göçmenlik suçları, hapis, para cezası ve dayak ile cezalandırılır.[10]

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

2011 yılında kısa vadede Brunei'ye gelen ziyaretçilerin çoğu aşağıdaki vatandaşlık ülkelerindendir:

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]