Brown Eyed Girls

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Brown Eyed Girls
Soldan sağa: Jea, Ga-In, Narsha, Miryo
Genel bilgiler
Başladığı yerSeul, Güney Kore
Tarzlar
Etkin yıllar2006 (2006)–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Üyeler

Brown Eyed Girls (Korece: 브라운 아이드 걸스 genellikle B.E.G. olarak kısaltılır), Nega Network tarafından yönetilen Güney Koreli bir kız grubudur. Grup dört üyeden oluşur: Jea, Miryo, Narsha ve Ga-in. Onlar 2006'da R&B/Ballad vokal grubu olarak çıkış yaptılar ve değişik müzik tarzlarıyla kendilerine meydan okudular.

2008'de popülerligi artan L.O.V.E. ve retro dans müziği How Come ile başladılar ve 2009'da Abracadabra ve Sign ile bir electronica/pop grubuna geçişleriyle tamamladılar. Onların synth tabanlı müzikle ortaya çıkış beklentileri Kore'nin ruh karışıklığından esinlenen ilk rapsodisi olarak kabul edilen Sixth Sense ile tamamıyla geçersiz kılınmıstır.[1][2]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "작곡가들이 뽑은 올해의 걸작 '아브라카다브라' This year's masterpieces selected by composers". Daum / Ilgan Sports. 22 Aralık 2009. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2016. 
  2. ^ "Abracadabra — How Psy paid to remake Brown Eyed Girls' famed 'Arrogant Dance' for follow-up "Gentleman"". blouinartinfo.com. 15 Nisan 2013. 9 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]