Boys Town (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Boys Town
YönetmenNorman Taurog
YapımcıJohn W. Considine Jr.
SenaristJohn Meehan
Dore Schary
Hikâye (eser)Dore Schary
Eleanore Griffin
OyuncularSpencer Tracy
Mickey Rooney
MüzikEdward Ward
Görüntü yönetmeniSidney Wagner
KurguElmo Veron
Yapım şirketiMetro-Goldwyn-Mayer
DağıtıcıLoews Cineplex Entertainment
TürüBiyografik dram
RenkSiyah-beyaz
Çıkış tarih(ler)i9 Eylül 1938
Süre93 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe772.000 Amerikan doları
Hasılat4.058.000 ABD doları

Boys Town, Peder Edward J. Flanagan'ın Nebraska'da kurduğu ve "Boys Town" adını verdiği bir ev/eğitim kompleksinde bir grup yoksul çocukla çalışmasına dayanan 1938 yapımı biyografik drama filmi. Filmde Peder Edward J. Flanagan rolünde Spencer Tracy yer alıyor. Ayrıca Henry Hull, Leslie Fenton ve Gene Reynolds ile Mickey Rooney yer alıyor .

Film Dore Schary, Eleanore Griffin ve John Meehan tarafından yazıldı ve Norman Taurog tarafından yönetildi. Tracy, performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı.

Efsanevi Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyosu başkanı, Katolik Kilisesi'ne saygısıyla tanınan Beyaz Rusya-Kanadalı -Amerikalı bir Yahudi olan Louis B. Mayer, daha sonra bu filmi MGM'deki uzun görev süresindeki en sevdiği filmi olarak adlandırdı.[1][2]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Movies That Changed Us: Reflections on the Screen. New York: Atria Books, a trademark of Simon & Schuster. November 2002. s. 205. ISBN 0-7434-1043-2. 
  2. ^ "The Religious Affiliation of Movie Producer Louis B. Mayer". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]