Bleach (1. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bleach bölümleri listesi (1. sezon) sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Şinigami Ajanı (死神代行篇, Shinigami Daikō Hen), Bleach anime dizisinin ilk sezonu. Noriyuki Abe tarafından yönetilen bölümler TV Tokyo, Dentsu ve Studio Pierrot tarafından yapıldı.[1] Viz Media'nın İngilizce yayınında sezonun adı, The Substitute olarak çevrildi.[2] Bölümler Tite Kubo'nun Bleach manga dizisinin 20 bölümünden uyarlanmıştır. Bölümlerin konusu, Ichigo Kurosaki'nin bir Soul Reaper olması ve Soul Reaper Rukia Kuchiki'nin görevlerini üstlenmesinden sonra yaşadığı maceraları içermektedir.

Sezon ilk olarak Ekim 2004'ten Şubat 2005'e kadar Japonya'da TV Tokyo'da gösterildi. Dizinin İngilizce yayını ilk kez Eylül 2006 ile Ocak 2007 arasında yayınlandı. Dizi hem YTV'nin Bionix, hem de Bionix'ten bir gün önce Cartoon Network'ün Adult Swim yayın kuşağında[3] gösterildi. Sezon Birleşik Krallık'ta Eylül 2007'de AnimeCentral'da yayınlanmaya başladı.[4]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Başlık Orijinal yayın tarihi[5]
1 "Bir Şinigami Olduğum Gün"
"Shinigami ni Natchatta Hi" (死神になっちゃった日)
5 Ekim 2004 (JPN)
8 Eylül 2006 (EN)
Ichigo Kurosaki turuncu saçlı, kahverengi gözlü, ruhları görebilen on beş yaşında bir lise öğrencisidir. Küçük bir kızın ruhunu bir Hollow'dan korumaya çalışırken, kötü niyetli ruhla bir Soul Reaper arasındaki çarpışmaya tanık olur. Daha sonra, Ichigo odasında tekrar o kadınla karşılaşır. Kendini Rukia Kuchiki olarak tanıtan kadın, Ichigo'ya ruh temizleyici Soul Reaper'ların temel hedefini anlatır. Bu sırada "hollow" döner ve Ichingo'nun evine saldırır; bu sırada Rukia yaralanır. Ichigo ailesini korumak için umutsuzca Rukia'nın gücünü kendisine alır ve Hollow'u başarıyla yenmek için bir Soul Reaper olur.
2 "Şinigami'nin Görevi"
"Shinigami no Oshigoto" (死神のお仕事)
12 Ekim 2004 (2004-10-12) (JPN)
15 Eylül 2006 (EN)
Rukia'nın okula kaydolduğunu ve kendisiyle aynı sınıfta olduğunu fark ettikten sonra Ichigo, Rukia'nın güçlerini kaybettiğini ve onları geri kazanana dek onun yerine geçmesi gerektiğini öğrenir. İlk başta bu sorumluluğu reddetmesine karşın, yeniden bir "hollow" ile karşılaşırsa onu görmezden gelemeyeceğini fark edince sonunda kabul eder.
3 "Ağabeyin Dileği, Kız Kardeşin Dileği"
"Ani no Omoi, Imōto no Omoi" (兄の想い、妹の想い)
19 Ekim 2004 (2004-10-19) (JPN)
22 Eylül 2006 (2006-09-22) (EN)
Ichigo, sınıf arkadaşlarından biri olan Orihime Inoue'nin, onun ağabeyinin ruhu tarafından gizlice takip edildiğini ve ruhun bir "hollow"a dönüştüğünü keşfeder. Fakat görevini yerine getirmede tereddüt eder. Ichigo'nun gücünü tekrar kullanmak zorunda olmasına karşın, "hollow"ları öldürmekten duyduğu vicdan azabı sona erer ve sonunda bir vekil Soul Reaper olarak amacına teslim olur.
4 "Lanetli Papağan"
"Noroi no Inko" (呪いのインコ)
26 Ekim 2004 (JPN)
29 Eylül 2006 (EN)
Ichigo'nun arkadaşı Yasutora "Chad" Sado, küçük bir çocuğun ruhunun içinde yaşadığı lanetli bir sultan papağanını sahiplenir. Lanet, çocuğun ruhunun izini süren bir "hollow" yüzünden kuşa sahip olan herkesin başına felaketler getirir. Chad "hollow" tarafından saldırıya uğrar, fakat Rukia'nın yardımıyla "hollow"la çarpışırlar.
5 "Görünmez Düşmanı Döv!"
"Mienai Teki o Nagure!" (見えない敵を殴れ!)
2 Kasım 2004 (JPN)
6 Ekim 2006 (EN)
6 "Ölüm İçin Mücadele! Ichigo vs. Ichigo"
"Shitō! Ichigo VS Ichigo" (死闘!一護VSイチゴ)
9 Kasım 2004 (JPN)
13 Ekim 2006 (EN)
7 "Greetings from a Stuffed Lion"
"Nuigurumi kara Konnichiwa" (ぬいぐるみからコンにちは)
16 Kasım 2004 (JPN)
20 Ekim 2006 (EN)
8 "June 17, Memories in the Rain"
"Roku Gatsu Jū-shichi Nichi, Ame no Kioku" (6月17日、雨の記憶)
23 Kasım 2004 (JPN)
27 Ekim 2006 (EN)
9 "Unbeatable Enemy"
"Taosenai Teki" (倒せない敵)
30 Kasım 2004 (JPN)
3 Kasım 2006 (EN)
10 "Assault on Trip at Sacred Ground!"
"Burari Reijō Totsugeki no Tabi!" (ぶらり霊場突撃の旅!)
7 Aralık 2004 (JPN)
10 Kasım 2006 (EN)
11 "The Legendary Quincy"
"Densetsu no Kuinshī" (伝説のクインシー)
14 Aralık 2004 (JPN)
17 Kasım 2006 (EN)
12 "A Gentle Right Arm"
"Yasashii Migiude" (やさしい右腕)
21 Aralık 2004 (JPN)
24 Kasım 2006 (EN)
13 "Flower and Hollow"
"Hana to Horō" (花とホロウ)
28 Aralık 2004 (JPN)
1 Aralık 2006 (EN)
14 "Back to Back, a Fight to the Death!"
"Senaka Awase no Shitō!" (背中合わせの死闘!)
11 Ocak 2005 (JPN)
8 Aralık 2006 (EN)
15 "Kon's Great Plan"
"Kon no Uhauha Daisakusen" (コンのウハウハ大作戦)
18 Ocak 2005 (JPN)
15 Aralık 2006 (EN)
16 "Encounter, Renji Abarai!"
"Abarai Renji, Kenzan!" (阿散井恋次、見参!)
25 Ocak 2005 (JPN)
22 Aralık 2006 (EN)
17 "Ichigo Dies!"
"Ichigo, Shisu!" (一護、死す!)
1 Şubat 2005 (JPN)
5 Ocak 2007 (EN)
18 "Reclaim! The Power of the Shinigami!"
"Torimodose! Shinigami no Chikara!" (取り戻せ!死神の力!)
8 Şubat 2005 (JPN)
12 Ocak 2007 (EN)
19 "Ichigo Becomes a Hollow!"
"Ichigo, Horō ni Ochiru!" (一護、ホロウに墜ちる!)
15 Şubat 2005 (JPN)
19 Ocak 2007 (EN)
20 "Gin Ichimaru's Shadow"
"Ichimaru Gin no Kage" (市丸ギンの影)
22 Şubat 2005 (JPN)
26 Ocak 2007 (EN)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel