Bleach'teki hollow'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bleach'teki Hollowlar listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Ichigo bir hollow ile yüzleşirken.

Bu liste, Bleach'teki hollowlar listesidir. Hollowlar (Japonca虚 (ホロウ) [horō]), öldürülmez ve saflaştırılmazsa diğer ruhlar ile beslenen korkunç hayaletlerdir. Hollowlar serinin ana düşmanlarıdır. Ayrıca Arrancar (破面 (アランカル), arankaru, İspanyolcada "kopmak" veya "kırık maske" anlamına gelir) denilen şinigami benzeri özelliklere sahip hollowlar da vardır. Diğer ruhları yiyerek güçlenen hollowlar ise evrim geçirerek Menos'lara (メノス, menosu, İspanyolcada "eksi") dönüşürler. Serinin ana hikayelerinden biri, ana karakterlere karşı gelen güç olan Sōsuke Aizen ve arrancar ordusudur.

Serinin yaratıcısı Tite Kubo, serideki hollowlar için birçok İspanyolca tanım kullandı. Kurgusal yaratıklar, kurbanları ile erken hollow güçlü duygusal bağları[1] ve arrancarların "ilginç" kavramları nedeniyle gözden geçirenler tarafından övüldü.[2] Karakterlerin görsel görünümü de yorumlandı.[3][4]

Hollowlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bleach'te görünen adlandırılmış hollowların çoğu, serinin ilk bölümlerinde ortaya çıkan kısa süreli düşmanlardır. Ichigo'nun Soul Society'den dönmesinden sonra, arrancar olarak bilinen hollow temelli karakterler ortaya çıktı. Genel olarak hollowlar daha az rollere sahip ve anime yan hikaye bölümleri dışında nadiren ortaya çıkan kötü hayaletler olarak rol aldılar.

Fishbone D (フィッシュボーン D, Fisshubōn Dī)

Fishbone D, Rukia Kuchiki'nin Kurosaki Kliniği'ne saldırmadan önce peşinde olduğu balığa benzeyen insansı bir hollowdu. Rukia'yı yaralayarak güçlerini daha sonra kendisini öldüren Ichigo Kurosaki'ye aktarmak zorunda kalmasıyla başlayan hikayenin öncülünü oluşturan olayların temelini oluşturdu.

Acidwire (アシッドワイヤー, Ashiddowaiyā)

Sora Inoue (井上昊, Inoue Sora), serideki olaylarından üç yıl önce bir kazada ölmeden önce Orihime'nin ağabeyi ve koruyucusuydu. Ancak Sora, Yaşayanlar Ülkesi'nde kalarak Orihime'yi izlemeye devam etti ve sonunda kendisi için daha az dua etmeye başladığında edindiği yeni arkadaşlarına kızarken kendini yalnız hissetmeye başladı. Bunun sonucunda Grand Fisher'ın emriyle bir hollow tarafından Hueco Mundo'ya sürüklenerek naga benzeri bir Hollow Acidwire'a dönüşür. Ichigo ile dövüşün ardından Acidwire maskesi parçalandıktan sonra, tekrar aklını kaybetmeden önce Ichigo'nun zanpakutōsu ile ruh gömme işlemi ile Soul Society'ye gönderilir.

Shrieker (シュリーカー, Shurīkā)

Shrieker, yarasa unsurları olan ve sayısız patlayıcı minyonu çağırabilen kurbağa benzeri bir hollowdur. Shrieker, Yūichi Shibata adlı bir çocuğun annesini öldürmeye çalışırken Shibata ile birlikte ölen bir seri katildir. Bir Hollow olduktan sonra Shrieker, Yūichi'nin ruhunu bir muhabbet kuşuna yerleştirip üç ay boyunca kaçarsa çocuğun annesini canlandırabileceğini söyleyerek kendisini kandırır. Ancak Shrieker, bu işe sadece çocuğu kurtarmaya çalışan iki Shinigami gibi daha fazla kurban elde etmek için başladı. Ichigo tarafından yenildikten sonra Shrieker insanken işlediği günahları nedeniyle Cehenneme gönderilir. Bleach: Hell Verse, filminde Hollow güçlerini elinde tutan bir günahkar olarak intikamını almak için Yaşayanlar Ülkesi'ne geri döner. Shrieker, Renji Abarai tarafından yenildikten sonra Cehenneme geri kaçmak zorunda kalsa da, Shriker'in Gunjō'nin deneyinde bir piyon olduğu ortaya çıktı ve amacına hizmet ettikten sonra atıldı.

Grand Fisher (グランドフィッシャー, Gurando Fisshā)

Serinin ilk ana düşmanı olarak ortaya çıkan Grand Fisher, 54 yıldan fazla bir süredir peşindeki şinigamileri atlatarak ün kazannan ve alnından bir kız ya da başka birinin şeklini alan bir çıkıntı yapabilen fener balığı cazibesine sahip olabilen kürk kaplı bir hollowdur. Serideki olaylardan yıllar önce Grand Fisher, dokuz yaşındaki Ichigo'yu etkilemeye çalışır ve Ichigo'yu korumak isteyen annesi Masaki'yi öldürür. Ichigo, annesinin ölüm yıldönümünde Grand Fisher ile savaşır ve kendisini yenmekle birlikte cazibesi annesine dönüştüğünden kaçmasını engelleyemez. Grand Fisher, daha sonra Hueco Mundo'ya geri çekilir ve Aizen'in Aisslinger Wernarr ile fraksiyonuyla ittifak kurarak arrancara dönüşür. Tam bir Arrancar olan Grand Fisher, Ichigo'yu avlamaya çalışır ancak babası Isshin Kurosaki tarafından öldürülmeden önce gerçekte Ichigo'nun vücudundaki Kon'u kovalamaya çalışmaktaydı. Ichigo daha sonra Grand Fisher'in annesini sadece Yhwach'ın Auswählen tarafından etkilenmesi sonucu öldürebildiğini öğrenir.

Metastacia (メタスタシア, Metasutashia)

Metastacia, Rukia Kuchiki'nin geçmişinde tanıtılan sırtından birçok dokungaç büyüyen dörtlü bir hollowdur. Sōsuke Aizen'in yaratımlarından biri olan Metastacia, dokunaçları zanpakutōyu parçalama yeteneğine sahip olduğu için şinigamileri avlama konusunda uzmanlaşırken, ev sahibini kalıcı olarak barındıran bir şinigaminin vücuduyla birleşebilir. Soul Society'deki ininde Shinigamiler tarafından saldırıya uğradığında, Metastacia, karısını daha önce asimile ettikten sonra Kaien Shiba'ya tutar ve Rukia Kuchiki'yi Kaien'i kazığa oturtarak yenmeye zorlar. O noktada öldüğüne inanılsa da daha sonra Metastacia'nın Aaroniero Arruruerie'nin onu devir ettiği ve dolaylı olarak Kaien'in güçlerini kazandığı Hueco Mundo'ya dönecek kadar uzun süre hayatta kaldığı ortaya çıkıyor.

White (ホワイト, Howaito)

White, Aizen'in şinigami ruhlarından oluşturduğu ve hollow ve şinigami yeteneklerinin sentezi konusundaki ilk deneylerinden biri olan siyah renkli, boynuzlu ve insansı bir hollowdur. Serideki olaylarından yıllar önce, Isshin Shiba ve Masaki Kurosaki'nin ortak çabalarıyla yenilene kadar şinigamileri avlamaktaydı. Bununla birlikte, Aizen'in White'ı, Hollowlaşmayı teşvik etmek için kurbanlarına ruhunun bir parçası ile enfekte etme kabiliyeti ile yarattığı ortaya çıkar. Aizen, White'ın bir şinigamiyi enfekte etmesini amaçlarken, Hollow Masaki'yi enfekte etti. Olayın koşulları, Isshin'in Shinigami güçlerini feda etmesi ve Masaki ile birlikte yaşaması ve sonunda evlendiklerinde normal bir yaşam sürmesini sağlamasıyla sonuçlanır. Bu enfeksiyon daha sonra doğan oğulları Ichigo Kurosaki'ye de bulaşır ve Ichigo'nun kendi hollowlarının oluşumunda hizmet verir.

Arrancarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Espadalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Espadalar (十刃, Esupāda, İspanyolca "kılıç" anlamına gelir), Sosuke Aizen'nin ordusunda en güçlü on arrancara verilen addır. Arrancarlar, Soul Society'ye ihanet eden şinigami Sosuke Aizen tarafından Hollowlar'a maskelerini kırdırıp şinigami güçleri kazandırılarak yaratıldılar ve her üye ölümün bir yönünü temsil eder. Reiatsu yoğunluğuna bağlı olarak 10'dan 1'e kadar sıralanmakta olup 10 numara en zayıfken ve 1 numara ise en güçlüsüdür. Sıralamalarını belirten dövmeleri vücularında taşırlar. Bununla birlikte, espadalar da 9'dan 0'a kadar sıralanır, çünkü temel olarak en zayıf espada olan Yammy Riyalgo, belirli koşullar karşılandığında en güçlü hale gelebilir. Espadalar, Shinigamiler gibi kılıç kullanırlar. Kılıçlarını, şinigamilerin bankaisi gibi salabilirler ancak bu durum şinigamilerden farklıdır. Bazı güçlü arrancarlar kendilerini ikinci defa salabilirler. 4'ten 0'a kadar olan espadaların, kaleyi yok etmek için yeterli olabilecek muazzam yıkıcı potansiyeli nedeniyle Las Noches'in sınırları içinde resurrección kullanması yasaktır. Ayrıca çok sert bir derileri olup kolayca hasara uğramazlar. Cero ve bala adı verilen saldırı tekniklerini kullanabilirler ve ayrıca sonido adı verilen hız tekniklerini kullanırlar. Espadalar, dövüşü kaybettiklerinde, daha güçlü bir arrancar ile değiştirildiklerinde veya Aizen'in emirlerini ihlal ettiklerinde rütbeleri düşürülebilmektedir. Espadalar ayrıca fracción olarak adlandırılan doğrudan bağımlıları olarak herhangi iki basamaklı bir düzenleme seçebilirler. Her espada ayrıca, görünen işlevi herhangi bir fracciónu bir ceza olarak geçici olarak mühürlemek olan ancak espada arrancarında da kullanılabilen küp benzeri bir öğe olan Caja de Negación'a sahiptir. Hueco Mundo Arclarındaki baş düşmanları oluştururlar.

11 ile 100 numaralı arrancarlara ise Numeros adı verilir lakin bunlar numara sıraları güçlerine göre değil arrancar oluş zamanlarına göredir.

Yammy Riyalgo[değiştir | kaynağı değiştir]

Yammy Riyalgo (ヤミー・リヤルゴ, Yamī Riyarugo), sol omzundaki "10" dövmesinde belirtildiği gibi Resurrección formunda olmadığında Decimo Espada'dır. Temsil ettiği ölüm yönü öfkedir. Yammy aynı zamanda "Espada Number 0", dövmesindeki "1" resurreccióndan ve dolayısıyla en güçlü espadadan geçiyor. Yammy, daha çok bala ve Cero patlamalarıyla birlikte kaba kuvvetini kullanır ve kılıcını yalnızca dövüşte zor durumda kaldığı zaman kullanmaktadır.

Riyalgo'nun üç benzersiz yeteneği bulunmaktadır. Birincisi Gonzui (魂吸 (ゴンズイ), "ruh emme"), tekniğe direnebilen reishililer hariç geniş bir alanda toplanan insanların ruhlarını emmesine izin verir. İkincisi reiatsu', çok yemek ve dinlenme yoluyla korumaktır. Üçüncüsü, öfkesinden ek manevi baskı elde etmektir. Yammy'nin zanpakutōsu Ira'dır (憤獸 (イーラ), Īra, İspanyolca "öfke") ve salındığında önceden koruduğu tüm reiatsuyu serbest bırakır ve ona 0 rütbesini kazandırır. Büyüklüğünün ve gücünün inanılmaz derecede artarak devasa, çok ayaklı Ankylosaurus benzeri bir kentaur şeklini alır. Bu formda Yammy, şinigamileri büyük ellerinden biriyle kolayca ezebilir, son derece büyük ceroslar yaratabilir ve Ulqiuorra, Nnoitra ve Grimmjow'dan daha güçlü olmakla övünür. Dahası, Yammy öfkesi yeterince yükseldiğinde ek sıralı dönüşümler kazanabilir, bu formlar farklı hayvanlara benzemekte ve her biri bir öncekinden çok daha güçlü ve titaniktir.

Coyote Stark & Lilinette Gingerbuck[değiştir | kaynağı değiştir]

Coyote Stark (コヨーテ・スターク, Koyōte Sutāku), sol elinin arkasındaki dövmeli "1" ile gösterilen Primera Espada'dır. Temsil ettiği ölüm yönü yalnızlıktır. Tek fracciónu aslında kendisinin bir parçası olan Lilinette Gingerbuck'tır (リリネット・ジンジャーバック, Ririnetto Jinjābakku). Doğal olarak yaratılan arrancarlar olan Stark ve Lilynette, ruhunu daha zayıf hollowlar ve daha az varlık için çok ölümcül olması nedeniyle ruhunu yalnızlıktan ikiye ayıran tek bir hollowdan yaratıldılar. Starrk orijinal hollow formlarını hatırlamasa da, partneri için bir muadili olması rahatlatıcıydı. İkili, Aizen ile bir araya geldikten sonra onunla ölmeden onlarla kalabilecek biri olduğunu gördüler. Lilinette genel olarak Starrk'ın teşvik etmediği endişesini gösterir. Starrk, tembel ve ilgisiz gibi görünür ve genellikle tam gücüyle savaşmazken Lilinette görünüşte daha saldırgan ve şiddet yanlısıdır.

Starrk, bir şekilde son derece ince görme keskinliğine sahiptir. Lilinette aslında Starrk'ın zanpakutōsu olmasına rağmen, salınmadan önce savaşmak için kullandığı bir reiatsu kılıcı bulunmaktadır. Kullandığı ceros, diğer espadalarınkinden daha büyüktür. Agresifken Lilinette daha zayıf ve cerosu bir Gillian'dan daha az güçlü olarak tanımlanır. Doğası gereği Starrk, resurrecciónu gerçekleştirmek için Lilinette'yi geri emmek zorundadır. Los Lobos'u (群狼 (ロス・ロボス), Rosu Robosu, İspanyolca "kurtlar") saldıktan sonra Starrk ve Lilinette'in reiatsu kılıçları kaybolur ve Starrk bir silahşöre dönüşür, kürklü bir takım elbise, bir çift bandolier ve Lilinette'nin maske parçasına benzeyen bir sol merceğe sahip olur. Starrk, Lilinette'in bazı kişilik tuhaflıklarını üstlenerek daha vokal ve kısa huylu hale gelir. Hızlı bir şekilde art arda ceros ateşleyen iki süs silahı kullanır, silahlardan biri sohbet edebildiği Lilinette'dir. Sağ tabancasıyla Starrk, her biri normal cero kadar güçlü olan sayısız patlayıcıya bölünmüş bir cero olan Cero Metralleta'yı (無限装弾虚閃 (セロ・メトラジェッタ), Sero Metorajetta, İspanyolca "Hafif Makineli Silah Sıfır") kullanabilir ve bu parçalar bir seferde binlerce kez ateşlenebilir. Bununla birlikte, Starrk ve Lilinette'in gerçek yeteneği, yaratıcılarının emirlerine itaat eden ve istedikleri zaman patlayan güçlü bir ruh enerjisi kurtları ordusu oluşturmak için ruhlarının bazı kısımlarını parçalamaktır. Bu kurtlar da ışınlanabilir ve Starrk'ın hedeflerini kaçmalarını önlemek ısırırlar. Bir saldırıya uğradıklarında veya bir saldırıya uğradıklarında anında yenilenirler ve bu nedenle neredeyse yok edilemezler, yalnızca Kyōraku'nun bushogoma tekniği ile yok edilebilirler. Starrk'ın silahları gerçek yeteneklerini kullanması için feda edilmiş olsa da, Lilinette'in ruhunun çoğu kurtlara karışmış olsa da, Starrk kılıçları yakın dövüş için yaratabilir.

Baraggan Louisenbairn[değiştir | kaynağı değiştir]

Baraggan Louisenbairn (バラガン・ルイゼンバーン, Baragan Ruizenbān), Segunda Espada'dır. Espada olmadan önce Barragan, "Hueco Mundo'nun Tanrısı" olarak Hueco Mundo'yu çatısı olmayan bir kaleden yöneten bir savaş ağasıydı. Hueco Mundo'nun tüm gökyüzü kendi çatısı olduğundan dolayı kalenin gerçek bir çatıya ihtiyacı olmadığı için övünmekteydi. Aizen, Soul Society'den kaçarken Baraggan'a kendisiyle müttefik olması durumunda daha fazla güç vermeyi teklif etti. Barragan bu teklifi reddetsede daha sonra Aizen tarafından takipçilerinin çoğunun öldürülmesinden ve espada olarak tüm kariyeri boyunca şinigamilere karşı kin taşıdıktan sonra teklifini kabul eder.

Bir espada olarak Baraggan'ın ölüm temsili yaşlanmakta olan ölümdür. Entropiyi kontrol etme, zayıflamış ve kendisine yaklaşan düşman bedenlerini yaşlanmış gibi yavaşlatma gibi eşsiz bir yeteneğe sahiptir; böylece rakiplerinin saldırılarını kolaylıkla önleyebilir. Onun dokunuşu, düşmanlarının beden parçalarını taşınmaz ve işe yaramaz hale gelene kadar yaşlandırabilir. Barraggan'ın zanpakutōsu Arrogante'dir (髑髏大帝 (アロガンテ), Arogante, İspanyolca "kibirli") ve kafatası tahtında sakladığı dev bir savaş baltası şeklindedir. Salındığında Baraggan, havada asılı duran bir liken olarak orijinal hollow formuna geri döner ve orijinal hollow formunun silahı olan Gran Caída (滅亡の斧 (グラン・カイダ), Guran Kaida, İspanyolca "büyük düşüş") adında daha büyük bir baltayı gösterir. Bu formda, Baraggan'ın yaşlanma güçleri, etrafındaki her şeyin sürekli çürümeye ve tamamen yok edildiği noktaya kadar yoğunlaşır ve dokunduğu her şeyi erozyona uğratan bir sis olan Respira'yı (死の息吹 (レスピラ), Resupira, İspanyolca "nefes almak") üfleyebilmektedir. Bu, hem canlı hem de cansız şeyleri toza dönüştürmek, büyülü engelleri ve silahları bozmaya kadar değişir. Respira çift kenarlıdır, ancak Baraggan'ın dış kısmı vücudunu kendi saldırısının etkisinden korumaya yardımcı olan bir şeyle kaplandığından genellikle etkilenmez.

Baraggan'ın adı, Hueco Mundo kalelerinin minimalist mimari tarzdaki tasarımına dayanan Meksikalı mimar Luis Barragán'a atıfta bulunmaktadır.

Charlotte Chuhlhourne[değiştir | kaynağı değiştir]

Charlotte Chuhlhourne (シャルロッテ・クールホーン, Sharurotte Kūruhōn), 20. arrancar ve Baraggan'ın kaslı ve boş bir drag queen olan fracciónlarından biridir. Baraggan'a sahte Karakura kentine eşlik eden Charlotte, Yumichika Ayasegawa'ya karşı olarak geliştirildi. Charlotte, şinigamilerin zanpakutō'unu gerçek biçiminde kullanmama nedenlerini öğrendikten sonra Yumechika'ya saygı duyduğunu ifade eder. Wandereich istilası sırasında Charlotte, Hitsugaya tarafından Mayuri'yle yarısını yarıda bırakarak kibir için cezalandırmadan önce Giselle Gewelle ve onun zombiye şinigami ordusuna karşı mücadele sırasında bir Mayuri'nin düzenleyici uygulayıcısı olarak canlandırıldı.

Charlotte'un saldırılarının çoğunun kendileri için çok uzun isimleri var ve zanpakutōsu Reina De Rosas (宮廷薔薇園ノ美女王 (レイーナ・デ・ロサス), Reīna de Rosasu, İspanyolca "Güllerin Kraliçesi") adında çiçeksi bir katanadır. Salındığında, durumuna bir "prenses" olarak atıfta bulunan Charlotte, nihai saldırısı Rosa Blanca (白薔薇ノ刑 (ロサ・ブランカ), Rosa Buranka, İspanyolca "Beyaz Gül") olmakla birlikte kendini ve rakibini, içinde büyük bir beyaz gülün en tepede çiçek açtığı devasa, karanlık, dikenli bir çalı içinde gizler.

Tier Halibel[değiştir | kaynağı değiştir]

Tier Halibel (ティア・ハリベル, Tia Hariberu), sağ göğsünün sol tarafında dövmeli "3" ile gösterilen Tercera Espada'dır. Temsil ettiği ölümün yönü fedakarlıktır. Sakin görünür ve nadiren konuşur ancak konuştuğında oldukça ciddidir. Halibel,diğer espadaların çoğunun aksine, kavga etmemeyi tercih eder, çok daha az gereksiz eylemler yapar, sonucuna ulaşıncaya kadar şinigami ve arrancarlar arasındaki savaşı sessizce gözlemlemekten memnundur ve fraccionları üstleri tarafından emredilmedikçe savaşmayı reddeder. Güce sahip olmasını istemesinin tek nedeni fraccionları gibi önem verdiği kişileri korumaktır.

Halibel'in zanpakutōsu Tiburón (皇鮫后 (ティブロン), Tiburon, İspanyolca "köpekbalığı") olarak adlandırılır. Omuzlarının arkasında yatay olarak taşır ve kılıcın kendisi diğer espadalarınkine kıyasla oldukça geniş ve kısadır ve iç kısım kılıcın sadece "anahattı" ile hollowdur. Kılıç, savaşta kullanılacak Ola Azul (波蒼砲 (オーラ・アズール), Ōra Azūru, İspanyolca "mavi dalga") adlı boş iç kısımdan enerji şeritleri oluşturabilir. Salındığında, hollow maskesinin yüzünü kaplayan kısmını kaybeder ve yüzünün her iki tarafında işaretler ve sırtında iki kanat benzeri çıkıntı, zırhlı bir etek ve kollarını, omuzlarını ve bacaklarını kaplar. Ayrıca, uzun bir köpekbalığı dişine benzeyen büyük bir pata taşır. Bu durumda gücü ve hızı, Tōshirō Hitsugaya'ya verdiği yük ve darbe ile belirginleşir ve tepki vermeden önce üst vücudunun büyük bir kısmını keser. Bu formda saldırılar gerçekleştirmek için büyük miktarda su çekip kontrol edebilmektedir.

Tres Bestias[değiştir | kaynağı değiştir]

Tres Bestias (3獣神 (トレス・ベスティア), Toresu Besutia, İspanyolca "Üç Canavar"), Halibel'in Fracciónes'ı olarak görev yapan bir kadın arrancar üçlüsüdür. Geyik temalı 54. arrancar Emilou Apacci (エミルー・アパッチ, Emiruu Apatchi), aslan temalı 55. arrancar Francheska Mila Rose (フランチェスカ・ミラ・ローズ, Furanchesuka Mira Rōzu) ve yılan temalı 56. arrancar Cyan Sung-Sun'dan (シィアン・スンスン, Shīan Sunsun) oluşur. Her ne kadar üçü Halibel'e sadık ve grup olarak tehlikeli olmalarına karşın birbirleriyle olan ilişkileri ara sıra hakaret ve ölüm tehditleriyle işlevsizdir. Halibel tarafından kurtarıldıklarında erken yaşamlarında adjuchadırlar ve üçü kendilerini avlayan erkek hollowlardan koruma nedenine katılırlar. Halibel'in Baraggan'la izleyicilerinden bir süre sonra, Tres Bestias, üssü Baraggan'ın mahkemesinde hollow olduğu zaman liderlerini kendisine karşı yürüttüğü için öldürmek isteyen çekiçli bir arranar tarafından saldırıya uğradığında Halibel'e yardım etmeye çalıştı. Tres Bestias kolayca yenilse de Sōsuke Aizen tarafından kurtarıldılar.

Apacci'nin zanpakutōsu aslında bileklerinin üzerine taktığı yaka olan Cierva'dır (碧鹿闘女 (シエルバ), Shieruba, İspanyolca "dişi geyik"). Salındığında, Apacci kahverengi kürk, boynuzlar ve toynaklarla ayaklarının yerine daha geyik haline gelir. Mila Rose'nin zanpakutōsu, normal katana yerine geniş bir kılıca benzeyen Leona'dır (金獅子将 (レオーナ), Reōna, İspanyolca "dişi aslan"). Salındığında, Mila Rose aslan şeklinde dişleri ve aslan benzeri bir yele ile zırhlı bir Amazon savaşçısına benzer. Sung-Sun'un zanpakutōsu, kolunda gizlenmiş bir saiye benzeyen Anaconda'dır (白蛇姫 (アナコンダ), Anakonda). Salındığında Sung-Sun bir Nāga'ya benzer. Tres Bestias, nadiren kullanılan yetenekleri Quimera Parca'dan da yararlanabilir ve kimerik hollow Ayon'u oluşturmak için kollarını malzeme olarak feda edebilir.

Ayon[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayon (アヨン), Tres Bestias tarafından Quimera Parca (混獣神 (キメラ・パルカ), Kimera Paruka, İspanyolcada "İradeli Canavar") tekniği ile oluşturulan ve tüm fiziksel özelliklerini birleştiren hollow bir varlık yaratmak için kesik sol kollarını birleştirerek oluşturulan kimerik bir hollowdur. Ayon, El Martillo (怪槌 (エル・マルティージョ), Eru Marutījo, İspanyolca "çekiç") olarak adlandırılan bir yeteneğe sahiptir. Ayon, kendi iradesiyle hareket eder. İlk olarak sahte Karakura kasabasına çağrılan Ayon, Kaptan Yamamoto'nun canavarı yok etmek için shikaiyi kullanmak için dövüşe katılıncaya kadar Rangiku Matsumoto, Momo Hinamori, Tetsuzaemon Iba ve Shūhei Hisagi'yi tek elle yener.

Nelliel Tu Odelschwanck[değiştir | kaynağı değiştir]

Nelliel Tu Odelschwanck (ネリエル・トゥ・オーデルシュヴァンク, Nerieru Tu Ōderushuvanku), ilk tanıtıldığında iyi huylu, çocuksu kişiliği olan olan ve aslında ne demek istediğinin tam tersini söyleme alışkanlığına sahip bir arrancardır. Hollow maskesinin kalıntıları başının üstünde karikatürize bir kafatası oluşturur. Nelliel, gerçek eski 3. espada olup hollow maskesinin koç boynuzlu versiyonu olan ve sırtında büyük bir "3" rakamı dövmesi taşıyan tam yetişkin bir kadına benzemektedir. Diğer espadalarla karşılaştırıldığında, vahşi canavarlar olarak kalan en az şanslı hollowlara empati duyan Nelliel, savaşçı olarak gördüğü ve sadece mantıken öldüren rakiplerine saygı duymaktadır. Bu ideoloji, espadanın intikam planının bir parçası olarak Nnoitra Gilga tarafından Szayelaporro'nun cihazının yardımıyla arkadan saldırıya uğraması, maskesini kırmayı ve bilinçsiz bedenini Las Noches'ten dışarı atmayı başararak ruh enerjisinin yeterince mevcut haliyle küçülmesini sağladı. Fakat ortaya çıkan amnezi onu rahatsız eden üzüntüyü saldığından Nel, hatırlamadığından emin olurken onu Hueco Mundo'nun tehlikelerinden korumak için eğilmiş iki fraccionuyla kaygısız bir hayat yaşayabildi.

Nelliel'in zanpakutōsu Gamuza (羚騎士 (ガミューサ), Gamyūsa, İspanyolca "süet") olup salındığında Nelliel uzun kavisli boynuzları, kalın bir kuyruğu ve omuzları ve elleri üzerinde zırhı olan dağ keçisi benzeri bir kentaura dönüşür. Kılıcı çift uçlu beyaz bir mızrağa dönüşür ve ona bir ortaçağ şövalyesi veya bir jouster görünümü verir. Bu formdaki saldırılarından birine Lanzador Verde (翠の射槍 (ランサドール・ヴェルデ), Ransadōru Verude, İspanyolca "yeşil mızraklı süvari") denir, burada mızrağını doğrudan rakibine fırlatır. Mızrak yüksek hızda hareket eder ve vurduğu her şeyi delerek son derece hızlı döner.

Pesche Guatiche[değiştir | kaynağı değiştir]

Pesche Guatiche (ペッシェ・ガティーシェ, Pesshe Gatīshe), vücudu bir çift hafif zırhla kaplı, büyük bir çift çene kemiğine sahip bir böceğimsi kafaya benzeyen bir maske ile tamamlanmış, görünüşte zararsız, insansı bir arrancardır. Hollow deliği midesinin yanındadır. Bir zamanlar Nelliel'in fracciónu 41. arrancarken maske parçası Nnoitra Gilga tarafından zorla kaldırıldıktan ve Nel amneziye uğradıktan sonra, yeni bir maske takarken onu güvende tutmak için Hueco Mundo'nun yanında ona eşlik etti. Yıllar sonra Nel, Ichigo'ya Las Noches'e eşlik ettiğinde Pesche onu takip eder, ancak kaybeder. Nel'i bulmaya çalışan Pesche, Uryū Ishida'yı takip eder, onu Ichigo Kurosaki ile karıştırır ve Uryū'nun görünüşü onu grubun en zayıf olduğuna inandırır. Pesche, tükürüğünü bir nesneye püskürttüğü ve sürtünmesini ciddi ölçüde azaltan Infinite Slick (無限の滑走 (インフィナイト・スリック), Infinaito Surikku, "sonsuz kayganlık") olarak adlandırdığı bir yeteneğe sahiptir. İsminin aksine, sınırlı tedariki vardır. Ultima'yı (究極 (ウルティマ), Urutima, İspanyolcada "nihai") peştamalinde aradığı bir enerji kılıcı taşır, ancak zanpakutōsu olup olmadığı belirsizdir. Pesche ve Dondochakka, Cero Sincrético (融合虚閃 (セロ・シンクレティコ), Sero Shinkuretiko) adını verdikleri daha güçlü bir saldırı oluşturmak için cero saldırılarını bir araya getirme yeteneğine sahiptir. Gösterildiği tek zaman, Szayelaporro Grantz saldırıyı etkisiz hale getirerek gücünün tamamını belirsiz hale getirir.

Dondochakka Bilstin[değiştir | kaynağı değiştir]

Dondochakka Bilstin (ドンドチャッカ・ビルスタン, Dondochakka Birusutan), tiki tarzı bir maske takan ve bileşik gözleri olan büyük benekli bir insansı arrancardır. Tehditkar görünümüne rağmen, en ufak bir provokasyonda genellikle bir şeyden endişe duyduğunda gözyaşı patlamaları eğilimlidir. Bir zamanlar Nelliel'in fracciónu 42. arrancarken orijinal maske parçası Nnoitra Gilga tarafından zorla kaldırıldıktan ve Nel amneziye uğradıktan sonra onu güvende tutmak için Hueco Mundo'nun yanında ona eşlik etti. Yıllar sonra Nel, Ichigo Kurosaki ve arkadaşlarına eşlik ettiğinde, Dondochakka onu Las Noches'e kadar takip eder ve burada kaybeder. Nel'i bulmaya çalışan Dondochakka, beceriksizliği ve duygusal patlamaları ile sık sık tahriş ettiği Renji Abarai'yi takip eder. Dondochakka, midesinde sayısız böcek ruhuna sahiptir, bunlardan biri Bawabawa, Nel Tu ve arkadaşları için evcil hayvan ve ulaşım olarak hareket eden yılan balığı benzeri bir solucan içi çukurudur ve bu ruhları savaşta müttefikler olarak istediği gibi tükürebilir. Buna ek olarak, midesinde bir kanabō taşır, ancak bu onun zanpakutōsu olup olmadığı belirsizdir.

Ulquiorra Cifer[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulquiorra Cifer (ウルキオラ・シファー, Urukiora Shifā), göğsünde dövmeli "4" ile ifade edilen Cuarta Espada'dır. Diğer koyu renkli hollowlar tarafından dışlanmış bir albino hollowu olarak, Aizen tarafından bulunmadan önce varlığını atarken yalnız bir hayat sürdü. Temsil ettiği ölümün yönü boşluktur. Ulquiorra, kalbin anlamını anlayamama duygusuyla duygusuzdur ve gözünün göremediği şeyin var olmadığına olan inancını destekler. Sōsuke Aizen tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirme konusunda eğlenen Ulquiorra'nın, niyetine engel olmaları durumunda kendi müttefiklerine saldırma konusunda bir derdi yoktur ve özel ilgi duymadığını kimseyi "çöp" ve dolayısıyla harcanabilir olarak görür. Ulquiorra'nın, dönüşümden önce kısmen yok edilen hollow maskesinin geri kalanı, kavisli boynuzlu kırık bir kask oluşturur ve başının sol yarısını kaplar. Hollow deliği ilk ortaya çıkışından bu yana yer değiştirdi; ilk tanıtıldığında boynunun dibindeyken daha sonraki görünümlerde köprücük kemiğinin hemen altında ortalanır.

Ulquiorra'nın zanpakutōsu Murciélago (黒翼大魔 (ムルシエラゴ), Murushierago, İspanyolca "yarasa") salındığında sırtında iki büyük siyah yarasa benzeri kanat yaratır. Hollow kaskı tamamlanır ve iki büyük boynuzu ile ararancar üniforması üstte daha formlu ve tabana doğru bornoz gibi görünür. Salınması, kendisine süper hız kullandıran ve Ulquiorra'nın saldırılarına ayak uyduramayan bir karakter olan Ichigo Kurosaki ile son derece yüksek hız veriyor. Bu formda Ulquiorra, hem uzun menzilli hem de yakın dövüş saldırıları için kullandığı manevi enerjinin “mızraklarını” yaratabilir; Cero Oscuras (黒虚閃 (セロ・オスキュラス), Sero Osukyurasu, İspanyolca "karanlık sıfır") adı verilen daha güçlü bir Cero çeşidi de kullanabilir; Ulquiorra, bunu tüm espadaların salındığında kullanabileceğini iddia etsede onu kullanan tek kişidir. Ek olarak, Ulquiorra espadalar arasında benzersizdir, çünkü Resurrección Segunda Etapa (刀剣解放第二階層 (レスレクシオン・セグンダ・エターパ), Resurekushion Segunda Etāpa, İspanyolca "İkinci Aşama Diriliş") olarak kendisini ikinci defa salabilmektedir. Bu durumda,pençe elleri ve ayakları ile şeytani ve kara tüylü hale gelir, sklera yeşile döner, uzun ince bir prehensil kuyruk büyür ve hollow deliğinden serbestçe akan kana benzer işaretler kazanır. Ulquiorra'nın ikinci formunun Aizen de dahil olmak üzere herkesten gizlediği söyler ve böylece onu en güçlü espada yapmaktadır. Bu yeni formda, reiatsu mızrakları alev benzeri uçlar geliştirir, bunlar Lanza del Relámpago (雷霆の槍 (ラソサ・デル・レランパーゴ), Ransa deru Reranpāgo, İspanyolca "yıldırım mızrağı") olarak adlandırılır ve atıldığında, çarpma üzerine patlar; bu patlamalar, büyük bir şehirden daha büyük ve daha uzun olan büyük Las Noches'i bile cüce edecek kadar muazzamdır; bu teknik tüm espadalar içinde en yıkıcı olanıdır. İkinci formu, mızraklarını çok daha güçlü hale getirirken, Ulquiorra, Ichigo'yu ilkiyle özlediğinde görüldüğü gibi kontrol etmenin de zorlaştığını belirtir.

Ulquiorra adının İspanyol mobilya tasarımcısı Patricia Urquiola'dan veya İspanyolca "ağlayanın" anşamına gelen El Que Llora sözcüğünden geldiğine inanılıyor.

Nnoitra Gilga[değiştir | kaynağı değiştir]

Nnoitra Gilga (ノイトラ・ジルガ, Noitora Jiruga), diline dövmeli ve daha önce Octavo Espada rütbesine sahip olan "5" ile gösterilen Quinta Espada'dır. Temsil ettiği ölümün yönü umutsuzluk olup rakibi vücudunda yaralanma yapamadığından umutlarını yitirdi. Güçlü bir rakibe karşı savaşta ölüm bulabilmek için Aizen için savaşır ve gerçek hayatta olduğunu hissettiği tek zamanın kendi kanına yaslandığı zaman olduğunu iddia eder. Bir kadının bir erkekten, özellikle de kendisinden daha güçlü veya geride kalması fikrinden nefret eder. Bir savaşçının ölümünü onurlandırmanın ve savaşta bir rakibin eşitliği olarak kabul edilmesinin ve onurlandırılmasının istenmesine rağmen, zafer iddia etmek için haksız yöntemler kullanmaz ve hatta bir önceki savaştan tükenmiş rakiplere işkence eder ve öldürür. Tek fracciónu olan Tesla Lindocruz (テスラ・リンドクルズ, Tesura Rindokuruzu), kendisini idollendiren genç bir adam görünümündedir ve eski espada Nelliel Tu Oderschwank ile uzun zamandır devam eden ve kısır döngü bir rekabeti bulunmaktadır. Nnoitra, hollow maskesinin ve deliğinin kalıntılarının bulunduğu yüzünün sol tarafının çoğunu kaplayan büyük bir göz bandı takar.

Nnoitra, herhangi bir espadanın en güçlü hierrosuna sahiptir, çoğu saldırının üzerinde çok az etkisi olacak kadar yoğundur ve bu onu en dayanıklı espada yapar. Zanpakutōsu Santa Teresa (聖哭螳螂 (サンタテレサ), İspanyolcada "peygamber devesi"), sırtlarında birbirine kaynaşmış iki hilal bıçağı taşıyan dev bir polearm şeklini alıyor. Birkaç flashback ile eskiden yalnızca bir hilal olduğu gösterilmiştir. Salındığında, Nnoitra iki ek böceğimsi silah çifti kazanır ve ellerinin her biri aynı tırpan benzeri bir silah kazanır. Nnoitra bu ekstra kolları yenileyebilme özelliğine sahiğtir.

Grimmjow Jaegerjaquez[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimmjow Jaegerjaquez (グリムジョー・ジャガージャック, Gurimujō Jagājakku), sırtına dövmeli "6" ile ifade ile gösterilen Sexta Espada'dır. Grimmjow'un otoriteye karşı meydan okuyan, serseri bir tavrı vardır ve sadece Sōsuke Aizen tarafından hizaya getirilebilir. Kişiliğine rağmen, Grimmjow bir onur duygusuna sahiptir ve borcu olduğunu hissettiğini geri öder ve engelli rakiplerle savaşmaz. Temsil ettiği ölümün yönü vahşi savaş tarzı ve şiddetli savaş arzusu ile şekillendirdiği bir özellik olan yıkımdır. Hollow bir kral olma hayalini motive eden Grimmjow aslında, düzenleyicilere geçtikten sonra fracción haline gelen beş başka adjuchanın birbirine bağlı bir çetesine liderlik eden panter benzeri bir Adjucha Hollow'du. Grimmjow, çıplak cilt ve gevşek pantolonlar üzerinde yelek giyer ve Billy Idol tarafından popüler bir tarzda mavi saçlara sahiptir. Hala eklemlenmiş sağ çene kemiği, Grimmjow'un hollow maskesinden geriye kalan tek şeydir ve hollow deliği karnında bulunur. Grimmjow, Caja de Negación'daki daha güçlü Ulquiorra'yı sürpriz bir şekilde istismar ederek geçici olarak hapsedebilen yetenekli bir savaşçıdır.

Grimmjow'un zanpakutōsu Pantera (豹王 (パンテラ), İspanyolca "panter") salındığında Grimmjow, tanınmış tırtıklı dişler, kedi kulakları, pençeli eller ve ayaklar, zırhlı bir saklanma ve güçlü bir kırbaç olarak kullanılabilen bir kuyruk ile bir panterin fiziksel özelliklerini kazanır. Salındığında hızını ve gücünü arttırır, dirseklerinden yıkıcı dart ateş etmesine izin verir ve Desgarrón (豹王の爪(デスガロン), Desugaron, İspanyolca "yırtılma") adı verilen muazzam enerji pençelerini parmak uçlarında belirir. Grimmjow herhangi bir espadanın en güçlü cero çeşidi olan Gran Rey Cero'yu (王虚の閃光 (グラン・レイ・セロ), Guran Rei Sero, İspanyolca "Büyük Kral Sıfır") kullanabilir; Grimmjow ve Ulquiorra, tüm espadaların bunu kullanabileceğini söylesede yalnızca Grimmjow tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu cero varyantı sarayı bile yok edebilecek kadar güçlü olduğunda Las Noches'te kullanılması yasaktır.

Grimmjow adı, İngiliz mimar Nicholas Grimshaw'dan gelmektedir.

Luppi Antenor[değiştir | kaynağı değiştir]

Luppi Antenor (ルピ・アンテノール, Rupi Antenōru), sağ kalçası dövmeli "6" ile ifade ile gösterilen Sexta Espada'dır. Geçici olarak Grimmjow'un yerine geçmiş olup genç, çift cinsiyetli bir görünüme ve özellikle düşmanlarına ve Grimmjow'a karşı küçümseyici bir tavrı vardır. Hollow maskesinin kalıntıları başının sol tarafında, taçya benzedikleri yerde durur.

Luppi'nin zanpakutōsu Trepadora'dır (蔦嬢 (トレパドーラ), İspanyolca "asma"). Salındığında, Luppi'nin sırtına monte edilmiş bir kabuktan sekiz eğilim patlar ve bu da birden fazla rakiple savaşmak için bağımsız olarak kontrol edebilir. Dokunaçlar ayrıca ek hasara neden olmak için aniden büyüyebilir.

Zommari Leroux[değiştir | kaynağı değiştir]

Zommari Leroux (ゾマリ・ルルー, Zomari Rurū), Séptima Espada'dır. Şinigamileri hollowları kötü olarak değerlendirdiği için hor gören sessiz, saygılı ve pragmatik bir figürdür. Zommari'nin temsil ettiği ölüm yönü, Sōsuke Aizen'e ibadetinde gösterilen zehirlenmedir. Hollow maskesinin kalıntıları dişlerden yapılmış bir kolye ve alnının ortasından aşağı sivri bir sırt şeklindedir ve hollow deliği sağ göğsünde bulunur. Zommari, Gemelos Sonido (双児響転 (ヘメロス・ソニード), Hemerosu Sonīdo, İspanyolca "ses ikizleri") adlı en hızlı versiyonu ile espadalar arasında en hızlı sonidoya sahiptir; bu o kadar hızlıdır ki vücudunu uzayda yırtarak bir klonla sonuçlanır. Zommari bunu bir seferde toplam beş ceset sınırı olan ekstra bedenler üretmeye devam etmek için kullanabilir, böylece beş kişiye kadar dövüş gücüne sahiptir ve sadece bir kişi tarafından gerçekleştirilebilen taktik ve teknikler gerçekleştirmesine izin verir. Ekstra bedenlerinin bir kısmını tuzak olarak kullanır ve bu bedenleri yenileriyle değiştirir.

Zommari'nin zanpakutōsu, bacaklarını savunmacı bir önlem olarak gizleyebileceği sertleştirilmiş lotus benzeri bir yapı ile değiştiren Brujería'dır (呪眼僧伽 (ブルヘリア), Buruheria, İspanyolca "cadı"). Salındığında vücudu gözlerle kaplıdır, her biri Amor (愛 (アモール), Amoru, İspanyolca "aşk") tekniğini kullanarak nesneleri veya vücut parçalarını sihirli bir şekilde kontrol etmesine izin verir. Bu teknik Byakuya Kuchiki karakteri tarafından kidōya benzer olarak tanımlanır ve bir kidō bariyeri dökülerek tamamen engellenebilir.

Szayelaporro Grantz[değiştir | kaynağı değiştir]

Szayelaporro Grantz (ザエル・アポロ・グランツ, Zaeru Aporo Gurantsu), Octava Espada'dır. Temsil ettiği ölümün yönü çılgın bilim adamı kişiliği ile ortaya çıkan çılgınlıktır. Hollow maskenin kalıntıları dikdörtgen çerçeveli gözlük şeklindedir ve hollow deliği kasıklarında bulunur. Kendisini çok düşünür ve planlarını en ince ayrıntısına kadar takip eder. Oldukça sadist ve diğerlerini araştırma materyalinden biraz daha fazla görür, Aizen'in hepsini yok edeceği umuduyla hollow olmayanları kötü olarak düşünür. Daha önce, bir espada pozisyonunu kaybetti ve Nnoitora'nın Nelliel'i sırayla üyeliğini geri alması için çıkarmasına yardım etmek zorunda kaldı. Szayelaporro, rakibin yeteneklerini analiz etmek için, kamera gibi hizmet eden parazitler kullanarak eski rakiplerine verilen hasarı incelemek gibi çeşitli yöntemlere sahiptir. Bunu yaptıktan sonra, Szayelaporro yeteneklerinin etkilerini ortadan kaldırarak onu saldırılarına karşı neredeyse bağışıklık kazanabilir. Rakiplerini incelemekten elde edilen dokunulmazlıklara ek olarak, Szayelaporro, üzerinde deney yaptığı ve kişisel olarak modifiye ettiği çok sayıda fraccionlara sahiptir, böylece yaralarını yiyerek iyileştirebilmesi için kişisel olarak modifiye edilmiştir.

Szayelaporro'nun zanpakutōsu Fornicarás'tır (邪淫妃 (フォルニカラス), Forunikarasu, İspanyolca "zina etmek") ve salındığında on iki gözyaşı şeklindeki keseye meyve gibi her dokunaç sarkmaktadır. Vücudundan bir mor sıvı duşu vurabilir ve bir rakiple temas eden her damlacıkla o düşmanın bir doppelgangerı yaratılır; her klon orijinal ile aynı yeteneklere sahiptir, ancak son derece zayıftır ve gerçek olan tarafından anında yenilebilir, ancak her klon yıkım üzerine daha fazla klonlara ayrılır ve Szayelaporro öldürüldüğünde veya Szayelaporro isteyerek yeteneğini iptal ettiğinde kaybolur. Szayelaporro, rakiplerini beslemek için dokunaçlarını kullanarak onlardan vudu bebekleri yaratabilir. Her bebek, iç organları temsil eden oyuncakları yok etmek için açılabilir, bunların imhası, mağdurun içeriden büyük ölçüde zayıflatıcı hasar vermesine neden olur. En çok övünme yeteneği olan Gabriel (受胎告知 (ガブリエール), Gaburiēru, İspanyolca "Cebrâîl"), bir düşmanı emprenye ederek ve ruh parçacıklarını emerek, onları kendi haline getirme ve kurbanı öldürme sürecinde önceki kurbanı öldürülürse, yiyicinin sinir sistemine kaynayan hücrelere dönüşerek tam kontrol sahibi olmasını sağlar.

Aaroniero Arruruerie[değiştir | kaynağı değiştir]

Aaroniero Arruruerie (アーロニーロ・アルルエリ, Āronīro Arurueri), iki yüzüne dövmeli "9" ile ifade ile gösterilen Novena Espada'dır. Temsil ettiği ölümün yönü açgözlülüktür. Tek bir kafa yerine, genellikle uzun beyaz bir maske ile kaplı kırmızı sıvı ile dolu bir cam kapsülün içinde yüzen bir çift infantil kafatası benzeri yaratıklara sahiptir. İki kafatası dönüşümlü olarak konuşur, sıklıkla birbirlerinin cümlelerini bitirir ve kendilerini "biz" olarak ifade eder, bu da Aaroniero'nun bir dereceye kadar iki ayrı varlık olduğunu gösterir. Aaroniero, son ilk nesil espadalardan biri olmasının yanı sıra espadalar arasında tek Gillian üyesidir.

Aaroniero bir Gillian olmasına rağmen, genellikle bornozları ve bir eldivenle örttüğü sol kolunun yerine deforme ağızlı bir uzantı olan bıyık benzeri zanpakutōsu olan Glotonería (喰虚 (グロトネリア), Gurotoneria, İspanyolca "oburluk") aracılığıyla diğer boşlukları yudumlama yeteneği nedeniyle bir espada yapılır. Diğer Gillianlar ile karşılaştırıldığında, Aaroniero tükettiğini tamamen içine alabilir, anılarına ve özel yeteneklerine erişmesini ve hatta istediği takdirde fiziksel formlarına şekil vermesini sağlar. Bununla birlikte, güneş ışığına maruz kalma durumu güçlerini geçersiz kılar ve şekil değiştirilirse onu orijinal haline geri zorlar.

Privaron Espadalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Privaron Espadalar (十刃落ち, Puribaron Esupāda, İspanyolca "yoksun kılıç" anlamına gelir), bir zamanlar Espada olan ancak gruba utanç duymaktan vazgeçen veya Hōgyoku ile yapay olarak yaratılan ve Aizen tarafından değiştirilen arrancarlardır. Gücü hala ortalamanın çok üzerinde olduğundan, onları normal düzenleyicilerden ayırmak için üç haneli bir numara sırasına sahiptirler.

Dordoni Alessandro Del Socaccio[değiştir | kaynağı değiştir]

Dordoni Alessandro Del Socaccio (ドルドーニ・アレッサンドロ・デル・ソカッチオ, Dorudōni Aressandoro Deru Sokatchio), diğer espadalarla karşılaştırıldığında daha aptal ancak savaşta çok daha ciddi olan 103. arrancardır. Ichigo Kurosaki ile olan savaşı sırasında Dordoni, Ichigo'yu tam güçle yenerek eski konumunu geri kazanmayı umarak Ichigo'yu bankai ve hollow maskesini kullanmaya itti. Ichigo uyduğunda yenilir ve Ichigo'ya kaçma zamanı kazanmak için Exequias'a karşı savaşarak, Ichigo'nun gelecekteki rakiplerle savaşırken nezaketini atması gereken son düşünceleriyle ellerinden ölerek teşekkür eder. Ölümü daha sonra davetsiz misafirlerin işi olduğu için Aizen'e bildirildi. Ancak aylar sonra ikinci Wandenreich istilası sırasında Dordoni, Mayuri tarafından Giselle'e karşı mücadelesinde ona yardım etmek için canlandırıldı. Sonrasında ne olduğu ise bilinmemektedir.

Dordoni'nin zanpakutōsu Giralda'dır (暴風男爵 (ヒラルダ), Hiraruda, İspanyolca "fırtına baronu") ve salındığında, Dordoni ayaklarından başlayan, buzağılarının etrafına sarılan ve beline iki sivri uçlu daha fazla zırh kazanır. Salındığında, iki büyük siklon, bacaklarını kaplayan zırh üzerindeki egzoz çıkışlarından gelir, bu da havada havada durmasını ve vuruşlarına ekstra güç katmasını sağlar. Buna ek olarak, uzun menzilli saldırılar gerçekleştirmek için kullanılan bu siklonlardan iki gaga benzeri uzantı dışarı fırlar, ancak Dordoni ihtiyaç duyulduğunda daha fazla gösterebilmektedir.

Cirucci Sanderwicci[değiştir | kaynağı değiştir]

Cirucci Sanderwicci (チルッチ・サンダーウィッチ, Chirutchi Sandāwitchi), gotik bir lolitaya benzer bir görünüme sahip 105. arrancardır. Kıyafeti fırfırlı bir elbise, omzunda kesilmiş büyük, yuvarlak kollar, kısa mor renkli saçlar, yanaklarında gözyaşı izleri ve diz boyu botlardan oluşur. Hollow maskesinin kalıntıları saçında alnının sol tarafının hemen üstüne yerleştirilir ve çivili bir saç tokasına benzer. Oldukça garip görünmesine rağmen, Uryū Ishida'ya yaptığı gibi, başkalarının benzer bir modaya sahip olduklarını gösterme konusunda hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Ayrıca asker benzeri bir ideolojiyi takip eder.

Cirucci zanpakutōsu Golondrina (車輪鉄燕 (ゴロンドリーナ), Gorondorīna, İspanyolca "yutan"), içine büyük, dönen, Yo-Yo gibi bir disk yerleştirilmiş bir kamçı şeklini alır. Salındığında, Cirucci'nin kolları tüyler yerine on ay şeklindeki bıçaklı büyük kanatları filizlendirdiğinden sonunda pençelerle uzar. Bu bıçaklar yüksek frekansta titreşir ve animede duyulabilir bir uğultu sesi çıkarır. Cirucci bu bıçakları çıkarıp havada ateşleyebilir veya kendi iradesiyle geri çağırabilir.

Gantenbainne Mosqueda[değiştir | kaynağı değiştir]

Gantenbainne Mosqueda (ガンテンバイン・モスケーダ, Gantenbain Mosukēda), kalın favorileri ve keçi sakalı olan afro tarzı bir saç kesimine sahip 107. arrancardır. Hollow maskesinin kalıntıları alnında güneş gözlüğü şeklinde bir plaka olup, her gözün üstünde dört diş çıkar.

Gantenbainne'nin zanpakutōsu Dragra (龍拳 (ドラグラ), Doragura, İspanyolca "ejderha yumruğu"), Gantenbainne'nin bileklerine menteşelerle tutturulmuş bir çift iki uçlu delme hançeri şeklini alır. Salındığında, Gantenbainne'nin kolları daha uzun büyür ve kubbe şeklindeki zırh plakalarıyla kaplanır ve delme hançerleri ejderha başlarına benzemeye gelir. Benzer plakalar da sırtını uzatır ve bir kuyruk oluşturur. Maske parçasını savaştaki belirli noktalarda gözlerinin üzerine çeker. Saldırırken yumruklarından çeşitli patlamalar yapabilir.

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Rudbornn Chelute[değiştir | kaynağı değiştir]

Rudbornn Chelute (ルドボーン, Rudobōn), Las Noches'teki isyancılar ve davetsiz misafirlerle uğraşmaktan sorumlu bir grup olan Exequias'ın (葬討部隊 (エクセキアス), Ekusekiasu, İspanyolca "cenaze ayinleri") lideri olan 61. arrancardır. Çoğu arrancarlardan farklı olarak, yüzü maskesi tarafından tamamen gizlenmiştir. O ve astları her savaştan sonra temizlenir ve hayatta kalanları öldürmeden önce Szayelaporro Grantz için veri toplar.

Rudbornn, salındığında vücudunun etrafında bükülen ağaçların uçlarında kafatasları ile süslenmiş ağaç uzuvlarını veren Arbol (髑髏樹 (アルボラ), Arubora, İspanyolca "kafatası ağacı") adlı bir zanpakutō taşır. Rudbornn bu ağaç uzuvlarının üstünde dengeleme yeteneğine sahiptir. Bu dallardan Rudbornn, Calaveras (カラベラス, Karaberasu, İspanyolca "kafatası") olarak adlandırdığı maskeler için kafatasları ile tam gövdeli minyonlar üretme yeteneği kazanır. Bu calaveraların görünüşe göre Exequias'ın tamamını oluşturur ve böylece Rudbornn'u tek gerçek Exequias üyesi haline getirmektedir. Rudbornn, güçlü yeteneğine rağmen Espada rolüne ulaşamadığı için hayal kırıklığı ve pişmanlık duymaktadır. Ne olursa olsun, Aizen'in seçtiği espadalara ve sonsuz bir asker ordusu yaratma yeteneğine büyük gurur ve güven ifade eder.

Wonderweiss Mergela[değiştir | kaynağı değiştir]

Wonderweiss Mergera (ワンダーワイス・マルジェラ, Wandāwaisu Marujera), mevcut Espadalarla karşılaştırılabilir reiatsu yoğunluğuna sahip değiştirilmiş bir 77. arrancardır. Hollow maskesinin kalıntıları kafasındaki küçük bir tacı andırır. Yamamoto'nun zanpakutōsunu tamamen işe yaramaz hale getirmek için Hōgyoku'yu bir silah olarak kullanan Aizen tarafından değiştirilen süreç, Wonderweiss'in rasyonalitesinin, bellek tutma, konuşma ve istihbaratının tüm biçimlerini kaldırdı. Sonuç olarak, Wonderweiss tamamen güçlü olmasına rağmen zihinsel olarak engellidir. Savaşları sırasında Kisuke Urahara'ya bir Bala ile saldıran bir düşmanlık seviyesine sahiptir, fakat bunu yaptıktan sonra hızlı bir şekilde normal durumuna geri döner. Kaname Tōsen, Wonderweiss'in kendisi gibi saf bir varlık olduğunu belirtmekle birlikte saf iyi mi kötü mü olduğunu merak etmektedir. Mümkün olan her yerde Tōsen'i takip eder ve Tōsen'in düşmanları olarak algıladığı şeylere düşmanca davranır.

Wonderweiss'in zanpakutōsu Extinguir (滅火皇子 (エスティンギル), Esutingiru, İspanyolca "söndürmek") mor renkli bir claymore veya zweihandere benzemektedir. Salındığında, Wonderweiss dev omuz ve uylukları, sıska uzuvları ve büyük bir taç benzeri başlığı ile var gibi görünür. Temas halinde anında Ryūjin Jakka'nın alevlerini vücuduna söndürür ve emer. Dahası, gücü son derece artar, anında yenilenebilir ve omuzlarından ve sırtından büyük uzunluklara kadar uzanan çok sayıda kol üretebilir.

Loly Aivirrne & Menoly Mallia[değiştir | kaynağı değiştir]

Loly Aivirrne (ロリ・アイヴァーン, Rori Aivān) ve Menoly Mallia (メノリ・マリア, Menori Maria), "Hueco Mundo" ve "Sahte Karakura Kasabası" arcları sırasında Orihime Inoue'nin karşısına çıkan 33. ve 34. kadın arrancar çiftleridir. Orihime'den hem kıskançlıktan hem de daha sonra korkutucu önyargılar ile nefret eden Loly, pigtaillere bağlı siyah saçlı, kısa bir kız öğrenci temalı eteğe sahip kibirli bir genç kadın olarak görünür ve hollow maskesinin kalıntıları sol gözünü çevrelemektedir. Menoly'nin maskesinin kalıntıları sağ gözünü çevrelemektedir ve kıskançlığıyla baş etmeyi sorun çıkararak yaşamını riske atmaktan daha makul ve istekli görünür.

Loly'nin zanpakutōsu, kavisli bir korumaya sahip küçük bir hançer şeklini alan Escolopendra'dır (百刺毒娼 (エスコロペンドラ), Esukoropendora, İspanyolca "kırkayak"). Salındığında, Loly kollarında dokundukları her şeyi aşındıran kırkayak benzeri uzantılar kazanır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Santos, Carlo (14 Ağustos 2008). "Bleach GN 1 Collector's Edition - Review". Anime News Network. 7 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020. 
  2. ^ Isler, Ramney (4 Mayıs 2009). "IGN: The Commencement of War, Vizards and the Arrancars Review". IGN TV. 4 Ekim 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020. 
  3. ^ Solomon, Charles (28 Ağustos 2008). "'Bleach,' a manga series by Tite Kubo (page 2)". Los Angeles Times. 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020. 
  4. ^ Isler, Ramney (4 Mayıs 2009). "IGN: Prelude to the Apocalypse, The Arrancar's Offensive" Review". Los Angeles Times. 4 Ekim 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020.