Black Widow (Marvel Comics)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Black Widow Marvel Comics tarafından yayınlanan ve Amerikan çizgi romanlarının birçoğunda görünen kurgusal bir karakterdir. Marvel'in paylaşılan ana evreninin çoğunda diğer bilinen adıyla Marvel Evreninde yer almıştır.

Claire Voyant[değiştir | kaynağı değiştir]

Claire Voyant çizgi romanlardaki ilk güçlü kadın kahramanlardandır. Yazar George Kapitan ve artist Harry Sahle tarafından oluşturulmuş ve ilk olarak Mystic Comics #4 (Ağustos 1940) bölümünde yer almıştır. Daha sonralarda yerini alan Marvel Comics karakterleriyle ilgisi yoktur.[1]

Natasha Romanoff[değiştir | kaynağı değiştir]

Natasha Romanoff[2] Marvel Comics modern akımında Black Widow kod adını alan ilk karakterdir. Editör ve çizer Stan Lee, senarist Don Rico ve artist Don Heck tarafından oluşturulmuş ve ilk olarak Tales of Suspense #52 (Nisan 1964) bölümünde görünmüştür. Karakter, Marvel Evreninde Avengers, the Defenders, the Champions, S.H.I.E.L.D. ve Thunderbolts dahil olmak üzere birçok süper kahraman takımıyla çalışmıştır. Bunların dışında Iron Man 2, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame ve Black Widow filmlerinde Scarlett Johansson tarafından canlandırılmıştır.

Yelena Belova[değiştir | kaynağı değiştir]

Yelena Belova Black Widow kod adını alan ikinci karakterdir. Inhumans #5 (Mart 1999) bölümünde kısaca, 1999'da Marvel Knights mini-dizi Black Widow ile tam olarak tanıtılmıştır. İkinci mini seri 2011'de Natasha Romanoff canlandırmasıyla Daredevil'da, sonraki yıl ise Black Widow: Pale Little Spider adı altında yetişkin izleyiciye Marvel MAX basımıyla hitap etti.[3] Marvel Sinematik Evreni çekilecek olan Black Widow Yelena'yı Florence Pugh canlandıracak.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gerber, Jamie (27 Haziran 2018). "20 Weird Things About Black Widow Even Hardcore Fans Might Not Know - 3". Screen Rant. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2019. 
  2. ^ Daniel Way (y), Steve Dillon (r). Wolverine: Origins 16 (October, 2007), Marvel Comics.
  3. ^ De Blieck Jr., Augie (16 Temmuz 2013). "Revisiting Marvel's Beezer & Belova". Comic Book Resources. 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2019. 
  4. ^ Lussier, Germain (20 Temmuz 2019). "Here's What Happened in the Black Widow Footage Marvel Showed at Comic-Con". io9. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2019.