BlackBerry Ltd. tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
BlackBerry logosu

BlackBerry Ltd. (eski bilinen adıyla Research In Motion Limited (RIM)), Kanadalı, 1995 yılında kurulmuş çok uluslu haberleşme şirketi. Merkezi Kanada Waterloo, Ontario'da bulunmaktadır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şirket Alan/Ürün Ülke Değer (USD) Kaynaklar
02006-06-10 10 Haziran 2006 Slipstream Data Inc. Veri Sıkıştırma  Kanada gizli/belirtilmemiş [1]
02009-01-23 23 Ocak 2009 Certicom Şifreleme  Kanada gizli/belirtilmemiş [2]
02009-01-30 30 Ocak 2009 Chalk Media Yazılım  Kanada $23,125,000[3] [4]
02009-06-05 05 Haziran 2009 Dash Navigation Araç Navigasyon Sistemleri  ABD gizli/belirtilmemiş [5]
02009-08-24 24 Ağustos 2009 Torch Mobile WebKit Mobil Tarayıcı  Kanada gizli/belirtilmemiş [6]
02010-04-09 09 Nisan 2010 QNX Software Systems Unix Benzeri İşletim Sistemi  Kanada $200,000,000[7] [8][9]
02010-08-24 24 Ağustos 2010 Cellmania App Store Yazılım Üreticisi  ABD gizli/belirtilmemiş [10]
02010-09-08 08 Eylül 2010 Documents To Go and diğer varlıkları Ofis Paketi  ABD $50,000,000 [11]
02010-12-02 02 Aralık 2010 The Astonishing Tribe Arayüz Sihirbazları  İsveç gizli/belirtilmemiş [12]
02011-02-14 14 Şubat 2011 Gist Profesyonel İletişim Yöneticisi  ABD gizli/belirtilmemiş [13]
02011-03-25 25 Mart 2011 tinyHippos Mobil Web Geliştirme  Kanada gizli/belirtilmemiş [14]
02011-04-27 27 Nisan 2011 Tungle.me Sosyal Takvimleme  Kanada gizli/belirtilmemiş [15]
02011-06-07 07 Haziran 2011 Scoreloop Sosyal Oyun Ağı  Almanya $71,000,000 [16]
02011-05-02 02 Mayıs 2011 Ubitexx Mobil Cihaz Yönetimi  Almanya gizli/belirtilmemiş [17]
02011-07-22 22 Temmuz 2011 Jaycut Video Düzenleme  İsveç gizli/belirtilmemiş [18]
02011-10-07 07 Ekim 2011 NewBay İçerik Sağlayıcı  İrlanda $100,000,000 [19]
02012-03-08 08 Mart 2012 Paratek RF Çok-bantlı Telefonlar  ABD gizli/belirtilmemiş [20]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
İşaretlenmiş
  1. ^ Lysecki, Sarah. "RIM quietly buys Slipstream Data for compression technology". ITbusiness.ca. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 
  2. ^ Gingras, Marc. "Certicom Corp. Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Certicom blog. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2009. 
  3. ^ "RIM to Acquire Chalk Media Corp". Waterloo, ON and Vancouver, BC: Research In Motion Limited. 11 Aralık 2008. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2013. Research In Motion Limited (“RIM”) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) and Chalk Media Corp. (“Chalk”) (TSXV: CKM) today announced that the two companies have entered into an arrangement agreement (the “Arrangement Agreement”) for RIM to acquire Chalk, a publicly held company based in Vancouver, British Columbia, in an all-cash transaction at a price per share of CDN $0.142, or CDN $23,125,000.  76. harf sırasında bulunan |alıntı= parametresi line feed character içeriyor (yardım)
  4. ^ "Research In Motion Ltd acquires Chalk Media Corp". 6 Ekim 2011 tarihinde [http://www.alacrastore.com/deal- snapshot/Research_In_Motion_Ltd_acquires_Chalk_Media_Corp-555292 kaynağından] |url= değerini kontrol edin (yardım) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2020.  33. harf sırasında bulunan |url= parametresi line feed character içeriyor (yardım)
  5. ^ Gingras, Marc. "Dash Navigation Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Dash Navigation blog. 13 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2009. 
  6. ^ Gingras, Marc. "Torch Mobile Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Torch Mobile blog. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2009. 
  7. ^ "Update 2: RIM to Acquire QNX – Terms of the Deal". VDC Research Group, Inc. 15 Nisan 2010. 28 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2011. The Ottawa Citizen reported today that RIM will be paying $200M (USD) cash, based on a Harman Industries International regulatory filing, to acquire QNX Software Systems from Harman International. To read the complete Form 8-K filing by Harman International.  25. harf sırasında bulunan |başlık= parametresi line feed character içeriyor (yardım); 76. harf sırasında bulunan |alıntı= parametresi line feed character içeriyor (yardım)
  8. ^ Staff writer. "Research In Motion to Acquire QNX Software Systems from Harman International". QNX Software Systems. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2010. 
  9. ^ Hachman, Mark (9 Nisan 2010 @ 02.09pm EST). "RIM Buys QNX to Tie Phones to Cars". PC Magazine. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2011. Research in Motion said Friday that it had signed a deal with Harman International to acquire its QNX Software Systems unit to help tie its BlackBerry smartphones to car navigation systems. Terms of the deal were not announced. It is expected to close within 30 to 45 days if it passes regulatory approvals.  163. harf sırasında bulunan |alıntı= parametresi line feed character içeriyor (yardım); 13. harf sırasında bulunan |tarih= parametresi line feed character içeriyor (yardım); Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)
  10. ^ Gingras, Marc. "Cellmania Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Cellmania blog. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011. 
  11. ^ Bradley, Tony. "RIM Buys "Documents To Go", But Microsoft Missed Out". PC world. 29 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2010. 
  12. ^ Blomdahl, Paul. "TAT JOINS A LARGER TRIBE". The TAT Blog. 19 Nisan 2015 tarihinde [http://www.tat.se/blog/tat-to-join-a-larger- tribe/ kaynağından] |url= değerini kontrol edin (yardım) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011.  45. harf sırasında bulunan |url= parametresi line feed character içeriyor (yardım)
  13. ^ Gingras, Marc. "Gist Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Gist blog. 12 Aralık 2015 tarihinde [http://www.gist.com/2011/02/14/tinyhippos-is- now-part-of-research-in-motion-rim-2/ kaynağından] |url= değerini kontrol edin (yardım) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011.  46. harf sırasında bulunan |url= parametresi line feed character içeriyor (yardım)
  14. ^ Gingras, Marc. "tinyHippos Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". TinyHippos blog. 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011. 
  15. ^ Gingras, Marc. "RIM Acquires Tungle.me". Tungle.me Blog. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011. 
  16. ^ Lessard, Tyler. "RIM Welcomes Scoreloop". Inside BlackBerry - The Official BlackBerry Blog. 18 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011. 
  17. ^ "RIM Announces Multi-Platform BlackBerry Enterprise Solution for Smartphones and Tablets". Research In Motion. 28 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2011. 
  18. ^ "RIM Acquires JayCut". BB4Life Blog. 6 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2011. 
  19. ^ "Newbay Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". BB4Life Blog. 18 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2011. 
  20. ^ "RIM Acquires Paratek". BB4Life Blog. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2012.