The Church of Our Lady

Koordinatlar: 51°12′17″N 3°13′28″E / 51.2048°K 3.2245°D / 51.2048; 3.2245
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bizim Leydi Kilisesi, Brüj sayfasından yönlendirildi)
Kulenin görünümü
Kule

The Church of Our Lady (Felemenkçe: Onze-Lieve-Vrouwekerk) Belçika' nın Brüj kentinde esas olarak 13ncü, 14ncü ve 15ncü yüzyıllardan tarihlenen kilisedir.

Onun kulesi 122,3 metre yükseklikte olup, şehirde en uzun yapı olarak ve dünyada ikinci en uzun tuğla yapımı kule olarak durmaktadır (en uzun olanı ise Almanya'nın Landshut kentindeki "Aziz Martin'in Kilisesi, Landshut" dur).

Yüksek altarın arkasındaki koro yeri boşluğu Dazlak Karl ve en sonraki Valois Burgonya Dükü ve onun kızı düşeş Mary' nin mezarlarıdır. Baba ve kızın yaldızlanmış tasvirlerinin ikisi de parlatılmış siyah taşın kalın dilimi üzerinde rahat huzur sağlar. Her ikisi de taçlanmış ve Charles, tüm silahları ve yaprak altından yapılmış bir süsleme ile tasvir edilmektedir.

Geniş şapelin güney yan kısmındaki apsisin yakınında 1504 yılları civarında Michelangelo tarafından yapılmış olan Madonna ve Çocuğu'nun heykeli yer almaktadır. Heykel olasılıkla orijinal olarak Siena Katedrali için tasarlanmış, İtalya'da tüccar olan iki kardeş olan Jan ve Alexander Mouscron tarafından satın alınmış ve 1514 yılında şimdiki yerine bağışlanmıştır. Heykel iki kere yağma edilmesinden sonra (yaklaşık 1794 yılında yabancı Fransız devrimcileri işgali ve Nazi Almanları ile 1944 yılında) yeniden ele geçirilmiştir.

Resim galerisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış kısım[değiştir | kaynağı değiştir]

İç kısım[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanat çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]