Birleşik Krallık'ta en çok ziyaret edilen müzeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu makalede, Birleşik Krallık'ta en çok ziyaret edilen müzeler listelenmektedir. Listede bulunan müzelerin bilgileri, “Leading Visitor Attractions” Derneği tarafından hazırlanan 2009 yılı müze istatistikleri verilerine dayanmaktadır. Listede en çok müzesi olan şehir; 15 müze ile İngiltere'nin başkenti Londra'dır. Edinburgh, Glasgow ve Liverpool şehirleri ise üçer müze ile Londra'yı takip etmektedirler.[1][2]

Sıra Müze Şehir Ülke Ziyaretçi sayısı Resim
1
British Museum Londra İngiltere İngiltere 5,569,981 British Museum from NE 2.JPG
2
National Gallery Londra İngiltere İngiltere 4,780,030 NatgalleryLondon.jpg
3
Tate Modern Londra İngiltere İngiltere 4,747,537 Tate-modern-london.jpg
4
Doğal Tarih Müzesi Londra İngiltere İngiltere 4,105,106 Londres 468..jpg
5
Bilim Müzesi Londra İngiltere İngiltere 2,793,930 ScienceMuseum.jpg
6
Ulusal Denizcilik Müzesi Londra İngiltere İngiltere 2,367,904 National maritime museum.jpg
7
Victoria ve Albert Müzesi Londra İngiltere İngiltere 2,269,880 Facade.7.jpg
8
National Portrait Gallery Londra İngiltere İngiltere 1,961,843 London NPG.JPG
9
Tate Britain Londra İngiltere İngiltere 1,501,837 Tate Britain decorated for Days Like These exhibition.jpg
10
Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi Glasgow İskoçya İskoçya 1,368,096 Side View of the Kelvingrove Art Museum.JPG
11
Royal Academy of Arts Londra İngiltere İngiltere 1,267,784 Burlington House-Courtyard.jpg
12
Saatchi Gallery Londra İngiltere İngiltere 1,260,840 SaatchiGallery.jpg
13
Merseyside Deniz Müzesi Liverpool İngiltere İngiltere 945,254 Merseyside Maritime Museum.jpg
14
Ulusal Galeri Kompleksi Edinburgh İskoçya İskoçya 894,161 National Gallery of Scotland - geograph.org.uk - 218417.jpg
15
İmparatorluk Savaşı Müzesi Londra İngiltere İngiltere 887,246 Imperial War Museum Front.JPG
16
The Lowry Salford İngiltere İngiltere 872,641[3] The Lowry main entrance.jpg
17
Birmingham Müzesi ve Sanat Galerisi Birmingham İngiltere İngiltere 856,000[4] Big Brum, Birmingham, - DSC08794.JPG
18
Ulusal Demiryolu Müzesi York İngiltere İngiltere 807,591 National Railway Museum, York - geograph.org.uk - 65413.jpg
19
Bilim ve Sanayi Müzesi Manchester İngiltere İngiltere 745,188 (2008–09)[5] MOSI.jpg
20
Serpentine Gallery Londra İngiltere İngiltere 734,353 Serpentine Gallery and 2008 Pavilion.jpg
21
Büyük Kuzey Müzesi Newcastle upon Tyne İngiltere İngiltere 638,454 The Hancock Museum Newcastle September 2009.jpg
22
St Fagans Ulusal Tarih Müzesi Cardiff Galler Galler 628,318 St Fagans National Museum Wales.jpg
23
Ulusal Medya Müzesi Bradford İngiltere İngiltere 613,923 National Museum of Photography, Film and Television.jpg
24
Dünya Müzesi Liverpool İngiltere İngiltere 605,601 World Museum Liverpool.JPG
25
İskoçya Ulusal Müzesi Edinburgh İskoçya İskoçya 589,621 Museum of Scotland.jpg
26
Bristol Şehir Müzesi ve Sanat Galerisi Bristol İngiltere İngiltere 564,504 Bristol city museum and art gallery.jpg
27
Tate Liverpool Liverpool İngiltere İngiltere 539,577 Tate Liverpool 2.jpg
28
Modern Sanat Galerisi Glasgow İskoçya İskoçya 536,916 Glasgow Gallery of Modern Art 2.jpg
29
Ulusal Savaş Müzesi Edinburgh İskoçya İskoçya 494,213 National War Museum of Scotland.JPG
30
Glasgow Ulaşım Müzesi Glasgow İskoçya İskoçya 468,963 Museum of Transport Glasgow.JPG
31
Manchester Sanat Galerisi Manchester İngiltere İngiltere 408,469 Manchester Art Gallery, Mosley Street.jpg
32
Duxford İmparatorluk Savaşı Müzesi Duxford İngiltere İngiltere 387,122 Duxford UK Feb2005 American.JPG
33
Cardiff Ulusal Müzesi Cardiff Galler Galler 373,191 Amgueddfa Genedlaethol Cymru.jpg
34
Fitzwilliam Müzesi Cambridge İngiltere İngiltere 364,269 FitzwilliamMuseum.jpg
35
Whitechapel Sanat Galerisi Londra İngiltere İngiltere 348,445 Aldgate East stn northeast building.JPG
36
Jorvik York İngiltere İngiltere 346,659[6]
37
Manchester Müzesi Manchester İngiltere İngiltere 346,148[7] The Manchester Museum.jpg
38
Manchester United FC Müzesi Manchester İngiltere İngiltere 315,713[3] Plenty of Silverware on Display in the Manchester United Museum (262764554).jpg
39
Churchill Savaşı Odaları Londra İngiltere İngiltere 314,162 Churchillmuseumcabinetwarrooms.JPG
40
Black Country Living Museum Dudley İngiltere İngiltere 312,000 Blackcountrystreet.jpg

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visits made in 2009 to Visitor Attractions in Membership with ALVA". Association of Leading Visitor Attractions. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2010. 
  2. ^ "Exhibition and museum attendance figures 2009" (PDF). Londra: The Art Newspaper. Nisan 2010. 2 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2010. 
  3. ^ a b Steve Robson and Yakub Qureshi (7 Mayıs 2012). "Tourism on the rise in Manchester with visitors up 15 per cent in a year". 15 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2012. 
  4. ^ "Birmingham Museum & Art Gallery - Annual Review 2009 / 10" (PDF). Birmingham Museum & Art Gallery. 2010. s. 2. 3 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2010. 
  5. ^ "MOSI Year report" (PDF). MOSI. Erişim tarihi: 3 Aralık 2011. 
  6. ^ Stephen Lewis and Matt Clark (17 Mart 2010). "Tourism still puts York on the map". 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2012. 
  7. ^ Steve Robson and Yakub Qureshi (7 Mayıs 2012). "Tourism on the rise in Manchester with visitors up 15 per cent in a year". 15 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2012.