Bingo Bongo

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bingo Bongo (it. Bingo Bongo) başrolde Adriano Celentano'nun oynadığı rejisör Pasquale Festa Campanile'nin filmi. Filmin konusu Tarzan'dan alınmış ve komediye uyarlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tetkikatçılar vahşi Afrika cengelliklerinden maymun terbiyeli ve -film bu ya- başka hayvanlarla konuşan insan buluyorlar. Onu Bingo Bongo şeklinde adlandırıp İtalya'ya getiriyorlar. Burada onun talimi ile genç Biyolog Laura meşgul oluyor. Laura Bingo Bongo'nun itibar ettiği yegâne insandır. Kızı bu işten kenarlaştırdıktan sonra Bingo kaçıyor ve derk edemediği şehirde ardıcıl birkaç komik hadiselerle karşı karşıya kalıyor.

Bingo Laura'ya âşık oluyor ve ondan karşılık bekliyor. Lakin kız onu yaşı çok olan çocuk hesap ediyor. Bingo Bongo ve onun dostu şempanze bu şehirden Afrika'ya kaçmaya cehd ediyorlar. Onlar hava balonunda, sonra da küvette yola çıksalar da, bu seferden hiçbir şey çıkmıyor.

Ondan sonra Bingo Bongo ilmî merkeze büyük bir hayvan destesiyle geliyor ve insanlarla hayvanlar arasında anlaşmak için öz hizmetini teklif ediyor. Hayvanlar Bingo Bongo vasıtasıyla insanlara kazıntıda yardım ediyor, zelzeleyi evvelceden haber veriyor.

Bingo filmin sonunda Laura'yla evleniyor.