Belwar Dissengulp

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Belwar Dissengulp
Yurdu Blingdenstone
Cinsiyeti: erkek
Yaşı
Saç Rengi
Göz Rengi:
Irk Svirfneblin
Sınıf
Alignment
Tanrısı taş
Evren Unutulmuş Diyarlar

Belwar Dissengulp, R. A. Salvatore'nin yarattığı Unutulmuş Diyarlar kurulumunda bir hayali karakterdir. Drizzt'in Karanlıkaltı'nda (Underdark) sahip olduğu sınırlı sayıdaki dostlarından biridir. Kendisi bir svirfneblindir (bir tür madenci cüce ve gnome karışımı).

Drizzt, genç bir drow iken başını çektiği devriye grubu, Belwar'ın madenci grubuna saldırmıştır. Drizzt, bu saldırıda Belwar'ı mutlak bir ölümden kurtarmış fakat iki elinin de, abisi tarafından bileklerinden kesilmesine engel olamamıştır. Belwar, Drizzt'in abisi Dinin tarafından elleri kesildikten sonra şehrine ölüm döşeğindeyken döner. Halkı onun kesik bileklerine uzun uğraşlar sonucu birine mithrilden çekiç diğerine de yine mithrilden bir kazma yerleştirir. Ve halkı ona En Şerefli Oyuk Sorumlusu unvanını verir.

Yıllar sonra, Drizzt Menzoberranzan'dan kaçıp Karanlıkaltı'nda yaşamaya başladığı zaman kendi iradesiyle svirfneblinlere teslim olmuştur. Bu sefer onu ölümden kurtaran Belwar olur. Svirfneblinler onu öldürmek isterken, En Şerefli Oyuk Sorumlusu, Belwar bunu engellemiştir. Daha sonra Drizzt svirfneblinlerin şehrinden ayrıldığında Belwar da bir süre onunla yolculuk eder. Ardından Drizzt yüzeye çıkmaya gittiği zaman Belwar'ı şehrine bırakır ve birbirlerine veda ederler. Daha sonra Yıldızsız Gece adlı kitapta karşımıza çıkar.