Belçika'nın şehirlerinin listesi ve nüfusları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Belçika şehirlerinin 1 Ocak 2019 itibarıyla nüfuslarını göstermektedir:

Sıra İsim Nüfus İl
1 Brüksel Başkent Bölgesi 1.208.542 Brüksel Başkent Bölgesi
2 Anvers 525.935 Anvers (il)
3 Gent 262.219 Oost Vlaanderen
4 Charleroi 202.267 Hainaut
5 Liège 197.327 Liège
6 Brugge 118.325 West Vlaanderen
7 Namur 110.779 Namur
8 Leuven 101.624 Vlaams Brabant
9 Mons 95.613 Hainaut
10 Mechelen 86.616 Anvers
11 Aalst 86.445 Oost Vlaanderen
12 La Louvière 80.757 Hainaut
13 Hasselt 78.296 Limburg
14 Sint-Niklaas 77.679 Oost Vlaanderen
15 Kortrijk 76.735 West Vlaanderen
16 Ostend 71.494 West Vlaanderen
17 Tournai 69.370 Hainaut
18 Genk 66.227 Limburg
19 Seraing 64.259 Liège
20 Roeselare 62.954 West Vlaanderen
21 Mouscron 58.474 Hainaut
22 Verviers 55.207 Liège
23 Beveren 48.668 Oost Vlaanderen
24 Beringen 46.346 Limburg
25 Dendermonde 45.769 Oost Vlaanderen
26 Vilvoorde 44.727 Vlaams Brabant
27 Turnhout 44.664 Anvers
28 Deinze 43.571 Oost Vlaanderen
29 Dilbeek 42.847 Vlaams Brabant
30 Heist-op-den-Berg 42.681 Anvers
31 Lokeren 41.690 Oost Vlaanderen
29 Sint-Truiden 40.590 Limburg
30 Geel 40.353 Anvers
31 Braine-l'Alleud 40.008 Valon Brabant
32 Herstal 39.989 Liège
33 Halle 39.540 Vlaams Brabant
34 Ninove 38.911 Oost Vlaanderen
35 Maasmechelen 38.516 Limburg
36 Waregem 38.266 West Vlaanderen
37 Brasschaat 37.946 Anvers
38 Grimbergen 37.542 Vlaams Brabant
39 Mol 36.825 Anvers
40 Lier 36.242 Anvers
41 Châtelet 35.903 Hainaut
42 Evergem 35.447 Oost Vlaanderen
43 Tienen 34.975 Vlaams Brabant
44 Ypres 34.845 West Vlaanderen
45 Schoten 34.517 Anvers
46 Wavre 34.396 Valon Brabant
47 Zaventem 34.368 Vlaams Brabant
48 Sint-Pieters-Leeuw 34.228 Vlaams Brabant
49 Lommel 34.079 Limburg
50 Heusden-Zolder 33.708 Limburg
51 Binche 33.473 Hainaut
52 Geraardsbergen 33.439 Oost Vlaanderen
53 Menen 33.385 West Vlaanderen
54 Asse 33.158 Vlaams Brabant
55 Knokke-Heist 33.126 West Vlaanderen
56 Pelt 32.902 Limburg
57 Bilzen 32.328 Limburg
58 Ottignies-Louvain-la-Neuve 31.443 Valon Brabant
59 Wevelgem 31.406 West Vlaanderen
60 Oudenaarde 31.393 Oost Vlaanderen
61 Courcelles 31.299 Hainaut
62 Tongeren 30.996 Limburg
63 Houthalen-Helchteren 30.655 Limburg
64 Waterloo 31.443 Valon Brabant
65 Aarschot 30.115 Vlaams Brabant

Brüksel'in alt belediyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra İsim Nüfus
1 Brüksel şehri 181.726
2 Schaerbeek/Schaarbeek 133,309
3 Anderlecht 119,714
4 Molenbeek-Saint-Jean/Sint-Jans-Molenbeek 97,462
5 Ixelles/Elsene 86,876
6 Uccle/Ukkel 83,024
7 Woluwe-Saint-Lambert/Sint-Lambrechts-Woluwe 56,660
8 Forest/Vorst 56,289
9 Jette 52,536
10 Saint-Gilles/Sint-Gillis 50,267
11 Etterbeek 48,367
12 Woluwe-Saint-Pierre/Sint-Pieters-Woluwe 41,824
13 Evere 41,763
14 Auderghem/Oudergem 34,013
15 Saint-Josse-ten-Noode/Sint-Joost-ten-Node 27,457
16 Watermael-Boitsfort/Watermaal-Bosvoorde 25,184
17 Berchem-Sainte-Agathe/Sint-Agatha-Berchem 25,179
18 Ganshoren 24,902
19 Koekelberg 21.990

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]