Bart Allen

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bart Allen, DC Comics Universe'de hayali bir süper kahramandır. Allen ilk kez süper kahraman Flash'un genç bir yardımcısı olan ve Kid Flash olarak bilinen ikinci kahraman olma fikrine sahip olan süper kahraman Impulse olarak göründü. İlk karakteri 92. sayıdaki ilk ortaya çıkışı olan Impulse'de (1995-2002) ve The Flash: The Fastest Man Alive (2006-2007) baş karakter olarak görülen karakter, 1994 yılında The Flash # 91'de ilk defa bir cameo görünümü yaptı.). İkinci seride karakter Flash'ın kimliğini üstlenmek için dördüncü kahraman oldu. Bart ayrıca, Genç Kahramanlar ve Teen Titans adlı süper kahraman takımı başlıklarında ön plana çıkıyor. Flash olarak Bart, Justice League of America'nin 10 sayısında da temel bir karakterdi.

İlk yazarlar tarafından tasarlanan Bart, Meloni Thawne ve Don Allen için 30. yüzyılda doğdu ve komik bir soyağacı süper kahramanı ve supervillains ailesinin bir parçası. Babası Don, Tornado Twins'ten biridir ve babasının dedesi ikinci Flash olan Barry Allen'dir. Babaannesi, Iris West Allen, aynı zamanda ilk Kid Flash'ın evlatlık halasıdır, Wally West (Bart'ın ilk kuzeni kaldırılmıştır). Buna ek olarak, Bart, XS'in ilk kuzeni, Daion Allen'ın kuzeni ve kızı. Annesinin yanında, Professor Zoom ve Cobalt Blue'ın yanı sıra ikinci Kaptan Boomerang olan Owen Mercer'ın üvey kardeşi olan supervillains'in torunudur. Bu yakınlarına ek olarak, Inertia olarak bilinen bir supervillain klonuna sahipti.

Jason Marsden, Young Justice adlı animasyon serisinde Impulse / Kid Flash'i seslendirirken, çizgi romanın dışında Bart, Impulse adıyla faaliyet gösteren Smallville adlı canlı aksiyon televizyon dizisinde Kyle Gallner tarafından canlandırıldı.