Bandai Namco Entertainment

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bandai Namco sayfasından yönlendirildi)
Bandai Namco Entertainment Inc.
株式会社バンダイナムコエンターテインメント
EndüstriVideo oyunları
TürKabushiki gaisha
Kuruluş31 Mart 2006
KurucuMasaya Nakamura Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Genel merkeziTokyo, Japonya
Önemli kişilerSatoshi Oshita
(Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO)
Alt kuruluş(lar)B.B. Studio
BXD Inc
D3 Publisher
Vibe Inc
SahibiBandai Namco Holdings
Çalışan sayısı710 (2018)
Web sitesibandainamcoent.com/

Bandai Namco Entertainment, Inc. (Japonca株式会社バンダイナムコエンターテインメント, romanizeKabushiki gaisha Bandai Namuko Entāteinmento), Japonya merkezli bir çok uluslu video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketidir. Şirket, 31 Mart 2006 tarihinde Namco Bandai Games adıyla kurulmuş olup[1] 1 Nisan 2015 tarihinde Bandai Namco Entertainment adını aldı.[2][3] Şirketin merkezi Tokyo'nun Minato semtinde yer almaktadır.

Bandai Namco Entertainment, Tekken, Pac-Man, Galaxian, Gundam, Katamari, Tales of, Soulcalibur, Ace Combat ve Taiko no Tatsujin de dahil olmak üzere milyondan fazla satış yapan çeşitli video oyunu serisine sahiptir ve Japonya'nın üçüncü ve dünyanın yedinci büyük video oyunu şirketidir. Şirket, ayrıca Digimon, Dragon Ball, One Piece, Naruto, Sailor Moon ve My Hero Academia gibi serilerin lisanslarına da sahiptir.

Video oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "株式会社バンダイナムコホールディングス 2005年度事業報告書" (PDF) (Japonca). Namco Bandai Holdings. 2006. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2019. 
  2. ^ Goldfarb, Andrew. "Namco Bandai Changing Name to Bandai Namco". IGN. 16 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2014. 
  3. ^ 2014-12-16, Bandai Namco Games changing name to Bandai Namco Entertainment 13 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Gematsu

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]