Balta (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Balta (Hatchet) sayfasından yönlendirildi)
Balta (Hatchet)
YönetmenAdam Green
YapımcıSarah Elbert, Scott Altomare
SenaristAdam Green
MüzikAndy Garfield
Çıkış tarih(ler)i2006
Süre81 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Hatchet (Türkçe: Balta), Adam Green'in yönettiği 2006 yapımı korku filmidir.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Sampson, oğlu Ainsley ile bataklıkda timsah avlarlar. Ainsley bir tuvalet molasından geri geldiğinde babası Sampson'ı ölü bulur. Birden Victor Crowley, Ainsley'nin arkasından gelip aynı şekilde onu da öldürür.

Filmdeki katil Victor Crowley dünyaya şekilsiz gelmiş ve babası tarafından bataklıkta bir kulübede saklanmıştır. Bazı gençler onu o evden çıkarmak için eve fişek atmışlardır. Ev alev alınca Victor'un babası evin kapısını balta ile kırmak istemiştir. Victor'un kapının arkasında olduğunu bilmemiştir ve balta yanlışlıkla Victor'un kafasına girmiştir. Üzüntü ve yalnızlık ile geçen on yıl sonra baba ölmüştür.

Ben'in kız arkadaşı onu terk eder. Bunun acısını gidermek için arkadaşları ile New Orleans'a gider. Arkadaşlarının ona önerdiği "Perili Bataklık Turu"na katılmak ister ve katılır da. Arkadaşı Marcus ona eşlik eder. O kasabada korkutucu geziler yapan Shawn'a giderler. Katılımcılar bir otobüse binip bataklığa giderler. Orada inip bir feribota binip sulu bir alana giderler.

Botun bir kayaya çarpıp bozulması pek uzun sürmez. Tüm katılımcılar kıyıya ulaşmayı başarırlar fakat birisi bir timsah tarafından yakalanır. Marybeth adlı bir kadın o timsahı vurur. Daha sonra öldürülmüş babası Sampson ve erkek kardeşi Ainsley'i aradığını herkese itiraf edip Victor Crowley'nin hikayesini anlatır. Hikayeden sonra grup Victor Crowley'nin evine gider. Victor Crowley'nin o hikayesine inanmayan yaşlı bir çift evin girişine giderken Viktor Crowley birden elinde bir balta ile birden bire girişten fırlayıp onları vahşice öldürür. Marybeth onu, Victor Crowley'yi vurur ve grubun geri kalanı ile kaçar.

Ben, Marcus ve Marybeth hariç grubun diğer üyeleri teker teker öldürülür. Üçlü Victor Crowley'nin üstüne benzin döküp onu ateşe vermek isterler ve Victor Crowley'nin mermiler ile durdurulamayacağını anlarlar. Tam üstüne benzin döküp ateşe vermişken yağmur başlar. Victor Crowley bununla da durmayıp bu sefer de Marcus'u yakalar. Ben, Merybeth ile Victor Crowley'ye bir demir çubuk sokup kaçarlar. İkili Sampson ve oğlu Ainsley'nin teknesini bulur ve kürek çekmeye başlarlar. Victor Crowley onları takip ediyordur. Aniden Merybeth suya çekilir ve kendini kurtardığında Ben'i teknede ölü bulur. Sonrasında Victor Crowley'nin görünüşüyle film biter.

Başrol Oyuncuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü
Robert Englund Sampson
Joshua Leonard Ainsley
Kane Hodder Victor Crowley
Parry Shen Shawn
Joleigh Fioreavanti Jenna
Joel David Moore Ben
Tamara Feldman Marybeth
Deon Richmond Marcus
Mercedes McNab Misty
Joel Murray Shapiro
Richard Riehle Bay Permatteo
Patrica Darbo Bayan Permatteo
Tony Todd Clive Washington (Zombi)

Devam filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Devam filmleri
Balta (Hatchet) | Hatchet II | Hatchet III | Hatchet: Victor Crowley