Bale Sanatını Kalkındırma Koruma ve Yayma Derneği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bale Sanatını Kalkındırma Koruma ve Yayma Derneği (TÜBAK)
SloganHerkes Dans Etsin
Kuruluş31 Aralık 2007
TürSivil toplum kuruluşu
AmaçKlasik baleyi ve Dansı tanıtma, yayma,Türk figürleri ile Klasik Balenin kaynaştırılması, bu faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek.
MerkezAnkara
Resmî dillerTürkiyeTürkçe
LiderMuhsin Alnıaçık
Resmî site[1]

Bale Sanatını Kalkındırma Koruma ve Yayma Derneği (TÜBAK), Türkiye'de bale sanatının tanıtılmasını ve yayılmasını sağlamak amacı ile 2007 yılında Ankarada kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşu.

Türkiye'nin ilk bale derneğidir.[kaynak belirtilmeli]

Kurucuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat dalı öğretim elemanları, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Ankara Çocuk Balesi öğretim elemanları ve öğrenci velileri ile çocuk balesi Mezunu, Konservatuvar öğrencilerinin aileleri tarafından kurulmuştur.

Faaliyetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dernek Türkiye genelinde; konusunda uzman eğitmenler eliyle taramalar yapıp yetenekli çocukları Türk balesine kazandırmak, klasik bale sanatını ve dansı çocuklara sevdirmek ve onları klasik bale yapmaya teşvik etmek amacıyla şu faaliyetleri gerçekleştirir.

23 Nisan Dans Günleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dernek, 2008 yılından itibaren Ankara'nın özel ve devlet bale okullarının katılımıyla 23 Nisan Dans Günleri adlı etkinlik ile halka açık ücretsiz temsiller düzenlemiştir.[1][2]

Çocuk balesi kursları[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Derneğin yaptığı protokol gereği ücretsiz kurslar açıp yurt genelinde açılmış bu amaca yönelik kurs, okul ve grupları desteklemektedir.

Yurt dışı eğitim ve yarışma destekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dernek Türkiye'de yetişen ve yetişmekte olan bale sanatçılarının uluslararası seminer, yarışma, ve atölye çalışmalarına, dans platformlarına iştirakini sağlamak, bu işe ait finansmanı gerek dernek gelirlerinden gerekse sponsor bulmak yoluyla temin etmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "23 Nisan Dans Günleri". Milliyet. 19 Nisan 2008. 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2022. 
  2. ^ "23 Nisan dans günleri yapıldı". www.ntv.com.tr. 19 Nisan 2009. 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]