Bal Kutusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bal Kutusu
The Honey Pot
Cecil'in eşi
YönetmenJoseph L. Mankiewicz
Oyuncular
DağıtıcıUnited Artists
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1967, ABD
Süre132 dakika
Dilİngilizce

Bal Kutusu (The Honey Pot) 1967 yapımı bir cinayet filmidir. Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen film İtalya’nın Venedik kentinde geçer. Filmde Rex Harrison'un Amilcare Ponchielli'nin "Saatlerin Dansı" adlı bale müziği eşliğinde sergiledigi dans büyük ilgi görmüştür.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

İflas eden milyader Cecil Fox mali durumunun düzeltmek amacıyla bir plan yapar ve Venedik’te büyük bir malikaneye yerleşir. William McFly adlı genç bir hukuk öğrencisini de asistan olarak yanına alır. Eski eş ve sevgililerine mektup yazarak ölmek üzere olduğunu bildirir ve onları malikanesine davet eder. William’a da bir vasiyetneme teslim eder. Ancak vasiyetnamede varis ismi yazılmamıştır. Hangi, kadın kendisi ile daha fazla ilgilenirse vasiyetnameye onun adı yazılacaktır.

Cecil’in eşi Teksaslı zengin Crockett Sheridan'dır. Eski sevgilileri ise eski sinema sanatçısı Merle McGill ve yoksul prenses Dominique’dir. Üç kadın da davete gelirler. Bayan Sheridan’ın yanında hemşire olarak çalışan Sarah Watkins te gelmiştir. Cecil üç kadınla birlikte yemekteyken, William da Sarah’ı dışarı yemeğe götürür. Ancak eve döndükleri zaman Bayan Sheridan’ın ölmüş olduğunu görürler. Polise göre Bayan Sheridan intihar etmiştir. Ancak Sarah patronunun intihar ettiğine inanmaz. Önce William'dan şüphelense bile, daha sonra bunun Cecil’in işlediği bir bir cinayet olduğunu anlar. Bu sırada William da Cecil’in zannedilenin aksine beş parasız olduğunu, hatta evdeki eşyaların bile kiralık olduğunu fark eder. Planının ortaya çıkması üzerine Cecil intihar eder.

Cecil parasız öldüğü için William elindeki vasiyetnamenin de bir değeri olmadığını düşünür ve vasiyetnameye Sarah’ın adını yazıp bunu polis müfettişi Rizzi’ye de imzalatır. Ne var ki William bir şeyi unutmuştur. Cecil kendisinden önce ölen Bayan Sheridan’ın mirasçısıdır ve bu para şimdi Sarah’ın olmuştur.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 23 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020.