B1A4

Vikipedi, özgür ansiklopedi
B1A4
Genel bilgiler
Başladığı yerGüney Kore
TarzlarK-pop
Etkin yıllar2011-günümüz
Müzik şirketiWM Entertainment
Resmî siteb1a4.com
ÜyelerJinyoung (Lider, Vokal)
CNU (Vokal, Rap)
Sandeul (Ana Vokal)
Baro (Rap)
Gongchan (Vokal)

B1A4 (Korece비원에이포) WM Entertainment şirketine bağlı olarak çıkış yapmış Güney Koreli idol grubudur. Grup 23 Nisan 2011 tarihinde şirketin webtoonlarını yayınlamasının ardından ‘O.K’ şarkıları ile çıkış yaptı. Grup Kore’de 2 stüdyo albümü, 6 mini albüm ve çok sayıda tek şarkı yayınladı. Japonya’daki çıkışlarını ise 2011 yılının sonunda, 2012 yılındaki showcaseleri ile gerçekleştirdi. Kore’de yayınladıkları ‘Let’s Fly’ ve ‘It B1A4’ albümlerinin tüm şarkılarını birleştirerek hazırladıkları albümlerini Japonya’da yayınladılar. Kore’de yayınladıkları iki şarkıları ‘Beautiful Target’ ve ‘Sleep Well, Goodnight’'ı Japonca yeniden kaydederek yayınladılar. İlk Japonca albümleri 1 Ekim 2012’de yayınlandı.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Pre-debut/Çıkış Öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Baro şirket temsilcisi tarafından keşfedilen ilk üye oldu. Temsilci, sosyal medya sitesi Cyworld’de arkadaşının hesabında gezinirken Baro’nun fotoğrafını gördü. Baro seçmelerde Sumi Jo’nun "Once I Leave" ve Sung Sikyung’un "The Road to Me" şarkılarını rap ve beatboxing ekleyerek söyledi.

Lider Jinyoung’un keşfedilişi de bunun gibi oldu. Jinyoung şarkı sözü yazmak, oyunculuk ve vokal konularında eğitim gördü.

Gongchan ise orta okuldayken Cyworld sosyal medya sitesindeki "Ulzzang (en iyi yüze/görünüşe sahip kişi) meydan okuması" yarışmasında birinci olmasıyla keşfedildi. Ayrıca kendisi şarkıcı Ivy gibi giyinerek ve onun şarkısını söyleyip dans ederek katıldığı yarışmada ikinci oldu.

Sayısız şarkı yarışmasına giren ana vokal Sandeul bir yetenek yarışmasında Kim Yeonwoo’nun bir şarkısını söylemesinin ardından şirkete kabul edildi. Çıkışlarından önceki zamanda üyeler iki yıl boyunca eğitim aldılar.

2011: Let's Fly ve It B1A4[değiştir | kaynağı değiştir]

11 Nisan günü B1A4 üyeleri bir webtoon ile halka tanıtıldı. Aynı gün WM Entertainment şirketi grubun ilk üyesi lider Jinyoung’un fotoğrafını yayınladı. Diğer üyeler Baro, Sandeul, Gongchan ve CNU’nun fotoğrafları ise 12-15 Nisan arasında yayınlandı. B1A4’un promosyon yapacağı ‘O.K’ şarkısının tanıtım videosu 19 Nisan'da yayınlandı. Müzik videosu ve ‘Let’s Fly’ albümünün tamamı ise 21 Nisan'da yayınlandı. Grup ilk canlı yayın performanslarını 23 Nisan'da MBC kanalının Show! Music Core programında yaptı. 1 Mayıs’a kadar KBS Music Bank, MBC Music Core, SBS The Music Trend ve Mnet M!Countdown programlarına da katılmaya devam ettiler.

18 Haziran 2011 tarihinde B1A4 ‘Only Learned The Bad Things’ şarkısı ile promosyonlara başladı. Block B grubu ile SBS MTV kanalının reality programı olan 'Match up’'a katıldılar ve program 22 Haziran'da yayınlandı. ‘Only Learned The Bad Things’ şarkısı programın ilk bölümünde yayınlandı.

31 Ağustos'ta B1A4’un ikinci mini albümlerini yayınlayacağı anons edildi. 5-9 Eylül arası grup üyelerinin bireysel fotoğrafları yayınlandı, ‘Beautiful Target’ şarkısının tanıtım videosu ise 10 Eylül'de yayınlandı. ‘It B1A4’ albümü ve ‘Beautiful Target’ şarkısının klibi ise 15 Eylül’de yayınlandı. KBS Music Bank, MBC Show! Music Core, SBS The Music Trend ve Mnet's M!Countdown programlarında promosyonlarına devam eden grup, 18 Ekim'de aynı albümden ‘My love’ şarkısının promosyonlarına başladı.

Ekim 2011’de, B1A4’un 2012 yılında Pony Canyon şirketi altında Japonya’da albüm çıkaracağı duyuruldu. 9 Aralık 2011’de grup Japonya çıkışlarını gerçekleştirmek üzere Sinagawa Stellar Ball Tokyo’da showcase gerçekleştirdi. Biletler satılmaya başlandığından bir dakika sonra tükendi, bu yeni çıkış yapmış bir grup için daha önce görülmemiş bir olaydı. Bin kişinin katıldığı bu etkinlikte B1A4 dokuz şarkı söyledi. Yıl sonunda ise B1A4 Tower Records K-Pop Lovers! ödül töreninde yılın çaylağı ödülünü aldı.

2012: Japonya çıkışı, Ignition, In the Wind ve BABA B1A4[değiştir | kaynağı değiştir]

Japon müzik endüstrisine atılan B1A4, 25 Ocak 2012 yılında ‘Let’s Fly’ ve ‘It B1A4’ albümlerindeki tüm şarkıları kapsayan bir albüm çıkardı. 5 Mart 2012 tarihinde B1A4 dijital şarkıları ‘This time is over’ ve üyelerin bireysel fotoğrafları yayınlandı. Daha sonra 14 Mart'ta Ignition albümü ve promosyon şarkısı ‘Baby I’m sorry’ klibi yayınlandı. Tüm müzik programlarında şarkının promosyonları yapıldı. ‘Ignition: Special Edition’ albümü ve promosyon şarkısı ‘Baby good night’ 23 Mayıs’ta yayınlandı.

B1A4 ilk Japonca şarkıları ‘Beautiful Target’ 27 Haziran'da yayınlandı. Şarkı Oricon haftalık şarkı listesine 4. sıradan giriş yaptı ve ilk haftadan 32,665 kopya satıldı. 25 Haziran'da B1A4, idol gruplarının bebek bakıcılığı yaptığı ‘Hello Baby’ programının 6. sezonuna katıldı.

29 Ağustos'ta ikinci Japonca şarkıları ‘Oyasumi Good Night’ yayınlandı. Bu şarkı da diğeri gibi Oricon haftalık şarkı listesine 4. sıradan girdi ve ilk haftadan 35,779 kopya satıldı. İlk Japonca albümleri ‘1’ 24 Ekim 2012 tarihinde yayınlandı. Oricon haftalık albüm listesine 5. sıradan girdi ve ilk haftada 20,547 kopya satıldı.

5 Kasım'da hiçbir üyenin ya da sesin olmadığı, sadece ormanda esen rüzgarın olduğu bir tanıtım videosu yayınlandı. İlerleyen günlerde üyelerin bireysel tanıtım videoları da yayınlandı. 12 Kasım'da ise tanıtımı yapılan ‘In the wind’ albümü ve albümün promosyon şarkısı ‘Tried to walk’ müzik klibi yayınlandı. Tüm müzik programlarında promosyonu yapıldı.

12 Kasım 2012’de WM Entertainment B1A4’un ilk solo konserini -BABA B1A4- vereceğini duyurdu. Konser WM Entertainment ve dünya çapında konser düzenleyicisi CJ E&M konser şirketinin ortak çalışmasıyla düzenlendi. Bilet satışları online olarak başlamadan önce 70,000 insan almak için ekran başında bekledi ve sonucunda 8,000 bilet satış başladıktan beş dakika sonra satıldı. 8-9 Aralık 2012 tarihinde B1A4 SK Olympic Handball Gymnasium’da ilk solo konserleri BABA B1A4’u gerçekleştirdi.

2013: What's Happening? ve Amazing Store[değiştir | kaynağı değiştir]

7 Şubat 2013 tarihinde ‘Japon Kayıt Endüstrisi Derneği’ 2013 Japon ‘Gold Disc’ Ödüllerinin kazananlarını açıkladı ve B1A4 iki ödül kazandı. Aynı ay BABA B1A4 Japonya konseri düzenlendi ve toplam iki şehirde 4 konser verildi.

20 Nisan'da grubun resmi sitesine 이게 무슨 일이야? 2013.04.23" (What's Happening? 2013.04.23) yazan gizemli fotoğraflar yüklendi. Fanlar bunun ikinci yıla özel bir şey olduğu, geri dönüş haberi olduğu ya da fanclub’a üye alımı için özel bir etkinlik olduğu hakkında çeşitli görüşler belirttiler. 23 Nisan'da Jinyoung’un tanıtım fotoğrafının yayınlanmasıyla grubun yakın bir zamanda geri dönüş yapacağı anlaşıldı. Grup 6 Mayıs'ta geri dönüş yaptı.

Promosyon şarkıları ‘What’s going on?’ 18 Mayıs'ta MBC Show! Music Core programında birinci sırayı aldı. Bu çıkış günlerinden beri B1A4’un ilk birinciliğiydi.

19 Haziran 2013’te WM Entertainment B1A4’un ikinci solo konseri olan Amazing Store'u gerçekleştireceğini duyurdu. Konserde yeni bir tarz deneneceği ve B1A4’un canlı orkestra ile şarkılarını söyleyeceği duyuruldu. Duyuru ‘b1a4.interest.me’ sitesinden yapıldı ve siteye 30,000 kişi duyuruyu okumak için girdi. 26 Haziran'da konser biletlerinin satışa çıkmasının ardından beş dakikadan az bir süre içinde 10,000 bilet satıldı. 7-11 Ağustos tarihlerinde ‘Uniqlo AX’da gerçekleşen konsere her gün 2,000 fan katıldı.

2014: Who Am I, The Class, Solo Day, 2014 Road Trip Turu[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Aralık 2013’te WM Entertainment, B1A4’un 15-16 Şubat 2014’te Olimpik Park’taki SK Olympic Handball Stadyumunda üçüncü solo konserleri The Class’ın gerçekleşeceğini duyurdu. Daha sonralarda üyelerin bireysel tanıtım videoları da yayınlandı.

B1A4 Ocak ayının başlarında promosyon şarkısı ‘Lonely’ olan ‘Who am I’ albümlerini çıkardı. Bu onların ikinci stüdyo albümleri oldu. Albüm ve şarkının klibi 13 Ocak 2014’te yayınlandı. İlk sahneleri ise 17 Ocak’ta Music Bank programında oldu. Grup; 24 Ocak Music Bank, 25 Ocak Music Core, 26 Ocak Inkigayo, 29 Ocak Show Champion, 31 Ocak Music Bank, 5 Şubat Show Champion ve 8 Şubat'ta da Music Core'da ödül alarak toplamda 8 birincilikle Lonely promosyonlarını tamamladı.

Daha sonra 5. mini albümlerinin promosyon şarkısı Solo Day’in klibi ve aynı ada sahip albüm 14 Temmuz’da yayınladı. İlk performanslarını 17 Temmuz 2014’te M!Countdown programında yapan grup promosyonlarına diğer programlarla devam ettiler. Grubun 12. Kore Music Festival’i ve Los Angeles’taki KCON 2014’e katılacağı resmi olarak duyuruldu. WM entertainment daha sonrasında B1A4'un ilk dünya turu Road Trip’in duyurusunu yaptı. İlk olarak 23 Ağustos’ta Tayvan’da ve 30 Ağustos’ta Şanghay’da konser veren grup daha sonra 6 Eylül’de Manila’da, 18 Eylül'de Melbourne’de ve 20 Eylül’de Sydney’de konser verdi. B1A4 3 Ekim’de New York’ta, 5 Ekim’de Chicago’da, 8 Ekim’de Dallas’ta ve 11 Ekim’de San Francisco’da konser vererek Amerika turunu tamamlamış oldu.

2015 - Günümüz: Bireysel Aktiviteler,Sweet Girl ve B1A4 Adventure Konseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu yılın başlarında B1A4 üyeleri bireysel aktivitelerine odaklandılar. Jinyoung; Min Hyorin ve Henry gibi isimlerle MNET sitesinde yayınlanan Perseverance Goo Hae Ra dizisinde oynadı. Daha sonrasında Yoo Yeonseok ve Kang Sora’nın baş rollerini oynadığı MBC kanalının ‘Warm and Cozy’ dizine katıldı.

Diğer yanda CNU; 2AM grubundan Jo Kwon, VIXX grubundan Ken ve SHINee grubundan Key ile CHESS müzikaline katıldı.

Sandeul MBC kanalının ‘Masked Singer’ programında daimi sunucu olurken bir yandan da KBS kanalında yanınlanan ‘Immortal song 2’ programına katıldı.

Baro MBC kanalının ‘Angry mom’ dizisinda Hong Songtae karakterine can verdi. Daha sonra Baro ve Sandeul birlikte bir web drama olan Loss:Time:Life’ta kendi isimleriyle oynadılar.

O sırada Gongchan KBS kanalının dördüncü sezonunu çekmeye hazırlanan ‘A song for you’ programına f(x) grubundan Amber ve Super Junior grubundan Kangin ile birlikte sunucu oldu.

26 Haziran 2015’te WM Entertainment binasının dışında B1A4’un geri dönüş fotoğrafları görüldü. Aynı gün Jinyoung Twitter hesabından tweet atarak fotoğrafların hikâyesinin o gün saat 00:00’da açıklanacağını söyledi. Fanlar üyelerin seksi görünümü karşısında çok etkilendi. "#SWEETGIRL" Twitter üzerinden Kore’de ve diğer birçok ülkede en çok konuşulan konu oldu. B1A4, albümün yayınlanmasından 4 gün önce 6 Ağustos’ta gerçekleştirdikleri sokak konseri ile albümden promosyon şarkısı da dahil birçok şarkıyı seslendirmiş oldu. Fanların sokak konserinden sadece birkaç saat önce haberi olmasına rağmen beklenenden çok daha fazla sayıda katılım gerçekleşti. Grubun 6. mini albümü olan ‘Sweet Girl’ albümü ve aynı adı taşıyan şarkının klibi 10 Ağustos’ta yayınlandı.

Grup Kore’de Sweet Girl promosyonlarını ve bireysel aktivitelerini tamamladıktan sonra ‘B1A4 Adventure’ adını taşıyan ve Japonya, Dallas, Finlandiya, Almanya... gibi ülkeleri kapsayan bir dünya turuna çıkacak.

Halkın Gözündeki İmajları[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun birçok takma adı var ve bunlardan biri ‘Kırsal kesim idolleri’ (Countryside-dols). Özellikle Kore medyası bu takma adı tüm üyelerin kırsal kesimden geldiğini belirtmek için sık sık kullanıyor. Jinyoung Chungju’dan, CNU Cheongju’dan, Sandeul Busan’dan, Baro Gwangju’dan ve Gongchan Suncheon’dan hayallerini gerçekleştirmek için başkent Seul’e geldi.

Bir diğer takma isimleri ise grubun adını kan gruplarından gelmesinden dolayı ‘Kan idoller’(Blood-dols) ve grubun adı bir kâğıt çeşidi olan A4’ü hatırlattığı için ‘Kağıt idoller’(paper-dols). Bir diğeri ise ‘Quiz to change the world’ programında gösterdikleri eşsiz danslarından dolayı ‘Filiz idoller’(Sprout-dol)dir.

Ayrıca B1A4 Şubat 2015’te Malezya’da bir fan buluşması sırasında Malezyalı müslüman fanlara sarıldıkları gerekçesiyle bazı Malezyalı internet kullanıcıları tarafından kötü yorumlar almıştır. Durumun organizatörlerden kaynaklandığı anlaşıldığında ise organizatörleri suçlamışlardır.

Yardımseverlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

B1A4 kariyeri boyunca birçok bağış ve yardım etkinliğine katıldı.

2012 yılının Mayıs ayında bir fan internette ‘B1A4 fanlarına duyduğu sevgiyi kanıtladı’ başlıklı bir yazı yayınladı. Yazıda B1A4 üyelerinin fanın evini ziyaret ettiğini ve hasta annesiyle ilgilenirken ona yardım ettiğini anlattı. B1A4 fanın evindeyken aile üyeleri için akşam yemeği hazırlamış ve yemekten sonra bulaşıkları yıkayıp evi temizlemelerinde yardım etmiş. Üyeler aileyle birlikte kaliteli zaman geçirip fotoğraf çekilmiş ve onları eğlendirmişler.

31 Ağustos 2012’de B1A4 Yang-Cheon’daki 1,300 çocuğun kaldığı Seul SOS Gençlik Kampına 140 kg Nanum Store pirinci bağışladılar. Pirinç yardımı Sandeul’ın müzikalı ‘The Brothers Were Brave’ ve B1A4’un konuk olduğu ‘Hello Baby’ programını destek amaçlı fanlar tarafından bağışlandı. Gençlik Kampı yöneticileri bu davranışları dolayısıyla B1A4’a ve fanlarına çok minnettar olduklarını söylediler.

1 Eylül 2012 tarihinde B1A4 Wonju geleneksel pazarına müşteri çekmek ve destek amacıyla pazarda mini bir yardım konseri verdi.

B1A4’un ilk solo konseri ‘BABA B1A4’ zamanında dünyanın her yerinden birçok fan bağışta bulundu. Bu bağışlar arasında 2 ton pirinç, 300 kg yumurta, 300 kg hayvan yemi de vardı. B1A4 hepsini belirli kurumlara bağışlama kararı aldı.

19 Haziran 2013’te B1A4’un ikinci solo konseri ‘Amazing Store’ hazırlıkları sürerken B1A4 fanlarından çiçek çelenkleri yerine okul eşyaları göndermelerini istedi ve B1A4’un da bağış yaptığı ve maddi sıkıntılar dolayısıyla okumakta güçlük çeken öğrencilere yardım eden bir vakıfa fanlar, B1A4’u destek amacıyla yardımda bulundu.

B1A4 üçüncü konserinin tüm gelirini ve fanların yaptığı bağışları Seul Sanat Akademisinin 27 Şubat’ta yapılan öğrenci kabul seremonisine bağışladı. Seul Sanat Akademisi yapılan pirinç bağışlarını Gangnam Başlangıç Merkezi’ne yolladı ve yapılan para yardımlarıyla Gangnam Vision Merkezi’nde yoksul ailelerin çocukları için okuldan sonra gelip ders çalışabilecekleri sınıflar yapıldı.

B1A4’un yardımseverlikleri 2014 yılında da devam etti. Elde edilen gelir ile yoksul insanlara ısınmaları için kömür yardımı yapılacağı bir etkinliğe katıldılar. Onlarla birlikte Yoo Jae-suk, Apink, GOT7, Sunmi, Kim Taewoo, Hello Venus, Jo Seho, K.Will ve Kim Soeun gibi isimler de katıldı.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jung Jinyoung 정진영 (Jung Jin Young) – Lider, Lider vokal, şarkı sözü yazarı ve müzik prodüktörü

CNU 신우 (Shin Dong Woo) – Ana dansçı, Lider vokal, Lider rapçi, Şarkı sözü yazarı ve müzik prodüktörü

Sandeul 산들 (Lee Jung Hwan) – Ana vokal

Baro 바로 (Cha Sun Woo) – Ana rapçi ve şarkı sözü yazarı

Gongchan 공찬 (Gong Chan Shik) – Grubun yüzü, arka vokal ve en küçük üye

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik Videoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Müzik video Uzunluk
2011 "O.K" 4:13
"Only Learned the Bad Things" 3:43
"Beautiful Target" 3:43
"Beautiful Target" (ZOOM ZOOM Versiyon) 3:23
2012 "Baby I'm Sorry" 3:38
"Baby Good Night" 3:47
"Beautiful Target" (Japonca Versiyon) 3:41
"Baby Good Night" (Japonca Versiyon) 3:51
"Tried to Walk" 3:59
2013 "What's Happening?" 3:23
"What's Happening? What - Why?" (Japonca Versiyon) 3:26
"그대와 함께 (With You) (Reply 1994 OST)" 3:15
2014 "Lonely" 4:14
"Solo Day" 5:12
"Solo Day" (Japonca Versiyon) 5:12
2015 "White Miracle" (Shiroi Kiseki) 4:07
"Sweet Girl" 4:08

Katıldıkları Müzik Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şarkı Başlığı Artist Rol
2015 Family (with CLC and GOT7) SMART CF B1A4

Konserler/Turlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kore Turları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2012: BABA B1A4
  • 2013: Limited Show [Amazing Store]
  • 2014: THE CLASS
  • 2015: B1A4 ADVENTURE

Japonya Turları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2013: BABA B1A4 in Japan
  • 2013: Limited Show [Amazing Store] in Japan (Zepp Tur)
  • 2014: Listen To The B1A4 (Arena Tur)

Dünya Turları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2014: B1A4 Road Trip - Ready?
  • 2015: B1A4 ADVENTURE

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Program Ödüller Sonuç Ref
2011 Mnet Asian Music Awards Best New Male Artist Adaylık [1]
SBS MTV Best of the Best Hot Debut Star Kazandı [2]
Best New Artist Adaylık
26th Golden Disk Awards Best Newcomer Award Kazandı [3]
21st Seoul Music Awards Best Newcomer Award Kazandı [4]
Wave K's Super Rookies Super Rookies for 2012 Kazandı [5]
2012 Gaon Chart K-Pop Awards Best Male Newcomer Kazandı [6]
Asia Song Festival New Asian Artist Kazandı [7]
2013 Japan Gold Disc Awards New Artist of The Year Kazandı [8]
Best 3 New Artists Kazandı
27th Golden Disk Awards Disk Bonsang Kazandı [9]
Mnet Asian Music Awards Best Dance Performance - Male Group Adaylık [10]
BC - UnionPay Song of the Year Adaylık
SBS MTV Best of the Best Awards Best Male Group Adaylık [11]
2014 Seoul Music Awards Popularity Award Kazandı [12]
Bonsang Award Kazandı
28th Golden Disk Awards Disk Bonsang Album Kazandı [12]
Popularity Award Adaylık
16th Seoul International Youth Film Festival Best OST by a Male Artist Adaylık
MNET Asian Music Awards Best Male Group Adaylık
BC Union Pay Artist of the Year Adaylık
2015 29th Golden Disk Awards Disk Bonsang Album Kazandı
Seoul Music Awards Bonsang Awards Kazandı [13]
21st Korean Entertainment Arts Awards Popularity Award Choose By Netizen Kazandı
MTV Europe Music Awards Best Korean Act Adaylık

Music Programs[değiştir | kaynağı değiştir]

Show! Music Core[değiştir | kaynağı değiştir]

18 Mayıs 2013 "What's Happening?"

25 Ocak 2014 "Lonely"

8 Şubat 2014 "Lonely"

Show Champion[değiştir | kaynağı değiştir]

22 Ocak 2014 "Lonely"

29 Ocak 2014 "Lonely"

5 Şubat 2014 "Lonely"

23 Temmuz 2014 "Solo Day"

19 Ağustos 2015 "Sweet Girl"

Music Bank[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Ocak 2014 "Lonely"

31 Ocak 2014 "Lonely"

25 Temmuz 2014 "Solo Day"

Inkigayo[değiştir | kaynağı değiştir]

26 Ocak 2014 "Lonely"

M! Countdown[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Temmuz 2014 "Solo Day"

Televizyon Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Variety Şovları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • MTV Match UpBlock B ile (2011)
  • MTV Selca Diary Special (2012)
  • Mnet Wide Entertainment: Sesame Player 3. Sezon (2012)
  • MTV B1A4 Hotline Season 1 (Japan) (2012)
  • KBS Joy B1A4 Hello Baby – season 6 (2012)
  • MTV B1A4 Hotline Season 2 (Japan) (2013)
  • Mnet America: Go! B1A4 (2014)
  • MBC B1A4 One Fine Day (2014)
  • MBC Music Picnic Live (2014)
  • tvN Youth Over Flowers (Baro) (2014)
  • KBS Our Neighborhood Arts and Physical Education Footvolley Edition (Baro) (2015)
  • SBS Law of the Jungle (Baro) (2015)
  • MBC King of Masked Singer (Sandeul) (Jüri) (2015)
  • KBS A Song For You 4 (Gongchan) (Sunucu) (2015)

Konuk Oldukları Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • KBS Oh My School / 100 Point Out Of 100 – Baro and Gongchan; Final 2 bölümü (2011)
  • Y-Star God of Cookery Road
  • MBC Quiz to Change the World – Baro ve Sandeul (2011)
  • MTV Let Me Show (2011)
  • MBC 'Idol Star Olympic'
  • SBS MTV Special B1A4 Selca Diary (2012)
  • SBS 1000 Song Challenge
  • MBC Quiz to Change the World – Baro ve CNU (2012)
  • KBS Joy Hug – Baro ve Sandeul (2012)
  • KBS Love Request
  • MBC Weekly Idol - Ep 26, 40, 73, 97, 135, 159 (2012–14)
  • KBS Immortal Songs 2 - Episodes 70, 73, 74, 75 ( Sandeul Kazandı), 76 77, 78 ( Sandeul ve Baro Kazandı), 79 (2012)
  • SBS Star King
  • KBS2 1 vs 100 – Baro, CNU ve Sandeul (2012–13)
  • MBC “Celebrity Splash" - Gongchan (2013)
  • Strong Heart - Sandeul ve Baro (2013)
  • KBS2 Dream Team Ping Pong Special - Jinyoung (2013)
  • All The Kpop - Episodes 26 & 27 (2013)
  • Beatles Code 2 - Episode 64 (2013)
  • KBS Mamma Mia - Sandeul (2013)
  • Yoo Hee Yeol's Sketchbook (2013&2014)
  • KBS Hello Counselor - Jinyoung ve Sandeul (2013)
  • KBS2 Dream Team Taekwondo Special – CNU ve Baro (2013)
  • KBS2 Dream Team with ICN Squad – CNU ve Gongchan (2013)
  • MBC Infinity Challenge 'Idol Special' (2013)
  • KBS Immortal Songs 2 - Episodes 95, 96,107, 108, 110, 125 (Sandeul Kazandı), 126, 127, 128, 130, 133 (2013)
  • MBC Star Diving Splash- Gongchan (2013)
  • MBC We Got Married- Baro 'sürpriz Konuk' (2013)
  • MBC Radio Star- Sandeul (2013) Baro (2014)
  • Arirang After School Club (2014)
  • SBS Running Man Ep 184 - Baro (2014)
  • KBS Hello Counselor - Jinyoung ve Baro (2014)
  • MBC Infinity Challenge Ep 366 - B1A4 (cheering project) (2014)
  • KBS2 Dream Team vs B1A4- Sandeul, CNU ve Gongchan (2014)
  • KBS2 Million Seller Ep 1-2 (Pilot) - Jinyoung (2014)
  • SBS Running Man Ep 199 - Baro (2014)
  • SBS Running Man Ep 201 - Jinyoung (2014)
  • MBC Seven Hungry House Guests - Sandeul (2014)
  • MBC Infinity Challenge Ep 383, 384, & 385 - Baro (2014)
  • KBS Safety First! [Escaping Crises] Fights/[Safety Manual] Driving in the rain - Gongchan (2014)
  • KBS Immortal Songs 2 - Episodes 135, 145, 146 (No Performance) (2014)
  • KBS A Song For You 3 Ep.4 (2014)
  • KBS Happy Together - Jinyoung and Baro (2014)
  • KBS Hello Counselor - Baro and Gongchan (2014)
  • MBC King of Mask Singer - Sandeul (2015)
  • JTBC 100 People, 100 Songs - Sandeul (2015)
  • MNET 4 Things Show Ep. 20 - Sandeul (2015)
  • KBS Immortal Songs 2 - Episodes 189, 190, 196, 203, 204 (2015)
  • MBC Quiz to Change the World - Sandeul (2015)
  • KBS Hello Counselor - CNU (2015)
  • KBS Hello Counselor - Jinyoung, Gongchan ve Sandeul (2015)
  • Arirang After School Club (2015)
  • KBS A Song For You 4 Ep.7 (2015)
  • MBC Every1 Show Champion (2015)
  • JTBC TwoYoo Project - Sugarman - Jinyoung ve Baro (2015) [14]

Drama/Sitcom[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısa Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzikaller[değiştir | kaynağı değiştir]

Başka Müzik Video'larda Yer Almaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Winners from the 2011 Mnet Asian Music Awards". Allkpop. 29 Kasım 2011. 30 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2011. 
  2. ^ "Winners from the '2011 SBS MTV Best of the Best' awards". Allkpop. 12 Aralık 2011. 17 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2011. 
  3. ^ "Winners from the '26th Golden Disk Awards'". Allkpop. 11 Ocak 2012. 14 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2012. 
  4. ^ "Winners from the '21st Seoul Music Awards'". Allkpop. 19 Ocak 2012. 2 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2012. 
  5. ^ "Wave K's 'Super Rookie' Winner". en.korea. 26 Aralık 2011. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2011. 
  6. ^ "Winners from the 2012 'Gaon Chart K-Pop Awards'". Allkpop. 22 Şubat 2012. 15 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2012. 
  7. ^ "B1A4, Ailee, and more have a successful stage at the 2012 "Asia Song Festival"". Koreaboo. 6 Ağustos 2012. 12 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2012. 
  8. ^ "Girls' Generation, KARA, Big Bang, B1A4 and more awarded at Japan Gold Disc Awards 2013". Allkpop. 7 Ocak 2013. 11 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2013. 
  9. ^ "Winners from the 27th Golden Disk Awards (Day 1)". Allkpop. 29 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2013. 
  10. ^ "Winners from the '2013 MAMA'!". Allkpop.com. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2015. 
  12. ^ a b "'Hongdae SNSD band' Sweet Revenge releases "Rule Breaker" MV". Allkpop.com. 2 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  13. ^ "EXO win Daesang & 'Winners from 24th Seoul Music Awards'". Allkpop. 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2015. 
  15. ^ a b c "Group B1A4 to Begin Individual Activities, 'Busy Schedules'". KpopStarz. 4 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  16. ^ "B2STs Kikwang and B1A4's Baro to star in 'God's Gift -14 Days'". Allkpop.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  17. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2015. 
  18. ^ "[NEWS] 130503 #비원에이포 #B1A4's Baro will be playing a role in "Miseng" short movie". GURUPOP. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  19. ^ "Yoo Ji Ae releases solo debut MV "Delight" starring B1A4's Baro". Allkpop.com. 4 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  20. ^ "Chalk Up "One Year's" Worth of Drama for Zia's New MV". MTV K. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  21. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2015. 
  22. ^ "B1A4's Baro to become a pilot in MV for Soyu and JungGiGo's duet". Allkpop.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  23. ^ "MAMAMOO release groovy teaser for 'Piano Man' featuring B1A4's Gongchan". Allkpop.com. 31 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:B1A4