Büyük Düğün

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Büyük Düğün
The Big Wedding
YönetmenJustin Zackman
Oyuncular
DağıtıcıLionsgate
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı2013, ABD
Süre89 dakika
Dilİngilizce
Bütçe35 milyon dolar
Hasılat47 milyon dolar

Büyük Düğün (The Big Wedding) 2013 yılı Amerikan yapımı bir komedi filmidir. Justin Zackman’ın yönettiği film bir düğün çevresinde birkaç alt hikâyeden oluşmaktadır. Filmde çok sayıda ünlü oyuncu rol almıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Don ve Ellie Griffin çiftinin üç çocukları vardır. Kızları Lyla evlidir, fakat evliliği sallantıdadır. Oğulları Jared bekar bir doktordur. Küçük oğulları ise evlat edinilmiş olan Kolombiya aslı Alejandro’dur. Don ve Ellie uzun yıllar evli kaldıktan sonra ayrılmışlardır. Don Ellie’nin arkadaşı Bebe ile birlikte yaşamaktadır.

Alejandro evlenecektir. Düğün Don’un evinde olacaktır. Bu sebepten Ellie düğün töreninde hazır bulunmak üzere ayrıldığı eve geri döner. Ancak, düğüne Alejandro’nun biyolojik annesi Madonna’nın da katılacağı anlaşılınca ortaya bir sorun çıkar. Madonna koyu bir katoliktir ve evlenip ayrılan insanları onaylamadığı varsayılmaktadır. Bu sebepten Don ile Ellie ayrılmamış gibi rol yapmaya karar verirler. Ne var ki, bu karar Bebe’yi kızdırır ve Bebe düğüne garson kılığında katılarak durumu gözler. Madonna ise Kolombiya’dan kız kardeşi Nuria ile birlikte gelmiştir.

Don Ellie ve Bebe arasındaki ilişkiler, Jared ile Nuria arasında başlayan aşk, Lyla’nın hamileliği gibi hikâyelerden sonra Madonna'nın sandıkları kadar tutucu olmadığını görürler ve her şey yoluna girer.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 14 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2020.