Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi
Harita
Web sitesiutcb.ro

Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi, Bükreş'taki bir yüksek öğretim kurumudur. Üniversite inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, tesis mühendisliği, jeodezik mühendislik ve inşaat için makine mühendisliği alanlarında uzman yetiştirmektedir.[1]

Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi Romanya Teknik Üniversiteler Birliği'nin (ARUT) bir üyesidir.[2]

Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi ve ana bina karşısındaki bir park.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

1818'de Bükreş'te kurulan “Arazi Araştırmacıları Okulu” ve 1867'de kurulan “Köprüler, Yollar ve Madenler Okulu”nda okulları Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi'nin temelini oluşturmaktadır. Bükreş İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi 1948 yılında kurulmuştur. Tamamen inşaat mühendisliği ve ilgili alanlarda eğitime adanmış tek Romanya üniversitesidir.

Romanya Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi Ajansı (ARACIS) tarafından yapılan kurumsal değerlendirmenin ardından - ENQA üyesi olan UTCB, Yüksek Güven Derecesi aldı.[3]

Akademisyenler[değiştir | kaynağı değiştir]

İnşaat Mühendisliği Teknik Üniversitesi, 7 fakülte ve bir bölümden oluşmaktadır. Üniversite, Bachelor of Science (Mühendis ) derecesi veren 4 yıllık programlar ve Master (2 yıllık programlar) ve Doktora / Doktora (3 yıllık programlar) derecelerini veren yüksek lisans / lisansüstü programlar sunmaktadır.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "A word from the Rector". Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (İngilizce). 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2020. 
  2. ^ Prima alianță a universităților tehnice din România 13 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Rumence)
  3. ^ "History". Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (İngilizce). 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2020. 
  4. ^ "About Technical University of Civil Engineering of Bucharest" (PDF). 6 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]