Béla Paizs

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Béla Paizs
MilliyetMacar
EğitimEötvös Loránd Üniversitesi
Ödüller
Kariyeri
DalıProteomiks
Çalıştığı kurumlar

Béla Paizs, Macar biyoinformatikçisidir.[1][2]

Araştırma alanları, kütle spektrometrisindeki peptitlerin parçalanması etrafında dönmektedir. Yukarıdan aşağıya proteomiklerde, peptitlerin fragman iyon spektrumlarının yorumlanması çok önemli bir adımdır. Béla Paizs'in araştırması, peptit fragmanı iyon yapılarının ve ayrışma mekanizmalarının detaylı karakterizasyonuna yol açmış ve temel fiziksel ve kimyasal prensiplerin altında olduğunu göstermiştir.[2] Çalışmaları 2011 yılında Amerikan Kütle Spektrometresi Derneği Biemann Madalyası ile tanınmıştır.

1998 yılında Budapeşte'deki Eötvös Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun oldu ve summa cum laude onur derecesi ile mezun olurken doktorasını aldı.[2] Orada ve daha sonra Heidelberg'deki Almanya Kanser Araştırma Merkezi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2004'ten bu yana Heidelberg'deki Almanya Kanser Araştırma Merkezi'nde Bangor Üniversitesi'ne taşındığı 2013 yılına kadar grup lideri olarak görev yaptı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "www.chem.wayne.edu". 8 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2020. 
  2. ^ "Division of Functional Genome Analysis". 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020.