Avustralya Açık karışık çiftler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Avustralya Açık Karışık Çiftler Şampiyonları listesi Avustralya Açık tenis turnuvasının karışık çiftler şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.[1]

Yıl Şampiyonlar İkinciler Skor
1922 Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Jack Hawkes
Avustralya Lorna Utz
Avustralya Harold Utz
6-1, 6-1
1923 Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Horace Rice
Avustralya Margaret Molesworth
Avustralya Bert St. John
2-6, 6-4, 6-4
1924 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Jim Willard
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Garton Hone
6-3, 6-4
1925 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Jim Willard
Avustralya Sylvia Lance Harper
Avustralya Bob Schlesinger
6-4, 6-4
1926 Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya Jack Hawkes
Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Jim Willard
6-2, 6-4
1927 Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya John Hawkes
Avustralya Youtha Anthony
Avustralya Jim Willard
6-1, 6-3
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Fransa Jean Borotra
Avustralya Esna Boyd Robertson
Avustralya John Hawkes
default
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens
Avustralya Edgar Moon
Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Jack Crawford
6-0, 7-5
1930 Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Harry Hopman
Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Jack Crawford
11-9, 3-6, 6-3
1931 Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Jack Crawford
Avustralya Emily Hood Westacott
Avustralya Aubrey Willard
7-5, 6-4
1932 Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Jack Crawford
Avustralya Meryl O'Hara Wood
Japonya Jiro Satoh
6-8, 8-6, 6-3
1933 Avustralya Marjorie Cox Crawford
Avustralya Jack Crawford
Amerika Birleşik Devletleri Marjorie Gladman Van Ryn
Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines
3-6, 7-5, 13-11
1934 Avustralya Joan Hartigan Bathurst
Avustralya Edgar Moon
Avustralya Emily Hood Westacott
Avustralya Ray Dunlop
6-3, 6-4
1935 Avustralya Louise Bickerton
Fransa Christian Boussus
Avustralya Mrs. Bond
Güney Afrika Cumhuriyeti Vernon Kirby
1-6, 6-3, 6-3
1936 Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Harry Hopman
Avustralya May Blick
Avustralya Abe Kay
6-2, 6-0
1937 Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Harry Hopman
Avustralya Dorothy Stevenson
Avustralya Don Turnbull
3-6, 6-3, 6-2
1938 Avustralya Margaret Wilson
Avustralya John Bromwich
Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Colin Long
6-3, 6-2
1939 Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Harry Hopman
Avustralya Margaret Wilson
Avustralya John Bromwich
6-8, 6-2, 6-3
1940 Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Colin Long
Avustralya Nell Hall Hopman
Avustralya Harry Hopman
7-5, 2-6, 6-4
1941 II. Dünya Savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1942
1943
1944
1945
1946 Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Colin Long
Avustralya Joyce Fitch
Avustralya John Bromwich
6-0, 6-4
1947 Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Colin Long
Avustralya Joyce Fitch
Avustralya John Bromwich
6-3, 6-3
1948 Avustralya Nancye Wynne Bolton
Avustralya Colin Long
Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Bill Sidwell
7-5, 4-6, 8-6
1949 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Frank Sedgman
Avustralya Joyce Fitch
Avustralya John Bromwich
6-1, 5-7, 12-10
1950 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Frank Sedgman
Avustralya Joyce Fitch
Güney Afrika Cumhuriyeti Eric Sturgess
8-6, 6-4
1951 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya George Worthington
Avustralya Clare Proctor
Avustralya Jack May
6-4, 3-6
1952 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya George Worthington
Avustralya Gwen Thiele
Avustralya Tom Warhurst
9-7, 7-5
1953 Amerika Birleşik Devletleri Julia Sampson Hayward
Avustralya Rex Hartwig
Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker
Amerika Birleşik Devletleri Ham Richardson
6-4, 6-3
1954 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya Rex Hartwig
Avustralya Beryl Penrose
Avustralya John Bromwich
4-6, 6-1, 6-2
1955 Avustralya Thelma Coyne Long
Avustralya George Worthington
Avustralya Jenny Staley
Avustralya Lew Hoad
6-2, 6-1
1956 Avustralya Beryl Penrose
Avustralya Neale Fraser
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Roy Emerson
6-2, 6-4
1957 Avustralya Fay Muller
Avustralya Mal Anderson
Avustralya Jill Langley
Birleşik Krallık Billy Knight
7-5, 3-6, 6-1
1958 Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Bob Howe
Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett
Avustralya Peter Newman
9-11, 6-1, 6-2
1959 Güney Afrika Cumhuriyeti Sandra Reynolds Price
Avustralya Bob Mark
Güney Afrika Cumhuriyeti Renee Schuurman Haygarth
Avustralya Rod Laver
4-6, 13-11, 6-1
1960 Avustralya Jan Lehane O'Neill
Güney Afrika Cumhuriyeti Trevor Fancutt
Birleşik Krallık Christine Truman
Avustralya Martin Mulligan
6-2, 7-5
1961 Avustralya Jan Lehane O'Neill
Avustralya Bob Hewitt
Avustralya Mary Carter Reitano
Avustralya John Pearce
9-7, 6-2
1962 Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Fred Stolle
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Birleşik Krallık Roger Taylor
6-3, 9-7
1963 Avustralya Margaret Smith Court
Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Fred Stolle
7-5, 5-7, 6-4
1964 Avustralya Margaret Smith Court
Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Jan Lehane O'Neill
Birleşik Krallık Mike Sangster
6-3, 6-2
1965 Avustralya Robyn Ebbern / Avustralya Owen Davidson
Avustralya Margaret Smith Court / Avustralya John Newcombe
Final maçı oynanmadı ve ödül paylaşıldı.
1966 Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Tony Roche
Avustralya Robyn Ebbern
Avustralya Bill Bowrey
6-1, 6-3
1967 Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Owen Davidson
Avustralya Judy Tegart Dalton
Avustralya Tony Roche
9-7, 6-4
1968 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Avustralya Dick Crealy
Avustralya Margaret Smith Court
Avustralya Allan Stone
walkover
↓ Açık Dönem ↓
1969 Avustralya Margaret Smith Court / Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen
Birleşik Krallık Ann Haydon-Jones / Avustralya Fred Stolle
Final maçı oynanmadı ve ödül paylaşıldı.
1970 Turnuva düzenlenmedi
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987 Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart
Birleşik Krallık Anne Hobbs
Birleşik Krallık Andrew Castle
3-6, 7-6(7-5), 6-3
1988 Çekoslovakya Jana Novotná
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Tim Gullikson
5-7, 6-2, 6-4
1989 Çekoslovakya Jana Novotná
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart
6-3, 6-4
1990 Sovyetler Birliği Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach
4-6, 6-2, 6-3
1991 Birleşik Krallık Jo Durie
Birleşik Krallık Jeremy Bates
Amerika Birleşik Devletleri Robin White
Amerika Birleşik Devletleri Scott Davis
2-6, 6-4, 6-4
1992 Avustralya Nicole Provis
Avustralya Mark Woodforde
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Avustralya Todd Woodbridge
6-3, 4-6, 11-9
1993 İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Avustralya Todd Woodbridge
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison Jackson
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach
7-5, 6-4
1994 Letonya Larisa Savchenko Neiland
Rusya Andrei Olhovskiy
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Avustralya Todd Woodbridge
7-5, 6-7(7-9), 6-2
1995 Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
7-6(7-4), 6-7(3-7), 6-4
1996 Letonya Larisa Savchenko Neiland
Avustralya Mark Woodforde
Güney Afrika Cumhuriyeti Nicole Arendt
Amerika Birleşik Devletleri Luke Jensen
4-6, 7-5, 6-0
1997 Hollanda Manon Bollegraf
Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach
Letonya Larisa Savchenko Neiland
Güney Afrika Cumhuriyeti John-Laffnie de Jager
6-3, 6-7(5-7), 7-5
1998 Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Amerika Birleşik Devletleri Justin Gimelstob
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
6-2, 6-1
1999 Güney Afrika Cumhuriyeti Mariaan de Swardt
Güney Afrika Cumhuriyeti David Adams
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Beyaz Rusya Max Mirnyi
6-4, 4-6, 7-6(7-5)
2000 Avustralya Rennae Stubbs
Amerika Birleşik Devletleri Jared Palmer
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Avustralya Todd Woodbridge
7-5, 7-6(7-3)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
Güney Afrika Cumhuriyeti Ellis Ferreira
Avusturya Barbara Schett
Amerika Birleşik Devletleri Joshua Eagle
6-1, 6-3
2002 Slovakya Daniela Hantuchová
Zimbabve Kevin Ullyett
Arjantin Paola Suárez
Arjantin Gastón Etlis
6-3, 6-2
2003 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Hindistan Leander Paes
Yunanistan Eleni Daniilidou
Avustralya Todd Woodbridge
6-4, 7-5
2004 Rusya Elena Bovina
Sırbistan-Karadağ Nenad Zimonjić
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Hindistan Leander Paes
6-1, 7-6(7-3)
2005 Avustralya Samantha Stosur
Avustralya Scott Draper
Güney Afrika Cumhuriyeti Liezel Huber
Zimbabve Kevin Ullyett
6-2, 2-6, 7-6(8-6)
2006 İsviçre Martina Hingis
Hindistan Mahesh Bhupathi
Rusya Elena Likhovtseva
Kanada Daniel Nestor
6-3, 6-3
2007 Rusya Elena Likhovtseva
Kanada Daniel Nestor
Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka
Beyaz Rusya Max Mirnyi
6-4, 6-4
2008 Çin Sun Tiantian
Sırbistan Nenad Zimonjić
Hindistan Sania Mirza
Hindistan Mahesh Bhupathi
7-6(7-4), 6-4
2009 Hindistan Sania Mirza
Hindistan Mahesh Bhupathi
Fransa Nathalie Dechy
İsrail Andy Ram
6-3, 6-1
2010 Zimbabve Cara Black
Hindistan Leander Paes
Rusya Yekaterina Makarova
Çek Cumhuriyeti Jaroslav Levinský
7-5, 6-3
2011 Slovenya Katarina Srebotnik
Kanada Daniel Nestor
Tayvan Chan Yung-Jan
Avustralya Paul Hanley
6-3, 3-6, [10-7]
2012 Amerika Birleşik Devletleri Bethanie Mattek-Sands
Romanya Horia Tecău
Rusya Elena Vesnina
Hindistan Leander Paes
6-3, 5-7, [10-3]
2013 Avustralya Jarmila Gajdošová
Avustralya Matthew Ebden
Çek Cumhuriyeti Lucie Hradecká
Çek Cumhuriyeti František Čermák
6-3, 7-5
2014 Fransa Kristina Mladenovic
Kanada Daniel Nestor
Hindistan Sania Mirza
Romanya Horia Tecău
6–3, 6–2
2015 İsviçre Martina Hingis
Hindistan Leander Paes
Fransa Kristina Mladenovic
Kanada Daniel Nestor
6–4, 6–3
2016 Rusya Elena Vesnina
Brezilya Bruno Soares
Amerika Birleşik Devletleri Coco Vandeweghe
Romanya Horia Tecău
6–4, 4–6, [10–5]
2017 Amerika Birleşik Devletleri Abigail Spears
Kolombiya Juan Sebastián Cabal
Hindistan Sania Mirza
Hırvatistan Ivan Dodig
6–2, 6–4
2018 Kanada Gabriela Dabrowski
Hırvatistan Mate Pavić
Macaristan Tímea Babos
Hindistan Rohan Bopanna
2–6, 6–4, [11–9]
2019 Çek Cumhuriyeti Barbora Krejčíková
Amerika Birleşik Devletleri Rajeev Ram
Avustralya Astra Sharma
Avustralya John-Patrick Smith
7–6(7–3), 6–1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Collins, Bud (2010). The Bud Collins History of Tennis (2nd ed. bas.). [New York]: New Chapter Press. ss. 376, 377. ISBN 978-0942257700.