İçeriğe atla

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya kazananlar listesi (erkekler serbest)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda "Erkekler serbest güreş'te madalya kazananlar listesi"dir.

Hafif sinek sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

48 kg: 1969-1996

Şampiyona Altın Gümüş Bronz
1969 Sofya Sovyetler Birliği Roman Dmitriyev Bulgaristan Ognyan Nikolov Türkiye Sefer Baygın
1970 Doğu Berlin Sovyetler Birliği Rafik Hacıyev Doğu Almanya Jürgen Möbius Macaristan Attila Laták
1972 Katowice Sovyetler Birliği Sefer Baygın Doğu Almanya Jürgen Möbius Bulgaristan Ognyan Nikolov
1973 Lozan Bulgaristan Hasan İsaev Sovyetler Birliği Rafik Hacıyev Polonya Tadeusz Kudelski
1974 Madrid Sovyetler Birliği Vitali Tokçinakov Türkiye Mehmet Canbaz Polonya Tadeusz Kudelski
1975 Ludwigshafen Bulgaristan Hasan İsaev Doğu Almanya Jürgen Möbius Sovyetler Birliği Fyodor Baumbah
1976 Leningrad Sovyetler Birliği Anatoli Beloglazov Macaristan Mihály Gyulai Doğu Almanya Jürgen Möbius
1977 Bursa Bulgaristan Stoyan Stoyanov Sovyetler Birliği Sergey Kornilayev Romanya Gheorghe Rașovan
1978 Sofya Bulgaristan Stoyan Stoyanov Romanya Gheorghe Rașovan Macaristan Mihály Gyulai
1979 Bükreş Sovyetler Birliği Arşak Sanoyan Polonya Jan Falandys Romanya Aurel Rentea
1980 Prievidza Bulgaristan Rumen Yordanov Sovyetler Birliği Arşak Sanoyan Polonya Władysław Olejnik
1981 Lodz Bulgaristan Ali Mehmedov İtalya Claudio Pollio Sovyetler Birliği Roman Dmitriev
1982 Varna Macaristan László Bíró Sovyetler Birliği Vasili Gogolev Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena
1983 Budapeşte Bulgaristan Ali Mehmedov Macaristan László Bíró Polonya Jan Falandys
1984 Jönköping Sovyetler Birliği Sergey Kornilayev Macaristan László Bíró Bulgaristan Adem Hasanov
1985 Leipzig Sovyetler Birliği Vasili Gogolev Polonya Władysław Olejnik Romanya Alin Păcuraru
1986 Pire Sovyetler Birliği Aleksandr Dorju Batı Almanya Reiner Heugabel Romanya Alin Păcuraru
1987 Veliko Tarnovo Bulgaristan Marian Nedkov Romanya Alin Păcuraru Doğu Almanya Mario Willomeit
1988 Manchester Sovyetler Birliği Vasili Gogolev Romanya Romică Rașovan Bulgaristan Marian Nedkov
1989 Ankara Sovyetler Birliği Gnel Meclumyan Türkiye İlyas Şükrüoğlu Batı Almanya Reiner Heugabel
1990 Poznan Romanya Romică Rașovan Bulgaristan Marian Nedkov Batı Almanya Reiner Heugabel
1991 Stuttgart Almanya Reiner Heugabel Polonya Stanisław Szostecki Sovyetler Birliği Vugar Orucov
1992 Kapoşvar Romanya Romică Rașovan Bağımsız Devletler Topluluğu Vugar Orucov Almanya Reiner Heugabel
1993 İstanbul Bulgaristan Marian Nedkov Türkiye İlyas Şükrüoğlu Ukrayna Viktor Yefteni
1994 Roma Ermenistan Armen Mkrtçyan Almanya Reiner Heugabel Ukrayna Viktor Yefteni
1995 Fribourg Rusya Vugar Orucov Macaristan László Óváry Ukrayna Viktor Yefteni
1996 Budapeşte Ukrayna Viktor Yefteni Ermenistan Armen Mkrtçyan Rusya Vugar Orucov

Sinek sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 52 kg: 1946–1996
  • 54 kg: 1997–2001
Şampiyona Altın Gümüş Bronz
1946 Stokholm Finlandiya Lennart Viitala İsveç Malte Håkansson Fransa Georges Labadie
1949 İstanbul Türkiye Ali Yücel İran Mansur Reisi İsveç Bengt Johansson
1966 Karlsruhe Türkiye Mehmet Esenceli Batı Almanya Paul Neff Polonya Lesław Kropp
1967 İstanbul Türkiye Mehmet Esenceli Bulgaristan Bayu Baev Doğu Almanya Jürgen Kalkowski
1968 Üsküp Bulgaristan Bayu Baev Batı Almanya Paul Neff Türkiye Mehmet Esenceli
1969 Sofya Bulgaristan Bayu Baev Sovyetler Birliği Aminula Nasrulayev Romanya Petre Ciarnău
1970 Doğu Berlin Bulgaristan Bayu Baev Türkiye Ali Rıza Alan Romanya Petre Ciarnău
1972 Katowice Sovyetler Birliği Arsen Alahverdiyev Bulgaristan Bayu Baev Romanya Emil Butu
1973 Lozan Sovyetler Birliği Arsen Alahverdiyev Türkiye Ali Rıza Alan Macaristan Henrik Gál
1974 Madrid Bulgaristan Ognyan Nikolov Sovyetler Birliği Telman Paşayev Polonya Władysław Stecyk
1975 Ludwigshafen Sovyetler Birliği Arsen Alahverdiyev Türkiye Ali Rıza Alan Polonya Władysław Stecyk
1976 Leningrad Macaristan Henrik Gál Sovyetler Birliği Arsen Alahverdiyev Doğu Almanya Hartmut Reich
1977 Bursa Doğu Almanya Hartmut Reich Sovyetler Birliği Aleksandr İvanov Polonya Władysław Stecyk
1978 Sofya Bulgaristan Nermedin Selimov Sovyetler Birliği Telman Paşayev Polonya Władysław Stecyk
1979 Bükreş Sovyetler Birliği Yaragi Şugayev Doğu Almanya Hartmut Reich Polonya Andrzej Kudelski
1980 Prievidza Bulgaristan Nermedin Selimov Sovyetler Birliği Yaragi Şugayev Polonya Władysław Stecyk
1981 Lodz Doğu Almanya Hartmut Reich Macaristan Lajos Szabó Bulgaristan Valentin Yordanov
1982 Varna Bulgaristan Valentin Yordanov Macaristan Lajos Szabó Sovyetler Birliği Osman Efendiyev
1983 Budapeşte Bulgaristan Valentin Yordanov Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena Polonya Władysław Stecyk
1984 Jönköping Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena Bulgaristan Valentin Yordanov Sovyetler Birliği Rahim Navrusov
1985 Leipzig Bulgaristan Valentin Yordanov Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena Sovyetler Birliği Aleksandr Kirkesner
1986 Pire Bulgaristan Valentin Yordanov Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena Sovyetler Birliği Minatula Daibov
1987 Veliko Tarnovo Bulgaristan Valentin Yordanov Sovyetler Birliği Vladimir Toguzov Türkiye Aslan Seyhanlı
1988 Manchester Bulgaristan Valentin Yordanov Sovyetler Birliği Vladimir Toguzov Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena
1989 Ankara Bulgaristan Valentin Yordanov Sovyetler Birliği Mihail Kuşnir Türkiye Aslan Seyhanlı
1990 Poznan Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Šaban Trstena Sovyetler Birliği Vladimir Toguzov Bulgaristan İvan Tsonov
1991 Stuttgart Sovyetler Birliği Vladimir Toguzov Almanya Stanislaw Kaczmarek Fransa Thierry Bourdin
1992 Kapoşvar Bulgaristan İvan Tsonov Romanya Constantin Corduneanu Türkiye Ahmet Orel
1993 İstanbul Türkiye Ahmet Orel Rusya Sultan Davıdov Ukrayna Mihail Kuşnir
1994 Roma Azerbaycan Namık Abdullayev Bulgaristan İvan Tsonov Rusya Sergey Zambalov
1995 Fribourg Azerbaycan Namık Abdullayev Türkiye Metin Topaktaş Bulgaristan İvan Tsonov
1996 Budapeşte Ukrayna Vladimir Toguzov Bulgaristan İvan Tsonov Azerbaycan Namık Abdullayev
1997 Varşova Ukrayna Oleksandr Zaharuk Azerbaycan Namık Abdullayev Türkiye Mevlana Kulaç
1998 Bratislava Ukrayna Oleksandr Zaharuk Belarus Herman Kantoyev Yunanistan Amiran Kardanov
1999 Minsk Ukrayna Oleksandr Zaharuk Bulgaristan İvan Tsonov Rusya Leonid Çuçunov
2000 Budapeşte Ukrayna Oleksandr Zaharuk Rusya Leonid Çuçunov Bulgaristan İvan Corev
2001 Budapeşte Macaristan Ghenadie Tulbea Yunanistan Amiran Kardanov Ermenistan Armen Mkrtçyan

Horoz sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 56 kg: 1929–1937
  • 57 kg: 1946–1996
  • 58 kg: 1997–2001
  • 55 kg: 2002–2013
  • 57 kg: 2014–
Şampiyona Altın Gümüş Bronz
1929 Paris Belçika Piet Mollin Fransa Berthaux İsviçre R. Wyss
1930 Brüksel Belçika Piet Mollin Macaristan Gyarmati İsveç John Björesson
1931 Budapeşte Macaristan Ödön Zombori Fransa Piet Mollin İsveç Bror Wingren
1933 Paris Macaristan Ödön Zombori Almanya Hermann Fischer Birleşik Krallık Joseph Reid
1934 Stokholm Macaristan Márton Lőrincz Almanya Hermann Fischer İsveç Herman Tuvesson
1935 Brüksel İtalya Marcello Nizzola Macaristan Márton Lőrincz Almanya Jakob Brendel
1937 Münih Almanya Jakob Brendel İsveç Herman Tuvesson Finlandiya Wiliam Mannula
1946 Stokholm Macaristan Lajos Bencze Türkiye Nasuh Akar Finlandiya Erkki Johansson
1949 İstanbul Türkiye Nasuh Akar İsveç Kurt Pettersén Mısır Saad Şehata
1966 Karlsruhe Sovyetler Birliği Aydın İbrahimov Bulgaristan Yanço Patrikov Türkiye Hasan Sevinç
1967 İstanbul Türkiye Hasan Sevinç Bulgaristan Yanço Patrikov Romanya Niculae Cristea
1968 Üsküp Sovyetler Birliği Ali Aliyev Bulgaristan İvan Şavov Polonya Zbigniew Żedzicki
1969 Sofya Bulgaristan Yanço Patrikov Sovyetler Birliği Pavel Malyan Türkiye Mehmet Esenceli
1970 Doğu Berlin Bulgaristan İvan Şavov Sovyetler Birliği Pavel Malyan Türkiye Hasan Kahraman
1972 Katowice Sovyetler Birliği İvan Kuleşov Bulgaristan İvan Şavov Polonya Zbigniew Żedzicki
1973 Lozan Bulgaristan Kirkor Leonov Macaristan László Klinga Sovyetler Birliği Rain Doborcekidze
1974 Madrid Bulgaristan Pano Şelev Doğu Almanya Hans-Dieter Brüchert Batı Almanya Emil Müller
1975 Ludwigshafen Sovyetler Birliği Vladimir Yumin Bulgaristan Miho Dukov Polonya Zbigniew Żedzicki
1976 Leningrad Sovyetler Birliği Vladimir Yumin Macaristan László Klinga Doğu Almanya Hans-Dieter Brüchert
1977 Bursa Sovyetler Birliği Oleg Alekseyev Bulgaristan Mehmed Selmanov Türkiye Fevzi Gökdoğan
1978 Sofya Sovyetler Birliği Buzay İbragimov Romanya Aurel Neagu Bulgaristan İvan Tsoçev
1979 Bükreş Sovyetler Birliği Sergey Beloglazov Romanya Aurel Neagu Bulgaristan İvan Tsoçev
1980 Prievidza Sovyetler Birliği Gurgen Bagdasaryan Bulgaristan İvan Tsoçev Romanya Aurel Neagu
1981 Lodz Bulgaristan Stefan İvanov Doğu Almanya Bernd Bobrich Sovyetler Birliği Andrey Yartsev
1982 Varna Sovyetler Birliği Sergey Beloglazov Macaristan Imre Szalontai Bulgaristan Stefan İvanov
1983 Budapeşte Bulgaristan Stefan İvanov Sovyetler Birliği Ruslan Karayev Çekoslovakya Jozef Schwendtner
1984 Jönköping Sovyetler Birliği Sergey Beloglazov Birleşik Krallık Brian Aspen Bulgaristan Georgi Kalçev
1985 Leipzig Bulgaristan Stefan İvanov Doğu Almanya Bernd Bobrich Sovyetler Birliği Gurgen Bagdasaryan
1986 Pire Bulgaristan Georgi Kalçev Sovyetler Birliği Ruslan Karayev Polonya Zygmunt Kołodziej
1987 Veliko Tarnovo Sovyetler Birliği Sergey Beloglazov Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Zoran Šorov Bulgaristan Georgi Kalçev
1988 Manchester Sovyetler Birliği Sergey Beloglazov Türkiye Ahmet Ak Bulgaristan Stefan İvanov
1989 Ankara Türkiye Ahmet Ak Sovyetler Birliği Kamaludin Abduldaudov Batı Almanya Jürgen Scheibe
1990 Poznan Bulgaristan Rumen Pavlov Batı Almanya Laszlo Miklosch Sovyetler Birliği Ali Alisultanov
1991 Stuttgart Sovyetler Birliği Bahautdin Umahanov Türkiye Remzi Musaoğlu Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Zoran Šorov
1992 Kapoşvar Bağımsız Devletler Topluluğu Bahautdin Umahanov Türkiye Remzi Musaoğlu Bulgaristan Rumen Pavlov
1993 İstanbul Türkiye Remzi Musaoğlu Belarus Serhey Smal Rusya Abdulaziz Azizov
1994 Roma Ermenistan Anuşavan Sahakyan Rusya Bahautdin Umahanov Ukrayna Aslanbek Fidarov
1995 Fribourg Ukrayna Aslanbek Fidarov Bulgaristan Serafim Bırzakov Azerbaycan Arif Abdullayev
1996 Budapeşte Bulgaristan Serafim Bırzakov Türkiye Harun Doğan Azerbaycan Arif Abdullayev
1997 Varşova Gürcistan David Pogosyan Polonya Tadeusz Kowalski Rusya Murad Umahanov
1998 Bratislava Gürcistan David Pogosyan Rusya Murad Umahanov Ukrayna Yevgeni Busloviç
1999 Minsk Türkiye Harun Doğan İtalya Michele Liuzzi Gürcistan Otar Tuşişvili
2000 Budapeşte Rusya Murad Ramazanov Türkiye Arif Kama Ukrayna Yevgeni Busloviç
2001 Budapeşte Macaristan Zsolt Bankuti Ukrayna Vasili Fedorişin Belarus Aleksandr Karnitski
2002 Bakü Azerbaycan Nasim Alidyanov Moldova Ghenadie Tulbea Rusya Aleksandr Kontoyev
2003 Riga Azerbaycan Namık Abdullayev Yunanistan Amiran Kartanov Rusya Mevlit Batirov
2004 Ankara Ermenistan Martin Berberyan Rusya Adam Batirov Bulgaristan İvan Velkov
2005 Varna Moldova Ghenadie Tulbea Bulgaristan Radoslav Velikov Gürcistan Besarion Goçaşvili
Rusya Aleksandr Kontoyev
2006 Moskova Ukrayna Oleksandr Zaharuk Azerbaycan Namık Abdullayev Yunanistan Amiran Kartanov
Rusya Camal Otarsultanov
2007 Sofya Rusya Besik Kuduhov Almanya Marcel Ewald Bulgaristan Radoslav Velikov
Türkiye Sezar Akgül
2008 Tampere Rusya Camal Otarsultanov Belarus Rizvan Haciyev İspanya Francisco Sánchez
Türkiye Sezar Akgül
2009 Vilnius Rusya Nariman İsrapilov Gürcistan Besarion Goçaşvili Belarus Vladislav Andreev
Bulgaristan Radoslav Velikov
2010 Bakü Azerbaycan Mahmud Muhammedov Bulgaristan Radoslav Velikov Almanya Marcel Ewald
Rusya Viktor Lebedev
2011 Dortmund Rusya Camal Otarsultanov Gürcistan Vladimer Hinçegaşvili Belarus Vladzislav Andreyev
Azerbaycan Mahmud Muhammedov
2012 Belgrad Rusya Camal Otarsultanov Gürcistan Besarion Goçaşvili Türkiye Ahmet Peker
Bulgaristan Radoslav Velikov
2013 Tiflis Gürcistan Giorgi Edişeraşvili Belarus Vladzislav Andreyev Türkiye Sezar Akgül
Azerbaycan Yaşar Aliyev
2014 Vantaa Gürcistan Vladimer Hinçegaşvili Monako Ghenadie Tulbea Ermenistan Garik Barseghyan
Fransa Zoheir El Ouarraqe
2015 Bakü  Viktor Lebedev (RUS)  Marcel Ewald (GER)  Alexandru Chirtoaca (MDA)
 Sezar Akgül (TUR)
2016 Riga Rusya Hacımurad Raşidov Ukrayna Andri Yatsenko Romanya Andrei Dukov
Bulgaristan Georgi Vangelov
2017 Novi Sad Azerbaycan Giorgi Edişeraşvili Romanya Andrei Dukov Rusya Zaur Uguyev
Türkiye Süleyman Atlı
2018 Kaspiysk Azerbaycan Giorgi Edişeraşvili Rusya Zaur Uguyev Sırbistan Stevan Mićić
Belarus Vladzislav Andreyev
2019 Bükreş Türkiye Süleyman Atlı Rusya Muslim Sadulaev Azerbaycan Mahir Amiraslanov
Kuzey Makedonya Vladimir Egorov
2020 Roma Rusya Azamat Tuskaev Türkiye Süleyman Atlı Almanya Horst Lehr
Sırbistan Stevan Mićić
2021 Varşova Türkiye Süleyman Atlı Rusya Naçın Monguş Ukrayna Kamil Kerimov
Azerbaycan Afgan Haşalov
2022 Budapeşte Kuzey Makedonya Vladimir Egorov Azerbaycan Aliabbas Rzazade Ermenistan Manvel Hndzrtsyan
Gürcistan Beka Buciaşvili
2023 Zagreb Azerbaycan Aliabbas Rzazade Türkiye Süleyman Atlı Almanya Horst Lehr
Bulgaristan Georgi Vangelov
2024 Bükreş Ermenistan Arsen Harutyunyan Türkiye Muhammet Karavuş Azerbaycan Islam Bazarganov
Gürcistan Roberti Dingashvili

Tüy sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 61 kg: 1929–1937
  • 62 kg: 1946–1961
  • 63 kg: 1962–1967
  • 62 kg: 1969–1995
  • 63 kg: 1997–2001
  • 60 kg: 2002–2013
  • 61 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1929 Paris  René Rottenfluc (FRA)  Joseph Dillen (BEL)  Denis Perret (SUI)
1930 Brüksel  József Tasnádi (HUN)  François Van Langenhove (BEL)  Jean Chasson (FRA)
1931 Budapeşte  Hermanni Pihlajamäki (FIN)  Jean Chasson (FRA)  János Fehér (HUN)
1933 Paris  Ferenc Tóth (HUN)  Jean Vordermann (SUI)  Leborre (FRA)
1934 Stockholm  Márton Lőrincz (HUN)  Hermann Fischer (GER)  Herman Tuvesson (SWE)
1935 Brüksel  Kustaa Pihlajamäki (FIN)  Ferenc Tóth (HUN)  Adalberto Taucer (ITA)
1937 Münih  Ferenc Tóth (HUN)  Kustaa Pihlajamäki (FIN)  Josef Polák (TCH)
1946 Stockholm  Gazanfer Bilge (TUR)  Olle Anderberg (SWE)  Paavo Hietala (FIN)
1949 İstanbul  Olle Anderberg (SWE)  Hasan Sedyan (IRN)  Nurettin Zafer (TUR)
1966 Karlsruhe  Yelkan Tedeyev (URS)  Enyu Todorov (BUL)  Nihat Kabanlı (TUR)
1967 İstanbul  Nihat Kabanlı (TUR)  Mladen Georgiev (BUL)  Petre Coman (ROU)
1968 Üsküp  Enyu Todorov (BUL)  Petre Coman (ROU)  Jürgen Luczak (GDR)
1969 Sofya  Enyu Todorov (BUL)  Petre Coman (ROU)  Zagalav Abdulbekov (URS)
1970 Doğu Berlin  Enyu Todorov (BUL)  Viktor Markelov (URS)  Petre Coman (ROU)
1972 Katowice  Ruslan Pliyev (URS)  Mehmet Sarı (TUR)  Petre Coman (ROU)
1973 Lozan  İvan Yankov (BUL)  Zagalav Abdulbekov (URS)  Vehbi Akdağ (TUR)
1974 Madrid  Doncho Zhekov (BUL)  Petre Coman (ROU)  Théodule Toulotte (FRA)
1975 Ludwigshafen  İvan Yankov (BUL)  Helmut Strumpf (GDR)  Zagalav Abdulbekov (URS)
1976 Leningrad  Sergey Timofeyev (URS)  Petre Coman (ROU)  İvan Yankov (BUL)
1977 Bursa  Vladimir Yumin  (URS)  Miho Dukov (BUL)  Lajos Sandor (ROU)
1978 Sofya  Miho Dukov (BUL)  Saypulla Absaidov (URS)  Zoltán Szalontai (HUN)
1979 Bükreş  Miho Dukov (BUL)  Eduard Giray (FRG)  Jan Szymański (POL)
1980 Prievidza  Magomedgasan Abushev (URS)  Simeon Shterev (BUL)  Zoltán Szalontai (HUN)
1981 Lodz  Buzai Ibraguimov (URS)  Marian Skubacz (POL)  Simeon Shterev (BUL)
1982 Varna  Simeon Shterev (BUL)  Yusuf Gambaz (TUR)  Buzai Ibraguimov (URS)
1983 Budapeşte  Simeon Shterev (BUL)  Ivan Grigoriev (URS)  József Orbán (HUN)
1984 Jönköping  Simeon Shterev (BUL)  Viktor Alexeyev (URS)  József Orbán (HUN)
1985 Leipzig  Lutz Remus (GDR)  Sirayudin Ayubov (URS)  Valentin Savov (BUL)
1986 Pire  Jazar Isayev (URS)  Valentin Savov (BUL)  Marian Skubacz (POL)
1987 Veliko Tarnovo  Jazar Isayev (URS)  Karsten Polky (GDR)  Marian Skubacz (POL)
1988 Manchester  Stepan Sarkisyan (URS)  Karsten Polky (GDR)  Simeon Shcherev (BUL)
1989 Ankara  Alben Kumbarov (BUL)  Karsten Polky (GDR)  Giovanni Schillaci (ITA)
1990 Poznan  Ralf Lyding (FRG)  Karsten Polky (GDR)  Rosen Vasilev (BUL)
1991 Stuttgart  Metin Kaplan (TUR)  Gadzhi Rashidov (URS)  Ralf Lyding (GER)
1992 Kapoşvar  Giovanni Schillaci (ITA)  Rosen Vasilev (BUL)  İsmail Faikoğlu (TUR)
1993 İstanbul  Magomed Azizov (RUS)  İlham Abbasov (AZE)  Štefan Fernyák (SVK)
1994 Roma  Muharrem Demireğen (TUR)  Araik Baghdadyan (ARM)  Giovanni Schillaci (ITA)
1995 Fribourg  Magomed Azizov (RUS)  Jürgen Scheibe (GER)  Sergey Smal (BLR)
1996 Budapeşte  Magomed Azizov (RUS)  Giovanni Schillaci (ITA)  Sergey Smal (BLR)
1997 Varşova  Magomed Azizov (RUS)  Elbrus Tedeyev (UKR)  Serafim Barzakov (BUL)
1998 Bratislava  Serafim Barzakov (BUL)  Sergey Smal (BLR)  Elbrus Tedeyev (UKR)
1999 Minsk  Elbrus Tedeyev (UKR)  Serafim Barzakov (BUL)  Murad Umahanov (RUS)
2000 Budapeşte  Murad Umahanov (RUS)  Syarhey Smal (BLR)  Serafim Barzakov (BUL)
2001 Budapeşte  Serafim Barzakov (BUL)  Soslan Tomayev (RUS)  Otar Tushishvili (GEO)
2002 Bakü  Arif Kama (TUR)  Vasil Fedorişin (UKR)  Arif Abdullayev (AZE)
2003 Riga  Anatolie Guidea (BUL)  Arif Kama (TUR)  Petru Toarcă (ROU)
2004 Ankara  Tevfik Odabaşı (TUR)  Alan Dudayev (RUS)  Vasil Fedorişin (UKR)
2005 Varna  Vasil Fedorişin (UKR)  Didier Païs (FRA)  Murad Ramazanov (MKD)
 Łukasz Góral (POL)
2006 Moskova  Mavlet Batirov (RUS)  Tevfik Odabaşı (TUR)  Anatolie Guidea (BUL)
 Yevhen Havilov (UKR)
2007 Sofya  Vasil Fedorişin (UKR)  Anatolie Guidea (BUL)  Gergõ Wöller (HUN)
 Murad Ramazanov (MKD)
2008 Tampere  Vasil Fedorişin (UKR)  Didier Païs (FRA)  Gergõ Wöller (HUN)
 Anatolie Guidea (BUL)
2009 Vilnius  Zelimkhan Huseynov (AZE)  Adam Batirov (RUS)  Malkhaz Kurdiani (GEO)
 Vasil Fedorişin (UKR)
2010 Bakü  Opan Sat (RUS)  Malkhaz Zarkua (GEO)  Andrei Perpelita (MDA)
 Vasil Fedorişin (UKR)
2011 Dortmund  Opan Sat (RUS)  Sahit Prizreni (ALB)  Anatolie Guidea (BUL)
 Vasil Fedorişin (UKR)
2012 Belgrad  Tuğrul Askerov (AZE)  Anatolie Guidea (BUL)  Rasul Murtazaliev (RUS)
 Malkhaz Zarkua (GEO)
2013 Tiflis  Opan Sat (RUS)  Vladimir Dubov (BUL)  Vladimer Hinçegaşvili (GEO)
 Tim Schleicher (GER)
2014 Vantaa  Hacı Aliyev (AZE)  Bekkhan Goygereyev (RUS)  Andrei Perpelita (MDA)
 Vasyl Shuptar (UKR)
2015 Bakü  Aleksandr Bogomoev (RUS)  Beka Lomtadze (GEO)  Hacı Aliyev (AZE)
 Vasyl Shuptar (UKR)
2016 Riga  Vladimer Hinçegaşvili (GEO)  Heorhi Kaliyeu (BLR)  Ivan Guidea (ROU)
 Hacı Aliyev (AZE)
2017 Novi Sad  Vladimer Hinçegaşvili (GEO)  Ahmed Çakayev (RUS)  Valodya Frangulyan (ARM)
 Andrei Perpeliță (MDA)
2018 Kaspiysk  Gacimurad Raşidov (RUS)  Beka Lomtadze (GEO)  Ivan Guidea (ROU)
 Recep Topal (TUR)
2019 Bükreş  Arsen Harutyunyan (ARM)  Beka Lomtadze (GEO)  Randy Vock (SUI)
 Recep Topal (TUR)
2020 Roma  Aleksandr Bogomoyev (RUS)  Beka Lomtadze (GEO)  Nikolay Ohlopkov (ROU)
 Arsen Harutyunyan (ARM)
2021 Varşova  Abasgaci Magomedov (RUS)  Andriy Celep (UKR)  Beka Lomtadze (GEO)
 Eduard Grigorev (POL)
2022 Budapeşte  Arsen Harutyunyan (ARM)  Süleyman Atlı (TUR)  Eduard Grigorev (POL)
 Georgi Vangelov (BUL)
2023 Zagreb  Arsen Harutyunyan (ARM)  Zelimkhan Abakarov (ALB)  Emrah Ormanoğlu (TUR)
 Shota Phartenadze (GEO)
2024 Bükreş  Abasgaci Magomedov (ANA)  Zelimkhan Abakarov (ALB)  Nuraddin Novruzov (AZE)
 Mezhlum Mezhlumyan (ARM)

Hafif sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 66 kg: 1929–1937
  • 67 kg: 1946–1961
  • 70 kg: 1962–1967
  • 68 kg: 1969–1995
  • 69 kg: 1997–2001
  • 66 kg: 2002–2013
  • 65 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1929 Paris  Erik Malmberg (SWE)  Károly Kárpáti (HUN)  Reginald Edwards (GBR)
1930 Brüksel  Károly Kárpáti (HUN)  Englebert Mollin (BEL)  Erik Malmberg (SWE)
1931 Budapeşte  Hans Minder (SUI)  Kustaa Pihlajamäki (FIN)  A. Delos (FRA)
1933 Paris  Wolfgang Ehrl (SUI)  Anders Swansson (FRA) Ödül verilmedi
1934 Stockholm  Wolfgang Ehrl (GER)  Anders Swansson (SWE)  Abraham Kurland (DEN)
1935 Brüksel  Károly Kárpáti (HUN)  Hermanni Pihlajamäki (FIN)  Wolfgang Ehrl (GER)
1937 Münih  Heinrich Nettesheim (GER)  Gösta Frändfors (SWE)  Fritz Vordermann (SUI)
1946 Stockholm  Celal Atik (TUR)  Gösta Frändfors (SWE)  Lauri Kangas (FIN)
1949 İstanbul  Servet Meriç (TUR)  Abdullah Moytabavi (IRN)  Paavo Pihlajamäki (FIN)
1966 Karlsruhe  Zarbeg Beriaşvili (URS)  Seyit Ahmet Ağralı (TUR)  Stoyan Bimbalov (BUL)
1967 İstanbul  Zarbeg Beriaşvili (URS)  Jan Karlsson (SWE)  Enyu Valçev (BUL)
1968 Üsküp  Enyu Valçev (BUL)  Yuri Gusov (URS)  Jan Karlsson (SWE)
1969 Sofya  Enyu Valçev (BUL)  Nodar Hohaşvili (URS)  Josef Engel (TCH)
1970 Doğu Berlin  Ismail Yuseinov (BUL)  József Rusznyák (HUN)  Šefer Saliovski (YUG)
1972 Katowice  İsmail Yuseinov (BUL)  Petre Poalelungi (ROU)  Šefer Saliovski (YUG)
1973 Lozan  Nasrula Nasrulayev (URS)  Stefan Stoikov (BUL)  Ali Şahin (TUR)
1974 Madrid  Ivan Vasilev (BUL)  Mahmet Ibraguimov (URS)  Gerald Brauer (GDR)
1975 Ludwigshafen  Ijaku Gaidarbekov (URS)  Mehmet Sarı (TUR)  Gerhard Weisenberger (FRG)
1976 Leningrad  Alekssandr Matveyev (URS)  İsmail Yuseinov (BUL)  Eberhard Probst (GDR)
1977 Bursa  Šaban Sejdi (YUG)  Mehmet Sarı (TUR)  İhaku Gaydarbekov (URS)
1978 Sofya  Ivan Yankov (BUL)  İhaku Gaydarbekov (URS)  Dariusz Czichowski (POL)
1979 Bükreş  Nikolay Petrenko (URS)  Ivan Yankov (BUL)  Eberhard Probst (GDR)
1980 Prievidza  Saypulla Absaidov (URS)  Ivan Yankov (BUL)  Stanisław Chiliński (POL)
1981 Lodz  Miho Dukov (BUL)  Mikhail Jarachura (URS)  Eberhard Probst (GDR)
1982 Varna  Boris Budayev (URS)  Zoltán Szalontai (HUN)  Ivan Yankov (BUL)
1983 Budapeşte  Kamen Penev (BUL)  Fevzi Şeker (TUR)  David Guigauri (URS)
1984 Jönköping  Arsen Fadzayev (URS)  Jan Szymański (POL)  Kamen Penev (BUL)
1985 Leipzig  Arsen Fadzayev (URS)  Fevzi Şeker (TUR)  Simeon Shcherev (BUL)
1986 Pire  Abdula Magomedov (URS)  Simeon Shcherev (BUL)  Jan Szymański (POL)
1987 Veliko Tarnovo  Arsen Fadzayev (URS)  Yeoryos Athanasiadis (GRE)  Simeon Shcherev (BUL)
1988 Manchester  Arsen Fadzayev (URS)  Attila Podolszki (HUN)  Bejshchet Selimov (BUL)
1989 Ankara  Nikolai Kasabov (BUL)  Georg Schwabenland (GER)  Yüksel Dinçer (TUR)
1990 Poznan  Fevzi Şeker (TUR)  Georg Schwabenland (GER)  Abdula Magomedov (URS)
1991 Stuttgart  Georg Schwabenland (GER)  Max Geller (ISR)  Gérard Santoro (FRA)
1992 Kapoşvar  Georg Schwabenland (GER)  Boris Budayev (BDT)  Valentin Getsov (BUL)
1993 İstanbul  Zaza Zazirov (UKR)  Arayik Gevorgyan (ARM)  Gocha Makoyev (RUS)
1994 Roma  Vadim Boguiyev (RUS)  Arayik Gevorgyan (ARM)  Roman Motrovich (UKR)
1995 Fribourg  Vadim Boguiyev (RUS)  Yüksel Şanlı (TUR)  Arayik Gevorgyan (ARM)
1996 Budapeşte  Vadim Boguiyev (RUS)  Arayik Gevorgyan (ARM)  Zaza Zazirov (UKR)
1997 Varşova  Arayik Gevorgyan (ARM)  Yüksel Şanlı (TUR)  Zaza Zazirov (UKR)
1998 Bratislava  Yüksel Şanlı (TUR)  Zaza Zazirov (UKR)  Velijan Alajverdiyev (RUS)
1999 Minsk  Zaza Zazirov (UKR)  Velijan Alajverdiyev (UKR)  Emzarios Bentinidis (GEO)
2000 Budapeşte  Emzarios Bentinidis (GEO)  Syarhey Dzyamçanka (BLR)  Nikolay Paslar (BUL)
2001 Budapeşte  Ahmet Gülhan (TUR)  Irbek Farniev (RUS)  Nikolay Paslar (BUL)
2002 Bakü  Zaur Botayev (RUS)  Elman Asgarov (AZE)  Nikolay Paslar (BUL)
2003 Riga  Irbek Farniev (RUS)  Elbrus Tedeyev (UKR)  Ömer Çubukçu (TUR)
2004 Ankara  Makhach Murtazaliev (RUS)  Elbrus Tedeyev (UKR)  Ömer Çubukçu (TUR)
2005 Varna  Serafim Barzakov (BUL)  Elman Asgarov (AZE)  Andriy Stadnik (UKR)
 Albert Batyrov (BLR)
2006 Moskova  Mahaç Murtazaliyev (RUS)  Albert Batyrov (BLR)  Serafim Barzakov (BUL)
 Vadim Guigolaev (FRA)
2007 Sofya  Albert Batyrov (BLR)  Irbek Farniev (RUS)  Serafim Barzakov (BUL)
 Ramazan Şahin (TUR)
2008 Tampere  Ramazan Şahin (TUR)  Koba Kakaladze (GEO)  Rasul Djukayev (RUS)
 Emin Azizov (AZE)
2009 Vilnius  Andriy Stadnik (UKR)  Cebrail Hasanov (AZE)  Malkhaz Muziashvili (GEO)
 Zhirayr Hovhannisyan (ARM)
2010 Bakü  Cebrail Hasanov (AZE)  Magomedmurad Gadzhiev (RUS)  Otar Tushishvili (GEO)
 Adam Sobieraj (POL)
2011 Dortmund  Cebrail Hasanov (AZE)  Leonid Bazan (BUL)  Adam Batirov (RUS)
 Arasch Saba Bolaghi (GER)
2012 Belgrad  Alan Gogayev (RUS)  Leonid Bazan (BUL)  Devid Safaryan (ARM)
 Gergely Woller (HUN)
2013 Tiflis  David Safaryan (ARM)  Yakup Gör (TUR)  Alexandr Kontoyev (BLR)
 İlyas Bekbulatov (RUS)
2014 Vantaa  Magomed Kurbanaliev (RUS)  Servet Coşkun (TUR)  Borislav Novachkov (BUL)
 Konstantine Khabalashvili (GEO)
2015 Bakü  Tuğrul Askerov (AZE)  Frank Chamizo (ITA)  Mustafa Kaya (TUR)
 İlyas Bekbulatov (RUS)
2016 Riga  Frank Chamizo (ITA)  Mustafa Kaya (TUR)  Israil Kasumov (RUS)
 Semen Radulov (UKR)
2017 Novi Sad  İlyas Bekbulatov (RUS)  Borislav Novaçkov (BUL)  David Habat (SLO)
 Zurab İakobişvili (GEO)
2018 Kaspiysk  Hacı Aliyev (AZE)  İlyas Bekbulatov (RUS)  Selahattin Kılıçsallayan (TUR)
 Vladimer Hinçegaşvili (GEO)
2019 Bükreş  Hacı Aliyev (AZE)  Selahattin Kılıçsallayan (TUR)  Naçın Kuular (RUS)
 Vasıl Şuptar (UKR)
2020 Roma  Kurban Şirayev (RUS)  Nyurgun Skryabin (BLR)  Ali Rahimzade (AZE)
 Erik Aruşanyan (UKR)
2021 Varşova  Zagir Şahiyev (RUS)  Krzysztof Bieńkowskin (POL)  Ali Rahimzade (AZE)
 Maxim Saculțan (MDA)
2022 Budapeşte  Iszmail Muszukajev (HUN)  Hacı Aliyev (AZE)  Münir Recep Aktaş (TUR)
 Islam Dudaev (ALB)
2023 Zagreb  Vazgen Tevanyan (ARM)  Mikyay Naim (BUL)  Erik Arushanian (UKR)
 Edemi Bolkvadze (GEO)
2024 Bükreş  Islam Dudaev (ALB)  Gacimurad Raşidov (ANA)  Andre Clarke (GER)
 Ali Rahimzade (AZE)

Hafif velter sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 70 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
2014 Vantaa  Ruslan Dibirghadzhiyev (AZE)  Grigor Grigoryan (ARM)  Miroslav Stefanov Kirov (BUL)
 Yakup Gör (TUR)
2015 Bakü  Magomedrasul Gazimagomedov (RUS)  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Yakup Gör (TUR)
 Ruslan Dibirgadjiyev (AZE)
2016 Riga  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Davit Tlashadze (GEO)  Nikolay Kurtev (BUL)
 Azamat Nurykau (BLR)
2017 Novi Sad  Frank Chamizo (ITA)  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Ruslan Dibirgadjiyev (AZE)
 İsrail Kasumov (RUS)
2018 Kaspiysk  Magomed Kurbanaliev (RUS)  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Zurab İakobişvili (GEO)
 Murtazali Muslimov (AZE)
2019 Bükreş  Mustafa Kaya (TUR)  Ağahüseyin Mustafayev (AZE)  Magomedmurad Gadzhiev (POL)
 Magomedrasul Gazimagomedov (RUS)
2020 Roma  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Ağahüseyin Mustafayev (AZE)  Haydar Yavuz (TUR)
 Mihail Sava (MDA)
2021 Varşova  İsrail Kasumov (RUS)  Turan Bayramov (AZE)  İhor Nikiforuk (UKR)
 Arman Andreasyan (ARM)
2022 Budapeşte  Zurab İakobişvili (GEO)  Arman Andreasyan (ARM)  Nicolai Grahmez (MDA)
 Ramazan Ramazanov (BUL)
2023 Zagreb  Hacı Aliyev (AZE)  Ramazan Ramazanov (BUL)  Vasile Diacon (MDA)
 Ihor Nykyforuk (UKR)
2024 Bükreş  Arman Andreasyan (ARM)  Akaki Kemertelidze (GEO)  Ramazan Ramazanov (BUL)
 Iszmail Muszukajev (HUN)

Velter sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 72 kg: 1929–1937
  • 73 kg: 1946–1961
  • 78 kg: 1962–1967
  • 74 kg: 1969–1995
  • 76 kg: 1997–2001
  • 74 kg: 2002–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1929 Paris  Hyacinthe Roosen (BEL)  Alvar Eriksson (SWE)  Fritz Käsermann (SUI)
1930 Brüksel  Hyacinthe Roosen (BEL)  Fritz Käsermann (SUI)  Algot Malmberg (SWE)
1931 Budapeşte  Jean Földeák (GER)  Gyula Zombori (HUN)  Charles Pacôme (FRA)
1933 Paris  Jean Földeák (GER)  Hans Minder (SUI)  P. Arnaud (FRA)
1934 Stockholm  Jean Földeák (GER)  Thure Andersson (SWE)  Károly Kárpáti (HUN)
1935 Brüksel  Stig Andersson (SWE)  Fritz Schäfer (GER)  Willy Angst (SUI)
1937 Münih  Fritz Schäfer (GER)  Willy Angst (SUI)  Antti Mäki (FIN)
1946 Stockholm  Yaşar Doğu (TUR)  Kálmán Sóvari (HUN)  Karl Schaad (SUI)
1949 İstanbul  Celal Atik (TUR)  Ali Gafari (IRN)  Per Berlin (SWE)
1966 Karlsruhe  Yuri Şahmuradov (URS)  Mahmut Atalay (TUR)  Turan Aladzhikov (BUL)
1967 İstanbul  Yuri Şahmuradov (URS)  Mahmut Atalay (TUR)  Károly Bajkó (HUN)
1968 Üsküp  Daniel Robin (FRA)  Károly Bajkó (HUN)  Guram Sagaradze (URS)
1969 Sofya  Yuri Gusov (URS)  Wolfgang Nitschke (GDR)  Adolf Seger (FRG)
1970 Doğu Berlin  Zarbeg Beriashvili  (URS)  Jan Karlsson (SWE)  Anguel Petrov (BUL)
1972 Katowice  Adolf Seger (FRG)  Roman Marsageşvili (URS)  Yancho Pavlov (BUL)
1973 Lozan  Adolf Seger (FRG)  Viktor Zilberman (URS)  Frank Birke (GDR)
1974 Madrid  Ruslan Ashuraliyev (URS)  Adolf Seger (FRG)  Yancho Pavlov (BUL)
1975 Ludwigshafen  Pavel Pinigin (URS)  Dan Karabin (TCH)  Servet Aydemir (TUR)
1976 Leningrad  Dan Karabin (TCH)  Marin Pîrcălabu (ROU)  Fred Hempel (GDR)
1977 Bursa  Pyotr Marta (URS)  Reşit Karabacak (TUR)  Kristian Emilian (ROU)
1978 Sofya  Pyotr Marta (URS)  Marin Pîrcălabu (ROU)  Reşit Karabacak (TUR)
1979 Bükreş  Musan Abdul-Muslimov (URS)  Martin Knosp (FRG)  Aleksandar Nanev (BUL)
1980 Prievidza  Martin Knosp (FRG)  Reinhold Steingräber (GDR)  Gueorgui Makasarishvili (URS)
1981 Lodz  Elbrus Koroyev (URS)  Valentin Raychev (BUL)  Martin Knosp (FRG)
1982 Varna  Martin Knosp (FRG)  Pekka Rauhala (FIN)  Yuri Vorobiov (URS)
1983 Budapeşte  Shaban Sejdiu (YUG)  Pekka Rauhala (FIN)  Vladimir Dzugutov (URS)
1984 Jönköping  Taram Magomadov (URS)  Martin Knosp (FRG)  Kemal Padarev (BUL)
1985 Leipzig  Anatoli Polomarov (URS)  Kemal Padarev (BUL)  Martin Knosp (FRG)
1986 Pire  Adlan Varayev (URS)  Claudiu Tămăduianu (ROU)  Kemal Padarev (BUL)
1987 Veliko Tarnovo  Adlan Varayev (URS)  Pekka Rauhala (FIN)  Fevzi Şeker (TUR)
1988 Manchester  Adlan Varayev (URS)  Pekka Rauhala (FIN)  Rahmat Sofiadi (BUL)
1989 Ankara  Nasir Gadžihanov (URS)  Valentin Zhelev (BUL)  Fevzi Şeker (TUR)
1990 Poznan  Nasir Gadžihanov (URS)  Claudiu Tămăduianu (ROU)  Valentin Zhelev (BUL)
1991 Stuttgart  Aleksander Leipold (GER)  Nasir Gadžihanov (URS)  Selahattin Yiğit (TUR)
1992 Kapoşvar  Məmmədsalam Haciyev (BDT)  Valentin Zhelev (BUL)  Krzysztof Walencik (POL)
1993 İstanbul  André Backhaus (GER)  János Nagy (HUN)  Victor Peicov (MDA)
1994 Roma  Nasir Gadžihanov (RUS)  Turan Ceylan (TUR)  Aleksander Leipold (GER)
1995 Fribourg  Aleksander Leipold (GER)  Turan Ceylan (TUR)  Nasir Gadžihanov (RUS)
1996 Budapeşte  Buvaysar Saytiyev (RUS)  Radion Kertanti (SVK)  Valeri Verjushin (MKD)
1997 Varşova  Buvaysar Saytiyev (RUS)  Aleksander Leipold (GER)  Kamil Kocaoğlu (TUR)
1998 Bratislava  Aleksander Leipold (GER)  Arayik Gevorgyan (ARM)  Adam Saitiev (RUS)
1999 Minsk  Adam Saitiev (RUS)  Alik Musayev (UKR)  Aleksander Leipold (GER)
2000 Budapeşte  Buvaysar Saytiyev (RUS)  Adem Bereket (TUR)  Guram Mçedlidze (GEO)
2001 Budapeşte  Buvaysar Saytiyev (RUS)  Miroslav Gochev (BUL)  Árpád Ritter (HUN)
2002 Bakü  Árpád Ritter (HUN)  Murad Gaidarov (BLR)  Magomed İsagaciyev (RUS)
2003 Riga  Árpád Ritter (HUN)  Aleksander Leipold (GER)  Murad Gaidarov (BLR)
2004 Ankara  Ruslan Kokayev (RUS)  Murad Gaidarov (BLR)  Emzarios Bentinidis (GRE)
2005 Varna  Nikolay Paslar (BUL)  Sergey Vitkovski (RUS)  Ahmet Gülhan (TUR)
 Volodimir Sirotin (UKR)
2006 Moskova  Buvaysar Saytiyev (RUS)  Ruslan Kokayev (ARM)  Gábor Hatos (HUN)
 Krystian Brzozowski (POL)
2007 Sofya  Makhach Murtazaliev (RUS)  Gela Saghirashvili (GEO)  Çamsulvara Çamsulvarayev (AZE)
 Emzarios Bentinidis (GRE)
2008 Tampere  Makhach Murtazaliev (RUS)  Murad Gaidarov (BLR)  Emzarios Bentinidis (GRE)
 Çamsulvara Çamsulvarayev (AZE)
2009 Vilnius  Çamsulvara Çamsulvarayev (AZE)  Fırat Binici (TUR)  Kiril Terziev (BUL)
 Murad Gaidarov (BLR)
2010 Bakü  Denis Tsargush (RUS)  Kiril Terziev (BUL)  Çamsulvara Çamsulvarayev (AZE)
 Batuhan Demirçin (TUR)
2011 Dortmund  Denis Tsargush (RUS)  Musa Murtazaliev (ARM)  Gábor Hatos (HUN)
 Davit Khutsishvili (GEO)
2012 Belgrad  Denis Tsargush (RUS)  Davit Khutsisvili (GEO)  Gabor Hatos (HUN)
 Aleksander Gostiev (AZE)
2013 Tiflis  Aniuar Geduev (RUS)  Gábor Hatos (HUN)  Giya Chykhladze (UKR)
 Leonid Bazan (BUL)
2014 Vantaa  Aniuar Geduev (RUS)  Cebrail Hasanov (AZE)  Soner Demirtaş (TUR)
 Krystian Brzozowski (POL)
2015 Bakü  Aniuar Geduev (RUS)  Soner Demirtaş (TUR)  Cebrail Hasanov (AZE)
 Jumber Kvelaşvili (GEO)
2016 Riga  Soner Demirtaş (TUR)  Cebrail Hasanov (AZE)  Jakob Makarashvili (GEO)
 Zaur Makiev (RUS)
2017 Novi Sad  Soner Demirtaş (TUR)  Murad Süleymanov (AZE)  Ahmed Gacimagomedov (RUS)
 Grigor Grigoryan (ARM)
2018 Kaspiysk  Soner Demirtaş (TUR)  Zelimkhan Khadjiev (FRA)  Andrei Karpach (BLR)
 Frank Chamizo (ITA)
2019 Bükreş  Frank Chamizo (ITA)  Zelimkhan Khadjiev (FRA)  Timur Bijoyev (RUS)
 Avtandil Kençadze (GEO)
2020 Roma  Frank Chamizo (ITA)  Magomedrasul Gazimagomedov (RUS)  Avtandil Kençadze (GEO)
 Soner Demirtaş (TUR)
2021 Varşova  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Miroslav Kirov (BUL)  Frank Chamizo (ITA)
 Mitchell Finesilver (ISR)
2021 Varşova  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Frank Chamizo (ITA)  Turan Bayramov  (AZE)
 Giorgi Sulava (GEO)
2023 Zagreb  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Frank Chamizo (ITA)  Soner Demirtaş (TUR)
 Avtandil Kençadze (GEO)
2024 Bükreş  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Soner Demirtaş (TUR)  Turan Bayramov (AZE)
 Imam Ganishov (ANA)

Hafif orta sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 79 kg: 2018–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
2018 Kaspiysk  Ahmed Gacimagomedov (RUS)  Martin Obst (GER)  Mihály Nagy (HUN)
 Cebrail Hasanov (AZE)
2019 Bükreş  Cebrail Hasanov (AZE)  Ahmed Gacimagomedov (RUS)  Nika Kençadze (GEO)
 Muhammet Nuri Kotanoğlu (TUR)
2020 Roma  Mahamedhabib Kadzimahamedau (BLR)  Magomed Ramazanov (RUS)  Vasıl Mıhaylov (UKR)
 Cebrail Hasanov (AZE)
2021 Varşova  Akhsarbek Gulaev (SVK)  Saifedine Alekma (FRA)  Nika Kençadze (GEO)
 Alans Amirovs (LAT)
2022 Budapeşte  Yeoryos Kuyumçidis (GRE)  Eşref Aşırov (AZE)  Muhammet Akdeniz (TUR)
 Vladimeri Gamkrelidze (GEO)
2023 Zagreb  Vasil Mihaylov (UKR)  Yeoryos Kuyumçidis (GRE)  Hetag Tsabolov (SRB)
 Ahmad Magomedov (MKD)
2024 Bükreş  Akhmed Usmanov (ANA)  Mahamedhabib Kadzimahamedau (ANA)