Atletizmde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi (erkekler)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 1896 ile 2008 yılları arasındaki Olimpiyat Oyunları'nda, atletizm dallarında madalya kazanan tüm erkek sporcuları içerir.

Geçerli program[değiştir | kaynağı değiştir]

100 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina
ayrıntılar
 Thomas Burke (USA)  Fritz Hofmann (GER)  Francis Lane (USA)
 Alojz Sokol (HUN)
1900 Paris
ayrıntılar
 Frank Jarvis (USA)  Walter Tewksbury (USA)  Stan Rowley (AUS)
1904 St. Louis
ayrıntılar
 Archie Hahn (USA)  Nate Cartmell (USA)  William Hogenson (USA)
1908 Londra
ayrıntılar
 Reggie Walker (RSA)  James Rector (USA)  Robert Kerr (CAN)
1912 Stockholm
ayrıntılar
 Ralph Craig (USA)  Alvah Meyer (USA)  Donald Lippincott (USA)
1920 Antwerp
ayrıntılar
 Charlie Paddock (USA)  Morris Kirksey (USA)  Harry Edward (GBR)
1924 Paris
ayrıntılar
 Harold Abrahams (GBR)  Jackson Scholz (USA)  Arthur Porritt (NZL)
1928 Amsterdam
ayrıntılar
 Percy Williams (CAN)  Jack Londra (GBR)  Georg Lammers (GER)
1932 Los Angeles
ayrıntılar
 Eddie Tolan (USA)  Ralph Metcalfe (USA)  Arthur Jonath (GER)
1936 Berlin
ayrıntılar
 Jesse Owens (USA)  Ralph Metcalfe (USA)  Tinus Osendarp (NED)
1948 Londra
ayrıntılar
 Harrison Dillard (USA)  Barney Ewell (USA)  Lloyd LaBeach (PAN)
1952 Helsinki
ayrıntılar
 Lindy Remigino (USA)  Herb McKenley (JAM)  McDonald Bailey (GBR)
1956 Melbourne
ayrıntılar
 Bobby Morrow (USA)  Thane Baker (USA)  Hector Hogan (AUS)
1960 Roma
ayrıntılar
 Armin Hary (EUA)  Dave Sime (USA)  Peter Radford (GBR)
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Bob Hayes (USA)  Enrique Figuerola (CUB)  Harry JeRoma (CAN)
1968 Mexico City
ayrıntılar
 Jim Hines (USA)  Lennox Miller (JAM)  Charles Greene (USA)
1972 Münih
ayrıntılar
 Valeriy Borzov (URS)  Robert Taylor (USA)  Lennox Miller (JAM)
1976 Montreal
ayrıntılar
 Hasely Crawford (TTO)  Don Quarrie (JAM)  Valeriy Borzov (URS)
1980 Moskova
ayrıntılar
 Allan Wells (GBR)  Silvio Leonard (CUB)  Petar Petrov (BUL)
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Carl Lewis (USA)  Sam Graddy (USA)  Ben Johnson (CAN)
1988 Seul
ayrıntılar
 Carl Lewis (USA)  Linford Christie (GBR)  Calvin Smith (USA)
1992 Barselona
ayrıntılar
 Linford Christie (GBR)  Frankie Fredericks (NAM)  Dennis Mitchell (USA)
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Donovan Bailey (CAN)  Frankie Fredericks (NAM)  Ato Boldon (TTO)
2000 Sidney
ayrıntılar
 Maurice Greene (USA)  Ato Boldon (TTO)  Obadele Thompson (BAR)
2004 Atina
ayrıntılar
 Justin Gatlin (USA)  Francis Obikwelu (POR)  Maurice Greene (USA)
2008 Pekin
ayrıntılar
 Usain Bolt (JAM)  Richard Thompson (TTO)  Walter Dix (USA)
2012 Londra
ayrıntılar
 Usain Bolt (JAM)  Yohan Blake (JAM)  Justin Gatlin (USA)

200 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris
ayrıntılar
 Walter Tewksbury (USA)  Norman Pritchard (IND)  Stan Rowley (AUS)
1904 St. Louis
ayrıntılar
 Archie Hahn (USA)  Nate Cartmell (USA)  William Hogenson (USA)
1908 Londra
ayrıntılar
 Robert Kerr (CAN)  Robert Cloughen (USA)  Nate Cartmell (USA)
1912 Stockholm
ayrıntılar
 Ralph Craig (USA)  Donald Lippincott (USA)  Willie Applegarth (GBR)
1920 Antwerp
ayrıntılar
 Allen Woodring (USA)  Charlie Paddock (USA)  Harry Edward (GBR)
1924 Paris
ayrıntılar
 Jackson Scholz (USA)  Charlie Paddock (USA)  Eric Liddell (GBR)
1928 Amsterdam
ayrıntılar
 Percy Williams (CAN)  Walter Rangeley (GBR)  Helmut Körnig (GER)
1932 Los Angeles
ayrıntılar
 Eddie Tolan (USA)  George Simpson (USA)  Ralph Metcalfe (USA)
1936 Berlin
ayrıntılar
 Jesse Owens (USA)  Mack Robinson (USA)  Tinus Osendarp (NED)
1948 Londra
ayrıntılar
 Mel Patton (USA)  Barney Ewell (USA)  Lloyd LaBeach (PAN)
1952 Helsinki
ayrıntılar
 Andy Stanfield (USA)  Thane Baker (USA)  James Gathers (USA)
1956 Melbourne
ayrıntılar
 Bobby Morrow (USA)  Andy Stanfield (USA)  Thane Baker (USA)
1960 Roma
ayrıntılar
 Livio Berruti (ITA)  Lester Carney (USA)  Abdoulaye Seye (FRA)
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Henry Carr (USA)  Paul Drayton (USA)  Edwin Roberts (TTO)
1968 Mexico City
ayrıntılar
 Tommie Smith (USA)  Peter Norman (AUS)  John Carlos (USA)
1972 Münih
ayrıntılar
 Valeriy Borzov (URS)  Larry Black (USA)  Pietro Mennea (ITA)
1976 Montreal
ayrıntılar
 Don Quarrie (JAM)  Millard Hampton (USA)  Dwayne Evans (USA)
1980 Moskova
ayrıntılar
 Pietro Mennea (ITA)  Allan Wells (GBR)  Don Quarrie (JAM)
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Carl Lewis (USA)  Kirk Baptiste (USA)  Thomas Jefferson (USA)
1988 Seul
ayrıntılar
 Joe DeLoach (USA)  Carl Lewis (USA)  Robson da Silva (BRA)
1992 Barselona
ayrıntılar
 Michael Marsh (USA)  Frankie Fredericks (NAM)  Michael Bates (USA)
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Michael Johnson (USA)  Frankie Fredericks (NAM)  Ato Boldon (TTO)
2000 Sidney
ayrıntılar
 Konstantinos Kenteris (GRE)  Darren Campbell (GBR)  Ato Boldon (TTO)
2004 Atina
ayrıntılar
 Shawn Crawford (USA)  Bernard Williams (USA)  Justin Gatlin (USA)
2008 Pekin
ayrıntılar
 Usain Bolt (JAM)  Shawn Crawford (USA)  Walter Dix (USA)
2012 Londra
ayrıntılar
 Usain Bolt (JAM)  Yohan Blake (JAM)  Warren Weir (JAM)

400 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina
ayrıntılar
 Thomas Burke (USA)  Herbert Jamison (USA)  Charles Gmelin (GBR)
1900 Paris
ayrıntılar
 Maxie Long (USA)  William Holland (USA)  Ernst Schultz (DEN)
1904 St. Louis
ayrıntılar
 Harry Hillman (USA)  Frank Waller (USA)  Herman Groman (USA)
1908 Londra
ayrıntılar
 Wyndham Halswelle (GBR) verilmedi verilmedi
1912 Stockholm
ayrıntılar
 Charles Reidpath (USA)  Hanns Braun (GER)  Edward Lindberg (USA)
1920 Antwerp
ayrıntılar
 Bevil Rudd (RSA)  Guy Butler (GBR)  Nils Engdahl (SWE)
1924 Paris
ayrıntılar
 Eric Liddell (GBR)  Horatio Fitch (USA)  Guy Butler (GBR)
1928 Amsterdam
ayrıntılar
 Ray Barbuti (USA)  James Ball (CAN)  Joachim Büchner (GER)
1932 Los Angeles
ayrıntılar
 Bill Carr (USA)  Ben Eastman (USA)  Alex Wilson (CAN)
1936 Berlin
ayrıntılar
 Archie Williams (USA)  Godfrey Brown (GBR)  James LuValle (USA)
1948 Londra
ayrıntılar
 Arthur Wint (JAM)  Herb McKenley (JAM)  Mal Whitfield (USA)
1952 Helsinki
ayrıntılar
 George Rhoden (JAM)  Herb McKenley (JAM)  Ollie Matson (USA)
1956 Melbourne
ayrıntılar
 Charles Jenkins (USA)  Karl-Friedrich Haas (EUA)  Voitto Hellstén (FIN)
 Ardalion Ignatyev (URS)
1960 Roma
ayrıntılar
 Otis Davis (USA)  Carl Kaufmann (EUA)  Malcolm Spence (RSA)
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Mike Larrabee (USA)  Wendell Mottley (TTO)  Andrzej Badeński (POL)
1968 Mexico City
ayrıntılar
 Lee Evans (USA)  Larry James (USA)  Ron Freeman (USA)
1972 Münih
ayrıntılar
 Vincent Matthews (USA)  Wayne Collett (USA)  Julius Sang (KEN)
1976 Montreal
ayrıntılar
 Alberto Juantorena (CUB)  Fred Newhouse (USA)  Herman Frazier (USA)
1980 Moskova
ayrıntılar
 Viktor Markin (URS)  Rick Mitchell (AUS)  Frank Schaffer (GDR)
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Alonzo Babers (USA)  Gabriel Tiacoh (CIV)  Antonio McKay (USA)
1988 Seul
ayrıntılar
 Steve Lewis (USA)  Butch Reynolds (USA)  Danny Everett (USA)
1992 Barselona
ayrıntılar
 Quincy Watts (USA)  Steve Lewis (USA)  Samson Kitur (KEN)
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Michael Johnson (USA)  Roger Black (GBR)  Davis Kamoga (UGA)
2000 Sidney
ayrıntılar
 Michael Johnson (USA)  Alvin Harrison (USA)  Greg Haughton (JAM)
2004 Atina
ayrıntılar
 Jeremy Wariner (USA)  Otis Harris (USA)  Derrick Brew (USA)
2008 Pekin
ayrıntılar
 LaShawn Merritt (USA)  Jeremy Wariner (USA)  David Neville (USA)
2012 Londra
ayrıntılar
 Kirani James (GRN)  Luguelín Santos (DOM)  Lalonde Gordon (TTO)

800 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  Edwin Flack (AUS)  Nándor Dáni (HUN)  Dimitrios Golemis (GRE)
1900 Paris  Alfred Tysoe (GBR)  John Cregan (USA)  David Hall (USA)
1904 St. Louis  Jim Lightbody (USA)  Howard Valentine (USA)  Emil Breitkreutz (USA)
1908 Londra  Mel Sheppard (USA)  Emilio Lunghi (ITA)  Hanns Braun (GER)
1912 Stokholm  Ted Meredith (USA)  Mel Sheppard (USA)  Ira Davenport (USA)
1920 Antwerp  Albert Hill (GBR)  Earl Eby (USA)  Bevil Rudd (RSA)
1924 Paris  Douglas Lowe (GBR)  Paul Martin (SUI)  Schuyler Enck (USA)
1928 Amsterdam  Douglas Lowe (GBR)  Erik Byléhn (SWE)  Hermann Engelhard (GER)
1932 Los Angeles  Thomas Hampson (GBR)  Alex Wilson (CAN)  Phil Edwards (CAN)
1936 Berlin  John Woodruff (USA)  Mario Lanzi (ITA)  Phil Edwards (CAN)
1948 Londra  Mal Whitfield (USA)  Arthur Wint (JAM)  Marcel Hansenne (FRA)
1952 Helsinki  Mal Whitfield (USA)  Arthur Wint (JAM)  Heinz Ulzheimer (GER)
1956 Melbourne  Tom Courtney (USA)  Derek Johnson (GBR)  Audun Boysen (NOR)
1960 Roma  Peter Snell (NZL)  Roger Moens (BEL)  George Kerr (JAM)
1964 Tokyo  Peter Snell (NZL)  Bill Crothers (CAN)  Wilson Kiprugut (KEN)
1968 Meksika  Ralph Doubell (AUS)  Wilson Kiprugut (KEN)  Tom Farrell (USA)
1972 Munih  Dave Wottle (USA)  Yevgeniy Arzhanov (URS)  Mike Boit (KEN)
1976 Montreal  Alberto Juantorena (CUB)  Ivo Van Damme (BEL)  Rick Wohlhuter (USA)
1980 Moskova  Steve Ovett (GBR)  Sebastian Coe (GBR)  Nikolay Kirov (URS)
1984 Los Angeles  Joaquim Cruz (BRA)  Sebastian Coe (GBR)  Earl Jones (USA)
1988 Seul  Paul Ereng (KEN)  Joaquim Cruz (BRA)  Saïd Aouita (MAR)
1992 Barselona  William Tanui (KEN)  Nixon Kiprotich (KEN)  Johnny Gray (USA)
1996 Atlanta  Vebjørn Rodal (NOR)  Hezekiél Sepeng (RSA)  Fred Onyancha (KEN)
2000 Sidney  Nils Schumann (GER)  Wilson Kipketer (DEN)  Djabir Saïd-Guerni (ALG)
2004 Atina  Yuriy Borzakovskiy (RUS)  Mbulaeni Mulaudzi (RSA)  Wilson Kipketer (DEN)
2008 Pekin  Wilfred Bungei (KEN)  Ismail Ahmed Ismail (SUD)  Alfred Kirwa Yego (KEN)
2012 Pekin  David Rudisha (KEN)  Nigel Amos (BOT)  Timothy Kitum (KEN)

1500 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  Edwin Flack (AUS)  Arthur Blake (USA)  Albin Lermusiaux (FRA)
1900 Paris  Charles Bennett (GBR)  Henri Deloge (FRA)  John Bray (USA)
1904 St. Louis  Jim Lightbody (USA)  William Verner (USA)  Lacey Hearn (USA)
1908 Londra  Mel Sheppard (USA)  Harold Wilson (GBR)  Norman Hallows (GBR)
1912 Stockholm  Arnold Jackson (GBR)  Abel Kiviat (USA)  Norman Taber (USA)
1920 Antwerp  Albert Hill (GBR)  Philip Baker (GBR)  Lawrence Shields (USA)
1924 Paris  Paavo Nurmi (FIN)  Willy Schärer (SUI)  Henry Stallard (GBR)
1928 Amsterdam  Harry Larva (FIN)  Jules Ladoumègue (FRA)  Eino Purje (FIN)
1932 Los Angeles  Luigi Beccali (ITA)  Jerry Cornes (GBR)  Phil Edwards (CAN)
1936 Berlin  Jack Lovelock (NZL)  Glenn Cunningham (USA)  Luigi Beccali (ITA)
1948 Londra  Henry Eriksson (SWE)  Lennart Strand (SWE)  Wim Slijkhuis (NED)
1952 Helsinki  Josy Barthel (LUX)  Bob McMillen (USA)  Werner Lueg (GER)
1956 Melbourne  Ron Delany (IRL)  Klaus Richtzenhain (EUA)  John Landy (AUS)
1960 Roma  Herb Elliott (AUS)  Michel Jazy (FRA)  István Rózsavölgyi (HUN)
1964 Tokyo  Peter Snell (NZL)  Josef Odložil (TCH)  John Davies (NZL)
1968 Mexico City  Kipchoge Keino (KEN)  Jim Ryun (USA)  Bodo Tümmler (FRG)
1972 Münih  Pekka Vasala (FIN)  Kipchoge Keino (KEN)  Rod Dixon (NZL)
1976 Montreal  John Walker (NZL)  Ivo van Damme (BEL)  Paul-Heinz Wellmann (FRG)
1980 Moskova  Sebastian Coe (GBR)  Jürgen Straub (GDR)  Steve Ovett (GBR)
1984 Los Angeles  Sebastian Coe (GBR)  Steve Cram (GBR)  José Manuel Abascal (ESP)
1988 Seul  Peter Rono (KEN)  Peter Elliott (GBR)  Jens-Peter Herold (GDR)
1992 Barselona  Fermín Cacho (ESP)  Rachid El Basir (MAR)  Mohammed Suleiman (QAT)
1996 Atlanta  Noureddine Morceli (ALG)  Fermín Cacho (ESP)  Stephen Kipkorir (KEN)
2000 Sidney  Noah Ngeny (KEN)  Hicham El Guerrouj (MAR)  Bernard Lagat (KEN)
2004 Atina  Hicham El Guerrouj (MAR)  Bernard Lagat (KEN)  Rui Silva (POR)
2008 Pekin  Rashid Ramzi (BRN)  Asbel Kiprop (KEN)  Nick Willis (NZL)
2012 Londra  Taoufik Makhloufi (ALG)  Leonel Manzano (USA)  Abdalaati Iguider (MAR)

5000 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm  Hannes Kolehmainen (FIN)  Jean Bouin (FRA)  George Hutson (GBR)
1920 Antwerp  Joseph Guillemot (FRA)  Paavo Nurmi (FIN)  Eric Backman (SWE)
1924 Paris  Paavo Nurmi (FIN)  Ville Ritola (FIN)  Edvin Wide (SWE)
1928 Amsterdam  Ville Ritola (FIN)  Paavo Nurmi (FIN)  Edvin Wide (SWE)
1932 Los Angeles  Lauri Lehtinen (FIN)  Ralph Hill (USA)  Lauri Virtanen (FIN)
1936 Berlin  Gunnar Höckert (FIN)  Lauri Lehtinen (FIN)  Henry Jonsson (SWE)
1948 Londra  Gaston Reiff (BEL)  Emil Zátopek (TCH)  Wim Slijkhuis (NED)
1952 Helsinki  Emil Zátopek (TCH)  Alain Mimoun (FRA)  Herbert Schade (GER)
1956 Melbourne  Vladimir Kuts (URS)  Gordon Pirie (GBR)  Derek Ibbotson (GBR)
1960 Roma  Murray Halberg (NZL)  Hans Grodotzki (EUA)  Kazimierz Zimny (POL)
1964 Tokyo  Bob Schul (USA)  Harald Norpoth (EUA)  William Dellinger (USA)
1968 Mexico City  Mohammed Gammoudi (TUN)  Kipchoge Keino (KEN)  Naftali Temu (KEN)
1972 Münih  Lasse Virén (FIN)  Mohammed Gammoudi (TUN)  Ian Stewart (GBR)
1976 Montreal  Lasse Virén (FIN)  Dick Quax (NZL)  Klaus-Peter Hildenbrand (FRG)
1980 Moskova  Miruts Yifter (ETH)  Suleiman Nyambui (TAN)  Kaarlo Maaninka (FIN)
1984 Los Angeles  Saïd Aouita (MAR)  Markus Ryffel (SUI)  Antonio Leitão (POR)
1988 Seul  John Ngugi (KEN)  Dieter Baumann (FRG)  Hansjörg Kunze (GDR)
1992 Barselona  Dieter Baumann (GER)  Paul Bitok (KEN)  Fita Bayisa (ETH)
1996 Atlanta  Vénuste Niyongabo (BDI)  Paul Bitok (KEN)  Khalid Boulami (MAR)
2000 Sidney  Million Wolde (ETH)  Ali Saidi-Sief (ALG)  Brahim Lahlafi (MAR)
2004 Atina  Hicham El Guerrouj (MAR)  Kenenisa Bekele (ETH)  Eliud Kipchoge (KEN)
2008 Pekin  Kenenisa Bekele (ETH)  Eliud Kipchoge (KEN)  Edwin Soi (KEN)
2012 Londra  Mo Farah (GBR)  Dejen Gebremeskel (ETH)  Thomas Pkemei Longosiwa (KEN)

10000 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm  Hannes Kolehmainen (FIN)  Lewis Tewanima (USA)  Albin Stenroos (FIN)
1920 Antwerp  Paavo Nurmi (FIN)  Joseph Guillemot (FRA)  James Wilson (GBR)
1924 Paris  Ville Ritola (FIN)  Edvin Wide (SWE)  Eero Berg (FIN)
1928 Amsterdam  Paavo Nurmi (FIN)  Ville Ritola (FIN)  Edvin Wide (SWE)
1932 Los Angeles  Janusz Kusociński (POL)  Volmari Iso-Hollo (FIN)  Lasse Virtanen (FIN)
1936 Berlin  Ilmari Salminen (FIN)  Arvo Askola (FIN)  Volmari Iso-Hollo (FIN)
1948 Londra  Emil Zátopek (TCH)  Alain Mimoun (FRA)  Bertil Albertsson (SWE)
1952 Helsinki  Emil Zátopek (TCH)  Alain Mimoun (FRA)  Aleksandr Anufriyev (URS)
1956 Melbourne  Vladimir Kuts (URS)  József Kovács (HUN)  Allan Lawrence (AUS)
1960 Roma  Pyotr Bolotnikov (URS)  Hans Grodotzki (EUA)  David Power (AUS)
1964 Tokyo  Billy Mills (USA)  Mohammed Gammoudi (TUN)  Ron Clarke (AUS)
1968 Mexico City  Naftali Temu (KEN)  Mamo Wolde (ETH)  Mohammed Gammoudi (TUN)
1972 Münih  Lasse Virén (FIN)  Emiel Puttemans (BEL)  Miruts Yifter (ETH)
1976 Montreal  Lasse Virén (FIN)  Carlos Lopes (POR)  Brendan Foster (GBR)
1980 Moskova  Miruts Yifter (ETH)  Kaarlo Maaninka (FIN)  Mohamed Kedir (ETH)
1984 Los Angeles  Alberto Cova (ITA)  Mike McLeod (GBR)  Michael Musyoki (KEN)
1988 Seul  Brahim Boutayeb (MAR)  Salvatore Antibo (ITA)  Kipkemboi Kimeli (KEN)
1992 Barselona  Khalid Skah (MAR)  Richard Chelimo (KEN)  Addis Abebe (ETH)
1996 Atlanta  Haile Gebrselassie (ETH)  Paul Tergat (KEN)  Saleh Hissou (MAR)
2000 Sidney  Haile Gebrselassie (ETH)  Paul Tergat (KEN)  Assefa Mezgebu (ETH)
2004 Atina  Kenenisa Bekele (ETH)  Sileshi Sihine (ETH)  Zersenay Tadese (ERI)
2008 Pekin  Kenenisa Bekele (ETH)  Sileshi Sihine (ETH)  Micah Kogo (KEN)
2012 Londra  Mo Farah (GBR)  Galen Rupp (USA)  Tariku Bekele (ETH)

Maraton[değiştir | kaynağı değiştir]

Maraton koşuları 1896 Olimpiyatları'nda başladı ve sonra tüm yıllarda yer aldı. Geleneksel olarak Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar maraton yarışı, oyunlar takviminin ortasını gösterir; erkekler maraton ise son yarış olup, kapanış töreniyle iç içe geçer. Maratonun uzunluğu ilk yıllarda değişim göstermiş, 1924'ten itibaren ise 42.195 m olarak standartlaştırıldı. Diğer yıllardaki mesafeler şöyleydi:

  • 1896: 40.000 m (yaklaşık)
  • 1900: 40.260 m
  • 1904: 40.000 m
  • 1912: 40.200 m
  • 1920: 42.750 m
Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  Spiridon Louis (GRE)  Kharilaos Vasilakos (GRE)  Gyula Kellner (HUN)
1900 Paris  Michel Théato (FRA)[1]  Émile Champion (FRA)  Ernst Fast (SWE)
1904 St. Louis  Thomas J. Hicks (USA)  Albert Coray (USA)[2]  Arthur Newton (USA)
1908 Londra  Johnny Hayes (USA)  Charles Hefferon (RSA)  Joseph Forshaw (USA)
1912 Stockholm  Kenneth McArthur (RSA)  Christian Gitsham (RSA)  Gaston Strobino (USA)
1920 Antwerp  Hannes Kolehmainen (FIN)  Jüri Lossmann (EST)  Valerio Arri (ITA)
1924 Paris  Albin Stenroos (FIN)  Romeo Bertini (ITA)  Clarence DeMar (USA)
1928 Amsterdam  Boughera El Ouafi (FRA)  Manuel Plaza Reyes (CHI)  Martti Marttelin (FIN)
1932 Los Angeles  Juan Carlos Zabala (ARG)  Samuel Ferris (GBR)  Armas Toivonen (FIN)
1936 Berlin  Son Kitei (JPN)[3]  Ernest Harper (GBR)  Nan Shoryu (JPN)[3]
1948 Londra  Delfo Cabrera (ARG)  Thomas Richards (GBR)  Etienne Gailly (BEL)
1952 Helsinki  Emil Zátopek (TCH)  Reinaldo Gorno (ARG)  Gustaf Jansson (SWE)
1956 Melbourne  Alain Mimoun (FRA)  Franjo Mihalić (YUG)  Veikko Karvonen (FIN)
1960 Roma  Abebe Bikila (ETH)  Rhadi Ben Abdesselam (MAR)  Barry Magee (NZL)
1964 Tokyo  Abebe Bikila (ETH)  Basil Heatley (GBR)  Kokichi Tsuburaya (JPN)
1968 Mexico City  Mamo Wolde (ETH)  Kenji Kimihara (JPN)  Mike Ryan (NZL)
1972 Münih  Frank Shorter (USA)  Karel Lismont (BEL)  Mamo Wolde (ETH)
1976 Montreal  Waldemar Cierpinski (GDR)  Frank Shorter (USA)  Karel Lismont (BEL)
1980 Moskova  Waldemar Cierpinski (GDR)  Gerard Nijboer (NED)  Satymkul Dzhumanazarov (URS)
1984 Los Angeles  Carlos Lopes (POR)  John Treacy (IRL)  Charlie Spedding (GBR)
1988 Seul  Gelindo Bordin (ITA)  Douglas Wakiihuri (KEN)  Ahmed Salah (DJI)
1992 Barselona  Hwang Young-Cho (KOR)  Koichi Morishita (JPN)  Stephan Freigang (GER)
1996 Atlanta  Josia Thugwane (RSA)  Lee Bong-Ju (KOR)  Erick Wainaina (KEN)
2000 Sidney  Gezahegne Abera (ETH)  Erick Wainaina (KEN)  Tesfaye Tola (ETH)
2004 Atina  Stefano Baldini (ITA)  Mebrahtom Keflezighi (USA)  Vanderlei de Lima (BRA)
2008 Pekin  Samuel Wanjiru (KEN)  Jaouad Gharib (MAR)  Tsegay Kebede (ETH)
2012 Londra  Stephen Kiprotich (UGA)  Abel Kirui (KEN)  Wilson Kipsang Kiprotich (KEN)
  1. ^ The IOC attributes Théato's medal to France, despite later sources finding that his nationality was Lüksemburglu.
  2. ^ Coray is described in the 1904 Games report as a "Frenchman wearing the colors of the Chicago Athletic Association", but the IOC attributes his medal to the United States.
  3. ^ a b Although both Sohn Kee-Chung and Nam Sung-Yong were actually from Korea, the IOC attributes both medals to Japan due to Korea being under Japanese occupation at the time. All Korean olympians during the Japanese occupation period could only participate in the games as a representative of Japan and had to compete with Japanese names instead of their original Korean names. However Sohn Kee-Chung is still referred to as the first Korean to win an Olympic marathon today.

110 metre engelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina  Thomas Curtis (USA)  Grantley Goulding (GBR) verilmedi
1900 Paris  Alvin Kraenzlein (USA)  John McLean (USA)  Fred Moloney (USA)
1904 St. Louis  Frederick Schule (USA)  Thaddeus Schideler (USA)  Lesley Ashburner (USA)
1908 Londra  Forrest Smithson (USA)  John Garrels (USA)  Arthur Shaw (USA)
1912 Stockholm  Frederick Kelly (USA)  James Wendell (USA)  Martin Hawkins (USA)
1920 Antwerp  Earl Thomson (CAN)  Harold Barron (USA)  Frederick Murray (USA)
1924 Paris  Daniel Kinsey (USA)  Sydney Atkinson (RSA)  Sten Pettersson (SWE)
1928 Amsterdam  Sydney Atkinson (RSA)  Steve Anderson (USA)  John Collier (USA)
1932 Los Angeles  George Saling (USA)  Percy Beard (USA)  Donald Finlay (GBR)
1936 Berlin  Forrest Towns (USA)  Donald Finlay (GBR)  Frederick Pollard, Jr. (USA)
1948 Londra  William Porter (USA)  Clyde Scott (USA)  Craig Dixon (USA)
1952 Helsinki  Harrison Dillard (USA)  Jack Davis (USA)  Arthur Barnard (USA)
1956 Melbourne  Lee Calhoun (USA)  Jack Davis (USA)  Joel Shankle (USA)
1960 Roma  Lee Calhoun (USA)  Willie May (USA)  Hayes Jones (USA)
1964 Tokyo  Hayes Jones (USA)  Blaine Lindgren (USA)  Anatoly Mikhailov (URS)
1968 Mexico City  Willie Davenport (USA)  Ervin Hall (USA)  Eddy Ottoz (ITA)
1972 Münih  Rod Milburn (USA)  Guy Drut (FRA)  Thomas Hill (USA)
1976 Montreal  Guy Drut (FRA)  Alejandro Casañas (CUB)  Willie Davenport (USA)
1980 Moskova  Thomas Munkelt (GDR)  Alejandro Casañas (CUB)  Aleksandr Puchkov (URS)
1984 Los Angeles  Roger Kingdom (USA)  Greg Foster (USA)  Arto Bryggare (FIN)
1988 Seul  Roger Kingdom (USA)  Colin Jackson (GBR)  Tony Campbell (USA)
1992 Barselona  Mark McKoy (CAN)  Tony Dees (USA)  Jack Pierce (USA)
1996 Atlanta  Allen Johnson (USA)  Mark Crear (USA)  Florian Schwarthoff (GER)
2000 Sidney  Anier García (CUB)  Terrence Trammell (USA)  Mark Crear (USA)
2004 Atina  Liu Xiang (CHN)  Terrence Trammell (USA)  Anier García (CUB)
2008 Pekin  Dayron Robles (CUB)  David Payne (USA)  David Oliver (USA)
2012 Londra  Aries Merritt (USA)  Jason Richardson (USA)  Hansle Parchment (JAM)

400 metre engelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris  John Tewksbury (USA)  Henri Tauzin (FRA)  George Orton (CAN)
1904 St. Louis  Harry Hillman (USA)  Frank Waller (USA)  George Poage (USA)
1908 Londra  Charles Bacon (USA)  Harry Hillman (USA)  Jimmy Tremeer (GBR)
1912 Stockholm Olimpiyat takviminde yer almadı
1920 Antwerp  Frank Loomis (USA)  John Norton (USA)  August Desch (USA)
1924 Paris  Morgan Taylor (USA)  Erik Wilén (FIN)  Ivan Riley (USA)
1928 Amsterdam  David Burghley (GBR)  Frank Cuhel (USA)  Morgan Taylor (USA)
1932 Los Angeles  Bob Tisdall (IRL)  Glenn Hardin (USA)  Morgan Taylor (USA)
1936 Berlin  Glenn Hardin (USA)  John Loaring (CAN)  Miguel White (PHI)
1948 Londra  Roy Cochran (USA)  Duncan White (CEY)  Rune Larsson (SWE)
1952 Helsinki  Charles Moore (USA)  Yuri Lituyev (URS)  John Holland (NZL)
1956 Melbourne  Glenn Davis (USA)  Eddie Southern (USA)  Josh Culbreath (USA)
1960 Roma  Glenn Davis (USA)  Clifton Cushman (USA)  Richard Howard (USA)
1964 Tokyo  Rex Cawley (USA)  John Cooper (GBR)  Salvatore Morale (ITA)
1968 Mexico City  David Hemery (GBR)  Gerhard Hennige (FRG)  John Sherwood (GBR)
1972 Münih  John Akii-Bua (UGA)  Ralph Mann (USA)  David Hemery (GBR)
1976 Montreal  Edwin Moses (USA)  Michael Shine (USA)  Yevgeny Gavrilenko (URS)
1980 Moskova  Volker Beck (GDR)  Vasili Arkhipenko (URS)  Gary Oakes (GBR)
1984 Los Angeles  Edwin Moses (USA)  Danny Harris (USA)  Harald Schmid (FRG)
1988 Seul  André Phillips (USA)  Amadou Dia Ba (SEN)  Edwin Moses (USA)
1992 Barselona  Kevin Young (USA)  Winthrop Graham (JAM)  Kriss Akabusi (GBR)
1996 Atlanta  Derrick Adkins (USA)  Samuel Matete (ZAM)  Calvin Davis (USA)
2000 Sidney  Angelo Taylor (USA)  Hadi Al Somayli (KSA)  Llewellyn Herbert (RSA)
2004 Atina  Félix Sánchez (DOM)  Danny McFarlane (JAM)  Naman Keita (FRA)
2008 Pekin  Angelo Taylor (USA)  Kerron Clement (USA)  Bershawn Jackson (USA)
2012 Londra  Félix Sánchez (DOM)  Michael Tinsley (USA)  Javier Culson (PUR)

3000 metre hendekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp  Percy Hodge (GBR)  Patrick Flynn (USA)  Ernesto Ambrosini (ITA)
1924 Paris  Ville Ritola (FIN)  Elias Katz (FIN)  Paul Bontemps (FRA)
1928 Amsterdam  Toivo Loukola (FIN)  Paavo Nurmi (FIN)  Ove Andersen (FIN)
1932 Los Angeles  Volmari Iso-Hollo (FIN)  Thomas Evenson (GBR)  Joe McCluskey (USA)
1936 Berlin  Volmari Iso-Hollo (FIN)  Kalle Tuominen (FIN)  Alfred Dompert (GER)
1948 Londra  Tore Sjöstrand (SWE)  Erik Elmsäter (SWE)  Göte Hagström (SWE)
1952 Helsinki  Horace Ashenfelter (USA)  Vladimir Kazantsev (URS)  John Disley (GBR)
1956 Melbourne  Chris Brasher (GBR)  Sándor Rozsnyói (HUN)  Ernst Larsen (NOR)
1960 Roma  Zdzisław Krzyszkowiak (POL)  Nikolay Sokolov (URS)  Semyon Rzhishchin (URS)
1964 Tokyo  Gaston Roelants (BEL)  Maurice Herriott (GBR)  Ivan Belyayev (URS)
1968 Mexico City  Amos Biwott (KEN)  Benjamin Kogo (KEN)  George Young (USA)
1972 Münih  Kipchoge Keino (KEN)  Ben Jipcho (KEN)  Tapio Kantanen (FIN)
1976 Montreal  Anders Gärderud (SWE)  Bronisław Malinowski (POL)  Frank Baumgartl (GDR)
1980 Moskova  Bronisław Malinowski (POL)  Filbert Bayi (TAN)  Eshetu Tura (ETH)
1984 Los Angeles  Julius Korir (KEN)  Joseph Mahmoud (FRA)  Brian Diemer (USA)
1988 Seul  Julius Kariuki (KEN)  Peter Koech (KEN)  Mark Rowland (GBR)
1992 Barselona  Matthew Birir (KEN)  Patrick Sang (KEN)  William Mutwol (KEN)
1996 Atlanta  Joseph Keter (KEN)  Moses Kiptanui (KEN)  Alessandro Lambruschini (ITA)
2000 Sidney  Reuben Kosgei (KEN)  Wilson Boit Kipketer (KEN)  Ali Ezzine (MAR)
2004 Atina  Ezekiel Kemboi (KEN)  Brimin Kipruto (KEN)  Paul Kipsiele Koech (KEN)
2008 Pekin  Brimin Kipruto (KEN)  Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA)  Richard Kipkemboi Mateelong (KEN)
2012 Londra  Ezekiel Kemboi (KEN)  Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA)  Abel Mutai (KEN)

4 x 100 metre bayrak[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm
ayrıntılar
 Büyük Britanya (GBR)
David Jacobs
Henry Macintosh
Victor d'Arcy
Willie Applegarth
 İsveç (SWE)
Ivan Möller
Charles Luther
Ture Person
Knut Lindberg
none awarded
1920 Antwerp
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Charlie Paddock
Jackson Scholz
Loren Murchison
Morris Kirksey
 Fransa (FRA)
René Lorain
René Tirard
René Mourlon
Émile Ali-Khan
 İsveç (SWE)
Agne Holmström
William Petersson
Sven Malm
Nils Sandström
1924 Paris
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Loren Murchison
Louis Clarke
Frank Hussey
Alfred LeConey
 Büyük Britanya (GBR)
Harold Abrahams
Walter Rangeley
William Nichol
Lancelot Royle
 Hollanda (NED)
Jan de Vries
Jacob Boot
Harry Broos
Marinus van den Berge
1928 Amsterdam
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Frank Wykoff
James Quinn
Charles Borah
Henry Russell
 Almanya (GER)
Georg Lammers
Richard Corts
Hubert Houben
Helmut Körnig
 Büyük Britanya (GBR)
Cyril Gill
Edward Smouha
Walter Rangeley
Jack Londra
1932 Los Angeles
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Bob Kiesel
Emmett Toppino
Hector Dyer
Frank Wykoff
 Almanya (GER)
Helmut Körnig
Friedrich Hendrix
Erich Borchmeyer
Arthur Jonath
 İtalya (ITA)
Giuseppe Castelli
Ruggero Maregatti
Gabriele Salviati
Edgardo Toetti
1936 Berlin
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jesse Owens
Ralph Metcalfe
Foy Draper
Frank Wykoff
 İtalya (ITA)
Orazio Mariani
Gianni Caldana
Elio Ragni
Tullio Gonnelli
 Almanya (GER)
Wilhelm Leichum
Erich Borchmeyer
Erwin Gillmeister
Gerd Hornberger
1948 Londra
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Barney Ewell
Lorenzo Wright
Harrison Dillard
Mel Patton
 Büyük Britanya (GBR)
John Archer
John Gregory
Alastair McCorquodale
Kenneth Jones
 İtalya (ITA)
Michele Tito
Enrico Perucconi
Antonio Siddi
Carlo Monti
1952 Helsinki
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Dean Smith
Harrison Dillard
Lindy Remigino
Andy Stanfield
 Sovyetler Birliği (URS)
Boris Tokarev
Levan Kalyayev
Levan Sanadze
Vladimir Sukharev
 Macaristan (HUN)
László Zarándi
Géza Varasdi
György Csányi
Béla Goldoványi
1956 Melbourne
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Ira Murchison
Leamon King
Thane Baker
Bobby Morrow
 Sovyetler Birliği (URS)
Leonid Bartenev
Boris Tokarev
Yuriy Konovalov
Vladimir Sukharev
 Almanya Birleşmiş Takımı (EUA)
Lothar Knörzer
Leonhard Pohl
Heinz Fütterer
Manfred Germar
1960 Roma
ayrıntılar
 Almanya Birleşmiş Takımı (EUA)
Bernd Cullmann
Armin Hary
Walter Mahlendorf
Martin Lauer
 Sovyetler Birliği (URS)
Gusman Kosanov
Leonid Bartenev
Yuriy Konovalov
Edvin Ozolin
 Büyük Britanya (GBR)
Peter Radford
David Jones
David Segal
Nick Whitehead
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Paul Drayton
Gerry Ashworth
Richard Stebbins
Bob Hayes
 Polonya (POL)
Andrzej Zieliński
Wiesław Maniak
Marian Foik
Marian Dudziak
 Fransa (FRA)
Paul Genevay
Bernard Laidebeur
Claude Piquemal
Jocelyn Delecour
1968 Mexico City
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Charles Greene
Mel Pender
Ronnie Ray Smith
Jim Hines
 Küba (CUB)
Hermes Ramírez
Juan Morales
Pablo Montes
Enrique Figuerola
 Fransa (FRA)
Gérard Fenouil
Jocelyn Delecour
Claude Piquemal
Roger Bambuck
1972 Münih
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Larry Black
Robert Taylor
Gerald Tinker
Eddie Hart
 Sovyetler Birliği (URS)
Aleksandr Kornelyuk
Vladimir Lovetskiy
Juris Silovs
Valeriy Borzov
 Batı Almanya (FRG)
Jobst Hirscht
Karlheinz Klotz
Gerhard Wucherer
Klaus Ehl
1976 Montreal
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Harvey Glance
Johnny Jones
Millard Hampton
Steve Riddick
 Doğu Almanya (GDR)
Manfred Kokot
Jörg Pfeifer
Klaus-Dieter Kurrat
Alexander Thieme
 Sovyetler Birliği (URS)
Aleksandr Aksinin
Nikolay Kolesnikov
Juris Silovs
Valeriy Borzov
1980 Moskova
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Vladimir Muravyov
Nikolay Sidorov
Aleksandr Aksinin
Andrey Prokofyev
 Polonya (POL)
Krzysztof Zwoliński
Zenon Licznerski
Leszek Dunecki
Marian Woronin
 Fransa (FRA)
Antoine Richard
Pascal Barré
Patrick Barré
Hermann Panzo
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Sam Graddy
Ron Brown
Calvin Smith
Carl Lewis
 Jamaika (JAM)
Albert Lawrence
Greg Meghoo
Don Quarrie
Ray Stewart
 Kanada (CAN)
Ben Johnson
Tony Sharpe
Desai Williams
Sterling Hinds
1988 Seul
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Viktor Bryzhin
Vladimir Krylov
Vladimir Muravyov
Vitaliy Savin
 Büyük Britanya (GBR)
Elliot Bunney
John Regis
Mike McFarlane
Linford Christie
 Fransa (FRA)
Bruno Marie-Rose
Daniel Sangouma
Gilles Quenehervé
Max Morinière
1992 Barselona
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Michael Marsh
Leroy Burrell
Dennis Mitchell
Carl Lewis
James Jett
 Nijerya (NGR)
Oluyemi Kayode
Chidi Imoh
Olapade Adeniken
Davidson Ezinwa
Osmond Ezinwa
 Küba (CUB)
Andrés Simón
Joel Lamela
Joel Isasi
Jorge Aguilera
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Kanada (CAN)
Robert Esmie
Glenroy Gilbert
Bruny Surin
Donovan Bailey
Carlton Chambers
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jon Drummond
Tim Harden
Michael Marsh
Dennis Mitchell
Tim Montgomery
 Brezilya (BRA)
Arnaldo da Silva
Robson da Silva
Edson Ribeiro
André da Silva
2000 Sidney
ayrıntılar
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jon Drummond
Bernard Williams
Brian Lewis
Maurice Greene
Tim Montgomery
Kenneth Brokenburr
 Brezilya (BRA)
Vicente de Lima
Edson Ribeiro
André da Silva
Claudinei da Silva
Cláudio Souza
 Küba (CUB)
José Ángel César
Luis Alberto Pérez-Rionda
Ivan García
Freddy Mayola
2004 Atina
ayrıntılar
 Büyük Britanya (GBR)
Jason Gardener
Darren Campbell
Marlon Devonish
Mark Lewis-Francis
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Shawn Crawford
Justin Gatlin
Coby Miller
Maurice Greene
Darvis Patton
 Nijerya (NGR)
Olusoji Fasuba
Uchenna Emedolu
Aaron Egbele
Deji Aliu
2008 Pekin
ayrıntılar
 Jamaika (JAM)
Usain Bolt
Asafa Powell
Nesta Carter
Michael Frater
Dwight Thomas
 Trinidad ve Tobago (TTO)
Emmanuel Callender
Richard Thompson
Aaron Armstrong
Marc Burns
Keston Bledman
 Japonya (JPN)
Naoki Tsukahara
Shingo Suetsugu
Shinji Takahira
Nobuharu Asahara
2012 Londra
ayrıntılar
 Jamaika (JAM)
Nesta Carter
Michael Frater
Yohan Blake
Usain Bolt
Kemar Bailey-Cole
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Trell Kimmons
Justin Gatlin
Tyson Gay
Ryan Bailey
Jeff Demps
Darvis Patton
 Trinidad ve Tobago (TTO)
Richard Thompson
Marc Burns
Emmanuel Callender
Keston Bledman

Not: 1992'den beri, sadece eleme turunda yarışan atletlere de madalya verilmektedir.

4 x 400 metre bayrak[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Mel Sheppard
Edward Lindberg
Ted Meredith
Charles Reidpath
 Fransa (FRA)
Charles Lelong
Robert Schurrer
Pierre Failliot
Charles Poulenard
 Büyük Britanya (GBR)
George Nicol
Ernest Henley
James Soutter
Cyril Seedhouse
1920 Antwerp  Büyük Britanya (GBR)
Cecil Griffiths
Robert Lindsay
John Ainsworth-Davies
Guy Butler
 Güney Afrika (RSA)
Harry Davel
Clarence Oldfield
Jack Oosterlaak
Bevil Rudd
 Fransa (FRA)
Georges André
Gaston Féry
Maurice Delvart
Jean Delvaux
1924 Paris  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Commodore Cochran
Alan Helffrich
Oliver MacDonald
William Stevenson
 İsveç (SWE)
Artur Svensson
Erik Byléhn
Gustaf Weijnarth
Nils Engdahl
 Büyük Britanya (GBR)
Edward Toms
George Renwick
Richard Ripley
Guy Butler
1928 Amsterdam  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
George Baird
Emerson Spencer
Frederick Alderman
Ray Barbuti
 Almanya (GER)
Otto Neumann
Harry Storz
Richard Krebs
Hermann Engelhard
 Kanada (CAN)
Alex Wilson
Phil Edwards
Stanley Glover
James Ball
1932 Los Angeles  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Ivan Fuqua
Edgar Ablowich
Karl Warner
Bill Carr
 Büyük Britanya (GBR)
Crew Stoneley
Thomas Hampson
David Burghley
Godfrey Rampling
 Kanada (CAN)
Ray Lewis
James Ball
Phil Edwards
Alex Wilson
1936 Berlin  Büyük Britanya (GBR)
Frederick Wolff
Godfrey Rampling
William Roberts
Godfrey Brown
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Harold Cagle
Robert Young
Edward O'Brien
Alfred Fitch
 Almanya (GER)
Helmut Hamann
Friedrich von Stülpnagel
Harry Voigt
Rudolf Harbig
1948 Londra  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Arthur Harnden
Clifford Bourland
Roy Cochran
Mal Whitfield
 Fransa (FRA)
Jean Kerebel
Francois Schewetta
Robert Chef d'Hotel
Jacques Lunis
 İsveç (SWE)
Kurt Lundquist
Lars Wolfbrandt
Folke Alnevik
Rune Larsson
1952 Helsinki  Jamaika (JAM)
Arthur Wint
Leslie Laing
Herb McKenley
George Rhoden
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Ollie Matson
Gerald Cole
Charles Moore
Mal Whitfield
 Almanya (GER)
Hans Geister
Günther Steines
Heinz Ulzheimer
Karl-Friedrich Haas
1956 Melbourne  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Charlie Jenkins
Louis Jones
Jesse Mashburn
Tom Courtney
 Avustralya (AUS)
Graham Gipson
Leon Gregory
David Lean
Kevan Gosper
 Büyük Britanya (GBR)
Francis Higgins
Michael Wheeler
John Salisbury
Derek Johnson
1960 Roma  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jack Yerman
Earl Young
Glenn Davis
Otis Davis
 Almanya Birleşmiş Takımı (EUA)
Joachim Reske
Manfred Kinder
Johannes Kaiser
Carl Kaufmann
 İngiliz Batı Hint Adaları (BWI)
Malcolm Spence
James Wedderburn
Keith Gardner
George Kerr
1964 Tokyo  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Ollan Cassell
Michael Larrabee
Ulis Williams
Henry Carr
 Büyük Britanya (GBR)
Timothy Graham
Adrian Metcalfe
John Cooper
Robbie Brightwell