Astra2Connect

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Astra2Connect'de kullanılan çanak anten ve iLNB örneği

Astra2Connect, Mart 2007'de kurulmuş ve Avrupa'da hizmet veren iki yönlü uydu interneti hizmeti veren bir kuruluştur. Sistem SES Astra uydularını kullanmaktadır ve SES Astra tarafından işletilmektedir. Merkezi Betzdorf, Lüksemburg'dadır.

İki yönlü uydu interneti hizmeti'nin haricinde IPTV, VoIP gibi hizmetleri de vardır. Astra2Connect hizmeti, kırsal yerlerde İnternet'e erişimi ihtiyaçlarına da çözüm üretmektedir.

Teknoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Astra2Connect, merkezi ve uzak terminallerin arasında IP verisinin taşınması için bir uydu bağlantısını kullanır. SES Astra merkezinde bir internet belkemiğine bağlıdır ve uyduya uplink'ler aracılığı ile DVB S2 şeklinde veriler gönderilir ve ev kullanıcısı uydu modemi ve ev tipi bir çanak anten ile hizmeti kullanır.

Ekipmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Astra2Connect'de kullanılan uydu modeminin ön görünümü

ASTRA2Connect hizmetine bağlantı, Avrupa'daki Newtec firması tarafından geliştirilen bir Sat3Play uydu terminali ile gerçekleşir.

Terminal, dış bir uydu çanağını ("iLNB") coaxial kablo ile modeme bağlanır ve iki yönlü bir LNB'le beraber bağlantı oluşur, sonrasında LAN bağlantısı yapılır.

Çanak antenin kurulumu kolaydır, kurulum için temel aletler ve bir sinyal bulucu yeterlidir. Ayrıntılı olarak anlatım incelendiğince profesyonel yardımı olmadan kurulabilir.

Astra2Connect, 80 cm boyutunda offset bir çanak anten kullanır.

Fiyatlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Astra2Connect terminali'nin fiyatı 320 €'dir. 100 € kayıt ücreti vardır. 256kbit/64kbit hızı için 20€, 512kbit/96kbit hızı için 30 €, 1024kbit/128kbit hızı için ise 40 € aylık ücret vardır.

İç bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]