Assassin's Creed II

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Assassin's Creed II
GeliştiriciUbisoft Montreal Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıUbisoft
YönetmenPatrice Désilets Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YapımcıUbisoft Montreal
TasarımcılarPatrice Desilets (Yaratıcı Yönetmen)[1]
Sébastien Puel (Yapımcı)[2]
Jade Raymond (Yardımcı Yapımcı)[3]
BesteciJesper Kyd[4]
SeriAssassin's Creed Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorAnvil[5]
PlatformlarMicrosoft Windows, PlayStation 3, Mac OS, PlayStation Portable,[6] Xbox 360, Xbox One[7]
ÇıkışXbox 360, PlayStation 3:

Microsoft Windows:

TürlerAksiyon-macera oyunu
Açık uçlu Oynanış
Gizlilik
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Assassin's Creed II (veya Assassin's Creed 2) Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen, Ubisoft tarafından yayımlanan, Assassin's Creed'in ardılı, açık uçlu aksiyon-macera oyunudur. Oyun Kuzey Amerika'da 17 Kasım 2009'da,[8] PAL bölgelerinde ise 20 Kasım 2009'da[9] piyasaya çıkmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun ana karakteri: Ezio Auditore De Firenze, Floransa asilzadesi, Desmond Miles'ın atalarından biri ve Assasin Kardeşliğinin Mentor'u ve 1503 - 1513 yılları arasında Assasin Kardeşliğinin Dünya Lideri

Lucy, Desmond’u Abstergo’dan kaçırıp onu gizlenme yerlerine götürür. Sonra suikastçı arkadaşları olan Shaun ve Rebecca ile tanıştırır. Ayrıca Lucy, ona güncellenmiş bir Animus’u da gösterir. Desmond, tekrar göreve gönüllü olur. Bu sefer 1476 yılında Floransa Cumhuriyeti’nde yaşamış ve Desmond' un bir diğer atası olan Ezio Auditore da Firenze’nin anılarını keşfe başlar. Desmond, Animus’un “Kanama Etkisi” sayesinde Ezio’nun yeteneklerini elde etmeye çalışır. Böylece suikastçılara yardım edebilecektir. Ezio’nun babası ve kardeşleri, tapınakçı biri olan Uberto Alberti tarafından idam edilir. Ezio, Uberto’yu öldürüp intikamını alır ve annesini ve kız kardeşini Tuscan bölgesindeki villalarına kaçırır. Bu sırada amcası Mario’dan suikastçılık eğitimi alır. Ayrıca mucit Leonardo da Vinci ile arkadaş olur. Leonardo, Altaïr’in anılarını içeren kodeksleri çözmek için Ezio’ya yardım eder. Ayrıca bu kodekslerden Ezio için yeni silahlar yapar. (not: Altaïr’in o yıllarda bu tür ateşli silahlar hakkında bilgi sahibi olmasının nedeni Piece of Eden’ ın özelliklerini araştırmasından kaynaklanır. Piece of Eden sayesinde geçmiş ve gelecekten bilgi taşınabilir.) Ezio bu 30 kodekse “Eagle Vision“ (Kartal Görüşü) ile bakınca bir harita görür. Bu harita dünya üzerindeki nesnelerin yerlerini göstermektedir. Ezio babasının ölümüne sebep olanları öldürür ama bir asilzade ve tapınakçı olan Rodrigo Borgia’yı bırakır. Ezio, Rodrigo’yu yendikten sonra Apple of Eden’ı (Cennetin ‘Elma’sı) ele geçirir. Apple of Eden, Piece of Eden’ın bir türüdür. Rodrigo kaçar. Rodrigo, başka bir Piece of Eden olan Papal Staff’ı ele geçirmiştir. Bununla gizli odaya girmeye çalışır. Ezio, Rodrigo’yu alaşağı eder ama hayatını bağışlar. Sonra odaya gider ve adı Minerva olan bir kadının holografik bir görüntüsüyle karşılaşır. Minerva, “Önceden Gelenler” (Those Who Came Before) denilen önceki medeniyettendir. Minerva, büyük bir felaketin yaşandığını ve bu felaketin medeniyetinin sonunu getirdiğini ayrıca bu felaketin ileride tekrar yaşanacağını söyler. Ezio’nun anılarından Minerva, direkt olarak Desmond’a “Gerisi sana kalmış, Desmond.” (The rest is up to you, Desmond.) der ve Ezio’un yanı sıra Desmond, Lucy, Shaun ve Rebecca’yı da kafaları karışık halde bırakır. Abstergo, Desmond’un yerini tespit eder ve Desmond ve suikastçı takımı oradan kaçar. Sonra Desmond’u başka ipuçları bulmak için tekrar Animusa sokarlar.

Desmond, Ezio’nun anılarını incelerken bazı yerlerde kendinden önce kaçırılan ve Abstergo tarafından Animusta uzun süre tutulduğu için ölümüne sebep olunan deneğin (Subject 16) bıraktığı bazı parçaları araştırır. Bu parçaları birleştirdiğinde Adem (Adam) ve Havva'nın (Eve) Apple of Eden (Cennetin ‘Elma’sı) ile kaçtıkları görülür.

Altair ya da büyük büyük dedesi suikatçıların lideridir.Kodes sayfaları oğuldan oğla Ezio'ya geçer ve inceleyerek altın elmaların yerlerini keşfetmesi lazımdır. Fakat saklı olduğundan araması lazımdır. Büyük büyük dedesinin zırhı alabilmek için sembolleri toplaması gerekmektedir.

Geliştirme Süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 26 Kasım 2008'de Yves Gullemot Assassin's Creed 2'nin geliştirilmekte olduğu resmen doğruladı. Çoğu kişi oyunun Fransız ihtilalindeki olaylar çevresinde geçeceğini iddia etse de sonradan yanlış olduğu anlaşıldı.[11]
  • 6 Nisan 2009'da bir üzerinde kafatası, bazı gizli bıçak tasarıları ve Leonardo'nun uçan makinesinin çizimleri olan bir kâğıt içeren bir video yayınlandı.[11]
  • 16 Nisan 2009'da Game Informer dergisi, oyunla ilgili bazı detaylar ve Ezio'nun resimlerini yayınladı. Ubisoft ise başka bir trailer yayınladı ve oyunu resmen duyurdu.[12]
  • Mayıs 2009'da Sebastien Puel ile yapılan bir röportajda oyunun yapımında 450 kişinin çalıştığı, bunun ilk oyununkinin üç katı olduğu açıklandı.[13]
  • 1 Haziran 2009'da Ubisoft E3'te 4 dakikalık oyunun başlangıç videosunu yayınladı.[14]
  • 2 Haziran 2009'da Sony Pres Konferansında 6 dakikalık ilk oyun içi video yayınlandı.[15]

Sınırlı sürüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun siyah ve beyaz olmak üzere iki sınırlı sürümü olacak. Siyah sınırlı sürümde oyunun bir bölümünde kazanılan pelerinli "Usta Suikastçı" Ezio heykelciği, oyun içinde 3 bölüm daha fazla, oyunun geliştirilmesiyle ilgili bilgi veren "Gizli Anlaşma" kitabı ve oyunun bestecisi Jesper Kyd tarafından hazırlanmış oyunun müzikleri olacak. Diğer "Beyaz Sürüm" Avustralya'da PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkacak, kişisel bilgisayara çıkmayacak. Bunda da Ezio heykelciği olacak. Eğer erken sipariş verilirse t-shirt de satın alınılabilecek. [kaynak belirtilmeli]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Desmond Miles

Lucy Stillman

Ezio Auditore da Firenze: Auditore ailesinin ortanca oğlu. Assassin's Creed II Oyununun ana karakteri.

Giovanni Auditore: Eski suikastçı ve Ezio'nun babasıdır. Asılarak öldürülmüştür.

Clauida Auditore: Ezio'nun kız kardeşi. Daha sonra Ezio gibi suikastçı olmaya karar verir.

Vieri De Pazzi: Ezio'nun sevmediği bir insandır. Ezio Auditore da Firenze tarafından öldürülmüştür.

Mario Auditore: Ezio Auditore'nin amcasıdır. Montreggionni Kalesi'nde Cesare Borgia tarafından öldürülmüştür.

Rodrigo Borgia: Ezio'nun baş düşmanı ve babasını öldürenlerin komplocusu ve tapınak şövalyelerinin lideri. Cesare Borgia'nın babasıdır. Zehir ile öldürülmüştür.

Francesco De Pazzi: Vieri de Pazzi'nin Babasıdır. Ezio tarafından öldürülmüştür.

Petruccio Auditore da Firenze: Ezio'nun küçük erkek Kardeşidir. Asılarak Öldürülmüştür.

Uberto Alberti: Ezio'nun babasına ihanet etmiş ve asılarak idam edilmesine sebep olmuştur. Ezio Auditore tarafından öldürülmüştür.

Federico Auditore: Ezio'nun ağabeyidir. Aynı küçük kardeşi Petruccio gibi asılarak öldürülmüştür.

Cristina Vespucci: Ezio'nun sevgilisidir. 1498 yılında ölmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (İngilizce)"Assassin's Creed II". 17 Nisan 2009. 20 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2009. 
  2. ^ (İngilizce)"Assassin's Creed 2:Artwork and QA". 17 Nisan 2009. 27 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2009. 
  3. ^ (Almanca)"Altair ist Geschichte". 30 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2009. 
  4. ^ (İngilizce)"ssassin's Creed 2 Pre-Order". 17 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ (İngilizce)"PC Games Hardware: "Assassin's Creed 2: Engine detailed". 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2015. 
  8. ^ a b (İngilizce)""E3: Assassin's Creed 2 gets release date News // None /// Eurogamer - Games Reviews, News and More"". 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ a b (Türkçe)"Assassin's Creed 2'nin Çıkış Tarihi Açıklandı". 28 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2009. 
  10. ^ (İngilizce)"GameStop.com - Buy Assassin's Creed 2 - PC". 30 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ a b (İngilizce)"Assassin's Creed 2 Debut trailer Video". 6 Nisan 2009. 5 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2009. 
  12. ^ "Assassin's Creed 2: New Hero, More Weapons And Missions". 10 Nisan 2009. 13 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2009. 
  13. ^ (İngilizce)"Assassin's Creed 2's Team Triples". 19 Mayıs 2009. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2009. 
  14. ^ "Assassin's Creed II E3 2009 Trailer". IGN. 2 Haziran 2009. 12 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2009. 
  15. ^ (İngilizce)"Assassin's Creed II Video Game, E3 09: Exclusive Developer Walkthrough | Game Trailers & Videos". 4 Haziran 2009. Erişim tarihi: 27 Haziran 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]