As Told by Ginger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(As Told By Ginger sayfasından yönlendirildi)
As Told by Ginger
Dizi logosu
FormatÇizgi dizi
TürGençlik, Drama
Proje tasarımcısıEmily Kapnek
YönetmenMark Risley
BesteciJared Faber
Ülke ABD
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı60 (bölümleri listesi)
Yapım
Gösterim süresi24 dakika
Yapım şirketiKlasky-Csupo
Yayın bilgileri
KanalNickelodeon
Yayın tarihi13 Kasım 1999 (1999-11-13) - 28 Kasım 2003 (2003-11-28)

As Told by Ginger veya kısaca Ginger, ilk gösterimi Eylül 2000'de Nickelodeon'da yapılan bir ABD çizgi dizisi. Dizi, Ginger Foutley ve onun günlüğüne kaydettiği Lucky Jr. High'daki maceralarını konu almaktadır. Dizide öyküye, karakter gelişimine ve çoğunlukla da geçen her yeni günde karakterlerin görünüşündeki değişimlere dikkat edilmiştir.

ABD'de, üçüncü ve son sezonun bölümlerinin yarısına yakın yayınlanmıştır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer önemli karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

(seslendirenin soyadına göre sıralanmıştır.)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi için biri pilot olmak üzere 61 bölüm yayınlanmıştır.

Pilot bölüm 1999 yayınlandı ve aynı yılın 10 Eylül'ünde tamamlandı.
1. sezon Ekim 1999 - Haziran 2000'da yayınlandı.
2. sezon Ağustos 2000 - Ekim 2001'de yayınlandı.
3. sezon Ağustos 2002 - Ekim 2003'te yayınlandı.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin tanıtım bölümü Eylül 1999'da tamamlandı. Dizi ilk gösterimini Nickelodeon'da bir sonraki Ekim'de yaptı. İlk başta oldukça popüler oldu, İkinci sezondan sonra, sürekli yayın tarih değişiklikleri diziye olan beğeniyi kısmen de olsa düşürdü. Nickelodeon, üçüncü ve son sezon bölümlerinin yarısından sonra yayından alındı. Nickelodeon'ın kardeş kanalı olan Nicktoons Network, Nickelodeon'da görülen iki bölümü yayınladı.

Dizi yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanal Yayın zamanı Yayınlandığı aralık
Nickelodeon Çarşambaları öğleden sonra 8'de Ekim 2000 - Ocak 2001
Nickelodeon Pazarları öğleden sonra 7.30'da Ocak 2001 - Haziran 2003
CBS'de Nick Cumartesi sabahları Eylül 2002 - Eylül 2004
Nickelodeon Seçilen Hafta içi sabahları Kasım 2005
Nicktoons Hafta içi sabahları Kasım 2006 - Mayıs 2007
Nicktoons Pazar ve Pazartesi sabahları Mayıs 2007 - Temmuz 2007
Nickelodeon Pazartesi sabahları Ağustos 2007
Nicktoons, Nickelodeon Pazartesi - Pazar sabahları, Salıları öğleden önce 6'da Ekim 2007 - Mart 2008
Nicktoons Pazartesi öğleden önce 4'te ve Cuma sabahları Mart 2008 - Şubat 2009
  • "I Spy a Witch", "Déjà Who?", "An "Even Steven" Holiday Special" ve "Piece of My Heart" bölümlerinin tamamı ilk sezon için yapıldı; fakat ikinci sezonda yayınlandı.
  • "Never Can Say Goodbye", "Gym Class Confidential", "Fast Reputation" ve "The Nurses' Strike" bölümlerinin ilk gösterimleri aynı hafta içinde teen nick kuşağında yayınlandı.
  • "Detention", "Kiss Today Good-bye", "A Lesson In Tightropes", "Dodie's Big Break" ve "Battle of the Bands" gibi tüm lise bölümleri ABD'de 2008-2009 arasında yayınlandı.

DVD ve iTunes yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Far From Home ve The Wedding Frame televizyon filmlerinin ABD 1. bölgede DVDleri mevcuttur. Far From Home, "Ginger The Juvey" ve "The Pilot" ek bölümleriyle gelmektedir. The Wedding Frame ise "Stealing First" ve "Dare I, Darren"'ı içermektedir.
  • İlk 13 bölümü 29 Temmuz 2008 Salı günü iTunes'a geldi; fakat silindi. Yanlışlıkla "I Spy A Witch" bölümü "Blizzard Conditions" olarak listelendi. Blizzard Conditions hata olarak bulkunmamaktadır. Ginger the Juvey ilk bölümü aynı zamanda Nick Rewind Volume 2'de bulkunmaktadır.
  • "An Even Steven Holiday Special" bölümü Holly Jolly Specials '07'de bulunmaktadır.
  • 1 ile 45 arasındaki bölümler, her birinde 5 bölüm bulunan Rus DVD setlerinde bulunmaktadır. Rusya'da As Speaks Ginger (Cyrillic: Как говорит Джинджер) bilinen DVD'ler Russobit-M tarafından üretilip dağıtıldı ve içinde yalnızca Rusça film müziği yer aldı.

Açılış şarkısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslında açılış şarkısını Ginger'ı seslendiren Melissa Disney söyledi. Dizinin ilk yayınından önce açılış şarkısı Miranda'yı seslendiren Cree Summer tarafından söylenen bir sürümüyle değiştirildi. İlk sezonun birinci yarısında açılış şarkısı bu sürümü kullanıldı. Bundan sonraki tüm bölümlerde ise R&B sanatçısı Macy Gray tarafından söylenen yeni sürümü kullanıldı. Melissa Disney sürümünün ABD yayınlarında hiç kullanılmamasına karşın, diğer İngilizce konuşan ülkelerde düzenli olarak yer aldı.

Tanıtım yazısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapanışında yer alan tanıtım yazısına genellikle diziye özgü karakterlerle bir arka plan hazırlanmıştır. Bu arka planların içinde Ginger'ın odasının duvarından dondurma külahları, Dodie'nin odasının duvarından uğurböcekleri, kalemler, kertenkeleler ve daha fazlası yer alır. İstisnalar olmasına karşın çoğunlukla kapanış müziği açılışın enstrümantal sürümüdür. Tanıtım yazıları sırasında "Never Can Say Goodbye" bölümü Darren Patterson'ı seslendiren Kenny Blank'ın söylediği "Wrong" aslı şarkıyla; "And She Was Gone" ise Ginger'ın şiirinin müzikal sürümüyle biter. "Come Back Little Seal Girl" bölümünde harmanlanmış bir şekilde "Courtney's World" ve "The Little Seal Girl" şarkıları yer alır. "About Face"te tanıtım yazıları esnasında, muhtemelen nişanlı Lois ve Dr. Dave tarafından söylenen "Diamonds Are Expensive" adlı şarkı çaldı. Son olarak, "Next Question" "The Teen Seal Girl" şarkısıyla sona erer.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2001'de "Hello Stranger", 2002'de "Lunatic Lake" ve 2003'te de "And She Was Gone" bölümleri için Üstün Animasyon Programı dalında üç Emmy adaylığı bulunmaktadır.
  • 2005'te Nickelodeon Hollanda'nın Kids Choice Awards töreninde "En İyi Çizgi Dizi".
  • As Told By Ginger'ın iki bölümü Nickelodeon'ın Nicktoons Tarihindeki En Mükemmel 100 An listesinde yer aldı. Bölümler, 97. sırada yer alan "Gym Class Confidential" ve 95. sırada yer alan "Stealing First"tür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]