Arjantin'deki yanardağlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Koordinatlar: 26°04.8′G 67°30′B / 26.08°G 67.5°B / -26.08; -67.5 (Antofagasta de la Sierra) Bu, Arjantin'deki etkin ve sönmüş volkan'lar listesidir.

>İsim Yükseklik Konum Son patlama
metre ayak Koordinatlar
Antofagasta de la Sierra 4000 13,123 26°04.8′S, 67°30′W Holocene
Antofalla 6440 20,013 25°31.8′S, 68°00′W Bilkinmiyor
Aracar 6082 19,954 24°16.2′S, 67°46.2′W 1993
Caldera del Atuel 5189 17,024 34°39′S, 70°03′W Bilinmiyor
Cerro Bayo 5401 17,720 25°25.2′S, 68°34.8′W Holocene
Cerro El Cóndor 1430 6532 26°37.2′S, 68°21′W Holocene
Cerro Escorial 5447 17,871 25°04.8′S, 68°22.2′W Holocene
Cerro Tuzgle 5500 18,044 24°03′S, 66°28.8′W Holocene
Cerro Volcánico 1930 6332 41°16.8′S, 71°39′W Holocene
Cochiquito Volcanic Group 1435 4708 36°46.2′S, 69°49.2′W -
Copahue 2997 9833 37°51′0″G 71°10′0″B / 37.85°G 71.166667°B / -37.85; -71.166667 2000
Cordón del Azufre 5463 17,923 25°20′0″G 68°31′0″B / 25.333333°G 68.516667°B / -25.333333; -68.516667 -
Domuyo 4709 15,449 36°35′0″G 70°25′0″B / 36.583333°G 70.416667°B / -36.583333; -70.416667 -
Falso Azufre 5890 19,324 26°48′0″G 68°22′0″B / 26.8°G 68.366667°B / -26.8; -68.366667 Holocene
Galán 6100 20013 25°55′0″G 66°52′0″B / 25.916667°G 66.866667°B / -25.916667; -66.866667 2,2 milyon yıl önce
Huanquihue Group 1400? 4593 39°52′0″G 71°33′0″B / 39.866667°G 71.55°B / -39.866667; -71.55 1750 ± 100 yıl
Incahuasi 6621 21,722 27°2′30″G 68°17′0″B / 27.04167°G 68.283333°B / -27.04167; -68.283333 Bilinmiyor
Lanin 3747 12,293 39°37′58″G 71°29′59″B / 39.63278°G 71.49972°B / -39.63278; -71.49972 560 ± 150 yıl
Lastarria 5697 18,691 25°10′0″G 68°30′0″B / 25.166667°G 68.5°B / -25.166667; -68.5 Holocene
Llullaillaco 6739 22,109 24°43′0″G 68°32′0″B / 24.716667°G 68.533333°B / -24.716667; -68.533333 1877
Maipo 5264 17,270 34°9′38″G 69°49′58″B / 34.16056°G 69.83278°B / -34.16056; -69.83278 1908
Ojos del Salado 6887 22,595 27°7′0″G 68°33′0″B / 27.116667°G 68.55°B / -27.116667; -68.55 700 M.S. ± 300 yıl
Palei-Aike Volcanic Field 282 925 52°0′0″G 70°0′0″B / 52°G 70°B / -52; -70 5550 M.Ö. ± 1000 yıl
Payun Matru 3680 12,073 36°25′0″G 69°12′0″B / 36.416667°G 69.2°B / -36.416667; -69.2 Holocene
Peinado 5740 18,832 26°37′0″G 68°9′0″B / 26.616667°G 68.15°B / -26.616667; -68.15 Holocene
Puesto Cortaderas 970 3182 37°33′0″G 69°37′0″B / 37.55°G 69.616667°B / -37.55; -69.616667 Holocene
Risco Plateado 4999 16,401 34°56′0″G 70°0′0″B / 34.933333°G 70°B / -34.933333; -70 -
Robledo 4400 14,436 26°46′0″G 67°43′0″B / 26.766667°G 67.716667°B / -26.766667; -67.716667 Holocene
Sierra Nevada de Lagunas Bravas 6127 20,101 26°28.8′S, 68°34.8′W -
Socompa 6051 19,852 24°24′0″G 68°15′0″B / 24.4°G 68.25°B / -24.4; -68.25 5250 M.Ö.
Tipas 6660 21,850 27°12′0″G 68°33′0″B / 27.2°G 68.55°B / -27.2; -68.55 Holocene
Trocon - - 37°45′0″G 69°53′0″B / 37.75°G 69.883333°B / -37.75; -69.883333 -
Tromen 3978 13,051 37°8′30″G 70°2′0″B / 37.14167°G 70.033333°B / -37.14167; -70.033333 1822
Viedma 1500 4921 49°21′30″G 73°17′0″B / 49.35833°G 73.283333°B / -49.35833; -73.283333 1988

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]