Arjantin'deki göller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde Arjantin'deki göllerin listelemektedir.

Arjantin'deki göllerin listesi (en az 10 km²)
 
Resim İsim Emisario Alan
(km²)
Volüm
(hm³)
Profundidad máx.
(m)
Altitud
(m)
Eyalet(ler)
Salinas grandes.jpg Salinas Grandes Cuenca endorreica
(salinas ocasionalmente cubiertas de agua)
212 3.450  Jujuy


 Salta

HPIM0655-chica.jpg Laguna Mar Chiquita Río Dulce 6.000 14.483 19 69  Córdoba


 Santiago del Estero

Embalse Cruz del Eje 3.jpg Embalse Cruz del Eje Río Cruz del Eje 10,9 112 37,2 567  Córdoba
Lagoydiquesanroque.JPG Lago San Roque Río Primero 15 201 35,3 643  Córdoba


Embalse Los Molinos06.jpg Embalse Los Molinos Río Los Molinos 21,1 307 53 769  Córdoba


Embalse, Córdoba, reservoir.jpg Embalse Ministro Pistarini (o Río Tercero) Río Tercero 54,3 733 46,5 661  Córdoba


Santa fe.jpg Laguna Setúbal Río ?
(cuenca del río Paraná)
32 48 28 10  Santa Fe


Represa Salto Grande.jpg Represa de Salto Grande Río Uruguay 783 5.000 33 35  Entre Ríos


LagunaMelincuePortada.png Laguna Melincue Cuenca endorreica 120 5 86  Santa Fe


Ruta Nacional 7 en la Laguna La Picasa.JPG Laguna La Picasa Cuenca endorreica 370 3 102  Santa Fe


 Buenos Aires


Aérea laguna 001.jpg Laguna de Gómez Río Salado (Buenos Aires) 62 75  Buenos Aires


Chascomus MitreyCostanera.jpg Laguna Chascomús
(2ª del grupo de Lagunas Encadenadas)
Laguna Adela
(cuenca del río Salado)
30,1 47 1,9 8  Buenos Aires


Laguna Chis Chis.jpg Laguna Chis Chis
(4ª del grupo de Lagunas Encadenadas)
Arroyo Casalins
(cuenca del río Salado )
14,7 15,9 1,5 7  Buenos Aires


Laguna Kakel Huincul.jpg Kakel Huincul Gölü 20 4  Buenos Aires


A01 Embalse Ullum, prov. de San Juan, Argentina.jpg Embalse Quebrada de Ullum Río San Juan 32 440 40 768  San Juan


Embalse Caracoles, San Juan, Argentina.jpg Embalse Caracoles Río San Juan 32 565 768  San Juan


Volcan Maipo et sa Lagune.JPG Laguna del Diamante Río Diamante
(cuenca del río Deasaguadero)
14,1 517,2 70 3.300  Mendoza


Embalse Los Reyunos (panorama).jpg Embalse Los Reyunos Río Diamante 7,5 256 106  Mendoza


30.Dique Nihuil.jpg Embalse El Nihuil Río Atuel 96 384 20 1.325  Mendoza


Laguna de Llancanelo (panorama).jpg Laguna de Llancanelo Cuenca endorreica 650 3 1.280  Mendoza


Salinas del Bebedero.jpg Salina del Bebedero (ahora secas) sup vol prof alt  San Luis


Lago Moquehue 015.jpg Moquehue Gölü Lago Aluminé 21 1.090  Neuquén


LAGO ALUMINÉ.JPG Aluminé Gölü Río Aluminé 57 3.556 165 1.125  Neuquén


PN Laguna Blanca, Neuquen.jpg Blanca Gölü (Neuquén) 17 142 10 1.230  Neuquén


Quillén.jpg Quillén Gölü Río Quillen 23 1.357 155 975  Neuquén


LagoTromen.jpg Tromen Gölü Río Malleo 25 1.050  Neuquén


2006 0220Huechulaufquen0026.JPG Huechulaufquen Gölü Río Chimehuin 78,2 11.104 255 875  Neuquén


2006 0220Huechulaufquen0104.JPG Paimún Gölü Lago Huechulafquen 16 vol prof 875  Neuquén


UNION LAGOS HUECHULAFQUEN Y EPULAFQUEN.JPG Epulafquen Gölü Huechulafquen Gölü 9,5 vol prof 875  Neuquén


LagoCurruhue.jpg Curruhué Gölü Río Curruhué 11 800  Neuquén


La Pampa - Laguna La Amarga - Ruta 152.jpg Urre Lauquen Gölü Río Desaguadero
(cuenca del río Salado)
14,6 17,2 1,7 219  La Pampa


Pino h 2007 038.jpg Caviahue Gölü río Negro 10 975  Neuquén


Cerros colorados res.jpg Embalse Los Barreales (Cerros Colorados) Río Neuquén 413,1 27.700 120 421  Neuquén


Cerros colorados res.jpg Mari Menuco (Cerros Colorados) Río Neuquén 173,9 43.000 67,1  Neuquén


ISS008-E-6023 Pellegrini Lake, Neuquén River.jpg Lago Pellegrini Cuenca endorreica 112 1.053 18 270  Río Negro


Central Hidroeléctrica El Chocón 2007-Sep.jpg Embalse Ezequiel Ramos Mexia (represa El Chocón) Río Limay 816 20.155 60 381  Neuquén


 Río Negro


LagoLolog.jpg Lolog Gölü Río Quilquihue 35 899  Neuquén
SAN MARTIN DE LOS ANDES LACAR.JPG Lácar Gölü Río Hua Hum
(cuenca del río Valdivia)
49 8.134 277 625  Neuquén


Lago Hermoso.jpg Hermoso Gölü 8 vol 180 1.011  Neuquén


Lago meliquina - panoramio.jpg Meliquina Gölü Río Meliquina 9 vol prof 924  Neuquén


Lago Correntoso desde la pasarela peatonal.jpg Correntoso Gölü Río Correntoso 27 vol prof 775  Neuquén


Lago Traful 2.jpg Trafu Gölül Río Traful 76 300 804  Neuquén


ISS010-E-18725 Limay River, Piedra del Águila.jpg Embalse de Piedra del Águila Río Limay 305 12.600 41,3  Neuquén


 Río Negro


Alicura231.JPG Embalse de Alicurá Río Limay 67,5 3.270 110 705  Neuquén


 Río Negro


Lago Espejo - Parque Nacional Nahuel Haupi.jpg Espejo Gölü Lago Espejo Chico sup vol prof alt  Neuquén


FLKNR.jpeg Falkner Gölü Lago Nuevo 10 vol prof 927  Neuquén


Lago Nahuel Huapi.jpg Nahuel Huapi Gölü Río Limay 557 87.449 464 764  Neuquén


 Río Negro


Lago Moreno.jpg Moreno Gölü Arroyo La Angostura 16,4 vol prof alt  Río Negro


Ruta 40, Lago Gutierrez.jpg Gutiérrez Gölü Arroyo Gutiérrez 16,4 1.307 111,2 750  Río Negro


Lago Mascardi.jpg Mascardi Gölü Arroyo Fresco
(cuenca del río Manso)
39,2 4.351 218 750  Río Negro


Puelo Lake.jpg Puelo Gölü Río Puelo 44 4.902 180 150  Chubut


Lago Epuyen.jpg Epuyén Gölü Río Epuyén
(cuenca del río Puelo)
17,4 1.608 148 250  Chubut


Lago Menendez 1.jpg Menéndez Gölü Río Arrayanes 55,7 8.310 287 800  Chubut


Lago Futalaufquen.JPG Futalaufquen Gölü Lago Krugger
(cuenca del río Yelcho)
44,6 4.510 168 518  Chubut


Futaleufuch.jpg Embalse Amutui Quimey Río Futaleufú
(cuenca del río Yelcho)
86,7 8.370 prof 485  Chubut


Lago Vintter.jpg General Vintter Gölü Río Palena 83,8
(135)
860  Chubut


Diqueameghino1.jpg Embalse Florentino Ameghino Río Chubut 65 1.600 61,5 169  Chubut


69.02572W 45.jpg Musters Gölü Río Falso Senguerr 414 8.280 38,5 260  Chubut


69.02572W 45.jpg Colhue Huapi Gölü Ahora endorreica
(antes río Chico)
810 1.650 5,5 258  Chubut


Lago Gral. Carrera 01.JPG Buenos Aires Gölü[1] Río Baker 971,88
(1.850)
590 217  Santa Cruz


Lago Cochrane 2.jpg Pueyrredón Gölü Río Cochrane 145
(320)
151  Santa Cruz


Lago O'Higgins.jpg San Martín Gölü[2] Río Pascua 504
(1.058)
 Santa Cruz


Lago Desierto 182.jpg Lago del Desierto Río de las Vueltas 4 506  Santa Cruz
Lago Viedma NASA 1994.jpg Viedma Gölü Río La Leona 1.088 250  Santa Cruz


LagoArgentino2.JPG Argentino Gölü Río Santa Cruz 1.466 219.900 500 187  Santa Cruz


Yehuin.jpg Yehuin Gölü Río Claro 43 1.857 169  Tierra del Fuego


Lake Fagnano.jpg Fagnano Gölü Río Azopardo 551,3
(590,3)
200 26  Tierra del Fuego


Lago Escondido2.jpg Escondido Gölü (cuenca del río Azopardo)
()
 Tierra del Fuego


Lago Margarita TDF.jpg Margarita Gölü Río Bombilla
()
 Tierra del Fuego


Lago Roca.jpg Roca Gölü Río Lapataia
()
3  Tierra del Fuego

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Los paisajes del agua en la cuenca del río Baker: bases conceptuales para su valoración integral" (PHP). Revista de geografía Norte Grande. diciembre de 2006. ss. 31-48. ISSN 0718-3402. Erişim tarihi: 22 de mayo de 2012.  Bilinmeyen parametre |autor= görmezden gelindi (|author= kullanımı öneriliyor) (yardım); Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi=, |tarih= (yardım)
  2. ^ Centro de Estudios Científicos (CECS) (2010). "Determinan que lago O'Higgins es el quinto más profundo del mundo" (PHP). www.cecs.cl. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2012.