Arizona'daki şehir ve kasabaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

2010 yılı itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yer alan yerleşim yerlerinin listesi.[1]

Phoenix Arizona eyalet merkezi
Şehir Adı Türü[2] Kontluk Nüfus
(2010)[3]
Alan (2010)[4] Yoğunluk(2010)
(Pop./mi2)[4]
Kuruluş[5]
Apache Junction Şehir Pinal 35.840 9.065,0 km² 1.024,2 1978
Avondale Şehir Maricopa 76.238 11.823,3 km² 1,672.0 13 Aralık 1946
Benson Şehir Cochise 5.105 10,738.1 km² 123.3 1924
Bisbee Şehir Cochise 5,575 1,336.4 km² 1,080.3 1902
Buckeye Kasaba Maricopa 50,876 97,225.6 km² 135.6 1929
Bullhead City Şehir Mohave 39,540 15,586.5 km² 665.9 1984
Camp Verde Kasaba Yavapai 10,873 1,175.8 km² 252.0 1986
Carefree Kasaba Maricopa 3,363 2,281.8 km² 382.2 3 Aralık 1984
Casa Grande Şehir Pinal 48,571 (28,404.4 km² 442.9 1915
Cave Creek Kasaba Maricopa 5,015 37.92 sq mi (98.2 km2) 132.3 1986
Chandler Şehir Maricopa 236,123 64.52 sq mi (167.1 km2) 3,665.8 1920
Chino Valley Kasaba Yavapai 10,817 63.43 sq mi (164.3 km2) 170.7 1970
Clarkdale Kasaba Yavapai 4,097 10.57 sq mi (27.4 km2) 393.1 1957
Clifton Kasaba Greenlee 3,311 15.0 sq mi (38.8 km2) 226.7 1909
Colorado City Kasaba Mohave 4,821 10.34 sq mi (26.8 km2) 466.5 1985
Coolidge Şehir Pinal 11,825 56.58 sq mi (146.5 km2) 209.3 1945
Cottonwood Kasaba Yavapai 11,265 16.41 sq mi (42.5 km2) 686.5 1960
Dewey-Humboldt Kasaba Yavapai 3,894 18.59 sq mi (48.1 km2) 209.5 2004
Douglas Şehir Cochise 17,378 9.98 sq mi (25.8 km2) 1,741.0 1905
Duncan Kasaba Greenlee 696 2.16 sq mi (5.6 km2) 323.0 1938
Eagar Kasaba Apache 4,885 11.24 sq mi (29.1 km2) 434.9 1948
El Mirage Şehir Maricopa 31,797 10.09 sq mi (26.1 km2) 3,170.7 1951
Eloy Şehir Pinal 16,631 111.57 sq mi (289.0 km2) 149.1 1949
Flagstaff Şehir Coconino 65,870 63.91 sq mi (165.5 km2) 1,031.3 1894
Florence Kasaba Pinal 25,536 52.49 sq mi (135.9 km2) 486.9 1908
Fountain Hills Kasaba Maricopa 22,489 20.42 sq mi (52.9 km2) 1,106.2 1989
Fredonia Kasaba Coconino 1,314 7.32 sq mi (19.0 km2) 179.4 1956
Gila Bend Kasaba Maricopa 1,922 55.37 sq mi (143.4 km2) 34.7 1962
Gilbert Kasaba Maricopa 208,453 68.15 sq mi (176.5 km2) 3,067.2 1920
Glendale Şehir Maricopa 226,721 60.13 sq mi (155.7 km2) 3,780.2 18 Haziran 1910
Globe Şehir Gila 7,532 18.20 sq mi (47.1 km2) 414.2 1907
Goodyear Şehir Maricopa 65,275 191.52 sq mi (496.0 km2) 340.9 19 Kasım 1946
Guadalupe Kasaba Maricopa 5,523 0.81 sq mi (2.1 km2) 6,833.0 1975
Hayden Kasaba Gila 662 1.27 sq mi (3.3 km2) 523.2 1956
Holbrook Şehir Navajo 5,053 17.37 sq mi (45.0 km2) 291.3 1917
Huachuca City Kasaba Cochise 1,853 2.81 sq mi (7.3 km2) 659.2 1958
Jerome Kasaba Yavapai 444 0.86 sq mi (2.2 km2) 514.0 1889
Kearny Kasaba Pinal 1,950 2.81 sq mi (7.3 km2) 706.0 1959
Kingman Şehir Mohave 28,068 34.82 sq mi (90.2 km2) 806.1 1952
Lake Havasu City Şehir Mohave 52,527 44.48 sq mi (115.2 km2) 1,182.1 1978
Litchfield Park Şehir Maricopa 5,476 3.34 sq mi (8.7 km2) 1,653.7 1987
Mammoth Kasaba Pinal 1,426 1.04 sq mi (2.7 km2) 1,372.6 1958
Marana Kasaba Pima 34,961 122.20 sq mi (316.5 km2) 287.8 1977
Maricopa Şehir Pinal 43,482 47.57 sq mi (123.2 km2) 916.0 2003
Mesa Şehir Maricopa 439,041 137.06 sq mi (355.0 km2) 3,217.5 1883
Miami Kasaba Gila 1,837 0.88 sq mi (2.3 km2) 2,085.8 1918
Nogales Şehir Santa Cruz 20,837 20.84 sq mi (54.0 km2) 1,001.0 1893
Oro Valley Kasaba Pima 41,011 35.64 sq mi (92.3 km2) 1,154.3 1974
Page Şehir Coconino 7,247 16.64 sq mi (43.1 km2) 435.9 1 Mart 1975
Paradise Valley Kasaba Maricopa 12,820 15.46 sq mi (40.0 km2) 830.9 1961
Parker Kasaba La Paz 3,083 21.99 sq mi (57.0 km2) 140.3 1948
Patagonia Kasaba Santa Cruz 913 1.29 sq mi (3.3 km2) 709.1 1948
Payson Kasaba Gila 15,301 19.47 sq mi (50.4 km2) 786.0 1973
Peoria Kasaba Maricopa 154,065 177.97 sq mi (460.9 km2) 883.4 7 Haziran 1954
Phoenix Şehir Maricopa 1,445,632 517.95 sq mi (1,341.5 km2) 2,797.8 February 5, 1881
Pima Kasaba Graham 2,387 5.93 sq mi (15.4 km2) 405.7 1916
Pinetop-Lakeside Kasaba Navajo 4,282 11.37 sq mi (29.4 km2) 379.1 1984
Prescott Şehir Yavapai 39,843 41.58 sq mi (107.7 km2) 963.8 1883
Prescott Valley Kasaba Yavapai 38,822 38.65 sq mi (100.1 km2) 1,004.4 1978
Quartzsite Kasaba La Paz 3,677 36.72 sq mi (95.1 km2) 100.1 1989
Queen Creek Kasaba Maricopa 26,361 28.07 sq mi (72.7 km2) 940.1 1989
Safford Şehir Graham 9,566 8.59 sq mi (22.2 km2) 1,117.4 1901
Sahuarita Kasaba Pima 25,259 31.04 sq mi (80.4 km2) 813.8 1994
San Luis Şehir Yuma 25,505 32.10 sq mi (83.1 km2) 796.3 1979
Scottsdale Şehir Maricopa 217,385 184.40 sq mi (477.6 km2) 1,182.0 25 Haziran 1951
Sedona Şehir Yavapai 10,031 19.18 sq mi (49.7 km2) 524.1 1988
Show Low Şehir Navajo 10,660 41.17 sq mi (106.6 km2) 260.4 1953
Sierra Vista Şehir Cochise 43,888 152.54 sq mi (395.1 km2) 288.2 1956
Snowflake Kasaba Navajo 5,590 33.58 sq mi (87.0 km2) 166.8 1948
Somerton Şehir Yuma 14,287 7.30 sq mi (18.9 km2) 1,959.8 1918
South Tucson Şehir Pima 5,652 1.04 sq mi (2.7 km2) 5,423.1 1940
Springerville Kasaba Apache 1,961 11.69 sq mi (30.3 km2) 170.1 1948
St. Johns Şehir Apache 3,480 26.08 sq mi (67.5 km2) 134.3 1946
Star Valley Kasaba Gila 1,970 36.13 sq mi (93.6 km2) 64.0 2005
Superior Kasaba Pinal 2,837 1.94 sq mi (5.0 km2) 1,463.1 1976
Surprise Şehir Maricopa 117,517 105.87 sq mi (274.2 km2) 1,111.3 1960
Taylor Şehir Navajo 4,112 32.67 sq mi (84.6 km2) 125.9 1966
Tempe Şehir Maricopa 161,719 40.19 sq mi (104.1 km2) 4,050.1 29 Kasım 1894
Thatcher Kasaba Graham 4,865 6.13 sq mi (15.9 km2) 724.6 1899
Tolleson Kasaba Maricopa 6,545 5.75 sq mi (14.9 km2) 1,139.2 1929
Tombstone Şehir Cochise 1,380 4.31 sq mi (11.2 km2) 319.9 1881
Tucson Şehir Pima 520,116 227.03 sq mi (588.0 km2) 2,294.2 1877
Tusayan Kasaba Coconino 558 &0000000000000008.9100008,91|8.91 sq mi (23.1 km2) 62.6 2010
Wellton Kasaba Yuma 2,882 28.93 sq mi (74.9 km2) 99.6 1970
Wickenburg Kasaba Maricopa 6,363 18.77 sq mi (48.6 km2) 339.1 1909
Willcox Şehir Cochise 3,757 6.28 sq mi (16.3 km2) 611.0 1915
Williams Şehir Coconino 3,023 43.79 sq mi (113.4 km2) 69.6 1901
Winkelman Kasaba Gila 353 0.75 sq mi (1.9 km2) 473.9 1949
Winslow Şehir Navajo 9,655 12.35 sq mi (32.0 km2) 785.1 1900
Youngtown Kasaba Maricopa 6,156 1.54 sq mi (4.0 km2) 4,016.1 1960
Yuma Şehir Yuma 93,064 120.41 sq mi (311.9 km2) 773.7 1914

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "List of cities and towns in Arizona başlığından çevrilmiştir.". en.wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_and_towns_in_Arizona. Erişim tarihi: 19.08.2013. 
  2. ^ "About the League: Member Cities and Towns". Arizona League of Cities and Towns. http://www.azleague.org/index.cfm?fuseaction=about.cities. Erişim tarihi: 2009-08-09. 
  3. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places in Arizona". United States Census Bureau. 2009-07-07. http://www.census.gov/popest/cities/tables/SUB-EST2008-04-04.csv. Erişim tarihi: 2009-07-21. 
  4. 4,0 4,1 "Population, Housing Units, Area, and Density: 2010 - State -- Place, 2010 Census Summary File 1". United States Census Bureau. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?pid=DEC_10_SF1_GCTPH1.ST13&prodType=table. Erişim tarihi: 2012-5-2. 
  5. ^ "Community Profiles". Arizona Department of Commerce. http://www.azcommerce.com/SiteSel/Profiles/Community+Profile+Index.htm. Erişim tarihi: 2008-06-19.