Arizona'daki şehir ve kasabaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

2010 yılı itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yer alan yerleşim yerlerinin listesi.[1]

Phoenix Arizona eyalet merkezi
Şehir Adı Türü[2] Kontluk Nüfus
(2010)[3]
Alan (2010)[4] Yoğunluk(2010)
(Pop./mi2)[4]
Kuruluş[5]
Apache Junction Şehir Pinal 35.840 9.065,0 km² 1.024,2 1978
Avondale Şehir Maricopa 76.238 11.823,3 km² 1,672.0 13 Aralık 1946
Benson Şehir Cochise 5.105 10,738.1 km² 123.3 1924
Bisbee Şehir Cochise 5,575 1,336.4 km² 1,080.3 1902
Buckeye Kasaba Maricopa 50,876 97,225.6 km² 135.6 1929
Bullhead City Şehir Mohave 39,540 15,586.5 km² 665.9 1984
Camp Verde Kasaba Yavapai 10,873 1,175.8 km² 252.0 1986
Carefree Kasaba Maricopa 3,363 2,281.8 km² 382.2 3 Aralık 1984
Casa Grande Şehir Pinal 48,571 (28,404.4 km² 442.9 1915
Cave Creek Kasaba Maricopa 5,015 3.792 mi2 (9,821.2 km2) 132.3 1986
Chandler Şehir Maricopa 236,123 6.452 mi2 (16,710.6 km2) 3,665.8 1920
Chino Valley Kasaba Yavapai 10,817 6.343 mi2 (16,428.3 km2) 170.7 1970
Clarkdale Kasaba Yavapai 4,097 1.057 mi2 (2,737.6 km2) 393.1 1957
Clifton Kasaba Greenlee 3,311 150 mi2 (388.5 km2) 226.7 1909
Colorado City Kasaba Mohave 4,821 1.034 mi2 (2,678.0 km2) 466.5 1985
Coolidge Şehir Pinal 11,825 5.658 mi2 (14,654.2 km2) 209.3 1945
Cottonwood Kasaba Yavapai 11,265 1.641 mi2 (4,250.2 km2) 686.5 1960
Dewey-Humboldt Kasaba Yavapai 3,894 1.859 mi2 (4,814.8 km2) 209.5 2004
Douglas Şehir Cochise 17,378 998 mi2 (2,584.8 km2) 1,741.0 1905
Duncan Kasaba Greenlee 696 216 mi2 (559.4 km2) 323.0 1938
Eagar Kasaba Apache 4,885 1.124 mi2 (2,911.1 km2) 434.9 1948
El Mirage Şehir Maricopa 31,797 1.009 mi2 (2,613.3 km2) 3,170.7 1951
Eloy Şehir Pinal 16,631 11.157 mi2 (28,896.5 km2) 149.1 1949
Flagstaff Şehir Coconino 65,870 6.391 mi2 (16,552.6 km2) 1,031.3 1894
Florence Kasaba Pinal 25,536 5.249 mi2 (13,594.8 km2) 486.9 1908
Fountain Hills Kasaba Maricopa 22,489 2.042 mi2 (5,288.8 km2) 1,106.2 1989
Fredonia Kasaba Coconino 1,314 732 mi2 (1,895.9 km2) 179.4 1956
Gila Bend Kasaba Maricopa 1,922 5.537 mi2 (14,340.8 km2) 34.7 1962
Gilbert Kasaba Maricopa 208,453 6.815 mi2 (17,650.8 km2) 3,067.2 1920
Glendale Şehir Maricopa 226,721 6.013 mi2 (15,573.6 km2) 3,780.2 18 Haziran 1910
Globe Şehir Gila 7,532 1.820 mi2 (4,713.8 km2) 414.2 1907
Goodyear Şehir Maricopa 65,275 19.152 mi2 (49,603.5 km2) 340.9 19 Kasım 1946
Guadalupe Kasaba Maricopa 5,523 081 mi2 (209.8 km2) 6,833.0 1975
Hayden Kasaba Gila 662 127 mi2 (328.9 km2) 523.2 1956
Holbrook Şehir Navajo 5,053 1.737 mi2 (4,498.8 km2) 291.3 1917
Huachuca City Kasaba Cochise 1,853 281 mi2 (727.8 km2) 659.2 1958
Jerome Kasaba Yavapai 444 086 mi2 (222.7 km2) 514.0 1889
Kearny Kasaba Pinal 1,950 281 mi2 (727.8 km2) 706.0 1959
Kingman Şehir Mohave 28,068 3.482 mi2 (9,018.3 km2) 806.1 1952
Lake Havasu City Şehir Mohave 52,527 4.448 mi2 (11,520.3 km2) 1,182.1 1978
Litchfield Park Şehir Maricopa 5,476 334 mi2 (865.1 km2) 1,653.7 1987
Mammoth Kasaba Pinal 1,426 104 mi2 (269.4 km2) 1,372.6 1958
Marana Kasaba Pima 34,961 12.220 mi2 (31,649.7 km2) 287.8 1977
Maricopa Şehir Pinal 43,482 4.757 mi2 (12,320.6 km2) 916.0 2003
Mesa Şehir Maricopa 439,041 13.706 mi2 (35,498.4 km2) 3,217.5 1883
Miami Kasaba Gila 1,837 088 mi2 (227.9 km2) 2,085.8 1918
Nogales Şehir Santa Cruz 20,837 2.084 mi2 (5,397.5 km2) 1,001.0 1893
Oro Valley Kasaba Pima 41,011 3.564 mi2 (9,230.7 km2) 1,154.3 1974
Page Şehir Coconino 7,247 1.664 mi2 (4,309.7 km2) 435.9 1 Mart 1975
Paradise Valley Kasaba Maricopa 12,820 1.546 mi2 (4,004.1 km2) 830.9 1961
Parker Kasaba La Paz 3,083 2.199 mi2 (5,695.4 km2) 140.3 1948
Patagonia Kasaba Santa Cruz 913 129 mi2 (334.1 km2) 709.1 1948
Payson Kasaba Gila 15,301 1.947 mi2 (5,042.7 km2) 786.0 1973
Peoria Kasaba Maricopa 154,065 17.797 mi2 (46,094.0 km2) 883.4 7 Haziran 1954
Phoenix Şehir Maricopa 1,445,632 51.795 mi2 (134,148.4 km2) 2,797.8 February 5, 1881
Pima Kasaba Graham 2,387 593 mi2 (1,535.9 km2) 405.7 1916
Pinetop-Lakeside Kasaba Navajo 4,282 1.137 mi2 (2,944.8 km2) 379.1 1984
Prescott Şehir Yavapai 39,843 4.158 mi2 (10,769.2 km2) 963.8 1883
Prescott Valley Kasaba Yavapai 38,822 3.865 mi2 (10,010.3 km2) 1,004.4 1978
Quartzsite Kasaba La Paz 3,677 3.672 mi2 (9,510.4 km2) 100.1 1989
Queen Creek Kasaba Maricopa 26,361 2.807 mi2 (7,270.1 km2) 940.1 1989
Safford Şehir Graham 9,566 859 mi2 (2,224.8 km2) 1,117.4 1901
Sahuarita Kasaba Pima 25,259 3.104 mi2 (8,039.3 km2) 813.8 1994
San Luis Şehir Yuma 25,505 3.210 mi2 (8,313.9 km2) 796.3 1979
Scottsdale Şehir Maricopa 217,385 18.440 mi2 (47,759.4 km2) 1,182.0 25 Haziran 1951
Sedona Şehir Yavapai 10,031 1.918 mi2 (4,967.6 km2) 524.1 1988
Show Low Şehir Navajo 10,660 4.117 mi2 (10,663.0 km2) 260.4 1953
Sierra Vista Şehir Cochise 43,888 15.254 mi2 (39,507.7 km2) 288.2 1956
Snowflake Kasaba Navajo 5,590 3.358 mi2 (8,697.2 km2) 166.8 1948
Somerton Şehir Yuma 14,287 730 mi2 (1,890.7 km2) 1,959.8 1918
South Tucson Şehir Pima 5,652 104 mi2 (269.4 km2) 5,423.1 1940
Springerville Kasaba Apache 1,961 1.169 mi2 (3,027.7 km2) 170.1 1948
St. Johns Şehir Apache 3,480 2.608 mi2 (6,754.7 km2) 134.3 1946
Star Valley Kasaba Gila 1,970 3.613 mi2 (9,357.6 km2) 64.0 2005
Superior Kasaba Pinal 2,837 194 mi2 (502.5 km2) 1,463.1 1976
Surprise Şehir Maricopa 117,517 10.587 mi2 (27,420.2 km2) 1,111.3 1960
Taylor Şehir Navajo 4,112 3.267 mi2 (8,461.5 km2) 125.9 1966
Tempe Şehir Maricopa 161,719 4.019 mi2 (10,409.2 km2) 4,050.1 29 Kasım 1894
Thatcher Kasaba Graham 4,865 613 mi2 (1,587.7 km2) 724.6 1899
Tolleson Kasaba Maricopa 6,545 575 mi2 (1,489.2 km2) 1,139.2 1929
Tombstone Şehir Cochise 1,380 431 mi2 (1,116.3 km2) 319.9 1881
Tucson Şehir Pima 520,116 22.703 mi2 (58,800.5 km2) 2,294.2 1877
Tusayan Kasaba Coconino 558 &0000000000000008.9100008,91|891 mi2 (2,307.7 km2) 62.6 2010
Wellton Kasaba Yuma 2,882 2.893 mi2 (7,492.8 km2) 99.6 1970
Wickenburg Kasaba Maricopa 6,363 1.877 mi2 (4,861.4 km2) 339.1 1909
Willcox Şehir Cochise 3,757 628 mi2 (1,626.5 km2) 611.0 1915
Williams Şehir Coconino 3,023 4.379 mi2 (11,341.6 km2) 69.6 1901
Winkelman Kasaba Gila 353 075 mi2 (194.2 km2) 473.9 1949
Winslow Şehir Navajo 9,655 1.235 mi2 (3,198.6 km2) 785.1 1900
Youngtown Kasaba Maricopa 6,156 154 mi2 (398.9 km2) 4,016.1 1960
Yuma Şehir Yuma 93,064 12.041 mi2 (31,186.0 km2) 773.7 1914

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "List of cities and towns in Arizona başlığından çevrilmiştir.". en.wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_and_towns_in_Arizona. Erişim tarihi: 19.08.2013. 
  2. ^ "About the League: Member Cities and Towns". Arizona League of Cities and Towns. http://www.azleague.org/index.cfm?fuseaction=about.cities. Erişim tarihi: 2009-08-09. 
  3. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places in Arizona". United States Census Bureau. 2009-07-07. http://www.census.gov/popest/cities/tables/SUB-EST2008-04-04.csv. Erişim tarihi: 2009-07-21. 
  4. ^ a b "Population, Housing Units, Area, and Density: 2010 - State -- Place, 2010 Census Summary File 1". United States Census Bureau. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?pid=DEC_10_SF1_GCTPH1.ST13&prodType=table. Erişim tarihi: 2012-5-2. 
  5. ^ "Community Profiles". Arizona Department of Commerce. http://www.azcommerce.com/SiteSel/Profiles/Community+Profile+Index.htm. Erişim tarihi: 2008-06-19.