Are We There Yet? (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Are We There Yet?
Are We There Yet?
YönetmenBrian Levant
Yapımcı
Oyuncular
MüzikDavid Newman
KurguLawrence Jordan
Stüdyo
Süre94 dakika[1]
ÜlkeABD[2]
Dilİngilizce
Bütçe32 milyon dolar($)
Hasılat97.9 milyon dolar($)

Are We There Yet? Brian Levant'ın yönettiği 2005 yapımı, ABD komedi ve aile filmidir. Steven Gary Banks, Claudia Grazioso, J. David Stem ve David N. Weiss tarafından, Gary Banks ve Claudia Grazioso'nun bir hikâyesine dayanarak yazılmıştır. Ice Cube ile birlikte Nia Long, Aleisha Allen, Philip Daniel Bolden, Jay Mohr ve Tracy Morgan bu filmde rol aldılar. Yapımcılığını Revolution Studios'un yaptığı ve dağıtımını Columbia Pictures'ın üstlendiği film, 21 Ocak 2005'te sinemalarda gösterime girdi. Film dünya çapında 98 milyon dolar hasılat elde etti ve 3,7 milyon adet DVD satışı sayısına erişti. Bir devam filmi, Are We Done Yet?, Nisan 2007 tarihinde yayınlandı ve filmin ana karakterlerini içeren bir televizyon dizisi, 2010 yılının Mayısında gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İki asi çocuk olan Lindsey ve Kevin Kingston (Aleisha Allen ve Philip Daniel Bolden), boşanmış annelerinin ilişkilerini sabote ederler ve ebeveynleri barışana kadar annelerini bekar tutmaya kararlıdırlar. Çocuklardan hoşlanmayan Nick Persons (Ice Cube), yepyeni bir 2004 model Lincoln Navigator marka bir araç satın alır ve kendi isteğiyle hayat bulan 'bobblehead' bebeği Satchel Paige ile övünür (Ancak onu yalnızca Nick duyabilir.) Spor mağazasına vardığında hayallerinin kadını olarak gördüğü Suzanne Kingston'a (Nia Long) tanık olur. Onunla konuşmaya giderken, Lindsey ve Kevin adlı iki çocuğu olduğunu öğrenince iğrenir. O gecenin ilerleyen saatlerinde Nick, arabası bozulduğu için eve giderken Suzanne'a rastlar. Onu eve götürmeyi kabul eder ve oraya vardığında, gitmesi gereken her yere götürmeyi de kabul eder. Yılbaşı gecesinde, bir iş toplantısı için Vancouver'a gitmesi amacı ile onu yerel havaalanına getirir. Ancak eski kocası Frank, hasta olduğunu ve çocukları havaalanına getiremeyeceğini söyleyerek Nick'e güvenmesini sağlar. Bir kez de evinde olmak üzere, Kevin ve Lindsey ile ikinci defa tanışır. Kevin, Nick'e Çince öğrenmek isteyip istemediğini sorar ve onu tekmeleyip (bacaklarının arasına) sonra da tokatlar. Bebek bakıcısı, çocuklar ön koltuk için kavga ederken, Nick'i başarısız olacağı konusunda uyarır. Havaalanına giderler, burada Kevin içeride, Nick'ten aldığı bir hediye olan tirbuşonların uçaklara getirilmesinin yasa dışı olduğunu öğrenir. Bir çöp tenekesine denk gelmediğinden dolayı, eşyayı Nick'in ceket cebine koyar ve bu da Nick'in güvenlik tarafından yakalanmasına neden olur. Bir trene binmeye karar verirler, ancak iki çocuk da oyuncak toplamak için atlarlar.

Nick'in sadece annelerinin arkadaşı olduğuna inanan çocuklar sakinleştirilir, ama yine de yaramazlık yapmaya ve Nick'e hiç saygı göstermemeye devam ederler. Bir kamyon durağında, ikisi Nick'in arkadaşlarından Marty'den (Jay Mohr), cep telefonunda hem onlardan nefret ettiğini hem de annelerine karşı hisleri olmadığı konusunda yalan söylediğini öğrenir. Kevin, Nick'i arabanın dışında tutmak için astım krizi geçiriyormuş taklidi yapar. Lindsey daha sonra arabayı sürmeye çalışır, ancak araba kullanmayı bilmediği için başarısız olur, Nick'i onları kovalamaya zorlar ve ardından SUV'nin çatısından içeri girmeye çalışır. Daha sonrasında Lindsey, kamyon şoförü Al Buck'a (M.C. Gainey), kaçırıldıklarını bildirerek Nick'in arabasını yanlışlıkla ormana ve bir dağdan aşağı sürmesine neden olarak arabada ağır hasara yol açar. Bu da onda korku ve dehşete neden olur. Sonunda, çocuklar bir trende babalarını ziyaret etmek için kaçarlar, Nick onları bir at üzerinde kovalar, ancak sonunda düşer.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Are We There Yet? (PG)". British Board of Film Classification. 20 Ocak 2005. 11 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2016. 
  2. ^ "Are We There Yet? (2005)". British Film Institute. 30 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2017.