Archie Hunter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Archie Hunter
Kişisel bilgileri
Tam adı Archibald Hunter
Doğum tarihi 23 Eylül 1859[1]
Doğum yeri Joppa, Ayrshire, İskoçya
Ölüm tarihi 29 Kasım 1894 (35 yaşında)[1]
Ölüm yeri Aston, Birmingham, İngiltere
Mevkisi Forvet[1]
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
? Third Lanark
? Ayr Thistle
1878-1890 Aston Villa 73 (42)
Toplam 73 (42)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Archibald "Archie" Hunter, 1887 Federasyon Kupası şampiyonu Aston Villa'nın ilk kaptanı. Hunter, Victoria döneminin en sevilen futbolcularından birisi idi.

Futbolcu kariyeri boyunca Third Lanark, Ayr Thistle ve Aston Villa'da oynamıştır. Aston Villa kariyerine English Football League'in başlamasından on yıl önce başlamış, lig başladıktan sonra ise 73 maçta 42 gole imza atmıştır.

Hunter, Ayr Thistle'da oynarken Birmingham tarafından transfer edilmek istenmiş fakat Calthorpe'e imza atmıştır. Ancak bu takımda da forma giyemeden George Ramsay tarafından Aston Villa'ya kazandırılmış ve bu kulüpte efsane olmuştur.

1887 Federasyon Kupası şampiyonu Aston Villa'nın önemli üyelerinden olan Hunter, bu kupanın tüm turlarından gol atma başarısını gösteren ilk ve tek futbolcudur.

Hunter, 1890 Football League'de Everton'a karşı oynanan maçta bir kalp krizi geçirmiş ve bu maçtan sonra futbola geri dönememiştir. Futbolcu, dört yıl sonra Perry Barr'daki evinde 35 yaşında ölmüştür.

Archie'nin abisi Andy de Villa için ter dökmüştür. Andy, Villa'nın Federasyon Kupası'nda attığı ilk golün sahibi olmasından dolayı Villa tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Archie Hunter Bio". Aston Villa Player Database. 24 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2010.