April in Paris

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"April in Paris"
Louis Armstrong şarkısı
Yayımlanma1932
YazarE.Y. Harburg
BesteciVernon Duke
Cover versiyonları
Count Basie (1955)
Doris Day
Tommy Dorsey
Bill Evans
Ella Fitzgerald
Benny Goodman
Coleman Hawkins
Billie Holiday
Dean Martin
Glenn Miller
Thelonious Monk
Charlie Parker
Frank Sinatra
Dinah Shore
Kurt Elling
Alex Chilton
Dawn Upshaw ve Nina Simone

"April in Paris", 1932 yılında Walk A Little Faster adlı Broadway müzikali için E. Y. Harburg tarafından bestelenmiş ve güftesi Vernon Duke tarafından kaleme alınmış bir eserdir. Beğeni toplayan orijinal 1933 kaydı Freddy Martin tarafından seslendirilmiş, 1952 yılında aynı adlı filmden ilham alınarak Sauter-Finegan Orchestra tarafından tekrar kaydedilerek Cashbox Top 50 listesine girmiştir.

Besteci Alec Wilder şarkı hakkında şunları söylüyor: "Bu eserin olağanüstü bir tiyatro şarkısı olduğuna hiçbir şüphe yok. Size fazla riayetkâr gibi geldiyse eğer, övgülerimi 'kesinlikle kusursuz'a indirebilirim, yahut kusursuz olduğunu düşünüyorsanız da, niçin böyle düşündüğünüzü göstermenizi isterim."

Şarkı Louis Armstrong, Count Basie, Bill Evans, Charlie Parker, Coleman Hawkins, Frank Sinatra, Mary Kaye Trio, Billie Holliday, Thelonious Monk, Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Dinah Shore, Glenn Miller, Doris Day, Alex Chilton, Tommy Dorsey, Blossom Dearie, Wynton Marsalis, Sal Viviano ve Dawn Upshaw gibi sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. İçlerinde en ünlüsü Basie'nin 1955 yılındaki kaydıdır ve bu performansıyla Grammy Onur Tablosu'na yükselmiştir. 1955 kaydında trompetçi Thad Jones meşhur "Pop Goes the Weasel" solosunu yapar, Basie'nin de nakaratı çalması için iki kez grubu uyardığı işitilebilir.

Şarkı, aynı zamanda Mel Brooks filmi Blazing Saddles'ın film müziklerinden biridir.