Antigua ve Barbuda'da İslam

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Antigua ve Barbuda'daki İslam istatistikleri, 67.448 olan toplam nüfusun yüzde 0,3'ünü temsil eden toplam Müslüman nüfusun yaklaşık 200 olduğunu tahmin ediyor.  Adaların Müslümanlarının çoğu Suriye veya Lübnan asıllı Araplardır. John's'da, Antigua ve Barbuda Uluslararası İslam Cemiyeti ve Amerikan Antigua Üniversitesi (Tıp Fakültesi) Müslüman Öğrenciler Derneği dahil olmak üzere bilinen iki İslami kuruluş vardır . Antigua'da ayrıca bir Ahmediye heyeti de var . John's dışında, Codrington, Barbuda'da Antigua ve Barbuda Müslüman Topluluğu vardır . 2016 yılında bir Pew Araştırma Merkezi araştırması, toplam sayının 950 civarında olduğunu hesapladı.

Antigua ve Barbuda henüz ülkede Müslümanlar için uygun bir cami, İslam merkezi veya kurumlar kurmuş değil. Antigua ve Barbuda Uluslararası İslam Cemiyeti (ABIIS) tarafından inşa edilecek ilk caminin önerilen yeri, St. John's'ta Amerikan Yolu üzerinde bulunuyor. Şu anda cami için kullanılan yer, yaklaşık otuz kişiyi ağırlayabilen ve Cuma namazı, beş vakit Namaz, iki bayram ve Kurban için uygun olan küçük bir kulübedir.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ahmad, Mirza Mubarak (1965). Our Foreign Missions (İngilizce). Ahmadiyya Muslim Foreign Missions. 3 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 
  2. ^ Department Of State. The Office of Electronic Information, Bureau of Public Affairs (14 Eylül 2007). "Antigua and Barbuda". 2001-2009.state.gov (İngilizce). 2 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022.