Anhui mutfağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Fuliji ızgara pilici" (符离集烧鸡 / 符離集燒雞)

Anhui mutfağı (Çince: 安徽菜; pinyin: Ānhuī cài) ya da Çin'de daha yaygın kullanımda olan kısa ismi ile Hui mutfağı (Çince: 徽菜; pinyin: Huī cài), Çin'in Anhui Eyaleti'nin bölgesel mutfağıdır. Çin'in "Sekiz Büyük Mutfağı" (八大菜系, Bā Dà Cài Xì)'ndan birini oluşturur. Bu mutfağın temeli, günümüz Anhui'in güneyindeki tarihî Huizhou (徽州) bölgesinden kaynaklanır.[1]

Hui mutfağı, ağırlıklı olarak çeşitli yabani otların kullanımı için bilinir.[2] Braising ve tencerede suyun içinde pişirme, Hui mutfağında sık rastlanan yemek pişirme yöntemleridir; diğer Çin mutfaklarına kıyasla yağda kızartma ve stir frying gibi yöntemler nispeten az sıklıkla rastlanır. Yemek pişirme sürecinde Hui mutfağında önemsenen unsurlar yağın miktarı, yemeğin rengi ve yemek pişirme sürecindeki sıcaklık.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Cuisine of Anhui ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Çin'deki sekiz büyük mutfak". Çin Uluslararası Radyosu. 30 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2018. 
  2. ^ "Anhui Eyaleti". Türk Çin Dostluk Vakfı. 23 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020.