Amerikan Eskimo köpeği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Amerikan Eskimo köpeği, Almanya menşeli bir evcil köpek ırkıdır. Amerikan Eskimo köpeği Spitz ailesinin bir üyesidir. Cinsin ataları Alman Spitz köpeğiydi ancak Birinci Dünya Savaşı sırasında Amerikadaki Alman karşıtı duyarlılık nedeniyle "Amerikan Eskimo Köpeği" olarak yeniden adlandırıldı. Modern Amerikan Eskimo köpekleri Alman Spitz Gross (veya köpeğin boyuna bağlı olarak Mittel) olarak ihraç edilmiş olsa da, cinsler farklılaşmıştır ve standartlar önemli ölçüde farklıdır. Amerikan Eskimo köpeği bir bekçi köpeği ve refakatçi köpek olarak hizmet etmenin yanı sıra, bir sirk performansçısı olarak 1930'larda ve 1940'larda Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek derecede popülerlik kazandı.

Amerikan Eskimo köpeğinin oyuncak, minyatür ve standart olmak üzere üç farklı boyda çeşidi vardır. Japon Spitz, Danimarka Spitz, Volpino Italiano, Alman Spitz ve Samoyed ile ortak bir benzerliği paylaşırlar.

Sağlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Köpeklerde gözyaşı lekesi olabilir.[1][kaynak güvenilir mi?] ]

Amerikan Eskimo köpeği

Boyutlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikan Eskimo köpeklerinin üç farklı boyutu vardır:[2]

Oyuncak: 22–30 cm ve 2,27–4,5 kilogram

Minyatür: 30–40 cm ve 4.5–9 kilogram

Standart: 38–50 cm ve 6.8–18 kilogram

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tear Stains 13 Eylül 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Eskiedog.org. Retrieved on 2013-08-22.
  2. ^ "Official Standard of the American Eskimo Dog" (PDF). Official Standard of the American Eskimo Dog. American Kennel Club. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2015.