Amerika Açık tek erkekler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Amerika Açık Tek Erkekler Şampiyonları Listesi, Amerika Açık tenis turnuvasının tek erkekler şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD Ulusal Turnuva Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

William Larned 7 şampiyonluk kazanmıştır.
Bill Tilden 6 şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1881 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears * Amerika Birleşik Devletleri Glyn, WilliamWilliam Glyn 6-0, 6-3, 6-2
1882 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Clark, ClarenceClarence Clark 6-1, 6-4, 6-0
1883 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Dwight, JamesJames Dwight 6-2, 6-0, 9-7
1884 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Taylor, HowardHoward Taylor 6-0, 1-6, 6-0, 6-2
1885 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Brinley, GodfreyGodfrey Brinley 6-3, 4-6, 6-0, 6-3
1886 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Beeckman, Robert LivingstonRobert Livingston Beeckman 4-6, 6-1, 6-3, 6-4
1887 Amerika Birleşik Devletleri Sears, RichardRichard Sears Amerika Birleşik Devletleri Slocum, HenryHenry Slocum 6-1, 6-3, 6-2
1888 Amerika Birleşik Devletleri Slocum, HenryHenry Slocum Amerika Birleşik Devletleri Taylor, HowardHoward Taylor 6-4, 6-1, 6-0
1889 Amerika Birleşik Devletleri Slocum, HenryHenry Slocum Amerika Birleşik Devletleri Shaw, QuincyQuincy Shaw 6-3, 6-1, 4-6, 6-2
1890 Amerika Birleşik Devletleri Campbell, OliverOliver Campbell Amerika Birleşik Devletleri Slocum, HenryHenry Slocum 6-2, 4-6, 6-3, 6-1
1891 Amerika Birleşik Devletleri Campbell, OliverOliver Campbell Amerika Birleşik Devletleri Hobart, ClarenceClarence Hobart 2-6, 7-5, 7-9, 6-1, 6-2
1892 Amerika Birleşik Devletleri Campbell, OliverOliver Campbell Amerika Birleşik Devletleri Hovey, FrederickFrederick Hovey 7-5, 3-6, 6-3, 7-5
1893 Amerika Birleşik Devletleri Wrenn, RobertRobert Wrenn Amerika Birleşik Devletleri Hovey, FrederickFrederick Hovey 6-4, 3-6, 6-4, 6-4
1894 Amerika Birleşik Devletleri Wrenn, RobertRobert Wrenn Amerika Birleşik Devletleri Goodbody, ManliffManliff Goodbody 6-8, 6-1, 6-4, 6-4
1895 Amerika Birleşik Devletleri Hovey, FrederickFrederick Hovey Amerika Birleşik Devletleri Wrenn, RobertRobert Wrenn 6-3, 6-2, 6-4
1896 Amerika Birleşik Devletleri Wrenn, RobertRobert Wrenn Amerika Birleşik Devletleri Hovey, FrederickFrederick Hovey 7-5, 3-6, 6-0, 1-6, 6-1
1897 Amerika Birleşik Devletleri Wrenn, RobertRobert Wrenn Birleşik Krallık Eaves, WilberforceWilberforce Eaves 4-6, 8-6, 6-3, 2-6, 6-2
1898 Amerika Birleşik Devletleri Whitman, MalcolmMalcolm Whitman Amerika Birleşik Devletleri Davis, DwightDwight Davis 3-6, 6-2, 6-2, 6-1
1899 Amerika Birleşik Devletleri Whitman, MalcolmMalcolm Whitman Amerika Birleşik Devletleri Paret, Jahial ParmlyJahial Parmly Paret 6-1, 6-2, 3-6, 7-5
1900 Amerika Birleşik Devletleri Whitman, MalcolmMalcolm Whitman Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned 6-4, 1-6, 6-2, 6-2
1901 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri Wright, BealsBeals Wright 6-2, 6-8, 6-4, 6-4
1902 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Birleşik Krallık Doherty, ReginaldReginald Doherty 4-6, 6-2, 6-4, 8-6
1903 Birleşik Krallık Doherty, LawrenceLawrence Doherty Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned 6-0, 6-3, 10-8
1904 Amerika Birleşik Devletleri Ward, HolcombeHolcombe Ward Amerika Birleşik Devletleri Clothier, WilliamWilliam Clothier 10-8, 6-4, 9-7
1905 Amerika Birleşik Devletleri Wright, BealsBeals Wright Amerika Birleşik Devletleri Ward, HolcombeHolcombe Ward 6-2, 6-1, 11-9
1906 Amerika Birleşik Devletleri Clothier, WilliamWilliam Clothier Amerika Birleşik Devletleri Wright, BealsBeals Wright 6-3, 6-0, 6-4
1907 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri LeRoy, RobertRobert LeRoy 6-2, 6-2, 6-4
1908 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri Wright, BealsBeals Wright 6-1, 6-2, 8-6
1909 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri Clothier, WilliamWilliam Clothier 6-1, 6-2, 5-7, 1-6, 6-1
1910 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri Bundy, TomTom Bundy 6-1, 5-7, 6-0, 6-8, 6-1
1911 Amerika Birleşik Devletleri Larned, WilliamWilliam Larned Amerika Birleşik Devletleri McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin 6-4, 6-4, 6-2
1912 Amerika Birleşik Devletleri McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin Amerika Birleşik Devletleri Johnson, WallaceWallace Johnson 3-6, 2-6, 6-2, 6-4, 6-2
1913 Amerika Birleşik Devletleri McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin Amerika Birleşik Devletleri Williams, Richard NorrisRichard Norris Williams 6-4, 5-7, 6-3, 6-1
1914 Amerika Birleşik Devletleri Williams, Richard NorrisRichard Norris Williams Amerika Birleşik Devletleri McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin 6-3, 8-6, 10-8
1915 Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston Amerika Birleşik Devletleri McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin 1-6, 6-0, 7-5, 10-8
1916 Amerika Birleşik Devletleri Williams, Richard NorrisRichard Norris Williams Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 4-6, 6-4, 0-6, 6-2, 6-4
1917 Amerika Birleşik Devletleri Murray, Robert LindleyRobert Lindley Murray Amerika Birleşik Devletleri Niles, NathanielNathaniel Niles 5-7, 8-6, 6-3, 6-3
1918 Amerika Birleşik Devletleri Murray, Robert LindleyRobert Lindley Murray Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden 6-3, 6-1, 7-5
1919 Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden 6-4, 6-4, 6-3
1920 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 6-1, 1-6, 7-5, 5-7, 6-3
1921 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnson, WallaceWallace Johnson 6-1, 6-3, 6-1
1922 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 4-6, 3-6, 6-2, 6-3, 6-4
1923 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 6-4, 6-1, 6-4
1924 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 6-1, 9-7, 6-2
1925 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Johnston, BillBill Johnston 4-6, 11-9, 6-3, 4-6, 6-3
1926 Fransa Lacoste, RenéRené Lacoste Fransa Borotra, JeanJean Borotra 6-4, 6-0, 6-4
1927 Fransa Lacoste, RenéRené Lacoste Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden 11-9, 6-3, 11-9
1928 Fransa Cochet, HenriHenri Cochet Amerika Birleşik Devletleri Hunter, FrancisFrancis Hunter 4-6, 6-4, 3-6, 7-5, 6-3
1929 Amerika Birleşik Devletleri Tilden, BillBill Tilden Amerika Birleşik Devletleri Hunter, FrancisFrancis Hunter 3-6, 6-3, 4-6, 6-2, 6-4
1930 Amerika Birleşik Devletleri Doeg, JohnJohn Doeg Amerika Birleşik Devletleri Shields, FrancisFrancis Shields 10-8, 1-6, 6-4, 16-14
1931 Amerika Birleşik Devletleri Vines, EllsworthEllsworth Vines Amerika Birleşik Devletleri Lott, GeorgeGeorge Lott 7-9, 6-3, 9-7, 7-5
1932 Amerika Birleşik Devletleri Vines, EllsworthEllsworth Vines Fransa Cochet, HenriHenri Cochet 6-4, 6-4, 6-4
1933 Birleşik Krallık Perry, FredFred Perry Avustralya Crawford, JackJack Crawford 6-3, 11-13, 4-6, 6-0, 6-1
1934 Birleşik Krallık Perry, FredFred Perry Amerika Birleşik Devletleri Allison, WilmerWilmer Allison 6-4, 6-3, 3-6, 1-6, 8-6
1935 Amerika Birleşik Devletleri Allison, WilmerWilmer Allison Amerika Birleşik Devletleri Wood, SidneySidney Wood 6-2, 6-2, 6-3
1936 Birleşik Krallık Perry, FredFred Perry Amerika Birleşik Devletleri Budge, DonDon Budge 2-6, 6-2, 8-6, 1-6, 10-8
1937 Amerika Birleşik Devletleri Budge, DonDon Budge Almanya Cramm, Gottfried vonGottfried von Cramm 6-1, 7-9, 6-1, 3-6, 6-1
1938 Amerika Birleşik Devletleri Budge, DonDon Budge Amerika Birleşik Devletleri Mako, GeneGene Mako 6-3, 6-8, 6-2, 6-1
1939 Amerika Birleşik Devletleri Riggs, BobbyBobby Riggs Amerika Birleşik Devletleri Van Horn, WelbyWelby Van Horn 6-4, 6-2, 6-4
1940 Amerika Birleşik Devletleri McNeill, DonDon McNeill Amerika Birleşik Devletleri Riggs, BobbyBobby Riggs 4-6, 6-8, 6-3, 6-3, 7-5
1941 Amerika Birleşik Devletleri Riggs, BobbyBobby Riggs Amerika Birleşik Devletleri Kovacs, FrankFrank Kovacs 5-7, 6-1, 6-3, 6-3
1942 Amerika Birleşik Devletleri Schroeder, TedTed Schroeder Amerika Birleşik Devletleri Parker, FrankFrank Parker 8-6, 7-5, 3-6, 4-6, 6-2
1943 Amerika Birleşik Devletleri Hunt, JosephJoseph Hunt Amerika Birleşik Devletleri Kramer, JackJack Kramer 6-3, 6-8, 10-8, 6-0
1944 Amerika Birleşik Devletleri Parker, FrankFrank Parker Amerika Birleşik Devletleri Talbert, BillBill Talbert 6-4, 3-6, 6-3, 6-3
1945 Amerika Birleşik Devletleri Parker, FrankFrank Parker Amerika Birleşik Devletleri Talbert, BillBill Talbert 14-12, 6-1, 6-2
1946 Amerika Birleşik Devletleri Kramer, JackJack Kramer Amerika Birleşik Devletleri Brown, TomTom Brown 9-7, 6-3, 6-0
1947 Amerika Birleşik Devletleri Kramer, JackJack Kramer Amerika Birleşik Devletleri Parker, FrankFrank Parker 4-6, 2-6, 6-1, 6-0, 6-3
1948 Amerika Birleşik Devletleri Gonzales, PanchoPancho Gonzales Güney Afrika Cumhuriyeti Sturgess, EricEric Sturgess 6-2, 6-3, 14-12
1949 Amerika Birleşik Devletleri Gonzales, PanchoPancho Gonzales Amerika Birleşik Devletleri Schroeder, TedTed Schroeder 16-18, 2-6, 6-1, 6-2, 6-4
1950 Amerika Birleşik Devletleri Larsen, ArthurArthur Larsen Amerika Birleşik Devletleri Flam, HerbertHerbert Flam 6-3, 4-6, 5-7, 6-4, 6-3
1951 Avustralya Sedgman, FrankFrank Sedgman Amerika Birleşik Devletleri Seixas, VicVic Seixas 6-4, 6-1, 6-1
1952 Avustralya Sedgman, FrankFrank Sedgman Amerika Birleşik Devletleri Mulloy, GardnarGardnar Mulloy 6-1, 6-2, 6-3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Trabert, TonyTony Trabert Amerika Birleşik Devletleri Seixas, VicVic Seixas 6-3, 6-2, 6-3
1954 Amerika Birleşik Devletleri Seixas, VicVic Seixas Avustralya Hartwig, RexRex Hartwig 3-6, 6-2, 6-4, 6-4
1955 Amerika Birleşik Devletleri Trabert, TonyTony Trabert Avustralya Rosewall, KenKen Rosewall 9-7, 6-3, 6-3
1956 Avustralya Rosewall, KenKen Rosewall Avustralya Hoad, LewLew Hoad 4-6, 6-2, 6-3, 6-3
1957 Avustralya Anderson, MalcolmMalcolm Anderson Avustralya Cooper, AshleyAshley Cooper 10-8, 7-5, 6-4
1958 Avustralya Cooper, AshleyAshley Cooper Avustralya Anderson, MalcolmMalcolm Anderson 6-2, 3-6, 4-6, 10-8, 8-6
1959 Avustralya Fraser, NealeNeale Fraser Amerika Birleşik Devletleri Olmedo, AlexAlex Olmedo 6-3, 5-7, 6-2, 6-4
1960 Avustralya Fraser, NealeNeale Fraser Avustralya Laver, RodRod Laver 6-4, 6-4, 9-7
1961 Avustralya Emerson, RoyRoy Emerson Avustralya Laver, RodRod Laver 7-5, 6-3, 6-2
1962 Avustralya Laver, RodRod Laver Avustralya Emerson, RoyRoy Emerson 6-2, 6-4, 5-7, 6-4
1963 Meksika Osuna, RafaelRafael Osuna Amerika Birleşik Devletleri Froehling, FrankFrank Froehling 7-5, 6-4, 6-2
1964 Avustralya Emerson, RoyRoy Emerson Avustralya Stolle, FredFred Stolle 6-4, 6-2, 6-4
1965 İspanya Santana, ManuelManuel Santana Güney Afrika Cumhuriyeti Drysdale, CliffCliff Drysdale 6-2, 7-9, 7-5, 6-1
1966 Avustralya Stolle, FredFred Stolle Avustralya Newcombe, JohnJohn Newcombe 4-6, 12-10, 6-3, 6-4
1967 Avustralya Newcombe, JohnJohn Newcombe Amerika Birleşik Devletleri Graebner, ClarkClark Graebner 6-4, 6-4, 8-6

Amerika Açık[değiştir | kaynağı değiştir]

Jimmy Connors 5 şampiyonluk kazanmıştır.
Pete Sampras 5 şampiyonluk kazanmıştır.
Roger Federer 5 şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1968 Amerika Birleşik Devletleri Ashe, ArthurArthur Ashe Hollanda Okker, TomTom Okker 14-12, 5-7, 6-3, 3-6, 6-3
1969 Avustralya Laver, RodRod Laver Avustralya Roche, TonyTony Roche 7-9, 6-1, 6-2, 6-2
1970 Avustralya Rosewall, KenKen Rosewall Avustralya Roche, TonyTony Roche 2-6, 6-4, 7-6(5-2), 6-3
1971 Amerika Birleşik Devletleri Smith, StanStan Smith Çekoslovakya Kodeš, JanJan Kodeš 3-6, 6-3, 6-2, 7-6(5-3)
1972 Romanya Nastase, IlieIlie Nastase Amerika Birleşik Devletleri Ashe, ArthurArthur Ashe 3-6, 6-3, 6-7(1-5), 6-4, 6-3
1973 Avustralya Newcombe, JohnJohn Newcombe Çekoslovakya Kodeš, JanJan Kodeš 6-4, 1-6, 4-6, 6-2, 6-3
1974 Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors Avustralya Rosewall, KenKen Rosewall 6-1, 6-0, 6-1
1975 İspanya Orantes, ManuelManuel Orantes Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors 6-4, 6-3, 6-3
1976 Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors İsveç Borg, BjörnBjörn Borg 6-4, 3-6, 7-6(11-9), 6-4
1977 Arjantin Vilas, GuillermoGuillermo Vilas Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors 2-6, 6-3, 7-6(7-4), 6-0
1978 Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors İsveç Borg, BjörnBjörn Borg 6-4, 6-2, 6-2
1979 Amerika Birleşik Devletleri McEnroe, JohnJohn McEnroe Amerika Birleşik Devletleri Gerulaitis, VitasVitas Gerulaitis 7-5, 6-3, 6-3
1980 Amerika Birleşik Devletleri McEnroe, JohnJohn McEnroe İsveç Borg, BjörnBjörn Borg 7-6(7-4), 6-1, 6-7(5-7), 5-7, 6-4
1981 Amerika Birleşik Devletleri McEnroe, JohnJohn McEnroe İsveç Borg, BjörnBjörn Borg 4-6, 6-2, 6-4, 6-3
1982 Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl 6-3, 6-2, 4-6, 6-4
1983 Amerika Birleşik Devletleri Connors, JimmyJimmy Connors Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl 6-3, 6-7(2-7), 7-5, 6-0
1984 Amerika Birleşik Devletleri McEnroe, JohnJohn McEnroe Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl 6-3, 6-4, 6-1
1985 Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl Amerika Birleşik Devletleri McEnroe, JohnJohn McEnroe 7-6(7-1), 6-3, 6-4
1986 Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl Çekoslovakya Mecír, MiloslavMiloslav Mecír 6-4, 6-2, 6-0
1987 Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl İsveç Wilander, MatsMats Wilander 6-7(7-9), 6-0, 7-6(7-4), 6-4
1988 İsveç Wilander, MatsMats Wilander Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl 6-4, 4-6, 6-3, 5-7, 6-4
1989 Batı Almanya Becker, BorisBoris Becker Çekoslovakya Lendl, IvanIvan Lendl 7-6(7-2), 1-6, 6-3, 7-6(7-4)
1990 Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi 6-4, 6-3, 6-2
1991 İsveç Edberg, StefanStefan Edberg Amerika Birleşik Devletleri Courier, JimJim Courier 6-2, 6-4, 6-0
1992 İsveç Edberg, StefanStefan Edberg Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras 3-6, 6-4, 7-6(7-5), 6-2
1993 Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras Fransa Pioline, CédricCédric Pioline 6-4, 6-4, 6-3
1994 Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi Almanya Stich, MichaelMichael Stich 6-1, 7-6(7-5), 7-5
1995 Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi 6-4, 6-3, 4-6, 7-5
1996 Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras Amerika Birleşik Devletleri Chang, MichaelMichael Chang 6-1, 6-4, 7-6(7-3)
1997 Avustralya Rafter, PatrickPatrick Rafter Birleşik Krallık Rusedski, GregGreg Rusedski 6-3, 6-2, 4-6, 7-5
1998 Avustralya Rafter, PatrickPatrick Rafter Avustralya Philippoussis, MarkMark Philippoussis 6-3, 3-6, 6-2, 6-0
1999 Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi Amerika Birleşik Devletleri Martin, ToddTodd Martin 6-4, 6-7(5-7), 6-7(2-7), 6-3, 6-2
2000 Rusya Safin, MaratMarat Safin Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras 6-4, 6-3, 6-3
2001 Avustralya Hewitt, LleytonLleyton Hewitt Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras 7-6(7-4), 6-1, 6-1
2002 Amerika Birleşik Devletleri Sampras, PetePete Sampras Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi 6-3, 6-4, 5-7, 6-4
2003 Amerika Birleşik Devletleri Roddick, AndyAndy Roddick İspanya Ferrero, Juan CarlosJuan Carlos Ferrero 6-3, 7-6(7-2), 6-3
2004 İsviçre Federer, RogerRoger Federer Avustralya Hewitt, LleytonLleyton Hewitt 6-0, 7-6(7-3), 6-0
2005 İsviçre Federer, RogerRoger Federer Amerika Birleşik Devletleri Agassi, AndreAndre Agassi 6-3, 2-6, 7-6(7-1), 6-1
2006 İsviçre Federer, RogerRoger Federer Amerika Birleşik Devletleri Roddick, AndyAndy Roddick 6-2, 4-6, 7-5, 6-1
2007 İsviçre Federer, RogerRoger Federer Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković 7-6(7-4), 7-6(7-2), 6-4
2008 İsviçre Federer, RogerRoger Federer Birleşik Krallık Murray, AndyAndy Murray 6-2, 7-5, 6-2
2009 Arjantin del Potro, Juan MartínJuan Martín del Potro İsviçre Federer, RogerRoger Federer 3-6, 7-6(7-5), 4-6, 7-6(7-4), 6-2
2010 İspanya Nadal, RafaelRafael Nadal Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković 6-4, 5-7, 6-4, 6-2
2011 Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković İspanya Nadal, RafaelRafael Nadal 6-2, 6-4, 6-7(3-7), 6-1
2012 Birleşik Krallık Murray, AndyAndy Murray Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković 7-6(12-10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2
2013 İspanya Nadal, RafaelRafael Nadal Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković 6-2, 3-6, 6-4, 6-1
2014 Hırvatistan Čilić, MarinMarin Čilić Japonya Nishikori, KeiKei Nishikori 6-3, 6-3, 6-3
2015 Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković İsviçre Federer, RogerRoger Federer 6-4, 5-7, 6-4, 6-4
2016 İsviçre Wawrinka, StanStan Wawrinka Sırbistan Đoković, NovakNovak Đoković 7-6(7-1), 4-6, 5-7, 3-6
2017 İspanya Nadal, RafaelRafael Nadal Güney Afrika Cumhuriyeti Anderson, KevinKevin Anderson 6-3, 6-3, 6-4

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Turnuvaya sadece dönemin Amerika Tenis Federasyonu'na üye olan sporcular katılabildi.*
Şampiyonun unvan maçıyla belli olduğu seneler
Faal olan oyuncular +
Oyuncu Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar Yıllar
 Larned, WilliamWilliam Larned (USA) 7 0 7 1901, 1902, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911
 Sears, RichardRichard Sears (USA) 7 0 7 1881*, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
 Tilden, BillBill Tilden (USA) 7 0 7 1920, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1929
 Connors, JimmyJimmy Connors (USA) 0 5 5 1974, 1976, 1978, 1982, 1983
 Sampras, PetePete Sampras (USA) 0 5 5 1990, 1993, 1995, 1996, 2002
 Federer, RogerRoger Federer (SUI) 0 5 5 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
 McEnroe, JohnJohn McEnroe (USA) 0 4 4 1979, 1980, 1981, 1984
 Wrenn, RobertRobert Wrenn (USA) 4 0 4 1893, 1894, 1896, 1897
 Campbell, OliverOliver Campbell (USA) 3 0 3 1890, 1891, 1892
 Lendl, IvanIvan Lendl (TCH) 0 3 3 1985, 1986, 1987
 Nadal, RafaelRafael Nadal (ESP) 0 3 3 2010, 2013, 2017
 Perry, FredFred Perry (GBR) 3 0 3 1933, 1934, 1936
 Whitman, MalcolmMalcolm Whitman (USA) 3 0 3 1898, 1899, 1900
 Agassi, AndreAndre Agassi (USA) 0 2 2 1994, 1999
 Budge, DonDon Budge (USA) 2 0 2 1937, 1938
 Đoković, NovakNovak Đoković (SRB) 0 2 2 2011, 2015
 Edberg, StefanStefan Edberg (SWE) 0 2 2 1991, 1992
 Emerson, RoyRoy Emerson (AUS) 2 0 2 1961, 1964
 Fraser, NealeNeale Fraser (AUS) 2 0 2 1959, 1960
 Gonzales, PanchoPancho Gonzales (USA) 2 0 2 1948, 1949
 Johnston, BillBill Johnston (USA) 2 0 2 1915, 1919
 Kramer, JackJack Kramer (USA) 2 0 2 1946, 1947
 Lacoste, RenéRené Lacoste (FRA) 2 0 2 1926, 1927
 Laver, RodRod Laver (AUS) 1 1 2 1962, 1969
 McLoughlin, MauriceMaurice McLoughlin (USA) 2 0 2 1912, 1913
 Murray, LindleyLindley Murray (USA) 2 0 2 1917, 1918
 Newcombe, JohnJohn Newcombe (AUS) 1 1 2 1967, 1973
 Parker, FrankFrank Parker (USA) 2 0 2 1944, 1945
 Rafter, PatrickPatrick Rafter (AUS) 0 2 2 1997, 1998
 Riggs, BobbyBobby Riggs (USA) 2 0 2 1939, 1941
 Rosewall, KenKen Rosewall (AUS) 1 1 2 1956, 1970
 Sedgman, FrankFrank Sedgman (AUS) 2 0 2 1951, 1952
 Slocum, HenryHenry Slocum (USA) 2 0 2 1888, 1889
 Trabert, TonyTony Trabert (USA) 2 0 2 1953, 1955
 Vines, EllsworthEllsworth Vines (USA) 2 0 2 1931, 1932
 Williams, Richard NorrisRichard Norris Williams (USA) 2 0 2 1914, 1916

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde varlığını sürdürmeyen ülkeler 
Ülke Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar İlk Şampiyonluk Son Şampiyonluk
 ABD (USA) 66 19 85 1881 2003
 Avustralya (AUS) 12 6 18 1951 2001
 İsviçre (SUI) 0 6 6 2004 2016
 Birleşik Krallık (UK/GBR)[a] 4 1 5 1903 2012
 İspanya (ESP) 1 4 5 1965 2017
 Çekoslovakya (TCH) ¤[b] 0 3 3 1985 1987
 Fransa (FRA) 3 0 3 1926 1928
 İsveç (SWE) 0 3 3 1988 1992
 Arjantin (ARG) 0 2 2 1977 2009
 Sırbistan (SRB) 0 2 2 2011 2015
 Hırvatistan (CRO) 0 1 1 2014 2014
 Almanya (GER)[c] 0 1 1 1989 1989
 Meksika (MEX) 1 0 1 1963 1963
 Romanya (ROU) 0 1 1 1972 1972
 Rusya (RUS) 0 1 1 2000 2000

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ All four Amateur Era wins by players from the Birleşik Krallık of Great Britain and Ireland (1801-1922).
  2. ^ Çekoslavakya (TCH, 1918-1992), evolved into Çek Cumhuriyeti (CZE, 1992-present) and Slovakia (SVK, 1992-present).
  3. ^ One win by a player from Batı Almanya (FRG, 1949-1990).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]