Aly & AJ

Vikipedi, özgür ansiklopedi
78violet
Soldan sağa; Alyson ve Amanda Michalka Temmuz 2007'deki bir konserde.
Genel bilgiler
DoğumAly & AJ
ABD
TarzlarPop rock, teen pop
ÇalgılarVokal, gitar, piyano
Etkin yıllar2004-günümüz
Müzik şirketiHollywood
İlişkili hareketlerRivers Cuomo
Resmî sitewww.78violet.com/
ÜyelerAlyson Michalka
Amanda Michalka

78violet (2005'ten 2009'a kadar adı: Aly & AJ), Alyson Michalka ve Amanda Michalka adlı iki kızkardeş tarafından kurulmuş olan rock grubu. Kardeşlerin her ikisi de Torrance, Kaliforniya'da doğdu, fakat Seattle, Washington'da büyüdüler. Her ikisi de aktris, bestekâr, şarkıcı, piyanist, manken ve gitarist.

Müzik Kariyerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2005: Into The Rush[değiştir | kaynağı değiştir]

Aly & AJ, ilk önce büyük abla olan Alyson'un ilk filmi olan Now You See It için Do You Believe In Magic adlı şarkıyı seslendirdiler.

Ağustos 2005'te Alyson ve Amanda'nın (ilk sahne adları Aly & AJ) ilk albümü olan Into the Rush piyasaya çıktı.

2006: On the Ride turnesi, Into the Rush: Deluxe Edition & Acoustic Hearts of Winter[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 yılında beraber Cow Belles adlı Disney filminde başrol oynayan ikili, film için On the Ride adlı şarkıyı seslendirdiler ve klibinde oynadılar. Ayrıca, Buz Prensesi adlı filmden No One adlı şarkıyı seslendirip klibinde oynadılar. Aynı yıl Herbie Tam Gaz adlı Disney filmi için Walking on Sunshine adlı parçayı seslendirdiler.

2006 Nisan aylarında, kız kardeşi ile On The Ride Toura çıktılar, turun DVDsi çıktı. DVD'de konser dışında; sahne arkası, röportajlar ve özel görüntülere de yer veren kardeşler, 2006 yazında, Into the Rush: Deluxe Edition'ı yayımladılar. Bu albümde, Into the Rush albümlerindeki şarkılar + bonus şarkılar + DVD yer alıyor.

Ayrıca bunların dışında, Chemicals React ve Rush şarkılarına da klip çektiler.

Bunların peşinden Eylül 2006'da Acoustic Hearts of Winter adlı albümleri geldi. Albümdeki Greast Time Of Year adlı şarkıyı Santa Clause 3 filmi için seslendirdiler ve klip çektiler.

2007-2008: Insomniatic[değiştir | kaynağı değiştir]

Ardından 2007 yılında Insomniatic albümleri geldi. Like Woah adlı şarkılarını, Disney Channel Orijinal Filmi olan Minute Man için kaydettiler. Albümden Insomniatic'ten, Like Woah ve Potential Breakup Song adlı şarkılarına klip çektiler.

2009- Günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılında, Hollywood Records ile yaşadıkları gerginliklerden dolayı oradan ayrıldılar ve geçen yıllarda kız kardeşleriyle gruplarını adlarını 78Violet olarak değiştirdiler. Aynı yıl, yeni adlarıyla The Next Worst Thing adlı yeni şarkılarını söylediler.

Sonbaharda, Alyson Michalka'nın hit dizisi Hellcats için onunla (bkz. 78violet ) giriş müziği olan Belong Hereyi yeni kaydettiler. Müzik türleri pop'tan, rock'a geçiş yaptı.

24 Ocak 2011'de, Youtube'a, stüdyoda yeni şarkıları Suspended üzerinde çalışırken çektikleri videoyu koydular. Yeni albümleri için çalışmalara devam ediyorlar.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]