Aliens vs. Predator: Requiem

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alien Predatör'e Karşı: Requiem
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
YönetmenKardeşler Strause
YapımcıJohn Davis
David Giler
Walter Hill
SenaristShane Salerno
UyarlamaYaratık tarafından Dan O'Bannon
Ron Shushett
Predatör tarafından Jim Thomas
John Thomas
OyuncularSteven Pasquale
Reiko Aylesworth
John Ortiz
Johnny Lewis
Ariel Gade
MüzikBrian Tyler
Görüntü yönetmeniDaniel C. Pearl
Sanat yönetmeniHelen Jarvis
KurguDan Zimmerman
Dağıtıcı20th Century Fox
CinsiSinema filmi
TürüBilimkurgu/Gerilim/Aksiyon
RenkRenkli
Yapım yılı2007
Süre1 saat 34 dk
ÜlkeABD
Kanada
Dilİngilizce
Bütçe40,000,000 $
Hasılat128,910,966 $
Önceki filmAlien Predatör'e Karşı

Aliens vs. Predator: Requiem, 2007 yapımı gerilim bilimkurgu filmi. Bu filmde bu sefer iki uzaylı ırkın savaşını Colorado'daki bir kasabaya taşıyor. Alien vs. Predator'un (2004) devamı niteliğindedir ve Alien vs. Predator serisinin ikinci ve son filmi olup, Alien ve Predator serileri arasındaki geçişi sürdürür.

Bir önceki filmin olaylarından hemen sonrasında geçen film, bir Predator gemisinin Gunnison, Colorado'nun dışındaki bir ormana çarpmasıyla başlıyor. Predalien olarak bilinen bir Alien-Predator melezinin kaçtığı ve yakındaki küçük kasabaya gittiği yer. Yetenekli bir emektar Predator, Predalien'i öldürmek için gönderilir ve kasaba halkı takip eden katliamdan kaçmaya çalışır.

Aliens vs. Predator: Requiem, 4 Kasım 2007'de Los Angeles'ta gösterime girdi. ABD'de 25 Aralık'ta sinemalarda gösterime girdi ve olumsuz eleştiriler aldı ve 40 milyon dolarlık bir yapım bütçesine karşı dünya çapında 130,2 milyon dolar hasılat elde etti. Devam filmi için planlar süresiz olarak askıya alındı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki filmdeki olayların ardından, bir Predator gemisi, Alien'ları ve Lex'in ana Kraliçe Xenomorph'u yenmesine yardım eden Predator Scar'ın cesedini taşıyarak Dünya'dan ayrılır. Scar'ın vücudundan her iki türün özelliklerinide taşıyan bir göğüs patlaması ile yaratık çıkar. Hızla yetişkin bir Predalien'e dönüşür ve gemideki Predator'ları öldürmeye başlar. Bir Predator'un silahından çıkan ateş geminin gövdesini deler ve gemi Colorado eyaletinin, Gunnison kasabasının dışındaki ormanda düşer. Predalien tarafından öldürülmeden önce ciddi şekilde yaralanan ve bir tehlike sinyali gönderen Predator'ların biri hariç hepsi öldürülür.

Predalien ve birkaç yaratık kaçar, embriyolarını ormanda avlanan yakın çevredeki bir baba ve oğlun yanı sıra kanalizasyonda yaşayan birkaç evsiz insana implante ederler. Bu sırada Predator'ların gezegeninde, yetenekli bir emektar olan Predator Wolf, sinyali alır ve Xenomorph'ları avlamak ve öldürmek için Dünya'ya seyahat etme görevini üstlenir. Düşen Predator gemisine ulaşır, Xenomorph'ların varlığının kanıtlarını eritmek ve silmek için mavi asit benzeri bir sıvı kullanır ve gemiyi tamamen yok etmek için bir patlama meydana getirir.

Bu arada, eski hükümlü Dallas Howard, hapis yattıktan sonra Gunnison'a yeni dönmüştür. Şerif Eddie Morales tarafından karşılanır ve küçük kardeşi Ricky ile tekrar bir araya gelir. Ricky, sınıf arkadaşı Jesse'ye romantik bir ilgi duymaktadır, ancak erkek arkadaşı Dale ve iki arkadaşı tarafından sürekli taciz edilmektedir. Bu sırada Kelly O'Brien, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nun 101. Hava İndirme Tümeni'nde görev yaptıktan sonra Gunnison'a yeni dönmüş ve kocası Tim ve kızı Molly ile yeniden bir araya gelmiştir. Ormanda öldürülen babanın karısı Darcy Benson, kayıp kocasını ve oğlunu aramaya başlar. Bu arada, kasabada garsonluk yapan Carrie Adams hamile olduğunu öğrenir, ancak polis memuru kocası Ray, Darcy'nin ormanda onları ararken kocasının ve oğlunun cesetlerini çözmesine tanık olduktan sonra Predator Wolf tarafından öldürülür. Wolf, cesedin derisini yüzer ve spor olsun diye onu bir ağaç dalından baş aşağı asar.

Predator Wolf, kasabanın kanalizasyonunda bulunan birkaç Xenomorph'u takip eder ve ikisini yener, ancak savaş yüzeye ulaşınca dördü kasabaya dağılır. Wolf, bazılarını elektrik santraline kadar takip eder ve plazma döküm silahından kaynaklanan ikincil hasar, şehir çapında bir elektrik kesintisine neden olur. Ricky ve Jesse lisenin yüzme havuzunda buluşurlar, ancak elektrikler kesilirken Dale ve arkadaşları da havuza gelerek Ricky ile kavga etmeye başlarlar. Kavga sırasında hepsi havuza düşer. Tam bu sırada Xenomorph havuza girerek Dale'in arkadaşlarını öldürür. Başka bir Xenomorph, O'Brien'ın evini işgal eder ve Kelly, oğlu Molly ile kaçarken kocası Tim'i öldürür. Carrie'nin çalıştığı yerel lokantadaki aşçı, Xenomorph'lar tarafından saldırıya uğrar. Carrie aşçının çığlıklarını duyduktan sonra kendisi de saldırıya uğrar ve Predalien tarafından bir göğüs patlaması ile hamile kalır. Darcy dehşet içinde Carrie'nin cesedini bulur, ancak Şerif Morales gelir ve onu arabasına alır.

Kelly, Molly, Ricky, Jesse, Dale, Dallas ve Şerif Morales, silah toplamak için bir spor malzemeleri mağazasına giderler. Colorado Ordusu Ulusal Muhafızlarından birlikler gelir, ancak Xenomorph'lar tarafından hızla katledilirler. Predator Wolf, Dallas'ı, Xenomorph'ları cezbetmek için yem olarak kullanmak üzere mağazanın içinde kısa bir süreliğine yakalar, ancak Dallas kaçar. Birkaç Xenomorph gelir ve Wolf onları kolayca yener. Dale, savaş sırasında bir Xenomorph tarafından öldürülür ve Wolf'un omuz plazma silahlarından biri hasar görür. Kalanını çıkarır ve onu elde tutulan bir patlayıcıya dönüştürür.

Hayatta kalanlar Gunnison'dan kaçmaya çalışırken, Şerif, Albay Stevens ile telsiz bağlantısı kurar ve Albay şehir merkezine bir hava tahliyesinin düzenleneceğini söyler. Dallas ve Kelly, oraya gitmelerinin Xenomorphs tarafından kuşatılmalarına neden olacağından şüphelenirler, bu yüzden Şerif Morales ve Darcy tahliye bölgesine giderken, Ricky, Jesse, Molly ve birkaç kişiyle birlikte şehirden çıkmak için hastanedeki helikoptere giderler. Ancak hastane, bazı hamile kadınları daha fazla Xenomorf doğurmak için hamile bırakan Ksenomorflar ve Predalien tarafından istila edilir. Predator Wolf çok geçmeden hastaneye gelir ve burada daha fazla Xenomorph gelir ve savaş sırasında Predator kazayla Jesse'yi shuriken silahıyla öldürür. Perişan olan Ricky, Wolf'a tüfekle ateş ederek koşar, ancak Predalien tarafından yaralanır. Predator, bir Xenomorph tarafından saldırıya uğrar ve ikisi de bir asansör boşluğundan aşağı yuvarlanır. Dallas, Wolf'un plazma patlayıcısını ele geçirir.

Dallas, Ricky, Kelly ve Molly hastanenin çatısına ulaşır ve helikopterle kaçmadan önce birkaç Xenomorph ile savaşırken, kurtulan Wolf, çatıda Predalien ile göğüs göğüse savaşır. Wolf ve Predalien, askeri bir jet geldiğinde birbirlerini ölümcül şekilde yaralarlar. Kasabaya ulaşan F-22 Raptor, kurtarma görevi yerine, tüm şehri yerle bir ederek taktik nükleer saldırı gerçekleştirir. Şerif Morales, Darcy ve sıfır noktasında toplanan diğer herkesi anında ölür. Şok dalgası, kaçan helikopterin, hayatta kalanların ordu tarafından kurtarıldığı bir açık alana düşmesine neden olur. Predator Wolf'un plazma patlayıcısına el konur ve Albay Stevens onu Bayan Yutani'ye sunar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu
Dallas Steven Pasquale
Kelly Reiko Aylesworth
Morales John Ortiz
Ricky Johnny Lewis
Molly Ariel Gade
Jesse Kristen Hager

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aliens vs. Predator: Requiem'in çekimleri 23 Eylül 2006'da Vancouver, Kanada'da[1] 52 günlük bir programla başladı.[2] Predator gemisinin içi CGI kullanılarak oluşturuldu. Görsel efektler ekibi birkaç ay boyunca 110 kişiyle zirve yaptı ve Hydraulx ekibinin neredeyse tamamı olmak üzere ortalama 70 kişi oldu. Alien kuyrukları ve iç çeneler için CGI kullanıldı, oysa önceki filmlerde kuklacılar çalışmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "AVP2 news: title, filming, etc". Cinescape. 1 Ağustos 2006. 5 Ağustos 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2006. 
  2. ^ McLean, Thomas (21 Aralık 2007). "AVP-R: The Strause Brothers Strike Back Page 2". Vfxworld. 4 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]