Ali Deniz Kardelen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ali Deniz Kardelen
Doğum23 Nisan 1982 (42 yaşında)
Çanakkale, Türkiye
TarzlarNew Age, Caz, Alternatif
MesleklerGitarist, Besteci, Sanatçı
ÇalgılarGitar, Arp Gitar, Perdesiz Gitar
Etkin yıllar2016-günümüz
Müzik şirketiFretmonkey Records, Candyrat Records, Arpej Müzik
Resmî sitehttp://alidenizkardelen.com
Önemli çalgılar
Akustik Gitar ve Arp Gitar

Ali Deniz Kardelen (d. 23 Nisan 1982; Çanakkale), Türk gitarist.

Ali Deniz Kardelen; müziğe küçük yaşlarda piyano ile başlamıştır. 11 yaşında gitar ile tanışmasının ardından müzik yolculuğuna gitar ile devam etme kararı vermiştir. Farklı gitar stilleri üzerine yıllarca çalışmış ve çalışmalarını kendisini en iyi ifade edebileceğine inandığı “Fingerstyle” çalım tekniğine adamıştır. Bas, eşlik, melodi ve perküsif öğelerin birleşimi olan 4 boyutlu “Fingerstyle[1] çalım tekniği üzerine çok sayıda beste düzenleme çalışması bulunmaktadır. Bu çalışmalardan akustik ve arp gitar ile icra ettiği seçkin eserler “First Steps” albümü başlığıyla “Gitar Dünyası’nın en Yenilikçi Sanatçılar Birliği” olarak anılan Fretmonkey Records etiketi altında dinleyicilerle buluşmuştur.

Kendine özgü tekniği, akord sistemleri ile seslendirdiği çalışmaları ile Andy Mckee, Thomas Leeb, Jon Gomm, Chris Woods gibi öncü gitar otoritelerinden övgüler alan Kardelen, Amerika kıtasında düzenlenen prestijli yarışmalardan Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması’nda 1.lik, Kanada Uluslararası Gitar Festivalinde 2.lik ödüllerini kazanmıştır.

Dünyanın en büyük müzik fuarı arasında olan NAMM Show[2] Los Angeles'da sahne alan Ali Deniz Kardelen; Amerika, Kanada, Almanya, Fransa, Avusturya, Litvanya, Bulgaristan ve Çin’de konserler vermiştir.

Günümüzde Ali Deniz Kardelen, Çanakkale’den kıtalara uzanan müzik yolculuğunda dinleyicileri ile buluşabileceği her platformda müziğini paylaşmaktadır.

Gitarist & besteci kimliği yanı sıra “Gitar Muhabbetleri” programının yapımcılarındandır, Türkiye Fingerstyle Cemiyeti’ni kurmak için organizasyonlar düzenlemekte ve “Fingerstyle Gitar Metodu” hazırlamaktadır.

Albümler ve Parçalar[değiştir | kaynağı değiştir]

1. First Steps (2016, New Age)

  • First Steps, Out of Breath, Phasey, Flamingo, Infinity, Albatross, Waltz, Heavy Arabesque, No Words to Say, Temptation, Memories

2. Diverse (2021, Alternatif)

  • Kara Toprak (Aranje), Can't Stop, Goodbye, Twilight, Between You and Me, The Stans Pt. 1, The Stans Pt. 2, Dubinushka

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Kendimi Tanımıyorum (2019, Alternatif Folk) 2. Smooth Criminal (2019, Aranje, Caz) 3. Decameron (2021, Caz)

Eşlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Salih Korkut Peker'in 2020 tarihinde yayınlanan Denize Dik isimli EP'sinde yer alan "Az Beyran" isimli parçaya gitarı ile eşlik etmiştir.

Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Program Notlar
2016 TRT Müzik, Müzik Gündem Konuk (TV Serisi)
2020 Gitar Sohbetleri Yapımcı ve Sunucu (YouTube)
2020 Tek Mikrofon Konuk (Podcast Serisi)
2021 Benimle Söyler Misin? Sunucu (TV Serisi)

Konser Verilen Ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2016: birincilik ödülü, 5. Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması [3]
  • 2016: ikincilik ödülü, 12. Kanada Uluslararası Gitar Festivali [4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kocaeli Üniversitesi'nin bu 5 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.(PDF) kaynağındaki "Bölüm I - GİTARDA FINGERSTYLE ÇALMA TEKNİĞİ" başlıklı tezinden; 5 Eylül 2021 tarihinde arşivlendi.
  2. ^ Ali Deniz Kardelen'in kendi referans alınarak kaynağından 2 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 3 Eylül 2021 tarihinde arşivlendi.
  3. ^ "Indiana Eyaleti Fingerstyle Gitar Yarışması" tarafından belgelenen arşiv kaydı, 16 Kasım 2021 tarihinde kaynağından 16 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. arşivlendi.
  4. ^ "Kanada Uluslararası Gitar Festivali" tarafından belgelenen arşiv kaydı, 3 Eylül 2021 tarihinde kaynağından 2 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. arşivlendi.

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]