Ali Arif Ersen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ali Arif Ersen
Doğum1958
İstanbul
Ölüm22 Ocak 2022
Defin yeriZincirlikuyu Mezarlığı
MilliyetTürk
VatandaşlıkTürkiye
EğitimDevlet Güzel Sanatlar Akademisi
MeslekRessam

Ali Arif Ersen (1958, İstanbul - 22 Ocak 2022), Türk ressam ve fotoğraf sanatçısı.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin resim ve gravür atölyelerinden mezun oldu. Resim ve fotoğraf çalışmaları, yurt içinde ve yurt dışında gerek bireysel gerek toplu sergilerde yer aldı. Ersen'in resim ve fotoğraf tekniklerinin karışımdan oluşan biçem anlayışı ABD'deki, Arjantindeki ve Kuba'daki çalışmalarının örneklerini kapsayan fotoğraf albümünde yayımlanmıştır; "Tres Americas". Tomris Uyar'ın "güzel yazı defteri" adlı uzun öyküsünün özel resimleri de sanatçı tarafından hazırlanmıştır. Tres Americas sergisini Sarajevo sergisi takip etmiştir. Millî Reasürans Sanat Galerisi'nde 2006 yılında gerçekleşen bu sergiden sonra 2007 yılında yine aynı galeride 'Masallar serisi sergilendi. Sanatçının fotoğrafları 2011 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nde Mine Kırıkkanat'ın köşesinde yayınlanmaya devam ediyor. 2014 Ocak ayından itibaren İTÜ Radyosu'nda arkadaşı Turgut Uyar ile Kış Bahçesi isimli caz programını yapıyor.

Sanatcinin dikkate deger hayati Selin Senkoken'in yonetmenligini yaptigi ve ismini Memet Baydur'un tiyatro oyunundan alan 'Yangin Yerinde orkideler-2020' adli belgesel ile film haline getirilmistir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yangın Yerinde Orkideler". filmsiniflandirma.ktb.gov.tr. 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]