Aleka's Attic

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aleka's Attic
Genel bilgiler
Başladığı yerFlorida, ABD
TarzlarAlternatif rock
Folk rock
Etkin yıllar1988 - 1993
Eski üyelerRiver Phoenix
Rain Phoenix
Josh McKay
Josh Greenbaum
Tim Hankins
Sasa Raphael

Aleka's Attic aktör River Phoenix ve Rain Phoenix tarafından kurulmuş bir alternatif rock grubudur.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup gitar ve vokalde River Phoenix, vokal ve perküsyonda Rain Phoenix, bas gitarda Josh McKay ve davulda Josh Greenbaum'dan oluşmaktaydı. 1988'de kurulan grup Island plak şirketiyle anlaşır ve bir albüm kaydetmeye başlar ancak River'ın film çekimlerinden dolayı yavaş ilerler. Hem bu yüzden hem de şarkıların yeteri kadar ticari olmaması nedeniyle grupla yollarını ayırır. Grup da bu yüzden bağımsız olarak müzik çalışmalarına devam eder.

Grup bir yandan albümü tamamlamak için çalışırken 1993'te kurucusu River Phoenix'in ölümüyle Aleka's Attic dağılır. "Never Odd or Even" ya da "Zero" adı verilmesi düşünülen albümün yayınlanması da ertelenir. Rain Phoenix 2 yıl boyunca albümün yayınlanmasına çalışsa da Phoenix ailesi ve eski üyelerden Tim Hankins ve Sasa Raphael arasındaki iletişim problemleri yüzünden albüm rafa kaldırılır.

1997'de R.E.M. grubunun vokalisti ve River Phoenix'in yakın arkadaşı Michael Stipe Island şiretinden Aleka's Attic şarkılarının haklarını satın alır ve günümüzde de elinde tutmaktadır. Albüm henüz yayınlanmamış olsa da albümden bazı şarkılar İnternet'e sızmıştır.

Bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Grubun ilk yayınlanan şarkısı PETA'nın hayvan hakları için hazırladığı albümde yer alan "Tame Yourself"tir.
  • 1991'da yayınlanan ve River Phoenix'in başrolünü oynadığı Benim Güzel Idaho'm filminde grubun "Too Many Colors" şarkısı yer alır
  • 1996'da yayınlanan bir başka hayvan hakları albümü olan "In Defense of Animals" albümünde grubun "Note to a Friend" şarkısı yer alır. Bu şarkının bas gitarını Red Hot Chili Peppers'tan Flea çalmaktadır.
  • River Phoenix, Aleka's Attic t-shirt'ü ile birlikte toprağa verilmiştir.